FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 15. maj 2025 ura: 04:56

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3 4 ... 10   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ali lahko anksioznost boli  (Prebrano 53747 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
jasa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 113

« dne:: torek, 06. oktober 2009 ura: 09:28 »

Lepo pozdravljeni!
Že kar nekaj let se bojujem a aksioznostjo ampak še nikoli do zdaj ni bilo tako težko.Zanima me če koga tudi od aksioznosti tako bolijo noge in mišice na nogah al to pomeni kaj drgugega. Imam še vrsto drugih problemov kot je trzane mišic, bele pikice pred očmi ( še posebno na svetlem ), potenje in mravljičenje predvsem ponoči, zelo me moti svetloba in hrup,brezenergije, izgubila sem voljo do vsega kar me je prej zanimalo, spanje je tko tko včasih vredu včasih ne .............in še in še....
Če je še kdo v taki situaciji naj prosim piše ker jaz se počutim obupno.
papa
Prijavljen

LP Jasa
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.834

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: torek, 06. oktober 2009 ura: 09:36 »

Mišice na nogah so pri tesnobi skoz napete (zategnjene) in zato bolijo čez čas....
TELO NIMAŠ SPROŠČENO!

Predlagam ti, da se naučiš Progresivnega mišičnega sproščanja (po Jacobsonu)...
O tem smo na forumu že pisali, najdeš tudi na netu, v knjižnici....
Društvo DAM pa občasno organizira tudi delavnice sproščanja, ena je ravnokar v teku.
(je pa že zaključena skupina)

Predlagam ti tudi obisk psihiatra in psihoterapije.

rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
nomis
gost
« Odgovori #2 dne:: torek, 06. oktober 2009 ura: 16:42 »

jasa tako kot ti je Aslan napisala mišice oz. celo telo imaš preveč zategnjeno (lahko tudi podzavestno). Naj te pa potolažim da nisi sama v tem Smiley imaš POPOLNOMA enake simptome kot jaz Smiley kot bi bral sebe Smiley. No jaz sem bil na Paroxatu približno leto sam najprej 1cela tabletka zjutraj in ena zvečer, nato sem zmanjšal na eno zjutraj pol na polovičko sedaj pa sem ŽE Smiley 14 dni brez. Pa upajmo da so ti simptomi kot si jih večinoma opisali samo prehodni ker sem se prej že kar dobro počutil no prihajajo dnevi ko je malo težje so pa tudi dnevi ko pozabim na vse in sem sproščen. Najine misli preveč begajo no saj zase vem da kar naprej neki mislim po večini slabe stvari naprimer kaj se mi lahko zgodi, kaj pa če...., in tako dalje. Pa tudi če sem preveč obremenjen (da moram postoriti več stvari pa mi zmankuje časa) taj pride anksa najbolj do izraza kar čutim jo kako me hoče zgrabiti Smiley po navadi postanem tak omotičen kot da bi se mi hotelo zamegljiti pred očmi "no nek tak brezvezen občutek Smiley"sam se pač moramo boriti in do zdaj sem še vedno zmagal  sesmejem
Prijavljen
jasa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: sreda, 07. oktober 2009 ura: 07:48 »

Veš tud jaz VEDNO mislim na slabe stvari NPR.kaj pa če mi res kej je ( bolezen ) skoz mam to v glavi.Vedno se obremenjujem s tem in to me zelo bega. A so bili pri tebi tudi tej znaki kot si jih napisal vedno pristotni čez dan ( boleče noge , pikice pred očmi trzanje mišic itd.... ), ker pri meni so skoz tudi če malo odmislim pa se spet spomnem. Jutri sem naročena pri psihiatru in upam da mi bo znal pomagat.
lep pozdrav
Prijavljen

LP Jasa
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 08. oktober 2009 ura: 13:42 »

Jasa imaš možnost izbitre kaj razmišljaš.
Ko začneš razmišljati o hudi bolezni..se v tebi še poveča tesnoba in telesne simptomatike je še več.
Poskusi kdaj pomisliti namerno nasprotno "NIČ MI NI ZDRAVA SEM K RIBA" ...
Telesni simptomi so večinoma samo posledica duševne stiske, nezavednih misli...in na tem delaj...(psihoterapija). Če bi se kateri simptomi zelo ponavljali opravi pregled pri zdravniku (ščitnica,srce, želodec..) in boš pomirjena.

