|
Azrael
|
 |
« dne:: četrtek, 11. december 2008 ura: 10:06 » |
|
Vem, da je mnogo ljudi s socialno fobijo, ki bi se radi vključili v pogovore na tem forumu in sodelovali, spregovorili o svojem problemu pa jim prav ta problem preprečuje, da bi s vključili.. zato zgolj prebirajo članke drugih.. Evo, napišite karkoli, napišite morda samo besedo ali dve.. recimo: ja, jaz sem tak/a, strah me je, bojim,se... napišite karkoli, bolj, ko se vam zdi, da bi bilo neustrezno, bolj je zaželjeno, da to storite  Ali pa kar napišite: mene je pa strah tega in tega.. Ta tema je namenjena prav vam... nič slabega se vam ne more pripetiti, nobeden ne ve, da pišete vi, nobeden vas ne bo ocenjeval. Vsi ljudje imamo strahove, vsi si želimo biti sprejeti, nikomur ni vseeno, če ni sprejet.. Poizkusite... kadarkoli se boste odločili za to, bo pravi trenutek.. morda danes, jutri, čez 2 tedna... ni važno
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Dečko
gost
|
 |
« Odgovori #1 dne:: četrtek, 11. december 2008 ura: 10:10 » |
|
Evo točno tako kot pravi Azrael , Vas še jaz spodbujam napišite kakšno besedico! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #2 dne:: četrtek, 11. december 2008 ura: 10:13 » |
|
res je, korajža velja!  tudi jaz sem z gromozanskim cmokom v grlu in želodcu začela pisat... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 7.859
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #3 dne:: četrtek, 11. december 2008 ura: 11:07 » |
|
Super tema...poznam nekoga, ki upam, da to prebere in začne. Kar pogumno draga... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
carmel
|
 |
« Odgovori #4 dne:: četrtek, 11. december 2008 ura: 11:31 » |
|
Tudi mene je bilo groozno strah karkoli napisat na forum. Kaj če me ne bodo razumeli, sprejeli, kaj če če če,... Pa so tu izjemni ljudje! Ful lepo so me sprejeli, so me (in me še vedno) podpirali, spodbujali, nasmejali  Pa niti ni treba začeti z dolgimi posti... Veri mač dobrodošli vsi  carmel
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
ivica
gost
|
 |
« Odgovori #5 dne:: četrtek, 11. december 2008 ura: 19:55 » |
|
se strinjam. treba dat van zadeve! počasi pa zihr je tud način 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Tanjas
gost
|
 |
« Odgovori #6 dne:: petek, 12. december 2008 ura: 01:17 » |
|
kar pogumno ko boste pripravljeni vsi ste dobrodošli
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
hudicek7
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 8
|
 |
« Odgovori #7 dne:: petek, 12. december 2008 ura: 22:55 » |
|
Dajte mi samo nekaj povedat. H komu ste se obrnili na pomoč, ko ste se odločili za zdravljenje socialne fobije? Jaz namreč ne zdržim več, pa malo cvikam iti k svojemu osebnemu zdravniku, da me ne bo samo čudno gledal, kaj zaboga hočem od njega.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Lost
Administrator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 8.036
I'm not lost, just undiscovered.
|
 |
« Odgovori #8 dne:: petek, 12. december 2008 ura: 23:06 » |
|
Hudicek podzravljen. Lej mogoce se lahko obrnes k svojemu zdravniku da ti da napotnico za psihoatra ki bo ugotovil ali gre samo za socialno fobijo ali kaj vec ali manj. Veliko nasvetov kako smo se in se mi socamo z socialno fobijo. Vsekakor pa ti priporocam tudi kot dopolnilo audio serijo Overcoming Social Anxiety: Step By Step
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
urssska
gost
|
 |
« Odgovori #9 dne:: petek, 12. december 2008 ura: 23:17 » |
|
Joj, kar zaboli me, ko berem, da si ljudje ne upajo k zdravniku, čeprav je to čisto razumljivo, zlasti ko gre za takšne težave. Ampak hudiček, za božjo voljo ne se bat zdravnika prosim!! Če bo čudno gledal, je bedak, ki nima kaj delat v tem poklicu. Večina je čisto profesionalnih in predvsem sočutnih. Ne se bat! To je njihova služba, zato, da prenašajo magari totalne hipohondre (kot jaz npr. hehe) so plačani!! Pogumno.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
hudicek7
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 8
|
 |
« Odgovori #10 dne:: petek, 12. december 2008 ura: 23:29 » |
|
Ja problem pri meni je, ker imam neverjetno hudo obliko SF. Pa živa duša ne ve za to. Razen nekje v kartoteki piše verjetno za poskus samomora. In takrat vem, da je bilo pri psihiatru (pač eno obvezno sranje po tem, ko poskusiš naredit samomor, je obisk psihiatra) prav neverjetno mučno in ni mi spet do tega, da bi se o svoji težavi pogovarjal kar tako z nekom. V bistvu se o tem ne bi rad pogovarjal z nikomer. Rad bi le anksiolitike in antidepresive, da vidim, če ti kaj pomagajo. Ker če ne, potem sem v riti.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
urssska
gost
|
 |
« Odgovori #11 dne:: petek, 12. december 2008 ura: 23:39 » |
|
Ne hudiček, sama zdravila so samo bergla al pa bicikel, da te spravijo iz najhujšega. Večino dela moraš opraviti sam (če je hudo, moraš s tem opravit pod vodstvom terapevta), ampak verjemi, da bo vedno hujše in bolj mučno, če se ne boš opogumil in poiskal strokovne pomoči. Tudi zdravil naj ne bi dobil brez temeljitega pogovora in informiranja svojega zdravnika. Vso srečo, pa ne odlašaj!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
hEiDi
gost
|
 |
« Odgovori #12 dne:: sobota, 13. december 2008 ura: 10:20 » |
|
Heili heilo!  Evo mene ... za frustk!  Amm, ja ... jst sm ena tistih, ki se pisat bojijo ... hehe, marsikomu smesn, men pa totalna muka! In tle ni problem v tem, da bi me blo sram izrazit svoje mnenje, nop ... problem je res le v samem pisanju, kaj in kako! No sej, se nocm za prvic prevec razpisat ... naj bo to sam proba, da vidm, ce sploh zalaufa, mi uspe odposlat. Pa se primorana bom, naslednjic kej vec napisat, a ne  Da sama sebe mal teram, hihi In ja, se neki je, kar vam zelim povedat ... vedite, da ste vsak dan z mano, berem vas, mislim na vas (Decko, upam, da je blo vceri vse v redu, se nism brala postov), vas razumem in socustvujem z vami. Rada vas mam, pa ceprav vas vecine se ne poznam.  Vsekakor pa hvala vam vsem zgoraj za vzpodbudne besede, predvsem pa tebi Azrael, da si odprl temo!  (sem sama dobr vedla pr seb, da ce svojo idejo, ki si jo na srecanju izrazu, uresnicis, da pol je pa res ze skrajni cas, da se premaknem) No, nej bo to zaenkrat vse ... Lep vikend vam zelim pa radi se mejte! Vsem vam, ki pa greste na novoletno ... fajn se mejte in velik se smejte!  Pozdravcek, in topel objem prav vsem! hEiDi
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Sinuska
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.871
|
 |
« Odgovori #13 dne:: sobota, 13. december 2008 ura: 10:33 » |
|
no, mene je bilo takooo strah, kaj če ne bom neč pametnega povedala na začetku.... ja, ti, ki bereš, vem , da imaš enak problem.... nobeden ni pameten prišel sem. to smo šele potem postali...  kar pogumno! veseli smo novih človečkov, ki jim pomagamo! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
|
|
|
|
Azrael
|
 |
« Odgovori #14 dne:: nedelja, 14. december 2008 ura: 20:11 » |
|
 Bravo, hEiDi  Sem res vesel, ko tole vidim... super.. le tako naprej.. samo piši  Vidiš, kako fino ti gre.. Čestitam za tvoj prvi post.. Hudiček, tebi prav tako  Ma nič nisi v riti, v nobenem primeru ne.. verjetno ti bodo pomagali pa tudi, če ne.. jaz sem prigural brez zdravil že daleč.. z delom na sebi se da delati čudeže, prporočam kakšno dobro literaturo, v knjižnici je mrgoli, izberi pravo zate, potem pa vztrajaj z delom na sebi - enako zate hEiDi  Kar pišite in upam, da uspe prvi postek tudi ostalim, ki si to želite.. nikoli ni prepozno, enkrat vam bo upelo, morda že jutri
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Jagodka
|
 |
« Odgovori #15 dne:: nedelja, 14. december 2008 ura: 20:14 » |
|
hEiDi  Super si, pogumna punca. (ex Tepka - sm zamenala nik, ker me zafrkavajo  )
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane. V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
|
|
|
masi
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 3.805
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #16 dne:: nedelja, 14. december 2008 ura: 20:19 » |
|
Azrel hvala ti za odprtje te teme res.  , kajti res ni enostavno se registrirat in pisat. Zato dragi novinci kakor pišejo drugi, pa čeprav ena beseda ali pa tudi nič na samem začetku in nas zgolj samo berete in skozi branje se človek tudi opogumi in napiše kaj.  hEIDI 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni (O.Wilde)
|
|
|
Sinuska
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #17 dne:: nedelja, 14. december 2008 ura: 20:43 » |
|
oh, jagodka.... maš pa res zdaj bolj rdeča lička...  ma super si, pa ni važno, na katerem drevesu si rastla... al grmovju... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
|
|
|
|
Jagodka
|
 |
« Odgovori #18 dne:: nedelja, 14. december 2008 ura: 20:45 » |
|
Ti, kotna funkcija ti moja najljubša, me pa znaš nasmejati. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane. V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
|
|
|
Sinuska
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #19 dne:: nedelja, 14. december 2008 ura: 20:47 » |
|
moja moja!  sej jaz bi tudi moral postati sinuska, pa se mi ne da ukvarjat z nastavitvami... lenooobička.... aha... geslo pozabila.... 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: nedelja, 14. december 2008 ura: 21:15 od Sinusoida »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|