FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 23:48

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 [3] 4 5 6 ... 18   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: strah ,da se stanje ne bo izboljšalo-panična motnja  (Prebrano 46059 krat)
masi
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.805

moja mačkonka Opa

« Odgovori #40 dne:: ponedeljek, 06. junij 2011 ura: 15:12 »

masi,arwen,martinca hodite zdaj svobodno po svetu?Huh? in uživate življenje ali....Huh? Cry

..jap povsem svobodno z zavedenjem, da me panični napad in ali anksioznost laho doleti-prav vsakega lahko doleti, nihče ni imun, vendar zdaj imam znanje kako odreagirati in da se mi prav nič ne more zgoditi.

masi
Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
bikica66
DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.109

« Odgovori #41 dne:: ponedeljek, 06. junij 2011 ura: 19:39 »

Pozdravljena !

Tudi jaz sem se spraševala če bom še kdaj normalna  zardevam ali bo boljše,pa sem danes res fejst punca  sesmejem

Žal mi je samo to,da nisem poznala naslova društva DAM in nisem vedela kam naj se obrnem po pomoč.
Moje življenje je z DAMOM dobilo smisel in sama hodim v trgovino,v službo,se vozim z avtom,skratka živim.
Itak,da pride dan ko sem na dnu,ko me spet daje a zdaj vem da bo jutri sonce in grem dalje !

lp
Prijavljen
mukica
gost
« Odgovori #42 dne:: ponedeljek, 06. junij 2011 ura: 19:52 »

je katera mogoče iz maribora ali okolice? rozicodam

hvala vsem ki mi odgovarjate,bikica kako dolgo je trajalo pri tebi,da si postala zopet "samostojna"
in kako je potekalo,če mi lahko malo napišeš
Prijavljen
mukica
gost
« Odgovori #43 dne:: ponedeljek, 13. junij 2011 ura: 11:26 »

zakaj  nisem kot ostali ljudje ki normalno hodijo po svetu,prav sovražim se včasih zaradi tega,zdaj jemljem četrti dan 15 mg cipralexa,malo bolje je ampak jaz bi rada bla normalna,
obupana mukica
vsak dan hodim na sprehod dokler se počutim varna z možem na malo daljše pa tudi ne tak ko bi si želela
vsega skupaj jemljem tbl tri tedne pol potem 8 dni celo zdaj 4. dan  eno in pol sploh več ne vem kako je normalno življenje danes sem res čisto na tleh
Huh???
bli pa smo v soboto v parku in prišla sem do igral
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #44 dne:: ponedeljek, 13. junij 2011 ura: 11:31 »

Mukica  rozicodam prezgodaj je še...zdaj si šele pričela z jemanjem Cipralexa in na začetku jemanja ADjev običajno pride do poslabšanja počutja, ker postanemo še bolj občutljivi....potrpi še malo in nekje v četrtem tednu jemanja boš začutila polni učinek zdravil....ampak potem bo treba še dodatno zavihati rokave in verjetno spremeniti kaj v tvojem življenju. 

Če ti je kaj v tolažbo...vsi smo se grizli skozi začetne stranske učinke tablet...pa nam je uspelo  oki

Prijavljen

"Per aspera ad astra"
mukica
gost
« Odgovori #45 dne:: ponedeljek, 13. junij 2011 ura: 11:37 »

zaj jemljem že pet tednov al se tisto ko sem jemala tri tedne samo polovičko ne šteje  zraven?
mi bo še pa dvignil na 20 mg konec junija?
Prijavljen
mukica
gost
« Odgovori #46 dne:: ponedeljek, 13. junij 2011 ura: 11:39 »

si se tudi ti kdaj bala da boš obupala? rozicodam
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #47 dne:: ponedeljek, 13. junij 2011 ura: 11:40 »

Če se prične s polovičko ali pa četrtino, je pač čas malo daljši...jaz sem pričela s 1/4, pa potem s 1/2 in šele nato s celo tableto Asentre in sem 8 tednov čakala na izboljšanje počutja. Ampak kot že veš, niso ADji čudežni, ne odpravijo naših težav, našega razmišljanja....so nam le v pomoč pri tem.

Seveda sem imela tudi jaz strah, da ne bo nikdar bolje, da se nima smisla sploh trudit...bila sem izmučena od vsega skupaj in groza me je bilo ob misli na nov dan. Vendar sem tudi doživela, da JE bolje, da se DA, da se SPLAČA potrudit...vsak lep trenutek mojega življenja mi povrne voljo za naprej...slabe trenutke pa poizkušam čimprej "preživet" in iti naprej. Noben pa ni vedno samo super in dobre volje...
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 13. junij 2011 ura: 11:45 od Slavka » Prijavljen

"Per aspera ad astra"
mukica
gost
« Odgovori #48 dne:: ponedeljek, 13. junij 2011 ura: 11:46 »

pride mi tak da bi se kar jokala pa se mi zdi da sem v samo nadlego družini,čeprav oni sploh ne razmišljajo tako ampak me majo radi jok
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #49 dne:: ponedeljek, 13. junij 2011 ura: 12:12 »

Mukica, to so tvoji občutki in zagotovo nisi nikomur v nadlego...ti se pač počutiš sama sebi odveč in razmišljaš, da si odveč tudi ostalim...poznam to, sem velikokrat tudi jaz rekla mojemu možu, da bi jim bilo brez mene boljše...lepše...  Sad  Takrat iz nas govori obup, nemoč, slabo počutje...naveličani smo vsega, še najbolj pa sami sebe...ampak potem se prične izza oblakov kazati sonce in slabe misli izginejo...
Želim ti, da se tvoj sonček čimprej pokaže in odnese slabe misli stran  rozicodam
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
mukica
gost
« Odgovori #50 dne:: ponedeljek, 13. junij 2011 ura: 12:19 »

res najlepša hvala za vzpodbudne  besede mi ful dosti pomenijo rozicodam
človek si pač misli da nikoli ne bo prišel iz tega ven ina včasih mi še vsi psihoterapevtski prijemi kljub trudu ne pridejo do živega pa se ful trudim,pa še menstruacija in polna luna sta za mene "super"kombinacija Huh?
Prijavljen
Tačka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 391

« Odgovori #51 dne:: sreda, 15. junij 2011 ura: 13:40 »

res najlepša hvala za vzpodbudne  besede mi ful dosti pomenijo rozicodam
človek si pač misli da nikoli ne bo prišel iz tega ven ina včasih mi še vsi psihoterapevtski prijemi kljub trudu ne pridejo do živega pa se ful trudim,pa še menstruacija in polna luna sta za mene "super"kombinacija Huh?

prideš ven, prideš... tudi jaz sem sedaj 5.ti teden.. tudi jaz sem sprva 10.dni bila na 1/2 tbl..
Šele ta teden lahko rečem, da je bolje.. s tem mislim, da počasi izginjajo fizični stranski učinki (uf.. Cry Shocked Huh? Sad.. ni, da ni.. da ne bi jaz pokasirala...), psiha se dviguje.. malo me sicer še matra, ampak bo.. in pri tebi bo tudi.. Moraš se pa enostavno malo tudi  pomatrati, pa čeprav "na silo"  pomezik.. hodi na sprehode.. tudi,če si ti ne da .. uf, če pomislim, koliko truda sem jaz vložila v to v teh tednih  oki..

ja, menzes pa polna luna ...  sesmejem m jaz že vem, da takrat ne spim .. žal  Angry, ampak to sem sedaj vzela v zakup  zvizgam

drži se.. saj bo, ne obupat... in piši sem gor

Prijavljen

Smeh je pol zdravja ....
mukica
gost
« Odgovori #52 dne:: sreda, 15. junij 2011 ura: 15:31 »

tačka hvala rozicodam
vsak dan grem na sprehod zdaj sem dva dni celo vozila avto v spremstvu moža do mesta,pa ko sem na določenih odsekih dobila zopet te občutke (saj sem jih premagala)sem  tako hudo jezna in razočarana da si ne morem pomagati pa si prigovarjam da sem šla in da počasi gre na boljše ostaja pa toti   zakaj...ki me pahne v obup po vseh teh letih borbe malo ja malo ne enostavno nimam  več volje upam da z cipralexom vsaj to pridobim,oz sploh ne vem kaj naj od tablet pričakujem,ker jih prvič jem,da se bom kam sama peljala pa se mi tako zdi misija nemogoče,najbolj me jezi ker hodim zraven moža kot da sem star pet let
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 974

« Odgovori #53 dne:: sreda, 15. junij 2011 ura: 19:32 »

Mukica

jaz sem iz okolice mb...

In tudi sama se mučim s paniko- pa še noseča sem...
En mesec pred porodom. Jemala sem 4 tedne Zoloft, pa nič ni bilo boljše, panični vsak dan, pa nespečnost- spala nisem mesec in pol!!! več kot 2 uri.

Zdaj sem 1 teden na Cipralexu, danes sem 1. spala v celem komadu  7 ur clap, ampak še vedno so tukaj MOČNI PANIČNI NAPADI tudi po 2x na dan. Vmes pa tesnoba...vem pa , da bo boljše, mogoče je prvi pokazatelj to , da sem spala

Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.606

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #54 dne:: sreda, 15. junij 2011 ura: 20:43 »

Zdaj sem 1 teden na Cipralexu, danes sem 1. spala v celem komadu  7 ur clap, ampak še vedno so tukaj MOČNI PANIČNI NAPADI tudi po 2x na dan. Vmes pa tesnoba...vem pa , da bo boljše, mogoče je prvi pokazatelj to , da sem spala

Marina, to je res pokazatelj, da zdravila delujejo...tudi panični bodo čedalje šibkejši... oki

Drži se!

rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #55 dne:: sreda, 15. junij 2011 ura: 23:08 »

Toja

hvala za vzpodbudo.
Res je težko to čakanje. Ampak zdaj vem, da če se je stvar poslabšala, da se nekaj dogaja in da bo KMALU BOLJE
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.606

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #56 dne:: četrtek, 16. junij 2011 ura: 08:38 »

Marina... rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #57 dne:: četrtek, 16. junij 2011 ura: 09:33 »

ali imate tudi vi tako izkušnjo-da se prvi teden ali dva počutje ful ampak res ful poslabša po uvedbi adja in da potem lahko upaš na bolje
Prijavljen

A. Einstein
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #58 dne:: četrtek, 16. junij 2011 ura: 09:39 »

Ja, definitivno Marina, ADji rabijo svoj čas, da "primejo", še prej pa se stanje poslabša, ker ADji povzročijo še dodatno občutljivost (serotonin)

http://sl.wikipedia.org/wiki/Serotonin
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
mukica
gost
« Odgovori #59 dne:: četrtek, 16. junij 2011 ura: 12:50 »

marina pozdravljena tudi jaz jemljem cipralex :tri tedne polovičko ,8 dni celo in zdaj7. mi dan 1 zjutraj in pol zvečer tudi meni se je spanje izboljšalo čisto normalno spim,sem pa občutljiva dosti bolj  in dosti bolj depresivna hodim na psihoterapijo in probavam te negatvne misli preusmerjat kolikor se da tudi jaz mam 10 mesečnega sineka in 6 letnika doma,bliža pa se mi služba-8.avgusta grem iz porodniške delat in upam,da bo takrat boljše,ker mi je samozavest kar padla zaradi situacije.upam,da bom še kdaj srečna in da se ne bomo rabili preseliti nazaj v mestu ker bi imela tam bližje službo...
piši kak napreduješ rozicodam
Prijavljen
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 ... 18   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar