jasa
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 113
|
 |
« Odgovori #140 dne:: petek, 16. april 2010 ura: 14:46 » |
|
bila sem pri zdravniku tam nekje otobra ko sem imela iste težave pa so mi naredli krvne preiskave urin in še za ščitnico pa ni nič pokazalo da bi blo kej narobe...zdej mam pa spet iste težave to me muči če je res to vse ta  aksa al kaj toja hvala da malo poklepetaš z mano 
|
|
|
Prijavljen
|
LP Jasa
|
|
|
Tresavček
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 21
|
 |
« Odgovori #141 dne:: sobota, 17. april 2010 ura: 18:34 » |
|
Spoštovana Jasa! Nisem prebiral celega posta, vendar ti lahko nekaj povem. Jaz sem bil na vseh preiskavah: Slikanje ščitnice, Ekg, EEG, voda, kri, vse telesne preiskave kar je možno, bioenergetik,...Rezultat je bil vse v redu! Bila pa je močna utrujenost, tresenje, tesnoba, bolele so me noge, roke, celo hodit nisem mogel, vrtelo za znoret, pa tudi nisem verjel (vedel), da je to vse od psihe! Tako, da čimprej do pravega psihoterapevta/psihiatra, da začneš čimprej z zdravljenjem! Ne odlašaj! Jaz sem se bal vseh terapevtov, predolgo odlašal, na koncu tudi iz postelje nisem več ustal... In še nekaj! Izbit si je treba iz glave misli: Ne morem, ne bom zmogel,...! Prosim spodbujaj se, imej se rada, začni se cenit, sebe, življenje to je osnova!!! Prisili se, vem da zmoreš!!! Največja napaka je da se ljudje podcenjujemo! Pojma nimamo, česa smo vse zmožni, samo lasten um smo "spogramirali-Windows iz mladosti" da ne zmoremo, zato pa se nam telo uglaša, ker ga boli!!! Treba je "sprogramirati sodoben Windows", ki bo prinešal, moč samozavest in upanje! Vse lepo, ti želim! 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
jasa
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #142 dne:: ponedeljek, 19. april 2010 ura: 08:47 » |
|
Veš Ury jaz že jem ad in sicer paroxat od sredine oktobra tak da bi moglo bit že kej dobro ampak mene še vedno vse boli celo telo je slabotno brez moči. A ti jemlješ ad in katere in koliko časa. Pa ti je zdej dobro brez bolečin???
|
|
|
Prijavljen
|
LP Jasa
|
|
|
Tresavček
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 21
|
 |
« Odgovori #143 dne:: ponedeljek, 19. april 2010 ura: 13:32 » |
|
Sočustvujem s tabo, vem v kakšnih bolečinah živiš, vendar je pomembno da ne obupaš! -Svetujem, da psihiatru sporočiš, predstaviš problem in verjetno ti bo zamenjal zdravila. Vsaj omilit simptome bi ti zdravila morala. Samo verjemi meni, da zdravila so začasna rešitev, samo "bergla" kot pravijo psihiatri. -Tvoje telo je izčrpano zato rabi čas, vendar te moram nujno vprašati, če obiskuješ kakšnega terapevta? Samo z pravo terapijo+zdravili se bo tvoje duševno zdravje dvignilo, dobilo nov zagon in moč za naprej. Glavno vlogo boš odigrala ti in verjemi, da si še kako zmožna in močna, samo tvoji občutki in misli govorijo tebi v škodo. Tukaj je ključ, premagati svoje mišlenje-sebe, zato pa je potrebno vsakodnevno delo. Brez tega žal ne gre!¨ Jaz sem osebno zdaj brez zdravil, sem jih pa rabil kar po pet različnih na dan, ko sem bil res na dnu. Vendar sem šele z pravilnim razmišlanjem, učenjem pravilnega mišlenja in vajami, ki jih tudi danes redno delam prišel do točke, kjer uživam vsak dan bolje kot kdaj koli prej. Tudi telo se počasi osvobaja vsega stresa. Če želiš, kaj ti priporočam od vaj, me lahko kontaktiraš na email. Vse dobro ti želim in ne pozabi sonce sije tudi zate.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
jasa
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #144 dne:: ponedeljek, 19. april 2010 ura: 15:01 » |
|
HVALA za tvoje odgovore! Lahko pa mi pišlješ zasebno sporočilo glede teh vaj za sproščanje telesa prav lp jasa 
|
|
|
Prijavljen
|
LP Jasa
|
|
|
barbarasostaric81
gost
|
 |
« Odgovori #145 dne:: sobota, 15. maj 2010 ura: 23:59 » |
|
lep pozdrav vsem,tudi jaz se borim že 2 leti z anksiozo,in imam vsak dan bolečine v telesu,potujejo mi od glave do pete,zanima me zakaj ne boli ponoči no hvala bogu da ne vsaj te.Zjutraj ko vstanem se že naseli v mene not,nevem tega razložit kako ja to hudo.Ko grem v trgovino in ko stojim v vrsti se mi zdi da bom skup padla,ko se pelam sama v avto me oblije po celem telesu vročina,a ima kdo enake težave 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Lost
Administrator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 7.966
I'm not lost, just undiscovered.
|
 |
« Odgovori #146 dne:: nedelja, 16. maj 2010 ura: 07:39 » |
|
Barbara pozdravljena !! Ker pišeš da se z anksiznostjo boriš že 2 leti, ti naprej predlagam da si prebereš tale članek. http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=375&Itemid=2Tudi sam sem se zbujal bolj utrujen in zbit kot sem šel spat, več spanja, pa je tezave še povečalo. Z sproščanjem boš ugotovila ali je napetost in bolečine psihičnega ali fizičnega izvora.... Prvič, drugič,...morda ne bo rezultatov..toda ne obupaj....počasi in vstrajno nadaljuj... Potem si preberi še naslednji članek http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=673&Itemid=1 Če se boš tukaj našla....potem je priporočljivo da si poiščes strokovno pomoč in začnes spoznavati sebe in sprožilce tesnobe.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Slavka
|
 |
« Odgovori #147 dne:: nedelja, 16. maj 2010 ura: 10:00 » |
|
Barbara, tudi jaz sem se soočala s takimi problemi...oblivanje vročine znotraj telesa, slabo počutje od jutra do večera, v trgovini slabost in občutek omotice, občutek, da se mi bo zmešalo, da bom padla skupaj.... Vse to so anksiozne motnje, grozen neutemeljen strah, ki nam zagrabi telo in manipulira z nami. Meni je pomagalo zdravljenje z antidepresivi, sproščanje, sprehodi v naravo...preusmerjanje misli, soočanje s svojimi stiskami in strahovi...počasi, korak za korakom...v dveh letih sem se pobrala iz najhujšega. Tudi, če pride kakšen slab dan, ko se simptomi vrnejo, vem, da bo minilo in da se mi ne bo zgodilo nič od tega, česar me je strah. Priporočam ti, da si poiščeš strokovno pomoč in odženeš bolečino ter strahove stran. 
|
|
|
Prijavljen
|
"Per aspera ad astra"
|
|
|
barbarasostaric81
gost
|
 |
« Odgovori #148 dne:: nedelja, 16. maj 2010 ura: 13:38 » |
|
SLAVKA HVALA ZA TA ODGOVOR,AMPAK IMAŠ PRAV JA AMPAK SE MORAM POLEK SRAVIT DA ŽE ENKRAT NEHAM NEGATIVNO RAZMIŠLJAT,ZELO BO TEŽKO AMPAK SE MI MORA V KRATKEM ŽIVLJENJE SPREMENIT.OBČUTEK CUKANJA ZA LASE TIŠČANJE V PRSIH,BOLEČINE V MIŠICAH SI DOŽIVLJALA TUDI TI TO,UPAM DA BO V KRATKEM BOLJE TER DA VEČ NEBOM RAZMIŠLJALA O BOLEZNI KOT SO RAK,AL ME BO KAP,ŽELIM VAM LEP DA PA ČEPRAV JE ZUNAJ TOŽNO 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
barbarasostaric81
gost
|
 |
« Odgovori #149 dne:: nedelja, 16. maj 2010 ura: 13:48 » |
|
LOST HVALA JA VEŠ KJE SEM BILA VSE,NA VSEH PREISKAVAH KAR JE MOŽNO,KIROPRAKTIK,BIOENERGETIK,HODIM K PSIHOLOGU JEMLJEM ZOLOFT KI PA MI NENA KAJ DOSTI POMAGA,EDINO LEXAURIN MI POMAGA DA SE MALO SPROSTIM,BIOENERGETIK MI JE REKEL DA IMAM KAO ČRNO MAGIJO V SEBI,KIROPRAKTIK REKEL DA MI TO VSE DELA HRBTENICA KI SEVEDA IMAM SKOLIOZO,TAKO DA V BISTVO VEČ NEVEM KAJ MI SPLOH JE,PSIHJATRINJA PA REČE DA IMAM ZELO MOČNO TESNOBO IN TO JE TO 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Trinx
gost
|
 |
« Odgovori #150 dne:: petek, 19. november 2010 ura: 11:35 » |
|
Zdravo! Sem nova tu in sicer zaradi tega, ker mislim da imam enake težave kot vi ki jih pišete tu gor. Ene 3 leta nazaj se mi kar en dan pojavi omotica živčnost, slabost... grem k zdravniku.. vse bp, to mine po dobrem tednu... Sem mislila no fajn pač težko obdobje sem ga premagala... 