NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Poglej koledar dogodkov

Prva stran
Ustanavljajo "zbornico" psihoterapevtov
Iz medijev
Vpisal: Lost   
26. 03. 2017
 Znotraj zdravstva psihoterapijo lahko opravljajo klinični psihologi in psihiatri, zunaj zdravstva pa se po sedanji ureditvi za psihoterapevta lahko okliče kdorkoli, ne glede na to ali ima za sabo sploh kakšno edukacijo. V novem združenju želijo vzpostaviti enotno evidenco delujočih psihoterapevtov in psihoterapevtskih pristopov, ki naj bi zmedo vsaj deloma odpravila..
Preberite več...
 
Kako možgane strenirati, da nehajo po nepotrebnem premlevati?
Iz medijev
Vpisal: Lost   
19. 03. 2017
 Nastopil je vaš prosti čas in radi bi se imeli lepo, a vaši možgani kar ne nehajo premlevati, kaj ste mogoče storili narobe v službi? Svoje možgane ste takšnega nepotrebnega premlevanja priučili sami. In sami jih lahko strenirate tudi, da nehajo.

Preberite več...
 
Depresija skozi življenjska obdobja – prepoznavanje, obravnava in obvladovanje
Aktualno
Vpisal: Lost   
13. 03. 2017
 Vabimo vas na strokovno srečanje ob Svetovnem dnevu zdravja 2017 z naslovom Depresija skozi življenjska obdobja – prepoznavanje, obravnava in obvladovanje. Srečanje bo potekalo 7. aprila 2017 v celjskem Narodnem domu, z začetkom ob 9. uri.

Preberite več...
 
"Hitra upokojitev je hitra, birokratska, neokusna rešitev neobčutljive družbe"
Iz medijev
Vpisal: Lost   
12. 03. 2017
 Ministrica za zdravje je sredi januarja predstavila predlog zdravstvene refome, ki pa je deležna številnih kritik, tudi bolnikov, ki menijo, da omejitev bolniške ni prava rešitev: "Če ljudem, ki se spopadajo z duševnim ali /in telesnim trpljenjem odvzamemo status aktivne, vredne in nestigmatizirane osebe, mu s tem vzamemo upanje, da se bo pozdravil," opozarja priznana psihiatrinja in psihoterapevtka.

Preberite več...
 
Članarina društva DAM
Društvene novice
Vpisal: Lost   
11. 01. 2017

 Člani društva DAM , obiskovalci spletnega portala in foruma Društva DAM,

V letu 2017 znaša letna članarina 10 EUR

Ker smo humanitarna organizacija, članarina ni pogoj za članstvo, vendar nam s plačilom članarine ali donacije pomagate pri ustvarjanju boljšega in prijaznejšega sveta za osebe z anksioznimi motnjami in depresijo.

Preberite več...
 
Opozorillo WHO: To je velika zdravstvena grožnja
Iz medijev
Vpisal: Lost   
12. 03. 2017
 Globalno število ljudi, ki trpijo zaradi depresije, se je v zadnjih desetih letih povečalo za 18 odstotkov. To v številkah pomeni, da za depresijo oboleva 322 milijonov prebivalcev po vsem svetu, sporoča Svetovna zdravstvena organizacija (WHO), ki poziva, da je treba temu uničujočemu trendu sodobne družbe posvečati večjo pozornost.

Preberite več...
 
"Značilne za pretirano odgovorne in pretirano zanesljive ljudi"
Iz medijev
Vpisal: Lost   
11. 03. 2017
 "Temu kar rečemo stres, je v bistvu doživljanje tesnobe. Je vrsta strahu in jo v telesu čutimo kot suha usta, napetost, razbijanje srca, tresenje in tako naprej …" pojasnjuje klinična psihologinja Aleksandra Meško.

Preberite več...
 
Skupina Koper - obisk psihiatrinje Mirjane Furlan
Obvestila
Vpisal: Lost   
04. 03. 2017
 Vse zainteresirane, predvsem pa člane obalne skupine za samopomoč obveščamo, da bo dne 9.3.2017 med 17-18.30 uro z nami dr.med.spec.psihiatrije Mirjana Furlan.

Preberite več...
 
Teden možganov 2017
Teden možganov 2015
Vpisal: Lost   
02. 03. 2017
 Krizni novi svet

Začetek leta 2017 deluje precej distopično; po mnenju medijev nam grozijo migranti, razpad EU, globalno segrevanje, teroristi, tajkuni, strokovnjaki in še cela vrsta podobnih tegob. Družbene krize se zrcalijo v življenjih posameznikov, ki se vsakodnevno spopadamo z novimi skrbmi, anksioznostjo, depresivnostjo in novodobnimi odvistnostmi – od spleta, pornografije, socialnih omrežij, videoigric. Vendar, ali je kriza nujno nekaj slabega?

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 9 od 1075
skupine
Švicarski prispevek
Podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji.
SOS Telefoni

ŽIV ŽIV

Podarite 0,5% dohodnine

Podarite
Dobrodelnost vas nič ne stane. Izpolnite obrazec

Pomembne povezave
DAM na Facebooku

Sledi nam na FACEBOOKU
© 2005 - 2017 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami