FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 22:12

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 18   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: strah ,da se stanje ne bo izboljšalo-panična motnja  (Prebrano 46050 krat)
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 974

« Odgovori #60 dne:: četrtek, 16. junij 2011 ura: 14:32 »

Draga mukica
me veseli da si boljše
jaz sem zdaj komaj 8 dan na cipraleksu in imam kar hude stranske..
KAKO je bilo s tabo na začetku? Si imela še več tesnob'
Si vzeka kak anksiolitik ko je bilo hudo

Od kod točno pa si
Tudi ti se oglasi, čimveč onaposlusa
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
mukica
gost
« Odgovori #61 dne:: četrtek, 16. junij 2011 ura: 19:29 »

sem iz hotinje vasi na novo preseljena
meni je blo fejst slabo pa vse še bolj  brez smisla obup tudi še sedaj ne morem iti sama na sprehod razen nekaj hiš naprej in nekaj nazaj sama ne upam voziti danes sem mela tak en fajn napad panike ko sem se z malim sprehajala pa si misliš kdaj bojo ad sploh prijeli da ne bom več živela kot 5 letna punčka ko nič več sama ne upa,dvakrat sem z možem vozila avto pa tudi panika še večja na istih odsekih kot prej sem se mogla ustavit,ne znam si niti predstavljat,kako še bom kdaj sama vozla in kam šla,ne vem kaj je to.
ti prvič ješ ad,meni je to prvič,kako dolgo maš že  paniko kiselnasmeh
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #62 dne:: četrtek, 16. junij 2011 ura: 20:52 »

oj mukica

jaz sem veteran v borbi s paniko, že več kot 10 let in tudi adje jemljem že kar nekaj časa...
Boš vidla, ko ti bodo prijeli, boš lahko delala vse kot nekoč

Jaz sem bila popolnoma dobro, poslabšalo se mi je ker sem zaradi nosečnosti prekinila
Ampak bova že zvozle.
Jaz imam na dan kar več napadov panike, čist sem že izmučena od tega. Zdaj sem zaćela jemati poleg še Zyprexo za spanje. A imaš ti kaj, kar ti pomaga v začetku ko uvajaš ad? Kako dolgo ga zdaj že jemlješ?

Drži se
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
mukica
gost
« Odgovori #63 dne:: četrtek, 16. junij 2011 ura: 21:23 »

tri tedne polovičko cipralexa ,8 dni pol zjutraj pol zvečer,7 dni eno zjutraj in pol zvečer,pa rekel mi je psihiater da bi potem jemala 20mg na dan.kdaj te prime to pa kako to veš da si se sposoben sam peljat do trgovine in v mesto???
od kje si ti?
tudi ti se drži in hvala za vspdbudne besede rozicodam
Prijavljen
mukica
gost
« Odgovori #64 dne:: četrtek, 16. junij 2011 ura: 21:24 »

jemljem eden do dva 1,5lexaurina na dan
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.606

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #65 dne:: četrtek, 16. junij 2011 ura: 23:09 »

Mukica cipralex ti bo prijel nekje tam od 6-8 tednov, občutila boš izboljšanje počutja,
panični bodo milejši...vendar ne gre na hitro in ne računaj, da boš že takoj zmogla
vse kot si prej...ne, ne...lepo počasi na sprehode, najbolje v spremstvu osebe, ki ji zaupaš,
drugače pa samo okrog na kratek sprehod...pridobila si boš kondicijo, zaupanje vase... oki

Samo je pa nekaj...AD odpravijo simptome, ne odpravijo pa vzrokov "zakaj se ti to dogaja",
si že poskusila s kakšno psihoterapijo...meni je veliko pomagala, v trgovino pa še vedno ne
grem sama, pa na sprehode tudi ne... zardevam
Sem se pa naučila kako obvladat paniko in zdaj sem z njo   kreganje in je ni več, je pa še občasna
tesnoba, strah pred neznanim, pa tudi to se učim premagat.
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
mukica
gost
« Odgovori #66 dne:: petek, 17. junij 2011 ura: 09:29 »

marina dobila sem na mail.da si mi nekaj poslala,ko pa kliknem pa tukaj na forumu nič ni,še lahko enkrat?Huh?
Prijavljen
mukica
gost
« Odgovori #67 dne:: petek, 17. junij 2011 ura: 14:18 »

tak bom povedala danes:tako mi je hudo,danes je bil moj sin zadnji dan v vrtcu(septembra gre v šolo),in je prišel ful žalosten domov pa ko sem ga vprašala kaj je narobe,se je začel jokat,ker ni dobil medalje tako kot večina za športno udejstvovanje,ker ga takrat,ko bi moral iti z kolesom v vrtec nisem upala peljat in je ostal doma,mož pa je bil v službi,tako mi je bilo žal in tak hudo da sva se oba jokala,počutim se krivo in nekoristno,boljše bi blo,da grem zvečer spat in se nikoli več ne zbudim....... Sad
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #68 dne:: petek, 17. junij 2011 ura: 14:43 »

Mukica, ne "nabijaj" si krivde  nehvala
Imam predlog zate...kaj, če bi sama izdelala medaljo za svojega sina, iz tršega papirja izreži krog, ga pobarvaj in gor nariši rumen sonček...gor lahko napišeš "MEDALJA ZA NAJBOLJ ZLATEGA SINKA" ali pa "TI SI MOJ ZLATI SONČEK" oz. kaj podobnega...in mu povej, da je ta medalja samo zanj, da nihče nima podobne in da si izredno ponosna nanj.  oki

Predvsem si izbriši iz glave negativne misli, da nisi koristna...bil je pač splet naključij, da tvoj sin takrat ni šel s kolesom v vrtec...zaradi tega ni konec sveta.

« Zadnje urejanje: petek, 17. junij 2011 ura: 14:58 od Slavka » Prijavljen

"Per aspera ad astra"
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #69 dne:: petek, 17. junij 2011 ura: 15:36 »

Mukica

ti si za svojega sina največja medalja, že to da se jokaš  z njim skupaj pove nekaj o tebi.

Ne vem, kam sem sparvila tisti mail.ki sem ti ga hotela poslati unsure

Nima veze, jaz sem iz Pesnice pri Mb,...

Kako si drugače ? Drži se
Prijavljen

A. Einstein
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #70 dne:: petek, 17. junij 2011 ura: 15:38 »

Mukica... rozicodam, zelo dober predlog ti je dala Slavka, res je to dobra ideja,
ko sem prebrala tvoj zapis in potem še Slavkin, a veš, da so se tudi meni ulile  jok,
mislim, da boš tvojemu sinku priklicala  Grin na obrazek!

Mukica, tudi moja družina je bila za marsikaj prikrajšana, zato te zelo razumem!
Samo zate Mukica...  poljubnjej

Slavči... Kiss
Prijavljen

Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #71 dne:: petek, 17. junij 2011 ura: 15:52 »

Mukica rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
mukica
gost
« Odgovori #72 dne:: petek, 17. junij 2011 ura: 17:10 »

slavka rozicodam,toja ,martina ,suzy ,to pa je bila res taka ideja da nimam besed da bi se zahvalila,sem mu naredila medaljo,kak je bil ponosen,in jaz tudi res ful ful lepo se mi zdi od vseh,da mi stojite ob strani,da me berete in me podpirate... Kiss
Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #73 dne:: petek, 17. junij 2011 ura: 17:28 »

Vidiš vse se je dobro izteklo,....super je bila ta Slavkina ideja!  clap
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #74 dne:: petek, 17. junij 2011 ura: 17:42 »

Vesela sem zate, upam da obema sije nasmeh na obrazu... Kiss Kiss
Prijavljen

mukica
gost
« Odgovori #75 dne:: sobota, 18. junij 2011 ura: 16:42 »

kaj mi lahko kdo prosim pove zakaj sem pred jemanjem ad še lahko vozila sama avto in tudi šla na sprehod sama-sicer ne več vsepovsod,zdaj ko jemljem ad pa se je vse poslabšalo pa sama nikamor???
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #76 dne:: sobota, 18. junij 2011 ura: 17:37 »

rozicodam

Mukica... upam, da ti bom prav razložila...pri uvajanju AD se ti na hitro dvigne serotinin
v možganih in to povzroči šok za organizem in od tod tudi stranski učinki, ki so močnejši
kot pred jemanjem AD, počasi začne minevati, ko res AD dokončno prime...seveda gre počasi, vendar gre.
To je tudi znak, da imaš pravilen AD...cipralex je eden izmed zelo dobrih in ima širok spekter zdravljenja.
Je pa nekaj, da si se ti ob tem zelo ustrašla in ta strah bo ppotrebno počasi začet premagovat.
Vse to se je meni tudi dogajalo, vendar sem z ustreznim sproščanjem, vajami in izpostavljanjem
dosegla to, da danes zmorem, čeprav je še strah dostikrat prisoten.
Mukica, ne gre tako na hitro, gre počasi, vendar gre..., nikakor pa se v nekaj ne sili, začni z majhnimi
koraki...moraš pa vedeti, da to traja nekaj časa...morda tudi leto, vztrajnost pa se izplača.
Ne se preveč prestrašit, ker je iz dneva v dan bolje ... pomezik
Prijavljen

mukica
gost
« Odgovori #77 dne:: sobota, 18. junij 2011 ura: 17:43 »

slavka vedno si ob pravem času na pravem mestu.... rozicodam
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #78 dne:: sobota, 18. junij 2011 ura: 18:12 »

Mukica

tudi meni se dogaja isto.Preden sem začela ponovno jemati ad, sem bila boljše, ko sem jemala Zoloft, nisem imela nekih sprememb ( ni bil pravi zame), ko pa  SEM  začela s Cipralexom, pa se mi je kar poslabšalo..več paničnih napadov, strahu, tesnobe, mravljinčenja...Torej se mi zdi da ima Toja prav glede tega, da ad, ki ti "špaše" v začetku zna poglobiti simptome...

Jaz sem zdaj 11. dan na Cipralexu in poleg jemljem Zyprexo 2,5 mg. Zdi se mi da je malo boljše. In da bo vsak dan vsaj malo boljše Embarrassed
Prijavljen

A. Einstein
mukica
gost
« Odgovori #79 dne:: sobota, 18. junij 2011 ura: 20:06 »

se tudi ti zjutraj in dopoldan slabše počutiš,popoldan je pa boljše zvečer pa najboljše???
Prijavljen
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 18   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar