|
tigris
|
 |
« Odgovori #480 dne:: nedelja, 19. januar 2025 ura: 20:41 » |
|
Zivjo, zakaj pa nisi probala spet s paroxatom? Glihkar sem zdej bral na netu in se napsihiru, da k enkrat prekines z enim adjem in pol spet z njim zacnes, je velka verjetnost da ne bo delal? A je to res kaj mislite? A je komu isti ad veckrat prijel po prekinitvi?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Pogumna07
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 7
|
 |
« Odgovori #481 dne:: nedelja, 19. januar 2025 ura: 21:10 » |
|
Ker sem imela občutek že od prej, da mi ni več pomagal...sem ga pa jemala 5 let, zadnje leto opuščala...saj ne vem ali je Asentra bolje ali ne....sem trenutno tudi sama precej nestabilna in v upanju, da gre ta huje čimprej mimo 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
tigris
|
 |
« Odgovori #482 dne:: nedelja, 19. januar 2025 ura: 21:13 » |
|
Jaz nisem imel nobenoh problemov 6 let na paroxatu, niti eno nihanje vmes, zato sem pa nehal, ker sm bil preprican da sm ok in dovolj cvrst, trden. No zdej sm 5 tedno na 40 mg in sploh ni kul,niti mal. Se ful mucim, ful.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Dadi
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 4
|
 |
« Odgovori #483 dne:: nedelja, 19. januar 2025 ura: 23:23 » |
|
Jaz sem jemal Cymbalto kar vrsto let in jo prekinil za dobro leto in ko sem lonovno začel sem potreboval 3 mesece, da mi je dokaj prijela.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Nives
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 2.001
"I See You"
|
 |
« Odgovori #484 dne:: ponedeljek, 20. januar 2025 ura: 20:48 » |
|
Zivjo, zakaj pa nisi probala spet s paroxatom? Glihkar sem zdej bral na netu in se napsihiru, da k enkrat prekines z enim adjem in pol spet z njim zacnes, je velka verjetnost da ne bo delal? A je to res kaj mislite? A je komu isti ad veckrat prijel po prekinitvi?
Meni je Cymbalta v drugo tudi prijela. Po mojem veliki večini prime enak AD, kot so ga imeli že prej. Brez skrbi 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
tigris
|
 |
« Odgovori #485 dne:: torek, 21. januar 2025 ura: 11:41 » |
|
Hvala Nives 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
tigris
|
 |
« Odgovori #486 dne:: sreda, 22. januar 2025 ura: 11:53 » |
|
Je ze kdo jemal 60mg paroxata, psihiatrinja ima zo idejo, glede na to da mi ni bols pr 40 mg.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Pogumna07
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #487 dne:: sreda, 22. januar 2025 ura: 17:47 » |
|
Zakaj bi tako hitro višal? Jih že jemlješ 3 mesece? Mogoče pa je sedaj samo več časa potrebnega....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
tigris
|
 |
« Odgovori #488 dne:: sreda, 22. januar 2025 ura: 19:13 » |
|
Mah kje, jemljem malo vec kot 1 mesec oz 36 dni tocno. Od tega 40 mg 3 tedne.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sreda, 22. januar 2025 ura: 19:45 od tigris »
|
Prijavljen
|
|
|
|
Nives
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
"I See You"
|
 |
« Odgovori #489 dne:: sreda, 22. januar 2025 ura: 22:25 » |
|
Prezgodaj je za to Tigris Ce bos zdaj se zvisal zna biti se slabse. Jaz bi raje pocakala. Se vsaj 1 mesec. Kot sem ti nekje ze zapisala... ce imas ze sem in tja ure, ko si povsem ok, pomeni da so zaceli ADji delovati. In zdaj se bodo izmenjevali slabse ure, dnevi in boljsi. Potem bo vedno vec boljsih. Ki bodo navsezadnje cisto prevladali. Vem, da je muka.. Ampak mi smo borci, a ne Tiger  Skusaj cimmanj misliti na vse to..se zamotiti. Malo preizkusaj, pri cem imas lahko dlje pozornost na kaj drugega. S pozornostjo na tole dogajanje ga potenciras. Ce bos usmerjal misli na izven.. pa na pozitivne misli.. morda ugotovis, da si ze bolje, kot se ti zdi.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
tigris
|
 |
« Odgovori #490 dne:: četrtek, 23. januar 2025 ura: 19:46 » |
|
Da se javim, ce me kdo bere  , se migam, ni pa se olajsanja, tko da cakam in se borim naprej. Jutra su brutalna, sem sel dans v sluzbo, vsaj mal da neki naredim, se zamotim, ni pa neke produktivnosti, koncentracija na psu, spomin ni za pohvalit, tesnoba stiska, dobr da mam pisarno blizu wcja, ker lulanje je stalnica..... ampak baje bo bols in da nisem unikat, ki ne bo dozivel v 3 olajsanja.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Nives
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
"I See You"
|
 |
« Odgovori #491 dne:: četrtek, 23. januar 2025 ura: 21:08 » |
|
Žal ne gre tako.. učimo se, dokler se ne naučimo. Ampak ti fajtaš 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Pogumna07
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #492 dne:: petek, 24. januar 2025 ura: 10:09 » |
|
Poskusi črtat kofein, če si slučajno kofetkar....pripomore kaj manjši tesnobi....jaz sem zamenjala za zeleni čaj...je bolje....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
tigris
|
 |
« Odgovori #493 dne:: petek, 24. januar 2025 ura: 11:20 » |
|
Ne pijem kave. Ma nej gre vse v k.... kr ni in ni bols, tesnoba dans zdejle na vrhuncu, se prav sprasujem kok bom to lahko se zdrzu, prav dolg ne.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
tigris
|
 |
« Odgovori #494 dne:: petek, 24. januar 2025 ura: 11:31 » |
|
Danes je tocno 6 tednov odkar jemljem paroxat.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Pogumna07
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #495 dne:: petek, 24. januar 2025 ura: 12:48 » |
|
Poskusi se malo pomirit, nič si ne pomagaš s tem, samo še jačaš simptome.....da te malo potolažim, jaz sem sedaj 8. teden na Asentri, od tega skoraj 4 tedne na celi tbl. 50 mg, pa sem imela od vseh teh dni 2 dneva kokrtok stabilna......pa še nisem obupala 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
tigris
|
 |
« Odgovori #496 dne:: petek, 24. januar 2025 ura: 12:53 » |
|
Bravo. Imas pravi nick. Ja jaz sem kljub svoji fizicni moci in velikosti sibek, zelo sibek, ko pridem v tako stanje.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Pogumna07
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #497 dne:: petek, 24. januar 2025 ura: 13:57 » |
|
Saj sem tudi jaz...po pisanju se ne čuti, ampak občutki v meni govorijo drugače...meni se je težko sprijaznit s tem, kakor mi je rekla terapevtka KVT, da tisti, ki imamo GAM, jo bomo imeli za vedno, samo na nas je, koliko bomo znali to stopnjo intenzivnosti občutkov zniževat skozi situacije...nikoli pa ne bo na nuli 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
tigris
|
 |
« Odgovori #498 dne:: petek, 24. januar 2025 ura: 14:09 » |
|
Ja jaz lahko povem, da sedaj v 6 letih ko sem bil na paroxatu, nisem imel niti eno situacijo anksioznosti, zato sem pa tudi nehal s tabletami,ker sem imel res občutek da sem stabilen, da kontroliram situacijo in po 6 mesecih brez adja, bum. Je pa bil triger seveda, samo sem prepričan da če bi bil na tabletih me ta triger ne bi tko iztiril. in vedno ko padem, padem ful, res ful. Pa sem takoj ko sem začutil da se nekaj dogaja začel z adji, samo najbrž se je že prej dogajalo, samo jaz temu nisem predpisoval anskioznosti. Tko da vprašanje, ki me res zanima ali mislite da obstaja dejansko samo kemijsko neravnovesje in da tudi s psihoterapijo ne razrešiš vsega, ampak pač rabiš ADje? Meni, ko dejansko ad prime (vedno traje ful in nimam pojma zakaj in tudi iz izkušenj ne vem kaj narediti) nimam prav nobenih težav. Živim na polno, brez strahu, brez česarkoli. Ko pa pride ta anksioznost in uvajanje adjev je pa vedno ful hudo, res noro hudo, sem čisto drugi človek, obupan, tesnoben do amena, miljon fizičnih simptomov, ne spim, jokav, panika, nemir,..... življenje se mi obrne na glavo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Nives
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
"I See You"
|
 |
« Odgovori #499 dne:: petek, 24. januar 2025 ura: 16:05 » |
|
Ko bos bolje, se poglobi v filinge tistega trigerja, ki ti jih je sprozil. V ozadju je neka pretekla zgodba in bolecina. Trigerji so situacije, ki jih mozgani dojamejo kot podobne in se sprozijo trenutni filingi vezani na pretekle.
Vsi smo tudi kje custveno ranjeni. Sami eni se tega bolj zavedamo kot drugi. In nekateri od nas smo v otrostvu razvili mehanizme custvene samozascite, ki so nam zdaj v skodo. Te mehanizme je zdaj za obrniti.
Strah ne normalno custvo kot vsako drugo. Za cutiti je vse filinge, ker je to edino clovesko. Nasprotno pa pripelje do tezav.
Smo vecnivojska bitja...eno vpliva na drugo. Do kemijskega neravnovesja ne pride, ce ni razloga za to. Mozgani se sicer z dolgoletno uporabo ADjev tudi navadijo na to berglo in je po mojem tudi potem tezje biti brez. Ampak spet je vsak od nas malo drugacen. Po npr 10 letni rabi ADjev jih bo nekdo dozivljenjsko potreboval, kdo drug pa ne.
ADji blazijo filinge..porezejo konice.. hitreje dvignejo. Ni enako kot biti brez njih.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|