3 Tedne nazaj pa spet... zbolela sem za virozo ki je trajala 1 teden, ampak nevem al zarad vročine sem bila omotična... ko sem nehala kašlati sem še kr mela v glavi da se mi moti in se mi res je.... Zato sem šla k svoji zdravnici, naredila preiskave krvi, borelije, urina, pregledala reflekse, ravnotežje, očesne živce... vse je bilo bp... ravnotežje celo super, medtem ko se je meni vrtelo po glavi.... Imam nekoliko nizek pritisk 110/70 ampak dvomim da bi bilo to od tega??? uglavnem par dni po tistim ko mi je zdravnica ppovedala da je vse ok sem bila povna energije vse vredo, spet optimist kakor nekoč... zdaj pa sem spet zapadla v to da sem najraje na kavču, ker če grem ven bo zihr neke narobe... spet se mi občasno moti (najbolj ko sem čisto sama doma) ali ko moram kam it.... zjutraj ko spim oz. se že prebujem se sprašujem kaj mi bo danes... nato me začne oblivat vročina in potem spet me zebe... kaj je to?? strah imam da nekaj ni vredo z mano... in zato je vse še hujše... glavobolov pa nimam... ali bi si vseeno mogla slikat glavo??? ko grem ven v družbo (zdaj celo že grem), ampak ne brez družbe fanta; se tresem tako da kadim čik za čikom.... kave pa ne pijem, niti alkohola.... nehala sem jesti celo Kontracepcijske tablete, ker se mi zdi da me ta skrb za vse in živčnost spremlja od pričetka jemanja KT... Uglavnem zelo me skrbi kaj to je... zlo rada bi si zrihtala kakšnega psihologa ali psihoterapevta, vendar mi mami govori da me bojo vtaknal v umobolnco....fant pa me podpira... vem da rabim strokoven pogovor... ker če ne se mi bo enkrat še res zmešal pa me bojo zaprl v zaprt oddelek :/ je pa res da 3 tedne nisem hodla na fax.... v ponedeljek sem šla in se zdržala v družbi sošolke... cev večer sem bila zelo ponosna nase... prosim svetujte kaj naj naredim... res mi stvari uhajajo izpod rok...
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Slavka
|
 |
« Odgovori #151 dne:: petek, 19. november 2010 ura: 11:57 » |
|
Draga Trinx  pozdravljena na forumu. Najprej naj te potolažim, da te zagotovo ne bodo "vtaknili v umobolnico", kakor te straši mami. Ob prebiranju tvojega posta, opisovanju tvojih težav, bi rekla, da te daje tesnoba, panika, za kar je značilno to, da se ti vrti v glavi, da te oblivajo vroči in mrzli valovi...Vse to se je dogajalo (se še ponovi kdaj) tudi meni. Predvsem imam problem z vrtoglavico in omotico...takrat postanem izredno nesigurna vase in v svoja dejanja in bi tudi najraje nekje čepela toliko časa, da bi minilo (magari 2 meseca  ). Praviš, da si dala čez vse preglede in je bilo vse ok, torej te ne rabi skrbeti, da je kaj fizično narobe s tabo. Očitno se soočaš z stisko, morda preobremenjenostjo, morda si doživela kakšen večji pretres, ki ti je sprožil te občutke. Zaradi nizkega pritiska se ti tudi lahko vrti (tudi meni se), vendar to bolj v "napadih" kot npr., ko na hitro vstanem se mi zavrti in stemni pred očmi. Predlagala bi ti, da najdeš vzrok za to tvoje stanje, ki se skriva v tvoji notranjosti...v duši. Jaz sem sicer pomoč poiskala pri psihiatru, ter začela z zravljenjem z antidepresivi, sedaj pa sem začela tudi s psihoterapijo, kajti ugotovila sem, da jo še kako rabim. Če si ugotovila, da ti stvari uhajajo iz rok, je potrebno poiskati pomoč....ne bo se ti zmešalo, ne bodo te nikamor zaprli, vse bo ok, samo poišči strokovnjaka s katerim boš predelala stvari, ki so se nakopičile v tebi in ti povzročajo tesnobo. Napiši nam še kaj 
|
|
|
Prijavljen
|
"Per aspera ad astra"
|
|
|
Trinx
gost
|
 |
« Odgovori #152 dne:: petek, 19. november 2010 ura: 12:44 » |
|
Slavka... Hvala za tako hiter odgovor.  Ja najprej bi se zahvalila za vse vzpodbudne misli. Nevem od kod vzrok za moje težave, kajti včasih sem bila veselo dekle polno optimiza zmeraj za žur, sedaj pa mi še do tega ni... Prav rada bi se sprostila in se kdaj tudi 'napila' da uidem težavam ampak ne gre. Odločila pa sem se da si sama poiščem pomoč pri strokovnjaku, ker vem in mislim da mi bo to pomagalo... Je pa res da je mami prof. defektologije in me mogoče zato straši ker ve s čim se ona srečuje... Vedno mi govori naj se sama spravim k sebi ampak jaz se ne morem več... Je pa res da sem velik panik in velik strahopetnež. Za vsako stvar zapaničarim in delam iz muhe slona, vedno pomislim na najslabše. Strah pa me je vsega že od malega nevem zakaj sam nisem nikoli mela kakšne grozne izkušnje. Sem pa tudi zelo nesamozavestna nikamor nočem sama vedno more nekdo z mano... še v šoping (kar ženske ljubimo)  ... najbolj pa se sprostim zvečer ko ležim pred kavčem ko vem da me čaka samo še spanec  ampak zjutraj ko odprem oči spet pomislim ali se mi bo motlo ali ne... seveda pol se mi ker tolk študiram o tem. So me pa pri vsem tem spremljali že mravljinci po roki, nevem zakaj, vendar sem bila na masaži in mi je maser rekel da sem čisto zategnjena da mam same vozle po hrbtu da verjetno zaradi tega mravljinci in pa trzanje živcev. Kakšnega mnenja bom še zelo vesela, Lep pozdrav 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #153 dne:: petek, 19. november 2010 ura: 13:00 » |
|
.... nehala sem jesti celo Kontracepcijske tablete, ker se mi zdi da me ta skrb za vse in živčnost spremlja od pričetka jemanja KT... tudi možno, lahko so pa samo sprožile nekaj, kar se je že nekaj časa nabiralo.... Je pa res da sem velik panik in velik strahopetnež. Za vsako stvar zapaničarim in delam iz muhe slona, vedno pomislim na najslabše. Strah pa me je vsega že od malega nevem zakaj sam nisem nikoli mela kakšne grozne izkušnje. Sem pa tudi zelo nesamozavestna nikamor nočem sama vedno more nekdo z kar tko, z lufta, se nič ne zgodi. Vsak zakaj ima svoj zato... vendar mi mami govori da me bojo vtaknal v umobolnco... zanimiva reakcija... sploh na njeno izobrazbo.... Uglavnem zelo me skrbi kaj to je... zlo rada bi si zrihtala kakšnega psihologa ali psihoterapevta, ....fant pa me podpira... vem da rabim strokoven pogovor... poslušaj sebe!
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
Trinx
gost
|
 |
« Odgovori #154 dne:: petek, 19. november 2010 ura: 13:23 » |
|
Hvala za odgovor! Ja res je vse se zgodi z razlogom, nekim notranjim vendar ga js ne najdem... ker ko sem bila majhna me niso z ničemer ustrahoval in to imela sem prelepo otroštvo razen ločitev staršev, takrat sem se sekirala vendar pa sem se naučila živeti s tem. Mislim da to ni vzrok. Ravnokar sem se pogovarjala z mamo(ne živim več doma, temveč pri fantu), in sem ji rekla da bom res poiskala pomoč strokovnjaka, rekla je naj počakam en teden če nebo bolš mi bo ona pomagala in stala ob strani. Tak da vsaj ena pozitivna danes.  Ker sem namreč KT nehala jemati 3 dni nazaj in da vidim če bo kaj bolje zaradi tega, ker poznam dosti kolegic ki je imelo zelo veliko problemov zaradi KT - psihičnih in fizičnih. Sicer sem se pa odločila da grem danes v družbo in se poskusim sprostit (ne s pijačo), temveč s čvekanjem z ženskami  LP
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Slavka
|
 |
« Odgovori #155 dne:: petek, 19. november 2010 ura: 13:31 » |
|
Trinx  kar tako naprej
|
|
|
Prijavljen
|
"Per aspera ad astra"
|
|
|
Trinx
gost
|
 |
« Odgovori #156 dne:: petek, 03. december 2010 ura: 15:25 » |
|
Oj! Spet pišem in spet s težavami. Nazadnje ko sem pisala je bilo ene 14 dni nazaj.... Po tistem, ko se dobila vaše odgovore sem se malo spravila k sebi in sem bila prejšnji teden kot nova z voljo do življenja, ni mi bilo problem iti na pijačo, al kam na obisk... Strah me je bilo edino v trgovini čakat v gneči, ker sem misla da me bo kar vrglo na tla  Zdej pa pišem z novim (istim) problemom... V ponedeljek sem imela izpit, bila sem živčna tak da sem se kr tresla. Ko sem čakala pred predavalnico sem mislila da bom kr padla dol, med izpitom pa sem se tresla imela potne roke, komaj sem čakala da odpišem in da grem domov. Po odpisanem izpitu sem bila ok, skadila 2-3 cigarete in se pomirila. V torek zjutraj vstanem, naj povem to da sem imela obdobje 5 dni ko nisem mogla spat ne zvečer zaspat in zjutraj ne dolgo spat. Spala sem okol 6-7 ur na noč kar je zame 2 ure premalo  Uglavnem v torek zjutraj se premetavam po postelji, in se spet sprašujem kako bom pa danes... ko vstanem po 15min že prisotna omotica, ki je trajača ves dan razen ko sem bila pred tv ali sem imela kakšno zaposlitev... Sem misla ok mogoče je to sam posledica izpita iz prejšnega dne, ampak ne v sredo, četrtek, danes spet isto... Neupam si več na pijačo ker se kar tresem in strah me je zakaj se mi to spet dogaja. Nemorem se skoncentrirat na nekaj dobrega, ker imam skos v glavi da nekaj ni vredo z mano. Pa čeprav sem dala veliko presikav skozi. Je pa res da po tistem mojem dobrem tednu sem mislila da sem težave premagala si nisem poiskala strokovne pomoči. Zdaj spet vedno bolj študiram da bi šla nazaj k osebni zdravnici da me spet pregleda in da mi napiše kako napotnico za naprej. Navzven se delam da sem ok, ampak pri sebi vem da sem živčna razvalina. Npr. ko ležim težav nimam ko sedim doma tudi ne, ko grem ven v družbo in sedim se mi zdi da me kar nosi okrog, zato se moram naslanjat na mizo al pa neki skos počet. Tudi ko hodim ni težav. Težave so ko sotjim pri miru ali sedim. Nevem kaj naj naredim...  Spet sem v brezupnem položaju 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
pika82
gost
|
 |
« Odgovori #157 dne:: petek, 03. december 2010 ura: 21:08 » |
|
Hojla Trinx!
Tudi jaz imam težave z rahlo omotico in vrtoglavico, ki je seveda posledica težav z anksioznostjo. Z njo se borim že 2 leti. Imam tudi težave s vratno hrbtenico tako, da te težave pripisujem tudi temu. Delam vaje za vrat in hrbet, veliko pijem (vodo seveda), sprehajam (čeprav je te dni malo težje). Trenutno je moja anksioznost spet izbruhnila v kar hudi obliki, tako da je čuden občutek, da bi dol padla sploh k sem v trgovini in je gneča kar pogost.
Predlagam ti, da greš do osebne zdravnice in ji zaupaš še enkrat tvoje težave. Tako sem storila tudi jaz. Dobila sem napotnico za psihiatra, ki ni noben bav bav, čeprav sem tako mislila. Zelo fajn je tudi kakšna psihoterapija.
lp
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
barbarasostaric81
gost
|
 |
« Odgovori #158 dne:: nedelja, 05. december 2010 ura: 23:30 » |
|
Lepo pozdravljeni,tudi z moje strani,po dolgih mučnih 2 letih se počutim kar vedu pomaga mi seveda paroxa ki ga jemljem slabi mesec dni in je kar super,moram pa vas vprašat če ima kdo od vas bolečine v levi prsi ter pod pazduhom ter napete mišice v vratu ki pritiskajo v glavo,to me še zelo mantra hvala vam za odgovore ter vsem skupaj želim lepo mirno noč 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Lost
Administrator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 7.966
I'm not lost, just undiscovered.
|
 |
« Odgovori #159 dne:: nedelja, 05. december 2010 ura: 23:34 » |
|
ter napete mišice v vratu ki pritiskajo v glavo,to me še zelo mantra hvala vam za odgovore ter vsem skupaj želim lepo mirno noč  Napete vratne mišice so posledica psihicne napetosti. Telo se pripravi za "beg ali boj" in za to morajo biti MIŠICE napete. Ampak, ker mišice ne sprostimo z "begom ali bojem" ostanejo napete. Pomaga ali masaza ali sproščanje oziroma vaje ki sproščajo ta del telesa.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|