FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 16. januar 2026 ura: 05:01

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 66 67 68 [69] 70   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ZA TISTE, KI SI NE UPATE ZAČETI PISATI NA FORUM  (Prebrano 279224 krat)
Irena
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #1360 dne:: četrtek, 18. november 2021 ura: 12:58 »

Živjo! Sem verjetno na tleh. Huh? ker ne vem, ker me je res vsega strah in spet vidim rešitev v samo moru oz. smrti. Pa nikdar ne "crknem", verjetno sploh nočem, ne vem. Sem bila 100% odvisnica. Rada bi še 1x probala živeti. lp
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.859

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1361 dne:: četrtek, 18. november 2021 ura: 15:59 »

Živjo! Sem verjetno na tleh. Huh? ker ne vem, ker me je res vsega strah in spet vidim rešitev v samo moru oz. smrti. Pa nikdar ne "crknem", verjetno sploh nočem, ne vem. Sem bila 100% odvisnica. Rada bi še 1x probala živeti. lp

Draga Irena dobrodošla na našem forumu.
Ko se dotaknemo tal - je to priložnost za odriv nazaj navzgor.
Res je, da so misli na samomor pogosto ne konkretna želja po smrti, temveč le to, da tako kot živim ne morem več živeti. In ta "smrt" je lahko simbolična ... umreti mora en del znotraj nas, ki nam ne dovoli zaživeti polno, ki nam ne dovoli biti to kar smo ...

Lahko imamo svojega največjega sovražnika (notranjega kritika ali plašitelja) v sebi ... lahko pa smo v nezdravih odnosih z bližnjimi. Kakorkoli že vedno se lahko podamo na pot spremembe ... na voj lastni upgrade. Potrebujemo POGUM za korak v neznano ... ker upgrade pomeni zapustiti cono udobja, ki je lahko sila neudobna a je znana in zato za nas na nek način "varna".

Odvisnost je omama - je omama pred ČUTITI FEELINGE ...
In pot iz vseg atega bo v tem, d aboš lahko postopoma začela čutiti sebe v polni meri
brez da boš zbežala v omamo.

Sočuten objem.
 rozicodam

Priporočam ti, da poiščeš strokovno pomoč.
Konkretno psihoterapijo kjer boš skozi pogovore spoznavala in razvijala sebe, se naučila sprejet sebe takšno kot si danes in imela support na poti v to kar želiš postati v prihodnje.
Ne vem koliko imaš izkušenj s psihoterapijo ... ker to ni enako obiskovanju psihiatra.
« Zadnje urejanje: četrtek, 18. november 2021 ura: 16:03 od Aslan » Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Irena
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #1362 dne:: sobota, 20. november 2021 ura: 14:59 »

Hvala, Astlan! Tako lepo si napisal, točno to, kar čutim. Želim si narediti ta upgrade, ampak me vedno ustavi. Strah, nezaupanje vase? Berem veliko duhovne literature, me navdihuje, skrbim za ptičke, so že skoraj udomačeni... glede tega imam veliko veselja, ampak me še nekaj zaustavlja. Sem prepričana, da je moj zaustavljalec odvisnost od alkohola, ker se z njim odmikam. Sem si poiskala pomoč, napotena sem na zdravljene odvisnosti na Poljansko, to bo 6.12. Do takrat moram biti v službi OK (trezna), sicer jo izgubim. Upam, da mi uspe, nisem pa čist ziher.
Hvala ti za vspodbudo in vse čestitke ti, če si bil na podobnem in to ne samo prebrodil, ampak lahko živiš na tak način kot čutiš, da je to to. Brez sramovanja, obtoževanja, ampak samo živeti...

Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.859

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1363 dne:: nedelja, 21. november 2021 ura: 20:32 »

Draga Irena ...

Citiraj
Berem veliko duhovne literature, me navdihuje, skrbim za ptičke, so že skoraj udomačeni... glede tega imam veliko veselja, ampak me še nekaj zaustavlja.
Lepo je zoreti ... a sama duhovnost ne bo dovolj.
Človek zori celostno: fizično telo, kognitivno, vedenjsko, čustveno in duhovno.
Prav čustvena komponenta je pogosto " v zaostanku" z razvojem. Ker tudi naši starši tega niso znali razviti ... tega niso mogli predati naprej ... in zato se ljudje umikajo v "omame" vseh vrst. Zato, da bi ne čutili ... svojih naravnih prirojenih in tako zelo koristnih čustev  (jeza, strah, žalost, sram, veselje).

Citiraj
Sem si poiskala pomoč, napotena sem na zdravljene odvisnosti na Poljansko, to bo 6.12. Do takrat moram biti v službi OK (trezna), sicer jo izgubim. Upam, da mi uspe, nisem pa čist ziher.
clap clap
Pogumen korak - bravo.
Glej če pomisliš, da je znotraj tebe "nesrečen notranji otrok "mala Irenca" ...
probaj zbrat vso moč in voljo in ostat trezna do hospitalizacije.
Ko pridejo težka čustva - zapri oči ... v mislih objemi "malo sebe" in daj temu nesrečnemu notranjemu otroku varnost...toplino..in obljubo, da se boš potrudila.

Citiraj
Hvala ti za vspodbudo in vse čestitke ti, če si bil na podobnem in to ne samo prebrodil, ampak lahko živiš na tak način kot čutiš, da je to to.
Jaz Aslan sem ženska  Smiley
Tukaj na forumu smo predvsem ljudje ki se srečujemo ali smo se srečevali z anksioznostjo in depresijo. Jaz osebno sem imela pred več kot desetletjem težave s panično motnjo in ja danes živim polno in izpolnjeno.

Citiraj
Brez sramovanja, obtoževanja, ampak samo živeti...
Sprejet sebe (tudi tega te nauči psihoterpija) takega kot si je pomembna odskočna deska da se nato lahko upgrade-aš v to kar želiš postati.

Srečno in ostani trezna do 6.12. oki ZMOREŠŠ!!!
Če si v stiski nam tule kaj napiši in upam da boš vedno dobila kak odziv in support
 rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
lilija
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 90

« Odgovori #1364 dne:: ponedeljek, 21. marec 2022 ura: 14:59 »

Pozdravljeni
Sem nova tukaj zbrala sem pogum in začela pisati.
Sem anksiozna in motnje depresije. Veliko se mi je v življenju dogajalo a začelo se je lani ko sem prebolela covid. Zdravim se z ad in pomirjevalom. Zdaj imam že drugi Ad ni še v redu a upam da bo kmalu bolje. Imam panične napade strahove.
Imela sem veliko smrti bližnjih in še vse drugo. Zdaj se imam za lenobno kajti delam lahko samo 15 minut potem se utrudi. Hodim pa na sprehode telovadim hodim na delavnice ckz psihologinji.psihijatru.Psihijater me pomirja s tem da bo bolje samo še ni Ad prijel. Delam tudi dihalne vaje. Rada pa bi si pisala z vami tu da bom lažje premagovala tegobe.
Sama na sebe sem jezna ker mi delo ne gre od rok  Cry a upam da bom kmalu bolje.
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #1365 dne:: ponedeljek, 21. marec 2022 ura: 17:54 »

lilija pozdravljena  closedeyes
Meni se pa ne zdi nic lenobno, kar si napisala - ubistvu se mi zdi, da veliko naredis zase  clap
Upam, da ti bo lepo med nami!
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.961

"I See You"

« Odgovori #1366 dne:: ponedeljek, 21. marec 2022 ura: 19:56 »

Pozdravljena Lilija!

ADji bodo prijeli in bos kmalu vredu. Fino, da ze pocnes tudi ostalo zase.. dihalne vaje, se gibljes, sprehod, pogovori s psihologinjo, s psihiatrom. Si kaj o psihoterapiji ze razmisljala? J
Razumljivo, da zdaj tezje delas. Nic narobe. Tudi prav je, da si vzames cimvec casa za aktivnosti, ob katerih se bos scasoma vedno bolje pocutila. Vcasih je enostavno skrb za telo in pocutje v prvem planu.
Vse dobro ti zelim rozicodam
Prijavljen
lilija
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1367 dne:: torek, 22. marec 2022 ura: 07:53 »

Hvala da sta mi odgovorili. Res se trudim in sem aktivna  drugače hodim z berglo ker že nekaj časa imam bolečine v hrbtenici nisem pa za operacijo.
Psihoterapijo še nisem probala. Hvala da me nimate za lenobno. Se trudim res in tu upam da si bomo dalje pisali. Imam tudi težave s šumenje v ušesu in to me spravlja ob živce vsak hrup me zmoti. Ko kam grem in je kaj glasno dobim hitro panični napad. Drugače pa šivam gobeline.
Tako hudo mi je ker nimam nobene prijateljice  Cry s katero bi si pisala.
Danes grem k zdravnici popoldne ker imam take bolečine da mi je za znoret.
Včasih pomislim da bi kar zaspala in se več ne bi zbudila. Samo imam bližnje in zaradi njih vztrajam.
Lep pozdrav
Prijavljen
Poni
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.392

« Odgovori #1368 dne:: torek, 22. marec 2022 ura: 09:36 »

Draga Ilija

Sploh nisi lena. Veliko delaš na sebi, kot berem. Prav občudujem te, da ti uspe vse to, kar opisuješ. Zelo si pridna. Prav res, junaška borka, bi ti lahko rekel.
Prijavljen
lilija
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1369 dne:: torek, 22. marec 2022 ura: 09:52 »

Hvala poni ja se probam boriti. Samo delo ne gre in mi je težko gledati delo ne moreš pa delat.
Hvala za vsako vzpodbudo.  kiselnasmeh
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.961

"I See You"

« Odgovori #1370 dne:: torek, 22. marec 2022 ura: 12:11 »

Tudi te bolecine in sumenje v usesih so lahko del anksioznosti in bo izzvenelo.
Ti le pogumno naprej oki
Prijavljen
lilija
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1371 dne:: torek, 22. marec 2022 ura: 12:33 »

Ja res je Nives to šumenje in bolečine me kar mučijo upam da mi bo Ad tudi pri šumenju pomagal. Ni mi lahko zato sem sedaj veliko zunaj. Danes grem popoldne k osebni zdravnici saj me hrbet in noga tako bolita da mi je za znoret upam da mi kaj olajša držite pesti.
Nives hvala ti  rozicodam
Prijavljen
Žarko
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 12

« Odgovori #1372 dne:: četrtek, 28. julij 2022 ura: 13:06 »

Pozdravljeni sem nov na tem forumu in imam par vprašanj.Namreč leta 2015 sem doživel 1 panični napad po katerem sem bil zelo ustrašen .Po obisku urgence kjer so naredili ekg slikanje pljuč ter odvzem krvi vse uredu  drugi dan grem k svoji zdravnici ki mi predpiše antidepresive Paroxat .Tablete sem začel piti in po dobrih  5 mesecih prišel k seb .Tablete sem jemal do julija 2021 .Februarja letos sem v službi doživel napad panike (hitro bitje srca, potenje ,občutek da ne pridem do sape).nakar sem šel domov in se odločil  da uzamem 1 mesec počitka da pridem k sebi.Poklical sem svojo zdravnico in ji povedal da sem nehal z terapijo in mi je predlagala da spet začnem z njo.Spet začnem z jemanjem Paroxat tablet in po 2 mesecih jemanja stanje ni bilo nič boljše temveč samo slabše vsak dan neka napetost in tu pa ta manjši napad . Po tistem se odločim da spet prekinem z terapijo in omenim zdravnici če je možnost da mi tablete neprimejo več nakar mi da napotnico za psihijatra .Psihiatru sam se z muko otpravil ker vedno ko grem ven iz stanovanja imam občutek tesnobe .Po pogovoru z psihiatrom dobim nove tablete Cipralex 10mg in kvelux 25mg  z jemanjem sem začel pred enim tednom in imam občutek tak ko da ne primejo tablete namreč cel dan imam občutek ko da neudahnem  do konca .ko uzamem Kvelux 25mg mi je še samo slabše celi sem omotičen . Danes zjutri sem spil tableto Cipralex  in ker mi ni prijela vsaj tak občutek imam sem popoldan vzel Helex 0,25 mg in je stanje dosti boljše pa me zanima ali si lahko pomagam z Helex tabletami ene 2 tedna dokler ne začnejo delovati Cipralex tablete .
To bi bilo to bomo videli kakšno bo stanje naprej
L.p. Žarko
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.602

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #1373 dne:: četrtek, 28. julij 2022 ura: 21:21 »

Danes zjutri sem spil tableto Cipralex  in ker mi ni prijela vsaj tak občutek imam sem popoldan vzel Helex 0,25 mg in je stanje dosti boljše pa me zanima ali si lahko pomagam z Helex tabletami ene 2 tedna dokler ne začnejo delovati Cipralex tablete .
To bi bilo to bomo videli kakšno bo stanje naprej
L.p. Žarko

Predlagam ti, da začneš jemati Cipralex 5mg dva tedna in potem dodaš še 5mg....se pravi uvajanje postopoma....  oki
Prijele ti bodo nekako 4-6 tednov...
Lahko si pomagaš s Helexom, da ti bo lažje...poskusi še s kaknimi dihalnimi vajami in kratkimi sprehodi...

Vse dobro ti želim ...  rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Žarko
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1374 dne:: petek, 29. julij 2022 ura: 03:56 »

Hvala za odgovor res sem vesel da lahko tukaj napišem kaj me muatra .Psihiater mi je povedal da začnem z uvajanjem 7 dni Cipralex 5mg pol pa eno tableto naprej 10 mg in dem tako začel .Najbolj me jezi ta občutek da nemorem udahnut in sem zato celi dsn čutim tesnobo neko včeraj sem uzel  xelex 25mg in je bilo boljše .
Zanima me ker mi Xelex 25mg drži kratek čas ene 3 ure bi bila mogoče večja doza 50mg  uredu  zs uzet ker se mi zdi da 25mg ni dosti.
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #1375 dne:: petek, 29. julij 2022 ura: 11:00 »

Žarko, napisal si, da si po prvem paničnem napadu obiskal zdravnico, ki ti je takoj predpisala
AD-je. Zanima me, ali ti je ponudila še (tudi) kakšno drugo možnost k izboljšanju stanja?
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Žarko
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1376 dne:: petek, 29. julij 2022 ura: 18:48 »

Prvič mi je ponudila AD in nič drugega
In ko sem nehal z jemanjem se mi je spet vrnilo samo tokrat v hujši obliki se mi zdi zdaj me tako matra da še ven neupam iz stanovanja ker že ko se zbudim me matra najhujši je ta občutek da ne udahnem dosti zraka
Kot sem napisal zaradi tega občutka sem šel na urgenco in so mi uzeli kri naredili ekg srca in slikanje pljuč in vse je ueedu.Drug dan sem z napotnico šel v Vojnik v ambulanto  in po pogovoru z psihiatrom sem dobil nova zdravila Cipralex 10 mg in Kvelex 25 mg sem že začel z jemanjem Cipralexa zdaj sem že na eni tabletki Kvelex sem uzel 2x in me totalno uničijo se po njih počutim omotično in komi govorim zato si zdaj pomagam z xelexom 025 mg in mi dosti boljš pomsgajo.
Prijavljen
Žarko
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1377 dne:: sobota, 30. julij 2022 ura: 03:28 »

Pozdravljeni imam eno vprašanj je kdo tukaj imel tak občutek da nevdihne doati namreč mene skoz matra ta občutek da nevdihnem doati in pol sem skoz napet da hodim gor pa dol po atanovanju in probam odmisliti  to .
Ima kdo kak predlog kaj narediti glede tega.Naj še o.enim da da od kdaj imam ta občutek da ndudihnem dosti dlabo spim zbujam se vsako jutro ob 4 in nemorem več zsspat nazaj pa apetita nimam nič
Hvala za odgovore
Prijavljen
lilija
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1378 dne:: sobota, 30. julij 2022 ura: 09:07 »

Pozdravljeni imam eno vprašanj je kdo tukaj imel tak občutek da nevdihne doati namreč mene skoz matra ta občutek da nevdihnem doati in pol sem skoz napet da hodim gor pa dol po atanovanju in probam odmisliti  to .
Ima kdo kak predlog kaj narediti glede tega.Naj še o.enim da da od kdaj imam ta občutek da ndudihnem dosti dlabo spim zbujam se vsako jutro ob 4 in nemorem več zsspat nazaj pa apetita nimam nič
Hvala za odgovore

Pozdravljen
Poskusi z dihanjem s trebušno prepono. Lahko pogledaš  na YouTube kako pravilno dihati. Tudi jaz sem bila  tako dokler me ni psihologinja naučila.  Smiley Držim pesti da ti bo vsaj malo olajšalo.  Smiley
Prijavljen
Žarko
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1379 dne:: sobota, 30. julij 2022 ura: 10:18 »

Lilija hvala za odgovor
Te lahko uprašam kako dolgo je ebe matral ta občutek glede dihanja ker meni že traja 18 dni edino ko vzamem helex me malo umiri
Prijavljen
Strani: 1 ... 66 67 68 [69] 70   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar