FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 09. september 2026 ura: 16:48

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 23 24 25 [26] 27 28 29 ... 31   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: huda tesnoba  (Prebrano 101265 krat)
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 396

« Odgovori #500 dne:: petek, 24. januar 2025 ura: 18:17 »

Se popopnoma strinjam
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #501 dne:: sobota, 25. januar 2025 ura: 13:27 »

Kako premagati hudo jutranjo tesnobo, misli ki letijo in jih ne mores umiriti, sem sel ven na sprehod, je malo bolje pa vendar in psihiatrinja mi pravi, da lahko podaljsujem da adji primejo z mojim razmisljanjem in vzorci. A ni to kemija, k prime, prime.
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #502 dne:: sobota, 25. januar 2025 ura: 13:59 »

Ko ADji prijemljejo se postopoma sprosca tudi nasa anksa..nas obrambi mehanizem, ki smo se ga naucili nekoc ze davno nazaj, da smo lazje preziveli.

Kemija pomaga, da se dovolj sprostimo in spet zivimo in cutimo. Postopoma. Postopoma gremo ven iz tega mehanizma.

Jaz se v tej dobi ne bi kaj dosti ukvarjala s temi njenimi besedami. Ce bi polno zavestno poznal ta mehanizem in nacine, kako iti obratno, pa imel ze dovolj moci za to in polno obvladal svojo custva, potem bi lahko shendlal s taksno situacijo in niti tako dalec ne bi prislo. Dokler pa ni to ozavesceno in nismo dovolj opremljeni za to, je pa tezko govoriti o lastni odgovornosti. To res ni enostavno.. in je potrebno res ogromno iz izhodiscne tocke, da se lahko zgodi. Dosti jih nikoli ne pride to tega. Niti ni pogoj za dovolj kvalitetno zivljenje vnaprej.

V tem trenutku delas sam v podporo kar lahko.. gres na sprehod.. poskrbis za gibanje in sproscanje. To pa lahko naredis oki   pomezik

Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #503 dne:: sobota, 25. januar 2025 ura: 15:10 »

Pomaga, če skušaš čimbolj misliti na pozitivne stvari.. dogodki.. spomini...
Je pa prej treba sprostiti telo, da misli ne letijo na polno..

Npr.. greš teči na polno, tako da se res ven daš. Potem greš pod topel tuš.. se tuširaš tako, da skušaš čutiti telo.. ugodje telesa. Kasneje narediš še kako sprostilno.. ne vem, kaj ti je blizu. Npr malo joge.

Ali pa kak skupinski šport.. da prek energije drugih začutiš vsaj nekaj realnega in trenutnega življenja. Ljudje, ki so stabilni in bolj pozitivno sprejemajo življenje nam lahko dajejo moč. Energije se prenašajo med nami. In več, ko imaš tega okrog sebe...

Vse gibanje in sproščanje pomaga. Sešteva se, če tako narediš vsak dan. To je tvoj pravi vložek potem (in ne da samo enkrat to narediš).

Ko je telo izpraznjeno energije, ki se je akumulirala na polno s strahovi itd..  Je lažje misliti tudi na pozitine stvari.

Lahko da vmes med sprostitveno dejavnostjo prideš tudi do tega, da res čutiš telo. Za ostati je s čustvi v telesu.. Si biti podporo. Sočuten do sebe.

Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #504 dne:: sobota, 25. januar 2025 ura: 17:09 »

Problem je ko sem jaz tesnoben, ni sans da sportam na polno. Drugac redno 3x na teden hodim v gym pred sluzbo, zdej ne morem ni sans. Sprehodi so maks kar lahko Cry
Mah nej gre v k.... ta anksa, res tok je pun kufer, vse mi je napor trenutno.
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #505 dne:: sobota, 25. januar 2025 ura: 19:34 »

Naredis kar lahko in kolikor lahko. In to max in to je tvoj doprinos k temu, da bos prej bolje.

Vem, da je tezko sprejet taksno stanje sebe. Vem pa tudi, da je cisto drugace, ce se sprejmemo in smo si v podporo. Hitreje sno vredu, ce smo sami sebi v support. rozicodam
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #506 dne:: petek, 31. januar 2025 ura: 09:46 »

7 tednov....
Prijavljen
dk1170
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« Odgovori #507 dne:: petek, 31. januar 2025 ura: 12:39 »

Pozdravljeni, upam, da sem zadel z izbiro teme.
Star sem 30 let. Rekrativno se ukvarjam s tekom, cca. 50km na teden.
Konec junija 24 so se mi zacele pojavljati bolecine v prsnici, ki so se premikale v levo roko. Odsel sem na urgenco kjer EKG in odvzem krvi ni pokazal nic. Taksen “napad” se mi je ponovil se enkrat. To se mi je zgodilo v mirovanju, brez obremenitve.
Napadi so se mi prvič pojavili teden dni po evtanaziji psa, s katerim smo bili res povezani. Ceprav ob sami evtanaziji nisem kazal posebnih custev, morda sem vse zadrzal v sebi. Nasplosno sem oseba, ki ne kaze rada custev. Hkrati smo takrat tudi bili v pričakovanju drugega otroka. Bilo je tudi precej stresa s partnerkine strani zaradi prihajajocega otroka.
Od takrat sem opravil UZ srca, obremenitveno testiranje, gastro, UZ trebusnih organov. Vsi izvidi so brez posebnosti. Tako, da so zdravniki zakljucili, da je verjetno posledica stresa. Pricel sem zaradi tega tudi s psihoterapijami. AD ne jemlem, saj mi jih psihoterapevtka odsvetuje. Pravi, da mi bodo prikrili samo posledice, vzroki pa bodo ostali in da si naj raje pomagam s sportom.
Konstantno cutim rahlo bolecino v prsnem kosu, vedno na drugi lokacijo. Najpogosteje je zadaj med lopaticami, levo pod lopatico in spredaj okoli prsnice, pokanje v lopatici, rami... Trudim se nadaljevati s tekom in rekreacijo, ampak je cuden obcutek, ker vem da nisem 100%, neke vrste strah. In ker gre za bolecino okrog srca. Drugace pa posebnosti pod naporom ni.
Custveno sem otopel. Redko kaj me razveseli... in malo po malo izgubljam potrpljenje. Enako domaci z mano.
Zanima me, ali je res bolecina v prsnem kosu lahko posledica stresa/anksioznosti? Kako se naj soocim s tem mojim strahom?
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #508 dne:: četrtek, 06. februar 2025 ura: 11:32 »

Se vedno sem migam in cakam na boljse case  Smiley, nimam še občutka da je paroxat prijel, je možno da toliko traja?
Prijavljen
sanja
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 58

« Odgovori #509 dne:: petek, 07. februar 2025 ura: 10:43 »

Zdravo,
meni je prvič in drugič prijel, pri tretji ponovitvi pa je bilo potrebno zamenjati AD. Trenutno sem spet brez in je vse ok. Upam, da tako ostane. LP
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #510 dne:: ponedeljek, 10. februar 2025 ura: 15:48 »

Vidim, da je ta forum dosti manj obiskan, kot pred 6 leti, skoda.
No uglavnem jaz sem mogoce mickano mickano bols, se zmer so jutra brutalna. Tesnoba in nemir se vztrajata, tok cakam na ta mir v glavi, dusi, telesu,....utrujen sem.
A je res da se ti po vsaki ponovitvi podaljsa cas za okrevanje.
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #511 dne:: torek, 11. februar 2025 ura: 12:04 »

V cetrtek imam psihiatrinjo. Sem 8 tedno in malo vec na paroxatu, kaksnih 6 tednov na 40 mg. Jem se kventiax zvecer za spanje, ki mi pomaga da zaspim, se pa zbudim zgodaj in takrat se zacne zurka.
Ne vem vec kaj naresti, v tem stanju sem obupan.
Kaj narediti, verjamite hudo mi je? Kaj vprast psihiatrinjo.
Zakaj paroxat po 8 tednih se ne deluje, tok ne bi rad menju ad in sel spet cez vso agonijo, ampak neki bo treba narest.
Tko bom izgubil sluzbo in polozaj, druzina trpi, jaz trpim k hudic, to ni zivljenje, to je pekel.
Prosim za vasa mnenja?
Prijavljen
Neža12
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 20

« Odgovori #512 dne:: torek, 11. februar 2025 ura: 13:04 »

Jz bi menjala, ker je ze 8 tednov minilo oz se malo vec. Po kokm casu ti je prvic prijel?
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #513 dne:: torek, 11. februar 2025 ura: 13:17 »

ja glih tam nekje po 8 tednih oz malo prej kokr se spomnem. Pa tud zdej se mi zdi da je res hudo in da nič ne pomaga. Bolj me kaj naj menjam, ker paroxat je baje en bolj potentnih ADjev.
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #514 dne:: torek, 11. februar 2025 ura: 13:48 »

Jaz ne bi menjala, ce gre na bolje ze vsaj malo. Meni je tudi sploh prijelo sele pri 8 tednih.
Ce ze, pa samo malenkost dvignit (tvoje telo zdaj spet pogna ta AD, ki je zacel prijemat, drugih pa ne). Oz cakat in vlagat se na druge nacine..miganje, sproscanje..
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #515 dne:: torek, 11. februar 2025 ura: 13:56 »

Ma ja sej jaz tud ne bi rad menjal, ker sem že dal to čez in nočem še enkrat. Bom še počakal in tud videl kaj bo v četrtek rekla psihiatrinja....
Prijavljen
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 826

« Odgovori #516 dne:: torek, 11. februar 2025 ura: 14:17 »

Tigris, tudi jaz na tvojem mestu ne bi menjala.
Jaz imam za sabo že nekaj opustitev in ponovnih začetkov. Res je, vedno traja malo dlje in zelo počasi se pomikaš iz te preklete črne luknje. A glavno je, da se, da je vsaj majčkeno boljše za krajši čas. Potem se to počasi daljša, vmes je spet kak padec pa potem spet gor... nazadnje sem potrebovala 3 mesece, da je bilo občutno boljše, da je bilo pa čisto o.k. kot preden sem nehala, pa 6 mesecev.
zato moraš biti potrpežljiv. In ja, vem da je grozno težko čakati tiste svetle trenutke. A moraš vzdržati. Bo boljše.
Ribica
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #517 dne:: torek, 11. februar 2025 ura: 21:35 »

Ful hvala vsem, da mi pomagate, me bodrite, podpirate v teh casih, se vam oddolzim tko ali drugace. Mi veliko pomeni.
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #518 dne:: sreda, 12. februar 2025 ura: 14:23 »

Mene je tok strah, da meni ne bo nikoli bolje ..... res me je strah....
Prijavljen
Neža12
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 20

« Odgovori #519 dne:: sreda, 12. februar 2025 ura: 16:53 »

Tudi mene je strah, ker sem vse skupaj že 6 tednov v temu. Je ful tezko, ampak ne smemo obupat. Nic ni vecno, tudi to stanje ne. Tisi ze 2 meseca dal cez, si ze ful blizu cilja. ☺️ Vzemi pomirjevalo, da se odpocijes od tega.
Prijavljen
Strani: 1 ... 23 24 25 [26] 27 28 29 ... 31   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar