|
betula
|
 |
« Odgovori #440 dne:: petek, 24. avgust 2018 ura: 22:35 » |
|
Pa še to, kam smo prišli v tej temi iz hude ankse na sladko. Je neki na tem. Ko sem bila pred leti na akupunkturi, mi je zdravnica rekla, ko me zgrabi tesnoba, naj pojem košček čokolade 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Toja
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 6.607
Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.
|
 |
« Odgovori #441 dne:: petek, 24. avgust 2018 ura: 22:37 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
Piquedram
Izkušen član/ica

Odsotni
Prispevki: 345
He raged at the world, at his family, at his life.
|
 |
« Odgovori #442 dne:: sobota, 25. avgust 2018 ura: 20:31 » |
|
K sm jest v depri/tesnobi ne jem praktično nič, ne, noben cukr ne pomaga, za kile zgublat je dobr, sam pa tud zgledaš k bi mel raka, tko da bols kaka kila več pa happy face kot pa suh pa zamorjen 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
betula
|
 |
« Odgovori #443 dne:: sobota, 25. avgust 2018 ura: 21:50 » |
|
Štekam  Če mene daje depra sem na bananah 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
nora
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 95
|
 |
« Odgovori #444 dne:: sobota, 25. avgust 2018 ura: 22:54 » |
|
Hej. Vraga sem se zadnjic razpisala, pa vidim, da sem objavila samo uvodni “Hej”. Sem fizicno in psihicno ok. Tema je ratala prav sladka  Me pa malo skrbi za Tigrisa ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Piquedram
Izkušen član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #445 dne:: nedelja, 26. avgust 2018 ura: 08:13 » |
|
Nora: ma mene pa ne dejansko, ker navadno ko ljudje nimamo več tovrstnih težav, se nehamo pogovarjat o tem, kamoli pisat tko da, se bo že javil 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
nora
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 95
|
 |
« Odgovori #446 dne:: ponedeljek, 27. avgust 2018 ura: 07:50 » |
|
Piquedram, imaš prav, ja ... no, pol pa upejmo, da se nekje baše z bajaderami 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
tigris
|
 |
« Odgovori #447 dne:: petek, 14. september 2018 ura: 11:48 » |
|
Hejjj. Sorry k me dolg ni bilo, res aktivno delam na sebi. Sem fulll bolje. Bsak teden hodim na terapije in pocasi zivlj v normalne tirnice dajem. Bajadere ja  dobite kar sm obljubil. Kje se dobimo da jih potalam  uglavm te dni me neka viroza daje da sm cist izcrpan drugace pa res dosti bolje, jemljem paroxat in nic drugega.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Chantal
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 109
|
 |
« Odgovori #448 dne:: torek, 18. september 2018 ura: 09:23 » |
|
uuu, končno, ful vesela zate, Tigris. Evo, pa je tudi zate posijalo sonce, tudi če čist na koncu poletja. Bravo, kar aktivno naprej  aja, in naj te ne potre kak dan, ki pride in je spet malo slabši, ker to zgleda ostane, da nas malo spomni, kako je bilo...ampak tudi takih dni bo vedno manj, verjemi! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
betula
|
 |
« Odgovori #449 dne:: sreda, 20. februar 2019 ura: 18:26 » |
|
Hejla, želela sem vas samo pozdraviti, upam da ste dobro. Jaz sem ok, uspela splavat iz tahujšga brez tablet. Psihoterapija še dalje na sporedu.
Vse dobro!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Piquedram
Izkušen član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #450 dne:: sreda, 20. februar 2019 ura: 20:14 » |
|
Happy news 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 7.892
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #451 dne:: sreda, 20. februar 2019 ura: 20:23 » |
|
Tigris in Betula ful lepo, vesela za vaju. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
tigris
|
 |
« Odgovori #452 dne:: torek, 07. januar 2025 ura: 19:07 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Maycha
|
 |
« Odgovori #453 dne:: torek, 07. januar 2025 ura: 20:34 » |
|
tigris, zdravo, se ti je zgodilo kaj takega, da se ti je zadeva ponovila ali se je kar naenkrat? Jaz si ravno zaradi tega ne upam povsem opustiti ad.   ??♀️ Čeprav mi psihiatrinja pravi, da je odmerek, ki ga jemljem le "kozmetični" in da kaj dosti ne more pomagati, ampak vendarle mi je neka opora vsaj s psihološkega vidika. Kakšne strahove pa imaš? Jaz se bojim paničnih napadov npr. v službi ... Drži se  ?... seveda bo minilo in bo spet bolje...ampak saj veš - kar se je nabralo v daljšem časovnem obdobju, ne more ponikniti kar čez noč.   ??♀️ Lp, Maycha
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
tigris
|
 |
« Odgovori #454 dne:: sreda, 08. januar 2025 ura: 20:34 » |
|
Ja bil je triger, da se mi je spet sprozilo. Trenutno imam tesnobo cez cel dan, nemir in veliko fizicnih simptomov   ?? Upam da paroxat tudi tokrat prime.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
tigris
|
 |
« Odgovori #455 dne:: četrtek, 09. januar 2025 ura: 10:27 » |
|
Kaksna spodbudna beseda izkusenih clanov bi mi prav prisla  ??   ?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Nives
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 2.001
"I See You"
|
 |
« Odgovori #456 dne:: četrtek, 09. januar 2025 ura: 11:37 » |
|
Pozdravljen Tigris! Kot si se že parkrat, se boš tudi tokrat izvlekel.  Zdaj imaš več izkušenj in je že zaradi tega malo lažje. Spomni se, kako lepo ti je Paroxat prijel.. in goji to misel.  Vmes pa še športanje, sproščanje in supportivna psihoterapija. Zamoti možgančke. Očitno še ni čas, za biti brez AD. Prav je, da delaš na sebi. Je pa treba počakati na rezultate na dolgo dobo. Kar še zdaleč ne pomeni, da vmes nismo naredili nič na sebi. Ampak da.. traja vse skupaj .. tako imamo  Kmalu bo spet sončno 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
tigris
|
 |
« Odgovori #457 dne:: četrtek, 09. januar 2025 ura: 11:59 » |
|
Hvala Nives, ampak zakaj je zmeraj tok hudo, a ne more biti malo lazje, zakaj tok huda tesnoba in zkj tak nemir, nezbranost, zmedenost, nespecnost   ??, k se ti v trenutke vse izkusnje podrejo in si cist prestrasen. Res sem hitro dvigoval paroxat 5 dni 10 mg, 5 dni celo, 7 dni eno in pol on 5 dni 2 tableti in je se zmer noro. Pomagam si z lorsilanom, samo nocem predolgo da ne bo ksne odvisnosti. Spim za en k..., en dan dobr spim, drug dan se ob 2h zbudim in konec, sm premetavanje,pol pa jutranja tesnoba. Nism zmozen nicesar soremljat, gledat filma, z otroci se igrat, cist odsoten, prestrasen...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
tigris
|
 |
« Odgovori #458 dne:: četrtek, 09. januar 2025 ura: 12:09 » |
|
In to lulanje na vsakih 10 min, noro.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Nives
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 2.001
"I See You"
|
 |
« Odgovori #459 dne:: četrtek, 09. januar 2025 ura: 16:04 » |
|
Zato, ker je tesnoba sama po sebi huda oz gre po principu vec tlacenja filingov v ozadju, hujsa je. Ce je slo za triger, pomeni vecje custveno ozadje, torej naskok asociirane situacije na shranjeno preteklo vecjo bolecino ali travmo shranjeno v telesu. Veckrat, ko reagiramo na isti nacin na bolecino ali travmo, se ta se malo poveca, hkrati pa je ponotranjena mozganska pot nevronov se malo bolj utrjena. Po tej logiki, je vsakic se huje.. Ampak je seveda odvisno tudi od nas, kako hitro reagiramo. Z ADji.. hkrati pa tudi vezano na AD, kako hitro gremo na visjo dozo. To poznas, vidim. Lahko tudi uspemo sfolgati situacijo, ce smo jo ze osvojili...no..ce smo jo.. ne pride niti dalec s tesnobo. Ponavljanje takih situacij daje moznost, da se na njih ucimo in to je tudi kljuc, da lahko obnemo mehanizem. Vaja dela mojstra torej. Prek psihoterapije pa razvijamo sposobnost, da znamo in zdrzimo s tezkimi feelingi in s socutjem zdravimo svoje rane, ki so scasoma vedno manjse. Ali pa jih tudi cisto pozdravimo. Potlacevanje ustvarja veliko notranjega nemira.. logicno tudi to, kar opisujes. Nasprotno.. soocenje in socutje do sebe, pa notranji mir. Ampak.. casu cas Tigris Jaz mislim, da vsak, ki to res zeli, enkrat pride do tega. Tukaj se ne da casovnice nastavit. Kolikor je pac treba. Lahko tudi vmes ze opustimo idejo, da bomo enkrat to res videli, razumeli in zmogli.. se vedno delamo na sebi ..Life vedno nosi nek material... in se potem enostavno zacne tako odvijati. Vazno je torej delovati v tej smeri  V casu bos ok.  P.S: če ne spiš, se dobro obnese Kvelux. AP, ki ga v manjših dozah predpisujejo za spanje.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: četrtek, 09. januar 2025 ura: 16:34 od Nives »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|