Za primerjavo dam kozarec napol napolnjen z vodo.
MI SAMI IZBEREMO kako ga vidimo:
- napol polnega ali
- napol praznega
(kozarec ima pa realno gledano skoz enako količino vode)

Prijavljen

asdf
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 488

« Odgovori #5 dne:: petek, 09. oktober 2009 ura: 16:11 »

pri meni je Srce UZ bp, bi blo dobro še kako raziskavo nardit za srce ? Al bi se tam vidlo če bi blo preed infarktno stanje ali karkoli, ker mam konstantno tak občutek pri srcu čuden, ščitnice pa  tudi ni otipala. Mam tudi probleme recimo se po pomoti pocukam za lase, pa takoj pomislim da bo kaka žila počila v glavi itd... groza res, nikol si nisem mislu da je to možno in očitno JE in ni malo takih ki majo te probleme, res groza
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: petek, 09. oktober 2009 ura: 16:30 »

To so samo MISLI....nerealne misli....
KVT (kognitivna-vedenjska terapija) je na tem področju zelo uspešna.

Preveč POZORNOSTI posvečaš tem mislim, občutkom....in zato sprožaš nove, dodatne....
STRAH rodi dodaten strah..nato je še strah pred strahom in začaran krog...

1. sprostitev....umiritev...
2. dihanje s predpono..
3. pusti da misel pride in odide..ne ukvarjaj se z njo...

Ja žal ni malo ljudi, ki imajo te težave.Ogromno nas je. Vse več...
Tempo življenja, stremenje k storilnosti, materializmu...
Premalo pa čustvene topline, pogovora, zaupanja..ko te sprejmejo takega kot si...
Prijavljen

jasa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: petek, 06. november 2009 ura: 12:04 »

Pozdravljeni!
Pred slabim mesecem sem bila pri psihiatinji in mi je dala diagnozo Generilizirana anksiozna motnja.
Dobila sem tablete paroxat 20mg.Začela sem z 1/4 5 dni , potem 5 dni polovičko potem 2 dni 3/4 nato celo.Ampak do dane še nimam glih kakšne izbolšave na sebi tak da ne vem a bi mi že mogle prijet al ne!
Še vedno mam bolečine v v obeh nogah in kar nekako mehke in tresoče sploh če grem npr po stopnicah!
A še koga zaradi anksioznosti tako zelo bolijo noge al sem sama na tem pomagajte mi z svojimi izkušnjami prosim!Se že sprašujem kaj je zdej z mano al je to sploh anksioznost al kej drugega
lep pozdrav vsem
Prijavljen

LP Jasa
jasa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: petek, 06. november 2009 ura: 12:19 »

aja še to sem pozabla povedat da se mi tresejo roke
Prijavljen

LP Jasa
pipi :D
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 554

« Odgovori #9 dne:: petek, 06. november 2009 ura: 13:55 »

draga jasa

nisi sama v tem, mene zdelujejo izključno telesni simptomi. moja diagnoza je depresivno anksiozna motnja.
naj ti povem, bolijo me vse mišice, peče me sklepih, slabo mi je, mravlje letijo skozi mene,boli me vrat, tišči me v prsih v nogah sem šibka, pada mi sladkor, nekaj časa me zebe potem mi je vroče, obliva me mrzel pot...v glavnem ni da ni..... seznojim Shocked pomisli

enostavno moramo zdržat in potem bo bolje..... rozicodam

pipi Grin
Prijavljen

pipi Grin

Lahkovernost, ubija.
jasa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: petek, 06. november 2009 ura: 14:02 »

mene že dva meseca v en boljo noge, tudi ko sedim ne vem več kaj nej naredim
pipi a ebe tud noge bolijo tko
 rozicodam
Prijavljen

LP Jasa
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 7.944

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #11 dne:: petek, 06. november 2009 ura: 15:50 »

Jaz sedaj preizkkusam "recept" sprehod ali hoja, tek  Embarrassed ....potem pa tus in sproscanje.....
Vecino me med sproscanjem "zmanjka"  in zaspim......in tudi bolecine v misicah predvsem nog,
vratu, hrbta NI VEC. Vsekakor je to moja izkusnja, tako da ni receno da pomaga vsem.

Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
pipi :D
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 554

« Odgovori #12 dne:: petek, 06. november 2009 ura: 17:09 »

mene že dva meseca v en boljo noge, tudi ko sedim ne vem več kaj nej naredim
pipi a ebe tud noge bolijo tko
 rozicodam

mene bolj bolijo roke predvsem imam občutek kot da so iz svinca ali pa me svinjsko pečejo ramenski sklepi.....upam, da pri menu ne bo trajalo to dva meseca......... Shocked pomisli

pipi Grin
Prijavljen

pipi Grin

Lahkovernost, ubija.
stenzi
gost
« Odgovori #13 dne:: sobota, 07. november 2009 ura: 02:56 »

Zdravo Jasa

po svojih izkušnjah s anksoznostjo ti povem da so tudi bolečine prisotne in to včasih prav hude .

Mene naprimer me je močno bolelo v medrebrnih  mišicah   in pa še drugod po telesu in to kar precej časa . Pa poleg tega še cel kup simptomov .

sedaj me precej manj boli kot pa prej

Predusem si moraš uredit misli velikokrat ,ko negativno razmišljaš s tem sprožaš anksioznost in potem te kaj boli in se vedno znova sprašuješ in  se vrtiš vedno v istih mislih kaj ti je kaj se ti dogaja katero bolezen imaš in potem si v začaranem krogu simptomov negativnih misli in bolečin ,ki se ti dogajajo . 

Meni pomagajo  zdravila  malo tudi sproščanje   velikokrat  si pomagam s kakšnim sprostitvenim cd kakšnim sprehodom ali še prej s kolesarjenjem .

Saj bo nikar ne obupuj sčasoma boš s psihoterapijo prišla na jasno kaj te obremenjuje in kaj ti povzroča vse napetosti in tudi strahove s  katerimi se soočaš .  oki

Drži se  oki

Lep pozdrav Stenzi
« Zadnje urejanje: sobota, 07. november 2009 ura: 03:51 od stenzi » Prijavljen
krasendan
gost
« Odgovori #14 dne:: sobota, 07. november 2009 ura: 19:07 »

jap anksioznost boli...lahko boli k svina...

kar se tresenja rok tiče...tle sem pa ekspert;)...!!! skor sm že doktorirala iz tega...
bo se umirilo, brez skrbi...ko minejo stranski učinki in z razvozlavanjem vzrokov od kod anksa...
Prijavljen
jasa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: nedelja, 08. november 2009 ura: 11:24 »

povejte mi nekaj
včeraj je bilo 4 tedne jemanja paroxata ( s tem da sem začela postopoma najprej 1/4 potem polovička in zdej dva tedna cela ) a bi mi že mogel kej delovat? ker mene še vedno bolijo noge in tresejo se mi roke in pikice vidim pred očmi ne vem kaj mi je me je strah da mam kakšno resno bolezen panika.
v sredo mam psihiatra ponovni pregled pa mi bo povedala če moaram kej zvišat dozo al kaj
povejte mi prosim kdaj je vam zagrabil ad popolnoma prosim prosim pomagajte mi z svojimi izkušnjami
lp obupana jasa  jok jok jok jok jok
Prijavljen

LP Jasa
pupika
gost
« Odgovori #16 dne:: nedelja, 08. november 2009 ura: 16:02 »

Jasa, pomiri se ! Izboljšanje po AD-jih je zelo postopono in počasno. Taka je moja izkušnja.
To ni neka čudežna tabletka! meni je začelo delovati po ene 3 mesecih. V začetku pa so bile izboljšave tako majhne da jih sploh nisem opazila
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #17 dne:: ponedeljek, 09. november 2009 ura: 12:22 »

kot pravi Pupika, Jasa - dovoli si, da preteče še nekaj časa  rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
jasa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: ponedeljek, 09. november 2009 ura: 12:54 »

a maš ti tudi ad?
po kolkem času so pa tebi prijeli?
a maš tud kake podobne bolečine kot jaz?
lep pozdrav pomezik
Prijavljen

LP Jasa
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #19 dne:: ponedeljek, 09. november 2009 ura: 14:47 »

nič več; imela sem paroxat, tisto prvo delovanje sem začutila nekako po slabem mesecu jemanja, da pa je to res to, pa nekako po 2 mesecih, se mi zdi
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Strani: [1] 2 3 4 ... 10   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar