Anuška
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 196
|
 |
« Odgovori #60 dne:: sobota, 10. januar 2009 ura: 15:38 » |
|
MiMi, da to ni to.....to je že prvi korak. Povej, si ta čas kaj brala o tem, kaj poiskala pri sebi, ki te k tvojim downom spravi, kaj poskušala spremeniti, da do njih ne bi prišlo? In še......nikoli ni prepozno za nič. Vedno je še čas......... . Pomisli samo na tiste iz Univerze za 3. življenje  . Meni je vedno kull, ko se babice čez 70 let stare spravljajo na tečaje računalništva. Torej...........prvi korak in kadarkoli. Vedno je čas. Je pa res, prej ko je, prej nam je boljše. Vsem novincem en prijazen pozdrav. A.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #61 dne:: sobota, 10. januar 2009 ura: 17:39 » |
|
Vsem tistim, ki so pogumni :clap:in vsem tistim, ki še zbirajo pogum 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Tanjas
gost
|
 |
« Odgovori #62 dne:: sobota, 10. januar 2009 ura: 22:16 » |
|
2099 vsak post ki ga napišeš je to velik napredek bravo 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
rea
gost
|
 |
« Odgovori #63 dne:: nedelja, 11. januar 2009 ura: 13:05 » |
|
Živjo. Prijateljica mi je predlagala tale forum, da si malo preberem o različnih zadevah in oblikah samopomoči, kako naj izboljšam svoje počutje in kako naj se sprejemam tako, kot sem. Preden sem se prijavila, sem malo brala eno temo in sicer o tem, kako biti sam. Kako smo vedno bolj odvisnih od nekih družabnih srečanj, kako pozabimo funkcionirat kot posameznik in se počutimo osamljeni vsakič, ko moramo kej sami naredit, it ven sami.
Najbrž res nimam tako resnih težav kot nekateri, vseeno pa se zaradi svoje negotovosti in določenih dogodkov in situacij v mojem življenju ne morem rešit občutka teže, ki pritiska name. Sploh sem precej občutljiva in veliko jokam, nisem preveč močna oseba. Delam vse, kar lahko, da bi sproti reševala svoje dileme in negativne misli. Mogoče bo sodelovanje na tem forumu še en korak naprej zame do tega, da se sprijaznim, da so stvari take kot so in lažje prebrodim to obdobje v mojem življenju.
Sicer ne vem točno, kako se lotiti zadeve, najbrž bom še malo prebirala vaše odgovore na različne teme, potem bom pa videla.
Ah, da se predstavim. Stara sem 20 let, študentka, bolj tiha in zadržana.
Pozdravček, rea.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
sonny
gost
|
 |
« Odgovori #64 dne:: nedelja, 11. januar 2009 ura: 14:48 » |
|
Rea, dobrodošla in lepo pozdravljena! Želim ti veliko uspeha. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Azrael
|
 |
« Odgovori #65 dne:: nedelja, 11. januar 2009 ura: 16:08 » |
|
Pozdravljena, Rea  Lepo si se predstavila... mislim, da ti ne manjka dosti, da boš kar svojo temo odprla  Seveda lahko pa tudi tule več poveš o sebi, če ti je tako lažje,kakor želiš..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Tanjas
gost
|
 |
« Odgovori #66 dne:: nedelja, 11. januar 2009 ura: 17:47 » |
|
Rea dobrodošla med nami Tanja 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
rea
gost
|
 |
« Odgovori #67 dne:: nedelja, 11. januar 2009 ura: 21:09 » |
|
Hvala vam. Mislim, da sem vsaj 5krat šla pogledat, če mi je že kdo kaj odgovoril, ker se res veselim sodelovanja na forumu. Če odprem posebno temo samo zame, ni nič narobe? Sicer res dvomim, da bi našla kakšno že obstoječo, ki bi ustrezala moji tematiki, ampak dobro.. Sem se bala, da bi me pokregali naj ne odpiram tem, ki so že bile odprte ali me preprosto napotili na kakšno drugo temo. Bom od zdaj naprej bolj domača.  Se slišimo v kratkem. rea
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Lost
Administrator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 8.091
I'm not lost, just undiscovered.
|
 |
« Odgovori #68 dne:: nedelja, 11. januar 2009 ura: 23:45 » |
|
Hvala vam. Mislim, da sem vsaj 5krat šla pogledat, če mi je že kdo kaj odgovoril, ker se res veselim sodelovanja na forumu. Če odprem posebno temo samo zame, ni nič narobe?
Ti kar odpri svojo temo tam kjer mislis da sodi. Drugace jo bomo pa prestavili, brez strahu.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Azrael
|
 |
« Odgovori #69 dne:: ponedeljek, 12. januar 2009 ura: 10:41 » |
|
Pravzaprav je to namen foruma  zato pa kar..  Lahko odpreš temo za katerokoli stvar, ki te matra.. lahko torej odpreš tudi več tem 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Sinuska
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.871
|
 |
« Odgovori #70 dne:: ponedeljek, 12. januar 2009 ura: 15:49 » |
|
pa tudi nihče ne teži, če novo temo odpreš, ker pač trenutno ne najdeš podobne teme. naši moderatorji so zakon, mi, uporabniki smo pa miroljubni do novincev. nič se bat, zdaj si naša! tako da, gasa!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
|
|
|
|
2009
gost
|
 |
« Odgovori #71 dne:: sreda, 14. januar 2009 ura: 11:53 » |
|
LP! Tudi sam sem novinec (pribl 14 dni), ko sem slučajno odkril ta forum. Dolgo sem gledal in prebiral odgovore oseb, ki so prestajali oz. še vedno prestajajo hude muke. Nato se je začelo. Napisal sem nekaj stavkov in nanje dobil prijazne odgovore. Ugotovil sem, da mi je ta forum precej pomagal in sicer tako, da sem spoznal, da nisem sam na svetu s svojimi težavami, da so osebe, ki tako kot jaz dobijo podporo, nasvet, misel, skratka nekaj kar te dvigne iz tvojega vsakdana. Tudi na tipkovnici tipkam z dvema prstoma, gre počasi, ampak gre. Ko pričnem pisati ne razmišljam dolgo- prepustim se, saj vem, da mi ne bo nihče zameril za kakšno napako. Edino česar se moraš držati je, da si odpreš dušo in izpoveš svoje resnične težave.Ne izbiraj besed. Razumeli te bomo. Pa srečno! 2009
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
goksi
gost
|
 |
« Odgovori #72 dne:: sreda, 14. januar 2009 ura: 21:47 » |
|
HEI! Za zečetek, super tema! Kako veste kaj potrebujem?  Am....odločila sem se za pisanje, ker upam, da ne bo nihče tega prebral.( beri: prosim naj kdo to prebere:D) Aja, my story! Pred enim letom sem se dva leta počutila obupno, manjvredno, utrujeno, bla bla bla( predvidevam da to piše v vsakem odgovoru) Zato sem obiskala zdravnika in seveda psihijatra,ki mi je predpisal tablete. S tabletami je bilo vse v redu, imela sem več energije, spala sem, začela normalno jesti, a počutila sem se enako obupno. S tabletami sem nehala pred 4 meseci in počutim se še enako obupno. Vem, da so tablete le pripomoček da se telesno rešiš, a vzrok leži nekje drugje- v meni! A ne znam ga rešiti sama. Tako, da se vam v veselo druščino pridružuje še ena depresivka.  LP
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Azrael
|
 |
« Odgovori #73 dne:: sreda, 14. januar 2009 ura: 22:45 » |
|
Bravo, Goksi... to je to. Ko razumeš, da je problem v tebi, je to prvi korak.. veš, da potrbuješ spremembo v sebi, speminjanje, vzorcev, prepričanj in tako osebnostnih lastnosti. Lahko se odločiš za psihoterapevta, v vsakem primeru pa si ti tista, ki je najbolj dejavna pri tem procesu. Priporočam ti kakšno literaturo, v knjižnici imaš pestro izbiro. Jaz naprimer, sem se pobral iz težke depresije, precej zmanjšal anksioznost pa še osebnostno motnjo sem takorekoč odpravil - brez tablet, samo z znanjem iz knjig. Predvsem afirmacije so mi najbolj pomagale - za to sem se odločil in delal s tem. Saj možnosti je veliko, terapevtskih pristopov, tehnik. Najbolje, da si izbereš tiste, ki ti najbolj odgovarjajo. Potem vztrajnost, vztrajnost... VELJA ZA VSE Lep pozdrav 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
goksi
gost
|
 |
« Odgovori #74 dne:: sreda, 14. januar 2009 ura: 22:53 » |
|
Hvala za odgovor!! Glede knjig pa... Nekaj sem jih prebrala oz. začela brati npr. 7 navad zelo uspešnih najstnikov, Bližnjice do samozavesti samo se mi ne zdi, da je to to. Mi lahka priporočiš kakšno??
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #75 dne:: četrtek, 15. januar 2009 ura: 07:53 » |
|
pozdravljena, goksi... rešitev je, kot pravi Azrael, psihoterapija; pa pridruži se kaki skupini za samopomoč ... seveda je večian na tebi, a s skupnimi močmi nam bo uspelo. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
goksi
gost
|
 |
« Odgovori #76 dne:: četrtek, 15. januar 2009 ura: 18:13 » |
|
Caw!! Ko pač vi na forumu omenjate psihoterapijo, to mislite na pogovor s psihijatrom ali s psihologom?? Ker še obiskujem svojo psihijatrinjo pa ne pravim, super ženska, prijazna odprta, vendar ji nekako ne znam razložit problema pa tudi težko ji povem vse. Pa več ali manj se pogovarjava o šoli in čvekava o prof. (slučajno je obiskovala isto šolo kot jaz). Tak, da ni efekta. :A)mogoče sem pa js malo bolj čuden človek 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #77 dne:: petek, 16. januar 2009 ura: 07:32 » |
|
kaj pa, če napišeš na list papirja in ji daš v branje? včasih je laže napisat...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
mini
gost
|
 |
« Odgovori #78 dne:: petek, 16. januar 2009 ura: 16:06 » |
|
Živjo vsem!
Tudi jaz sem nova uporabnica foruma. Rada bi se zahvalila vsem, ki soustvarjate stran in še posebej tistim, ki sodelujete na forumu. :wav:Tudi jaz se že nekaj časa spopadam z napadi panike, vendar pa si dokler nisem začela prebirati objav na nebojse kar nekako nisem mogla odločiti, da bi poiskala pomoč. Dokler ne greš k zdravniku se vseeno lahko pretvarjaš, da je vse OK. V enem najbolj groznih trenutkov me je pomirilo prav prebiranje zgodb, ki so tako podobne moji. Zdaj vem, da nisem edina in mi je 100% lažje. Naročila sem se na pregled. Držim pesti, da vam bom enkrat lahko napisala kaj o tem, kakšne metode so najbolje pomagale meni. lp M
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka