FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 16. januar 2026 ura: 04:19

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3 4 ... 70   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ZA TISTE, KI SI NE UPATE ZAČETI PISATI NA FORUM  (Prebrano 279223 krat)
Azrael
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 808

« dne:: četrtek, 11. december 2008 ura: 10:06 »

Vem, da je mnogo ljudi s socialno fobijo, ki bi se radi vključili v pogovore na tem forumu in sodelovali, spregovorili o svojem problemu pa jim prav ta problem preprečuje, da bi s vključili.. zato zgolj prebirajo članke drugih..

Evo, napišite karkoli, napišite morda samo besedo ali dve.. recimo: ja, jaz sem tak/a, strah me je, bojim,se...
napišite karkoli, bolj, ko se vam zdi, da bi bilo neustrezno, bolj je zaželjeno, da to storite  Smiley
Ali pa kar napišite: mene je pa strah tega in tega..

Ta tema je namenjena prav vam... nič slabega se vam ne more pripetiti, nobeden ne ve, da pišete vi, nobeden vas ne bo ocenjeval.   

Vsi ljudje imamo strahove, vsi si želimo biti sprejeti, nikomur ni vseeno, če ni sprejet..

Poizkusite... kadarkoli se boste odločili za to, bo pravi trenutek.. morda danes, jutri, čez 2 tedna... ni važno  pomezik
Prijavljen
Dečko
gost
« Odgovori #1 dne:: četrtek, 11. december 2008 ura: 10:10 »

Evo točno tako kot pravi Azrael , Vas še jaz spodbujam napišite kakšno besedico!  rozicodam

Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 11. december 2008 ura: 10:13 »

res je, korajža velja!  clap tudi jaz sem z gromozanskim cmokom v grlu in želodcu začela pisat...  pomezik
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.859

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 11. december 2008 ura: 11:07 »

Super tema...poznam nekoga, ki upam, da to prebere in začne.
Kar pogumno draga...
 rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
carmel
DAM sodelavec
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 307

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 11. december 2008 ura: 11:31 »

Tudi mene je bilo groozno strah karkoli napisat na forum. Kaj če me ne bodo razumeli, sprejeli, kaj če če če,...
Pa so tu izjemni ljudje! Ful lepo so me sprejeli, so me (in me še vedno) podpirali, spodbujali, nasmejali Smiley

Pa niti ni treba začeti z dolgimi posti...

Veri mač dobrodošli vsi Wink

carmel
Prijavljen
ivica
gost
« Odgovori #5 dne:: četrtek, 11. december 2008 ura: 19:55 »

se strinjam. treba dat van zadeve! počasi pa zihr je tud način  kiselnasmeh
Prijavljen
Tanjas
gost
« Odgovori #6 dne:: petek, 12. december 2008 ura: 01:17 »

kar pogumno ko boste pripravljeni vsi ste dobrodošli
Prijavljen
hudicek7
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« Odgovori #7 dne:: petek, 12. december 2008 ura: 22:55 »

Dajte mi samo nekaj povedat. H komu ste se obrnili na pomoč, ko ste se odločili za zdravljenje socialne fobije? Jaz namreč ne zdržim več, pa malo cvikam iti k svojemu osebnemu zdravniku, da me ne bo samo čudno gledal, kaj zaboga hočem od njega.
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.036

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #8 dne:: petek, 12. december 2008 ura: 23:06 »

Hudicek podzravljen. Lej mogoce se lahko obrnes k svojemu zdravniku da ti da napotnico za psihoatra
ki bo ugotovil ali gre samo za socialno fobijo ali kaj vec ali manj. Veliko nasvetov kako smo se
in se mi socamo z socialno fobijo. Vsekakor pa ti priporocam tudi kot dopolnilo audio serijo
Overcoming Social Anxiety: Step By Step
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
urssska
gost
« Odgovori #9 dne:: petek, 12. december 2008 ura: 23:17 »

Joj, kar zaboli me, ko berem, da si ljudje ne upajo k zdravniku, čeprav je to čisto razumljivo, zlasti ko gre za takšne težave. Ampak hudiček, za božjo voljo ne se bat zdravnika prosim!! Če bo čudno gledal, je bedak, ki nima kaj delat v tem poklicu. Večina je čisto profesionalnih in predvsem sočutnih. Ne se bat! To je njihova služba, zato, da prenašajo magari totalne hipohondre (kot jaz npr. hehe) so plačani!! Pogumno.
Prijavljen
hudicek7
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« Odgovori #10 dne:: petek, 12. december 2008 ura: 23:29 »

Ja problem pri meni je, ker imam neverjetno hudo obliko SF. Pa živa duša ne ve za to. Razen nekje v kartoteki piše verjetno za poskus samomora. In takrat vem, da je bilo pri psihiatru (pač eno obvezno sranje po tem, ko poskusiš naredit samomor, je obisk psihiatra) prav neverjetno mučno in ni mi spet do tega, da bi se o svoji težavi pogovarjal kar tako z nekom. V bistvu se o tem ne bi rad pogovarjal z nikomer. Rad bi le anksiolitike in antidepresive, da vidim, če ti kaj pomagajo. Ker če ne, potem sem v riti.
Prijavljen
urssska
gost
« Odgovori #11 dne:: petek, 12. december 2008 ura: 23:39 »

Ne hudiček, sama zdravila so samo bergla al pa bicikel, da te spravijo iz najhujšega. Večino dela moraš opraviti sam (če je hudo, moraš s tem opravit pod vodstvom terapevta), ampak verjemi, da bo vedno hujše in bolj mučno, če se ne boš opogumil in poiskal strokovne pomoči. Tudi zdravil naj ne bi dobil brez temeljitega pogovora in informiranja svojega zdravnika. Vso srečo, pa ne odlašaj!
Prijavljen
hEiDi
gost
« Odgovori #12 dne:: sobota, 13. december 2008 ura: 10:20 »

Heili heilo! Smiley

Evo mene ... za frustk!  pomezik

Amm, ja ... jst sm ena tistih, ki se pisat bojijo ... hehe, marsikomu smesn, men pa totalna muka! In tle ni problem v tem, da bi me blo sram izrazit svoje mnenje, nop ... problem je res le v samem pisanju, kaj in kako!

No sej, se nocm za prvic prevec razpisat ... naj bo to sam proba, da vidm, ce sploh zalaufa, mi uspe odposlat. Pa se primorana bom, naslednjic kej vec napisat, a ne  Grin  Da sama sebe mal teram, hihi

In ja, se neki je, kar vam zelim povedat ... vedite, da ste vsak dan z mano, berem vas, mislim na vas (Decko, upam, da je blo vceri vse v redu, se nism brala postov), vas razumem in socustvujem z vami. Rada vas mam, pa ceprav vas vecine se ne poznam.  pomisli
Vsekakor pa hvala vam vsem zgoraj za vzpodbudne besede, predvsem pa tebi Azrael, da si odprl temo!  rozicodam
(sem sama dobr vedla pr seb, da ce svojo idejo, ki si jo na srecanju izrazu, uresnicis, da pol je pa res ze skrajni cas, da se premaknem)

No, nej bo to zaenkrat vse ...

Lep vikend vam zelim pa radi se mejte! Vsem vam, ki pa greste na novoletno ... fajn se mejte in velik se smejte!  Grin

Pozdravcek, in topel objem prav vsem!

hEiDi
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.871

« Odgovori #13 dne:: sobota, 13. december 2008 ura: 10:33 »

no, mene je bilo takooo strah, kaj če ne bom neč pametnega povedala na začetku....

ja, ti, ki bereš, vem , da imaš enak problem....

nobeden ni pameten prišel sem. to smo šele potem postali... sesmejem sesmejem sesmejem

kar pogumno! veseli smo novih človečkov, ki jim pomagamo!  rozicodam
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
Azrael
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 808

« Odgovori #14 dne:: nedelja, 14. december 2008 ura: 20:11 »

Smiley Smiley Smiley Bravo, hEiDi  Grin
Sem res vesel, ko tole vidim... super.. le tako naprej.. samo piši  pomezik

Vidiš, kako fino ti gre.. Čestitam za tvoj prvi post..

Hudiček, tebi prav tako oki
Ma nič nisi v riti, v nobenem primeru ne.. verjetno ti bodo pomagali pa tudi, če ne.. jaz sem prigural brez zdravil že daleč.. z delom na sebi se da delati čudeže, prporočam kakšno dobro literaturo, v knjižnici je mrgoli, izberi pravo zate, potem pa vztrajaj z delom na sebi - enako zate hEiDi  pomezik oki

Kar pišite in upam, da uspe prvi postek tudi ostalim, ki si to želite.. nikoli ni prepozno, enkrat vam bo upelo, morda že jutri  Smiley   
Prijavljen
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 957

« Odgovori #15 dne:: nedelja, 14. december 2008 ura: 20:14 »

hEiDi  oki
Super si, pogumna punca.
(ex Tepka - sm zamenala nik, ker me zafrkavajo  Cry )
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
masi
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.805

moja mačkonka Opa

« Odgovori #16 dne:: nedelja, 14. december 2008 ura: 20:19 »

Azrel hvala ti za odprtje te teme res. oki, kajti res ni enostavno se registrirat in pisat. Zato dragi novinci kakor pišejo drugi, pa čeprav ena beseda ali pa tudi nič na samem začetku in nas zgolj samo berete in skozi branje se človek tudi opogumi in napiše kaj. rozicodam

hEIDI  clap
Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: nedelja, 14. december 2008 ura: 20:43 »

oh, jagodka....

maš pa res zdaj bolj rdeča lička...  sesmejem sesmejem
ma super si, pa ni važno, na katerem drevesu si rastla... al grmovju...  Kiss
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 957

« Odgovori #18 dne:: nedelja, 14. december 2008 ura: 20:45 »

Ti, kotna funkcija ti moja najljubša, me pa znaš nasmejati.  Grin
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: nedelja, 14. december 2008 ura: 20:47 »

moja moja!
 poljubnjej

sej jaz bi tudi moral postati sinuska, pa se mi ne da ukvarjat z nastavitvami... lenooobička....

aha... geslo pozabila....  kiselnasmeh
« Zadnje urejanje: nedelja, 14. december 2008 ura: 21:15 od Sinusoida » Prijavljen

Strani: [1] 2 3 4 ... 70   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar