FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 29. april 2026 ura: 06:10

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: dr.hauska is back =P  (Prebrano 28965 krat)
Moel
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 325

“Conflict builds character. Crisis defines it.”

« Odgovori #80 dne:: torek, 08. maj 2012 ura: 20:58 »

kako je blo torej?
Prijavljen

“Fall seven times and stand up eight.”
 Japanese Proverb
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #81 dne:: torek, 08. maj 2012 ura: 21:14 »

Hauska..."da zablokiraš", sem mislila, da pozabiš in potem ne moreš govorit....samo
zdaj sem vidla, da imaš pripomoček, da dejansko bereš...veliko SREČE jutri... rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Berto
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 120

I am just an ordinary disorder.

« Odgovori #82 dne:: torek, 08. maj 2012 ura: 21:43 »

Hauska, nocem biti nesramen in nocem, da me razumes slabo...Tako kot te berem si pred vsako preizkusnjo glede fakultete precej obremenjena. Si prepricana, da si se odlocila za pravi studij? Ves, ce te studij tako bremeni ga bos tezko koncala, se tezje pa opravljala delo po koncanem studiju...
Nocem ti soliti pameti in mirne duse me lahko posljes k vragu, sem pa napisal samo moje razmisljanje ...
Prijavljen
dr.hauska
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 497

/

« Odgovori #83 dne:: torek, 08. maj 2012 ura: 22:29 »

heh Berto, če bi bla še bolj občutljiva, kot sem, bi bla zdele najbrž zlo zabedirana. Mogoče me pa ni prizadel zato, ker js že od vedno hočem bit zdravnica (no, v 7. razredu OŠ sem se odločla) in mi je že velik ljudi reklo, da bom dobra zdravnica. Smiley

Probleme mam z javnim nastopanjem in s tipi, pa bolj tiha sem in se ne znajdem najbolš v veliki družbi. Love problems mamo skor vsi moje starosti, javno nastopanje je prisotno na vsakem faxu, to da sem tiha je pač osebnostna lastnost, ki mi ne bo škodila pri poklicu, velike družbe pa ponavadi v ambulanti ni. Smiley

Drugač je pa danes na skupini šlo čez, jutri bo pa tut vse OK Smiley

nočko
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #84 dne:: torek, 08. maj 2012 ura: 23:03 »

Citiraj
Drugač je pa danes na skupini šlo čez, jutri bo pa tut vse OK

oki exactly!
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Liber
gost
« Odgovori #85 dne:: torek, 08. maj 2012 ura: 23:54 »

Sem slišu da si bla odlična na skupini.. Wink

Če ti pa ne bo šlo pa se sam nasmej in rec .. to je nasmeh za oceno 8.  Grin Hvala vam! Adijo! Najdete me v spodnji gostilni..
Prijavljen
Danijel85
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 157

« Odgovori #86 dne:: sreda, 09. maj 2012 ura: 06:43 »

Hauska čestitke za uspešno izvedeno generalko  wav

lahko rečem, da sem tudi jst tega mnenja, da bo hauska uspešna na svojem področju ko dokonča svoj fax... in trenutne težave, ki jih ima z socialno ankso se jih bo naučila obvladovati... in vsako tako znanje s področja, kot je psihologija človeškega razmišljanja v tej stroki zgolj koristi in mu ni v oviro!
Prijavljen
Berto
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #87 dne:: sreda, 09. maj 2012 ura: 07:22 »

No glede zgoraj napisanega imam nekoliko deljeno mnenje...Seveda je jasno, da ji želim vse najboljše in da bo na koncu dobra zdravnica.
Vendar ta poklic zahteva velikokrat hitro in pravilno reakcijo. Ni vse samo sedenje v ordinaciji in pisanje receptov...

Je pa res, da če je želja tako velika je to en velik plus, saj srčnih (človeških) zdravnikov zelo primanjkuje.
In če boš ti ena izmed njih je to seveda samo za  clap
Kljub temu sem mnenja da delaj na sebi in se izogibaj pomirjeval, ki so v tem primeru zgolj potuha.
No v vsakdanjem življenju bi mi komot rekla brigaj se zase, tukaj smo pač vsi razgaljeni in večina poskušamo soliti pamet drugim. Zato te prosim, da moje razmišljanje ne vzameš za slabo.
 rozicodam
Prijavljen
Danijel85
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #88 dne:: sreda, 09. maj 2012 ura: 07:47 »

No glede zgoraj napisanega imam nekoliko deljeno mnenje...Seveda je jasno, da ji želim vse najboljše in da bo na koncu dobra zdravnica.
Vendar ta poklic zahteva velikokrat hitro in pravilno reakcijo. Ni vse samo sedenje v ordinaciji in pisanje receptov...
Betro to če oseba trpi za socialno ankso še ne pomeni, da je nesposobna in da ima željo zgolj sedeti in pisati recepte! Pa ne pravim, da je to tvoje splošno zakoreninjeno mišlenje!... po mojem se hauska dobro zaveda kaj pomeni biti zdravnik... hitra in pa učinkovita reakcija pa je možna samo tako, da hitro prepoznaš vzrok... in najbolje vzroke težav prepoznajo ravno tisti zdravniki, ki so sami preživeli podobne ali pa enake simptome... in ponavadi so taki zdravniki na teh področjih najbolj uspešni in najbolj cenjeni...
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #89 dne:: sreda, 09. maj 2012 ura: 08:18 »

Betro to če oseba trpi za socialno ankso še ne pomeni, da je nesposobna in da ima željo zgolj sedeti in pisati recepte!
jao, Danijel, saj nihče ni napisal, da so osebe z soc.ankso nesposobne, ne obračaj no besed in ne kritiziraj tako oštro....Vsi mi si želimo samo dobro med seboj in imata oba z Bertom prav...Z vseh stališč je treba zadevo pogledati in poskušati razumeti...., hauska pa mora tudi delati veliko na sebi in svoji samozavesti, predvsem pa na pogumu pred javnim nastopom....tudi zdravniki morajo včasih javno nastopati, niso samo v ordinaciji... kiselnasmeh, kar pa seveda nima popolnoma nobene veze s tem, koliko je kakšen zdravnik dober v znanju in sposobnosti na svojem področju....ampak kako odreagira v kritičnih situacijah, tudi to je pomembno...
Prijavljen
Berto
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #90 dne:: sreda, 09. maj 2012 ura: 09:13 »

Da se bomo lažje razumeli:
Moja tri letna hčerka je imela redni pregled v ambulanti. Prišla je mama, pa pravi, da se njen otrok počuti slabo in da ima visoko temperaturo. Seveda smo jo vsi spustili naprej...V ordinaciji je otrok doživel vročinske krče. Zdravnica je zagnala paniko in z otrokom pritekla v ordinacijo in kričala straršem : pomagajte, pomagajte... Še sreča, da je prišla sestra, zgrabila otroka in ga odnesla na urgenco...

Seveda smo zamenjali zdravnico...

Ne pravim, da je Hauska taka. Pravim samo, da ni vsak za vsak poklic. Pa tudi če uspešno zaključi študij...

Glede izkušenj, pa bi ji ta izkušnja bolj koristila v psihologiji/psihiatriji, kot splošni medicini...
Ma nočem več s tega delati polemike. Vsak ima svoje mnenje in spoštujem vsako !

« Zadnje urejanje: sreda, 09. maj 2012 ura: 13:37 od Berto » Prijavljen
tiranozaver
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 372

« Odgovori #91 dne:: sreda, 09. maj 2012 ura: 13:34 »

Ne pravim, da je Hauska taka. Pravim samo, da ni vsak za vsak poklic. Pa tudi če uspešno zaključi študij...
Ej, dr. med. te niti pod razno ne zacementira v belo haljo s stetoskopom in tečne paciente. Hauska ima malo morje možnosti:
- Štikli + ravno prav kratka minica, pa gre lahko prodajat zdravila. Pa še osebno priporočilo lahko da, npr. "Loram pa zadane k nvm kaj."  Tongue
- Gre za sodno izvedenko. Trupla so zelo potrpežljiva in ne jezikajo nazaj. Je pa treba včasih na sodišču kaj povedat celi dvorani ...
- Akademska kariera. Sam pol maš vsaj 3x na teden predavanja.
- Farmacevtske fime. Zagotovo rabijo na 20 (bio)kemikov tudi kakega medicinca, ki zna ločiti vranico od slepiča.

V glavnem, možnosti je ogromno, ampak javnemu nastopanju se ne da izogniti ...
Prijavljen
dr.hauska
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 497

/

« Odgovori #92 dne:: sreda, 09. maj 2012 ura: 13:54 »

In javni nastop sem danes izpeljala super! Smiley
Saj sem že dolgo delala na sebi, rezultati so pa pač vidni šele zdaj.

U bistvu sploh ne dojamem: a zdej mam kar eno težavo manj al kaj??? Smiley Smiley Smiley Smiley

Berto, lepo da kej napišeš, mene ne moti. Me pa zanima, a se poznava? A sva se že kje vidla?
Prijavljen
Berto
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #93 dne:: sreda, 09. maj 2012 ura: 14:03 »

In javni nastop sem danes izpeljala super! Smiley
Saj sem že dolgo delala na sebi, rezultati so pa pač vidni šele zdaj.

U bistvu sploh ne dojamem: a zdej mam kar eno težavo manj al kaj??? Smiley Smiley Smiley Smiley

Berto, lepo da kej napišeš, mene ne moti. Me pa zanima, a se poznava? A sva se že kje vidla?

Hauska  wav, vesel sem zate.

Mislim, da se še nisva videla, vsaj ne da bi vedela. pomisli
Prijavljen
Danijel85
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #94 dne:: sreda, 09. maj 2012 ura: 14:29 »

Berto evo opravičilo z moje strani  oki nikakor se nisem hotel kregati, vidim pa da je bil moj odziv očitno napačno spisan Smiley sem ugotovil zakaj... enostavno se mi je v glavi pokazal preveč znan vzorec, ki sem ga že prevečkrat slišal... ampak ok vsi se strinjamo, da je hauska sposobna speljati zadeve... čestitke hauska oki
Prijavljen
Poni
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.393

« Odgovori #95 dne:: sreda, 09. maj 2012 ura: 14:50 »

Draga dr.hauska

En prijatelj, ki je redno zaposlen na univerzi v Lj mi je povedal. Profesorji skoraj nič ne delajo, nikoli jih ni za dobit. Celo predavanja morajo imet dostikrat asisstenti namesto njih. Tiste knjige in članke, ki bi jih moral pisat profesor in redno objavljat, da obdrži status profesorja, pa pišejo itak asistenti. Profesor samo podpiše.

No, dosti obrekovanja.

Glede težave manj. Pa menda je ja ne pogrešaš?  pomezik

Ampak nekaj pa zagotovo vem. Prav dobro te poznam, dr.hauska. Prav dobro vem, da si ti tista punca, ki je nisem videl še nikoli v življenju. Pa poklanjam eno rožico neznani deklici  rozicodam

Poni
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #96 dne:: sreda, 09. maj 2012 ura: 15:17 »

Hauska....čestitke... ja en problem manj in ena izkušnja več,
zaupaj sebi, ker si danes dokazala, da ZMOREŠ.... clap rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Berto
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #97 dne:: sreda, 09. maj 2012 ura: 15:51 »

Berto evo opravičilo z moje strani  oki nikakor se nisem hotel kregati, vidim pa da je bil moj odziv očitno napačno spisan Smiley sem ugotovil zakaj... enostavno se mi je v glavi pokazal preveč znan vzorec, ki sem ga že prevečkrat slišal... ampak ok vsi se strinjamo, da je hauska sposobna speljati zadeve... čestitke hauska oki

Danijel85, ni panike, se nisem užalil. No, če je že opravičilo dano ga seveda sprejmem, čeprav ni bilo potrebno. oki
« Zadnje urejanje: sreda, 09. maj 2012 ura: 17:30 od Berto » Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #98 dne:: sreda, 09. maj 2012 ura: 16:32 »

hauska  clap clap
Prijavljen
masi
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj