FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 11. februar 2026 ura: 20:24

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3 4 5 ... 7   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: dr.hauska is back =P  (Prebrano 28570 krat)
lisica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 15

« Odgovori #20 dne:: ponedeljek, 16. januar 2012 ura: 13:38 »

Živjo, dr.hauska! Smiley

Vsake toliko časa vem da ima ŠOU tudi tečaje retorike. Za študente je zelo poceni - 20 eur je blo kakšno leto nazaj. Mislim pa, da je trajal vse skupi 3 tedne (2x na teden po 3 ure, če se ne motim Undecided). Veliko uspeha ti želim v sredo pomezik

« Zadnje urejanje: ponedeljek, 16. januar 2012 ura: 13:43 od lisica » Prijavljen
dr.hauska
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 497

/

« Odgovori #21 dne:: torek, 17. januar 2012 ura: 10:29 »

In tako je odpadel tečaj retorike zaradi premalo prijavljenih  Grin
Prijavljen
dr.hauska
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

/

« Odgovori #22 dne:: torek, 17. januar 2012 ura: 20:41 »

Sedaj se učim seminarsko na pamet, pa zgleda, da sem postala zabita. Nič ne gre v glavo. Hmm, pa strah me ni tako zelo, samo ne zapomnim si ničesar!!

(mogoče je pa krivo to, da se učim nekaj drugega že od 8ih zjutraj  Tongue )
Prijavljen
tiranozaver
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 372

« Odgovori #23 dne:: torek, 17. januar 2012 ura: 21:29 »

Evo ŠOUov tečaj. Začne se čez dober mesec, natančneje 21.2.

http://www.zavod-solt.si/?mod=catalog&action=productDetails&ID=44
Prijavljen
dr.hauska
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

/

« Odgovori #24 dne:: sreda, 18. januar 2012 ura: 19:32 »

uhhhhh
pa je za mano Smiley (hauska neizmerno srečna!)

Drugač je pa nekako šlo, na začetku sem pa hotela spet pobegnit dol. Je pa zanimivo, da sem šele sedaj začela opažati, da imajo tudi drugi težave s tremo. Tudi oni bi lahko odnehali, a so stvar izpeljali. In mogoče sem prav zato tudi jaz vztrajala kljub tresočemu glasu in razbijanju srca.

Teh dveh stvari (tresočega glasu in razbijanja srca) drugače nisem pričakovala, ker sem prej vzela 50 mg Helexa. Kaj to pomeni?

a.) Helex name nima vpliva
b.) brez helexa bi bilo še veliko hujše
c.) trema je enostavno prevelika

No..vesela sem da je mimo in se vsem zahvaljujem za podporo in vzpodbudne besede.

Smiley
Prijavljen
Forza
gost
« Odgovori #25 dne:: četrtek, 19. januar 2012 ura: 20:37 »

Stavim na odgovor c.) in mislim, da bo z vsako uspešno predstavitvijo seminarske trema manjša.  Smiley

Drugače pa: BRAVO!  wav  Smiley
Prijavljen
dr.hauska
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

/

« Odgovori #26 dne:: ponedeljek, 23. januar 2012 ura: 16:06 »

Hvala Forza =)

Danes sem se spomnila, da že dolgo nisem šla na skupino za samopomoč. Naslednja misel je pa bila, zakaj bi sploh šla in kaj bi tam povedala?

Mogoče sem pa samo navaden človek z nekaj problemčki, ki jih ne bi bilo treba reševati na psihološkem forumu  Embarrassed

Po drugi strani pa še ne znam skrbeti zase in sem zato pač tukaj.  Sad Prevečkrat me malenkosti               prehudo prizadenejo.

Moj naslednji cilj: SAMOSTOJNOST!
Prijavljen
navzgor
gost
« Odgovori #27 dne:: ponedeljek, 23. januar 2012 ura: 22:36 »

Vsakič naslednjič bo lažje, ti zagotovim iz lastnih izkušenj. S pomočjo Helexa nisi pobegnila, tako da nič hudega, če ga vzameš tudi naslenjič, vsaj dokler si malo ne okrepiš samozavesti.
Prijavljen
dr.hauska
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

/

« Odgovori #28 dne:: sobota, 11. februar 2012 ura: 10:15 »

Trenutno se počutim grozno!
Pa ni nič tok posebno narobe. Pač ne bom naredila enega izpita, nesrečno sem zaljubljena, že nekaj dni jem 3x preveč, sama sem doma, ker ni cimer, vsi, ki mi nekaj pomenijo me obsojajo zaradi mojega bluzenja s kar enim tipom...

Zdej bi bil dober trenuntek za tisti eksperiment, kako se prepričati da v resnici nisi slabe volje.  Tongue
Pomoje bi blo kul kam it. Pa pozabit na tole slabo situacijo. Ampak bi bilo pa tudi zanimivo oponašati večino depresivnežev na tem forumu, ki se, ko so slabe volje še bolj zaprejo. To pomeni, da bom cel dan sama in ne bom chatala!! (ker chatanje je tud druženje in tipični depresivneži takrat, ko so v bedu, ne odpišejo).

Če ne bom šla laufat ali pa če se ne bo zgodilo nič nepredvidljivega predvidevam, da bom tudi zvečer slabe volje.
Bom poročala!  Tongue
Prijavljen
dr.hauska
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

/

« Odgovori #29 dne:: sobota, 11. februar 2012 ura: 10:18 »

pa še to:

zdi se mi, da pridejo taki dnevi kmalu po tem, ko premišljujem o tem, kakšne težave sploh mam in si na koncu rečem: pa sej sem čist kul  Grin
Prijavljen
dr.hauska
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

/

« Odgovori #30 dne:: nedelja, 12. februar 2012 ura: 18:36 »

ja, ni mi ratal zdržat prav dolgo brez chatanja, pa še cimra je prišla za pol ure domov, tako da mi ni uspelo ostati slabe volje  Sad  Tongue

Sempa sedaj spet bolj tako.

Pomoje je problem to, da bi rada življenje kot v pravljici. Ko gre vse po načrtih, ni večjih težav, male lahko sproti rešim, če se le potrudim, ljudje me razumejo, me nikoli (ne)namerno ne prizadanejo itd.

Ampak to ni življenje ampak utopija. In če sedaj logično pomislim, je z mano trenutno vse uredu Smiley

Se pa ne počutim dobro..
Prijavljen
Betka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 482

« Odgovori #31 dne:: nedelja, 12. februar 2012 ura: 21:11 »

Mhm, po logiki je vse vredu, ne počutiš pa se dobro. Torej mora biti kaj, kar ni vredu?

Baje smo dandanes ljudje preobremenjeni z idejo, da moramo biti stalno srečni. Se strinjam, da je to utopija. Vendar je iskanje zadovoljstva in pomirjenosti s sabo, pomojem, mogočen cilj. Vendar ne v smislu, da se celo življenje primerjamo in mučimo s tem, kar še nismo.

En prijazen pozdravček  rozicodam
Prijavljen
dr.hauska
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

/

« Odgovori #32 dne:: ponedeljek, 27. februar 2012 ura: 15:20 »

Malo pozno odgovarjam, ampak v tem (kratkem) času mi je postalo nekaj stvari bolj jasnih.

Mhm, po logiki je vse vredu, ne počutiš pa se dobro. Torej mora biti kaj, kar ni vredu?

Seveda nekaj ni vredu Smiley Ampak zmeraj je nekaj narobe in to ne samo pri meni ampak pri VSEH ljudeh brez izjeme. Jaz pa pričakujem, da bo vedno vse vredu in nikoli ne bom slabe volje. Tako to pač ne gre Smiley

In ko se počutim slabo sem že čisto na dnu in se naročim k psihiatru (ki pa je zbolel in se je moj datum zamaknil za 2 tedna), morim vsem ki ji poznam..itd.

Mogoče lahko sedaj pišem iz bolj poztivnega vidika, ker sem trenutno srednje dobro razpoložena Smiley ..ko ne bom več si bom pa prišla prebrat tale post Tongue

Baje smo dandanes ljudje preobremenjeni z idejo, da moramo biti stalno srečni.

Se strinjam. Ampak zakaj? A doživimo premalo res hudih izkušenj? Moje najbolj grozno doživetje se nikakor ne more primerjati z vojnimi grozotami, ki jih je npr. v taborišču doživela moja babi. Zato sem jo včeraj vprašala, če je srečna in kako je bilo s tem v življenju. In mi je odgovorila, da je včasih tudi jokala ampak da to ne pomeni da ni bila srečna. V splošnem je bila zadovoljna saj je živela po vesti. Mogoče se pa v tem skriva odgovor...

Res ne smem dovolit slabim dogodkom da me tako zabedirajo. To nikamor ne pelje.
Prijavljen
Betka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #33 dne:: sreda, 29. februar 2012 ura: 15:31 »

No, dohtarca, upam, da si še "srednje dobro razpoložena" ali pa celo zelo dobro. Smiley

Hm, ne vem če ima to veze s tabo, ampak nekoč sem brala, da po mnenju večine, "upravičeno" trpijo samo tisti, ki se jim je zgodilo nekaj zelo hudega (težka bolezen, smrt bližnjega...)
Vsakdanje nelagodje, stresne situacije, bolečine v nas... pa se nam marsikdaj zdijo nepomembne...saj nam vendar nič ni!
In potem tako boleče občutenje postane vsakodnevno, nam pa je popolnoma normalno, čeprav večinoma trpimo. Svoje bolečine se sčasoma niti več ne zavedamo, ker postanemo gluhi zase. Meni se to še kar dogaja, ker se ne znam zavedati, kaj čutim. 
Prijavljen
dr.hauska
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

/

« Odgovori #34 dne:: torek, 06. marec 2012 ura: 15:27 »

Betka, ne predstavljam si, kako lahko ne čutiš več bolečine....saj potem si lahko popolnoma zadovoljen. Zakaj ne bi bil? Ni negativnih misli in lahko objektivno gledaš na pozitivne stvari, ki se ti dogajajo.

Jaz sem v dveh tednih počasi prišla "na zeleno vejo" in sem sedaj super =)

upam da ste tudi vi hepi Tongue

Hauska
Prijavljen
Betka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #35 dne:: torek, 06. marec 2012 ura: 15:52 »

Mišljeno je bilo, da se bolčine ne zavedaš več. Tako kot če si dalj časa izpostavljena istemu vonju. Vohalni receptorji (al kaj že) se adaptirajo na določen vojn in dokler ga ne zopet ozavestiš, ga sploh ne zaznaš.

Lepo bodi
Prijavljen
dr.hauska
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

/

« Odgovori #36 dne:: torek, 06. marec 2012 ura: 16:39 »

Ja to razumem Smiley A se je to tebi zgodilo ali poznaš koga, ki mu je tako? V teoriji si lahko zamislimo marsikaj Tongue ampak potem je dobro še najti žive primerke Smiley

lepo bodi tudi ti Smiley
Prijavljen
Berto
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 120

I am just an ordinary disorder.

« Odgovori #37 dne:: torek, 06. marec 2012 ura: 17:39 »

Hauska, jaz jo razumem kot psihicno bolecino... Ko tega vec nisi zmozen cutiti ne pomeni, da si osvobojen vseh muk in si lahko samo se dobre volje. Ko tega ne cutis vec, si custveno otopel. In nisi zmozen vec cutiti ne dobro ne slabo.
Kot pri  prehadu, ko ne cutis vec okusa... Ce ne cutis grenkega se ne pomeni, da bos cutil vse sladko...
Mislim, da ti je to hotela povedati.
Lahko se pa motim...
Me pa veseli, da si v redu. To je lepo slisati. Kako gre pa kaj studij ? Ce lako vprasam, kaj pa studiras?
Prijavljen
dr.hauska
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

/

« Odgovori #38 dne:: torek, 06. marec 2012 ura: 18:17 »

jaz sem tudi tako razumela..samo ne poznam takega šloveka. Poznam zabedirane ljudi, ki ne občutijo dobrih stvari, slabe pa zelo.

Prijavljen
Betka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #39 dne:: sreda, 07. marec 2012 ura: 08:46 »

Razmišljla sem v smislu, da če se težav ne zavedaš, še ne pomeni, da jih nimaš.
Ja, tudi jaz se dolgo nisem zavedala, da imam težave. Precej časa sem potrebovala, da sem ugotovila, da se za odnosom do določenega človeka skriva velika bolečina, da me bolijo določeni primanjkljaji iz otroštva...
No, to je samo moja interpretacija. rozicodam
Prijavljen
Strani: 1 [2] 3 4 5 ... 7   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar