|
Slavka
|
 |
« Odgovori #40 dne:: petek, 13. november 2009 ura: 13:41 » |
|
Eva, lepo, da si se oglasila...vidim, da se trudiš in verjamem, da boš zmagala!  Pozdravček  Slavka
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Per aspera ad astra"
|
|
|
jasa
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 113
|
 |
« Odgovori #41 dne:: petek, 13. november 2009 ura: 13:43 » |
|
mene je do tega pripeljalo ker me vse skozi skrbi za moje zdravje ( skoz se obremenjujem s tem da sem nekaj bolana ) tko pač je zelo me skrbi ker se mi zelo tresejo roke sploh če spijem kavo ali pokadim kako cigareto - res me skrbi to tresenje rok in kolen tudi ( če grem npr.po stopnicah ) sam o kaki hudi bolezni razmišljam groza 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
LP Jasa
|
|
|
evaN
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 43
|
 |
« Odgovori #42 dne:: petek, 13. november 2009 ura: 14:10 » |
|
ne razmišljaj o bolezni, ampak nasvet: prenehaj s kajenjem in pitjem kave. Mojo sodelavko so pregledali od glave do pet - tako se je tresla - rezultat: generalizirana anksioznost v kombinaciji s kofeinom!  ) Tako, da ...  ps. Čao Slavka, malce se izogibam netu, povezanemu z boleznijo, vendar ko sem videla Jasine poste, sem prav morala nekaj napisat - zdej pa ne morem končat!  ))) ti si bolje? eva
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Slavka
|
 |
« Odgovori #43 dne:: petek, 13. november 2009 ura: 14:12 » |
|
Se borim, kot vsi...enkrat je boljše, drugič spet tesnobno....ampak ne dam se, to pa ne  ! Drži se tudi ti in oglasi še! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Per aspera ad astra"
|
|
|
jasa
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #44 dne:: petek, 13. november 2009 ura: 14:17 » |
|
spijem zelo malo kave danes sem jo pol skodelice pa 4 cigarete pa s tresem ko bi bla stara 90 let a je to res posledica ankse al kaj jaz ne vem več a je možno da je po 5 tednih še kak stranski učinek ( tresenje) jemljem pa paroxat
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
LP Jasa
|
|
|
evaN
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #45 dne:: petek, 13. november 2009 ura: 14:20 » |
|
hej, samo to: meni so stranski učinki ADjev trajali ves čas jemanja (4 mesece)! Zato sem prekinila!  Sicer pa je spet možno to, da sem si jih kar sama 'prislužila', s tem, ko sem prebirala razne spletne portale o stranskih učinkih - imela sem čisto vse!  vključno s tresenjem. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Slavka
|
 |
« Odgovori #46 dne:: petek, 13. november 2009 ura: 14:36 » |
|
Bi znalo bit, ko sem jaz prebrala kaj o stranskih učinkih, sem jih že sama imela, tist trenutek Čimmanj brat, če pa že, potem pa pozitivne stvari, kako je nekomu boljše, kako je zmogel ipd...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Per aspera ad astra"
|
|
|
jasa
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #47 dne:: petek, 13. november 2009 ura: 14:39 » |
|
sam mislite da po petih tednih jemanja so lahko še vedno tako močni stranski učinki
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
LP Jasa
|
|
|
evaN
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #48 dne:: petek, 13. november 2009 ura: 15:11 » |
|
mah, res nimam pojma, vedno bolj močni so bili pri meni - mogoče sem si jih sama skreirala! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Lost
Administrator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 8.025
I'm not lost, just undiscovered.
|
 |
« Odgovori #49 dne:: petek, 13. november 2009 ura: 18:32 » |
|
Ni receno da gre samo za stranske ucinke, tudi tesnoba se ne "preda" tako hitro. Meni so ADji zares zaceli ucinovati po dobrih 3 mesecih in ko sem dobil tudi ustrezno dozo 10mg je bilo premalo. In tudi pod ADji tesnoba ne pade na 0, se vedno je prisotna le v manjsi meri in manj mocna.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
jasa
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #50 dne:: sobota, 14. november 2009 ura: 07:52 » |
|
a si imel tudi kake bolečine po telesu kot npr jaz??? če so jih mel po kolkih tednih so začele izvenevat?? men po petih tednih še ni prenehala kjub jemanju ad in tresavica rok je močna tak da ne vem
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
LP Jasa
|
|
|
Lost
Administrator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 8.025
I'm not lost, just undiscovered.
|
 |
« Odgovori #51 dne:: sobota, 14. november 2009 ura: 08:03 » |
|
Samo ADji niso cudezna tabletka da bi resili vse simptome in nase vzroke zanje. Tukaj je nekaj navodil kako se sprostiti http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,1650.msg39044.html#msg39044 vsaj pri meni so vse te bolecine povzrocale zakrcene in zategnjene mišice. V zacetku nobeno sproscanje ni pomagalo, zato se je bilo potrebno "zbrcati" na sprehod, samo da so misice ce so ze bile zakrcene in v "akciji" pac opravljale svojo vlogo. Pa se nekaj izkusenj uz arhiviranega foruma http://www.nebojse.si/ForumArhiv/index.php/topic,4289.0.html
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sobota, 14. november 2009 ura: 08:15 od Lost.si »
|
Prijavljen
|
|
|
|
jasa
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #52 dne:: sobota, 14. november 2009 ura: 11:30 » |
|
pa mislite da je konstantno tresenje lahko od ankse jaz sem že vse pretuhtala tud multipleks sem že pomislila joj grozna sem bojim se zelo zelo upam da tud meni ad prijemo prav kmalu a ne
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
LP Jasa
|
|
|
jasa
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #53 dne:: ponedeljek, 16. november 2009 ura: 08:42 » |
|
kje pa ste moji dragi prijatelji 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
LP Jasa
|
|
|
Toja
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 6.601
Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.
|
 |
« Odgovori #54 dne:: ponedeljek, 16. november 2009 ura: 08:51 » |
|
 Jasna pojdi ven, pa se nadihaj svežega zraka(vdih skozi nos, izdih skozi usta) 100 % pomaga! korajžno!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
jasa
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #55 dne:: ponedeljek, 16. november 2009 ura: 09:25 » |
|
TOJA pozdravljena! a si ti tud mela take težave kot jaz kjub 5 tedenskem jamanju ad??? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
LP Jasa
|
|
|
|
gogi
|
 |
« Odgovori #56 dne:: ponedeljek, 16. november 2009 ura: 13:41 » |
|
Jz jemljem Cipralex skoraj eno leto, ob začetku jemanja stranski učinki zelo blagi...bolj začnejo izstopati simptomi bolezni kot vse ostalo. Kar brez strahu in pogumno naprej, pa le pogosto na sprehode, na zrak, ne tičat sam doma. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
jasa
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #57 dne:: torek, 17. november 2009 ura: 13:37 » |
|
oj! sem veliko zunaj na sprehodu popoldan z malim zvečer pa s partnerjam tako da tega mi ne manjka: moj moto je " RADA BI SE ZNEBILA TEH ZOPRNIH BOLEČIN V NOGAH " ampak zaenkart mi še to ne rata  upam da pa čimprej
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
LP Jasa
|
|
|
|
asdf
|
 |
« Odgovori #58 dne:: torek, 17. november 2009 ura: 15:14 » |
|
jasa sam jemlej že od 13. oktobra ADje cipralex in Eglonyl, 3 tedne pol cipralexa, potem en cel, dans sem pa bil pr psih pa sma šla spet na pol , ker mi trza v vratu oz. glave še sam ne vem, v roki včasih, v nogah imam tut tak čuden občutek ne bolečine, ampak tak da ne bom pršu na cilj itd.. groza mi je zdj par dni ko se je pojavlo to trzanje v vratu v rokah in v mišici na nogi točno na enem mestu in skoz na tistem istem mestu, moja diagnoza je panična motnja in anksioznost, čeprav temu js ne verjamem, verjamem vse druga prej kot so tumurji, po novem tudi multipla skleroza in podobno, kr neki uglavnem, konec tedna imam še CT glave in upam na dobre izvide, srce sem že imel UZ in je bp, prav tako ščitnice TSH bp in kri so mi že pakrat uzel in tudi brez posebnosti, borelija tudi odvezeta in je ni v telesu. Tak mam bolečino v vratu oz. tak trd vrat pa ne vem ka naj s tem, psihiatrinja mi ni znala neki razložit to, tudi ni vedla kaj bi js čutil če teh ADjev ne bi rabil, bi blo smiselno prekinit s cipralexom in poskusiti z Parxatom vidim da imate kr dobre izkušnje s tem zdravilom? Ker tole trzanje me spravla ob živce, pa tak grozen občutek v glavi ne vem tak trda, težka, ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
jasa
Aktiven član/ica