FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 22. julij 2026 ura: 00:12

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 65 66 67 [68] 69 70   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ZA TISTE, KI SI NE UPATE ZAČETI PISATI NA FORUM  (Prebrano 308786 krat)
ljubica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 829

« Odgovori #1340 dne:: nedelja, 27. december 2020 ura: 21:30 »

Oh, Nives, saj veš.... Citat Freuda obstaja že dolgo, pa sem ga sama nedolgo nazaj šele slišala:

>>Before you diagnose yourself by depression, make sure, that you are not, in fact,
     just surrounded by idiots.>>

S tem, da sem tudi za drugo stran lahko jaz tista, ki povzročam nekomu depresijo in cel spekter pojavov..

Nas so bolj učili v stilu "nastavi še levo lice...."  Brrrr...
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #1341 dne:: nedelja, 27. december 2020 ura: 21:51 »

Jp.. te cist razumem. Sem bila vec kot pol zivljenja samo obesanka za druge Sad. Se se zdaj cutim krivo se za vse tisto, kar sploh nima nobene zveze z mano. Ce kdo rabi dezurnega krivca Shocked
Prijavljen
Dadam
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 13

« Odgovori #1342 dne:: nedelja, 14. marec 2021 ura: 23:56 »

Sem novi na forumo kar se tiče pisanja.Prebiram pa ga ze kr en čas ja moja zgodba je prava štala ja ampak ekrat moreš res nekje začet! Niti nevem kje bi zacel pac za zacetek da mam dojst tega skrivanja
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #1343 dne:: ponedeljek, 15. marec 2021 ura: 00:09 »

Hhehe.. nice Dadam.. kar pogumno pomezik
Prijavljen
Dadam
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1344 dne:: ponedeljek, 15. marec 2021 ura: 00:45 »

Ja noro kaj vse lahko naredi psiha skos sem mislo to pa nemore biti bolezen eh to je noro ampak ko se enkrat poglobis in zacnes malo raziskovat in prebirat razne knjige in forume pa vidis da nisi edini ko tako razmisljas in da mogoce bi pa blo fajn da tut keremo to zaupas ne pa da skos to zadrzujes za sebe in se samo slabsa in da zi newes vec se bos reso iz tega je pa cajt ja da zacnes delati na sebi in se probat spravit iz tega obupnega stanja!
Prijavljen
Manca
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« Odgovori #1345 dne:: ponedeljek, 15. marec 2021 ura: 03:58 »

Pozdravljeni

Tudi jaz sem nova na tem forumu in tudi ne vem kako bi začela Huh??
Strah, nemir, vrtoglavica...občutek, da se mi bo zmešalo,  itd...
Zadnje 14 dni je katastrofa še iz stanovanja mi ni za it se mi zdi da bom zunaj skup zlezla( vem ja samo v glavi je to)
Ne vem več kaj naj sama z sabo.
Za znoret v glavnem
Prijavljen
Dadam
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1346 dne:: ponedeljek, 15. marec 2021 ura: 07:30 »

Mene najbolj motijo telesni simptomi in se vedno nemorem verejet da lahko anksioznost to povzroca
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #1347 dne:: ponedeljek, 15. marec 2021 ura: 11:40 »

Bravo  obema za zacetek Smiley
Izobrazevanje na to temo.. in delo na sebi..najbolje na paihoterapiji...se splaca. rozicodam
Na forumu smo itak anonimni in smo dajali in nekateri dajejo se isto skozi, tako ni tabu teme.
Zaceti.. kjer cutis, da bi bilo najbolje. Ponavadi tam, kjer nas nekaj najbolj grize.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.892

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1348 dne:: ponedeljek, 15. marec 2021 ura: 12:40 »

Manca in Dadam pozdravljena  rozicodam

Ja tale telesna simptomatika nas res prestraši ... ponavadi pride,
ker že dolgo ignoriramo, tlačimo ali zelo elegantno zanikamo čustva.
 unsure Huh? Undecided
Kot ekonom lonec ... para mora enkrat "ven" iz nas ...

Psihoterapija je tista smer, kjer najdeš pomoč za odkrivanje sebe in svojih načinov
čustvovanja, mišljenja in vedenja. Nekaj kar nas je nekoč reševalo, je danes morda
naša največja utež in breme in ovira hkrati.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Dadam
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1349 dne:: ponedeljek, 15. marec 2021 ura: 13:34 »

Psihoterapija je plačljiva al se da na zdravstvo bil sem pri psihitru pa mi je samo tablete dal ampak jih nebom jedel ker se zi 10 let borim z temi problemi ampak priznam zadnje 4 mesece je blo kr hudo ampak bom probal brez tablet najdit morem samo osebo ki se ji lahko izpovem in zaupam,najbolj me muči da sem sam 5let ze zivim sam. Imam dobro službo in grem res rad v službo to še me drži pokonci ampk ko pa pridem domov pa je druga zgodba bi šel na sprehod ampak vedno ista zgodba ta nori občutek da me bojo gledali in obsojali in še 100 drugih razlogov.Ampak treba se bo potrudit že to je velik korak za mene da sem začel tukaj pisat in da dam nekaj iz sebe :zardevam Embarrassed
Prijavljen
Manca
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1350 dne:: torek, 16. marec 2021 ura: 01:22 »

Jaz še nisem bila na psihoterapiji ampak očitno mi druga ne bo preostalo kot da grem. Za prvo silo vzamem apaurin, ki mi ga je predpisal zdravnik. Ah...pred 5 meseci mi je umrl brat    Cry in je zgleda zdaj to prislo  vse za mano   Sad Boli, boli za znoret Cry
Prijavljen
Tačkica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 198

« Odgovori #1351 dne:: torek, 16. marec 2021 ura: 11:43 »

če smem dodati.. tukaj gor pišite in pišite... jaz sem tudi .. dajte na plan kar vas muči, teži.. karkoli..
Ne bojte se povedati.. mi vama lahko samo malo "svetujemo".. odločitev bo tako in tako vaša  oki

It naših posov potegnite tisto, kar mislite da je dobro.. ne se bati..

Manca, ja zgleda da imaš tragično in žalostno popotnico .. prišlo je za tabo, ja. O tem je fajn se s kom pogovarjat. Prijateljica ? .. Ali pa tukaj gor

Držita se 
Prijavljen
Manca
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1352 dne:: sreda, 17. marec 2021 ura: 23:19 »

Je kdo mogoče poskusil z meditacijo in tapkanjem vsaj malo omilit te telesne simptome   unsure
Prijavljen
Anksa
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 12

« Odgovori #1353 dne:: sreda, 17. marec 2021 ura: 23:49 »

Je kdo mogoče poskusil z meditacijo in tapkanjem vsaj malo omilit te telesne simptome   unsure

V takem stanju se ne morem dovolj umiriti, da bi lahko meditirala. Tapkanje mi malo pomaga le za zelo kratek čas.
Kot slišim, se v zadnjih dneh s temi simptomi (nemir, strah, čudna vrtoglavica) srečuje tudi nekaj ljudi, ki drugače s tem nimajo problemov.
Prijavljen
Dadam
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1354 dne:: sreda, 12. maj 2021 ura: 16:04 »

Zdravo men pa zanima kje si naj poiščem prijatelja al pa prijateljico se mi zdi da me najbolj to ubija ker sn skos sam in nimam dobenga za pogovor ja razmišlal sem o psihoterqpiji ampak mi financno trenutno ne gre skos hvala za kaksen odgovor lp
Prijavljen
Manca
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1355 dne:: sreda, 12. maj 2021 ura: 16:18 »

Meni je pa prav to pomagalo, da sem se odmaknila za nekaj časa od vseh. Če hočeš mi lahko pišeš mogoče ti bo lažje Smiley
Prijavljen
Dadam
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1356 dne:: sreda, 12. maj 2021 ura: 16:49 »

Ja vsakemu nekaj odgovarja men se mi zdi da me to ubija ko sem za vse sam in nimam dobenega da bi se mu izpovedal
Prijavljen
25263661
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 38

« Odgovori #1357 dne:: ponedeljek, 14. junij 2021 ura: 22:07 »

Pozdravljeni .Tudi sama sem se znašla na tem forumu. Ni me sram pisat in govorit o težavah s psiho, kajti vsakomur se to lahko zgodi. Zame to ni tabu tema.

Težave imam z močnimi paničnimi napadi in anksioznostjo. Agorofobija se mi vztrajno približuje, se trudim, da jo premagam. K zdravniku sem šla, ker nisem več zdržala, res ko je bilo nezmožno funkcionirat. Seveda sem v začetku vse pripisovala težavam s srcem.

Je pa bil povod močnih napadov pri meni cepljenje. Od takrat sem tudi nesposobna delat, nasplošno pa normalno funkcionirat.

Če kdo želi pogovor, sem vedno na razpolago, tudi v zs. pomezik
Prijavljen

Poraze premagujem z upanjem, da bom nekoč zmagovalec.
Douala
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« Odgovori #1358 dne:: torek, 12. oktober 2021 ura: 16:09 »

Živijo. Tudi jaz sem nova na tem forumu. Sploh nisem vedela da obstaja.
Sicer sem rahlo socialno anksiozna a pisanje na računalniku mi je malce lažje, kot iz oči v oči.  nevem

Z depresijo se borim že od najstniških let (zdaj v zgodnjih tridesetih) in nikakor ne morem predreti začaranega kroga. V decembru sem bila hospitalizirana v Polju in kasneje premeščena na EKI. Terapije tam so mi malce pomagale, kaj bistveno pa ne. Še vedno imam velike težave s samouveljavljanjem, slabo samopodobo, motnjami hranjenja in anksioznostjo. Kljub predpisanim zdravilom (Asentra).

Trenutno iščem kakšne skupine za samopomoč, saj si rednih psihoterapij na žalost ne morem privoščiti.

Zdaj sem že nekaj dni v hujšem razpoloženju. Večinoma zaradi družinskih težav, nekaj pa tudi zaradi službenih odgovornosti.

E, toliko o meni. Več se bo pa itak kasneje razvedelo  Smiley
Prijavljen
Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 583

« Odgovori #1359 dne:: torek, 12. oktober 2021 ura: 20:43 »

Pozdravljena, Douala, in dobrodošla med nami  Smiley
Prijavljen
Strani: 1 ... 65 66 67 [68] 69 70   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na: