FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 23:02

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Anksiozna depresija  (Prebrano 18080 krat)
sama
gost
« dne:: torek, 08. julij 2008 ura: 15:56 »

Pozdravljeni,
tokrat ne zmorem več sama in sem se obrnila na ta forum za pomoč. Strah me je bolezni. Ima kdo podoben primer? Ta strah se pojavlja že nakaj let in se ga ne znam otresti, zdaj je to že tako močno da se tako ne da več živeti saj sem vedno slabe volje, vzkipljiva, napeta, pod stresom. Govorila sem z daljno sorodnico psihiatrinjo preko emaila (ne živi v slo) sem ji razložila te moje strahove in je rekla da imam anksiozno depresijo. kako naj se otresem te zadeve? Imam voljo in energijo da bi sama to rešila vendar se mi skor vsak dan to vrne nazaj in sem spet v strahu. Ima kdo kaj podobnega? predvsem me zanima če obstajajo kakšne skupine za pogovor in svetovanje na to temo. Prosim pomagajte s kateri koli informacijo. Nekaj moram narediti v to smer ker sem že utrujena od vsega tega razmišljanja da je z mano nekaj narobe. Naj še povem da sem  bila na vseh možnih zdravstvenih pregledih in sem popolnoma zdrava. Konkretno me je strah prav za določen del telesa, ki sem ga še dodatno pregledala in preverila in je vse v najlepšem redu v glavi pa strah ostaja. Hvala vsem. Lp
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.084

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #1 dne:: torek, 08. julij 2008 ura: 18:15 »

Pozdravljena sama...no sedaj nisi vec....imas ob sebi ogromno sotrpinov ki prezivljajo podobne
in se hujse strahov in tezave. Skoraj v vsakem pisanju najdemo vsaj 50% identicnih tezav.
Ja na zalost v strahu zivimo leta...dokler nam enostavno ne uide iz rok .....
Imam voljo in energijo da bi sama to rešila vendar se mi skor vsak dan to vrne nazaj in sem spet v strahu.
Vsi smo zeleli depresijo pozdraviti z voljo...samo ni slo....dokler zadeva ni prisla tako dalec da smo oblezali.
Mislim da ti je tvoja sorodnica svetovala da bo potreben obisk strokovnjaka....ki bo zadevo diagnosticiral
na 4 oci...potem pa se bosta z njim dogovorila ali bo potrebna tudi pomoc tablet. Vsekakor pa ne odlasaj, nekateri smo odlasali z jemanjem ,prikinili.....in sedaj nam je zal za vsak dan....ki smo ga izpustili.
Kemija bo popravila neravnovesje v mozganih ki kot pravis se pri tebi vlece ze leta.....
Potem pa je nasledji korak psihoterapija in razresevanje miselnih vzorcev...ki so naz skozi leta
peljali v to brezno kjer smo se znasli. To je kar bos morala narediti sama...
NA forumu pa ti bomo skusali po najboljsih moceh stati ob strani z izkusnjami in nasveti
in ko bo kriza tudi z pogovorom.....
predvsem me zanima če obstajajo kakšne skupine za pogovor in svetovanje na to temo. Prosim pomagajte s kateri koli informacijo. Nekaj moram narediti v to smer ker sem že utrujena od vsega tega razmišljanja da je z mano nekaj narobe.
Skupine za samopoco obstajajo, samo imajo sedaj "pocitnice" cez poletje.
Obstajata 2 skupini v LJ, 1 v Kranju in 1 na primorskem...tista deluje cez celo leto
razen kadar jim burja nagaja  pomezik 

Prvi najvecji korak je ze za tabo, priznati in poiskati pomoc....vse ostalo pa se pride ko bo saj.

Toliko od mene...ostali ti bodo pa povedali se svoje iskusnje in bos ugotovila...da nisi vec SAMA.

Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 818

« Odgovori #2 dne:: sreda, 16. julij 2008 ura: 07:47 »

Moj zelo dober prijatelj je imel nekaj let nazaj zelo podobne težave. Ni poamaglo drugega kot zdravila (AD), pa še te je moral nekajkrat menjat, da je našel prave.- Mislim, da mu je pomagal Efectin. Nato je začel tudi psihoterapijo pri dr. Milivojeviču - 1 leto in pol redno na 14 dni za 2 uri. Sedaj je O.K. in že eno leto brez zdravil, pol energije in volje do življenja. Takrat pa zaradi strahu pred okužbo niti iz hiše več ni mogel,  shujšal je za 15 kg (pa ni bil nikoli debel), samo jokal je in bil popolnoma obupan....
Tako da ćimprej k psihiatru in ber predsodkov do AD-jev. Zato obstajajo, da nam pomagajo.

Ribica
Prijavljen
samojaz
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6

« Odgovori #3 dne:: sreda, 23. julij 2008 ura: 13:28 »

Ja, podobni strahovi so mucili mene. Vsaka sprememba na telesu me je na vrat na nos pognala do zdravnika, tut omedlel sem parkrat. Recimo v srednji soli sem si nalomil rebra in imam od takrat eno rebro odebeljeno. Ko je za rakom na pljucih umrl znanec mojih let, je cez kaksen mesec zvilo tudi mene. Otipal sem otrdlino in pricelo se je... brez spanca, raztresen, poln strahu da sem tudi sam zbolel. Pri cakanju na pregled pri zdravnici sem omedlel sredi cakalnice... nato pregledi in ugotovitev, da sem fizicno popolnoma zdrav. Vse skupaj se je se nekajkrat ponovilo - okuzba s HIV, HPV, se par vrst raka... kaj vse nisem mislil da imam  Grin

Nato pa se skok do psihiatra in podobna diagnoza, anksiozna depresija. Tu se je pricela pot na bolje, majhni koraki, preproste tehnike za odganjanje misli vsiljivk in seveda pomoc kemije. Sedaj je za mano 2 leti zdravljenja in zivim veliko veliko bolje kot pred zacetkom terapije in tudi mislim nadaljevati tako.

Tako da verjamem da bos tudi ti izbrala pot ozdravitve in ne pozabi, ce je volja, je vse.
Prijavljen
Amelie
gost
« Odgovori #4 dne:: sreda, 23. julij 2008 ura: 18:57 »

A Milivojević dela v SLO in ali kdo morda ve kako priti do njega? Bom zelo hvaležna za info.
Prijavljen
ami
gost
« Odgovori #5 dne:: sreda, 23. julij 2008 ura: 19:18 »

ja, dela, ne stalno, občasno prihaja in ima ambulanto; naslov je bil (mislim da tudi telefon) objavljen v enem od prispevkov na prejšnjem forumu; pobrskaj po arhivu
Prijavljen
Amelie
gost
« Odgovori #6 dne:: četrtek, 24. julij 2008 ura: 12:20 »

Hvala. Sem pobrskala, pa našla le delni info; njegov mobitel. (Raje kličem na stacionarca ali prek maila...)
Prijavljen
OPC
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 13

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 11. avgust 2008 ura: 20:24 »

Živjo!

Imel sem podobne težave kot jih ti opisuješ in trpel sem skoraj leto pa pol, vse preiskave za fizične bolezni sem naredil, dokler nisem prišel v ambulanto in me je doktorca napotila v psihohigijenski dispanzer.In končno se je moje zdravljenje začelo na začetku je bilo malo težko a zdej je že kakšen mesec ki se počutim skoraj dobro.
Predlagam ti da se obrneš na najbližjo psiheatrično ambulanto, kjer ti bodo zagotovo pomagali. Sama ne boš rešla nikoli teh problemov, se samo slabšajo, poslušaj me!!..Sem poskusil...
Terapija vsaj pri meni gre preko zdravil in  pri psihologu.Jaz sem imel poleg to kar si ti napisla še panične napade, kar je grozno, mislim da ni hujšega.
Torej preden se zadeva še poslabša ti predlagam da obiščeš psihoterapevta in psiheatra ne bo ti žal!
Vem, če se počutiš vsak dan slabo kot sem se jaz, ni vredno živet, veš kaj pomeni vsak dan leto pa pol slabo, ni blo enega dnava da bi se počuti dobro (slabosti, švoh noge-lesene, pospešeno bitje srca, nervoza se je vedno bolj stopnjevala, nimaš volje do niča, vsako noč nočne more, strah pred  vsem(bolezni, življenjem, pred družbo javnih prostorov, nimaš minimum potrplenja, stalno nervozen, napet, se sikiraš za vsako nič.........))in zdej končno sem spet zaživel.
Zdravila ki ti jih predpišejo so antidepresivi, ki pomagajo omiliti težave in na koncu jih odpravijo in NE postaneš odvisen!!zdravila ti pomagajo spremeniti razmišljanje oz. zdraviti možgane, ki so se poškodovali in kot dodatek pa se jemlje omega 3 maščobne kisline, ki ti začenjajo regenarirat možganske celice ter magnezij, ki ti zmanjšuje adrenalin in s  tem ti zmanjša tesnobo, poleg kemikalij, je potrebno se ukvarjati s fizično aktivnostjo vsak dan min. 1 uro, da se tesno sprosti in uporaba dihalnih vaj je priporočljiva.
Vse probleme se da rešiti, samo če se hoče in z dobro voljo!!!

Če maš kako vprašanje sem na razpolago.

lp
opc oki
Prijavljen
pupika
gost
« Odgovori #8 dne:: torek, 12. avgust 2008 ura: 16:58 »

!zdravila ti pomagajo spremeniti razmišljanje oz. zdraviti možgane, ki so se poškodovali in kot dodatek pa se jemlje omega 3 maščobne kisline, ki ti začenjajo regenarirat možganske celice ter magnezij, ki ti zmanjšuje adrenalin in s  tem ti zmanjša tesnobo,
tole glede prehranskih dodatkov pa prvič slišim.
zanima me, če imaš izkušnje z jemanjem teh dodatkov in kakšni so rezultati
Prijavljen
krasendan
gost
« Odgovori #9 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 09:38 »

Ja men magnezij fajn pomaga, predvsem pri ekstrasistolah je občutna sprememba...jih skoraj ni več....za omega 3 pa prvič slišim.
Prijavljen
OPC
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 13

« Odgovori #10 dne:: sobota, 16. avgust 2008 ura: 10:35 »

Živjo!

Torej omega 3 maščobne kisline pomagajo pri regeneraciji možganskih celic oz. zadovoljijo raven kisika v možganih, meni še kar pomagajo, pred tem ko jih nisem jemal, so se pojavljale težave kot vrtoglavice ob pomanjkanju kisika.
Poskusit ni greh:)...sej to je prehranbeni dodatek in ne škoduje, ampak pomaga še pri prerečevanju srčnih bolezni.
Meni mi je pač pihologinja to svetovala in pijem vsak dan eno kapsulo, v bistvu je to ribje olje.
Zakaj pravijo, da zauživanje  rib iz mrzlih morij je zdravo?preprosto, ker te vsebujejo največ omega 3 maščobnih kislin.

lp
opc oki
Prijavljen
sama
gost
« Odgovori #11 dne:: petek, 23. januar 2009 ura: 15:02 »

spet sem jaz - sama - vidim da ste mi vsi prav svetovali razložili, ker sem spet tukaj. hvala vsem. žal nisem bolje, zgleda z voljo res nikamor ne prideš. Da ne bom dolgovezila, nekdo mi je odgovoril da obstajajo skupine za samopomoč. kako pridem do njih, kje naj najdem kontakt?? kako se imenujejo?? karkoli da pridem tudi jaz tja. Druga stvar pa je da sem se jaz to zaupala moji osebni zdravnici, dala mi je seznamm psihiatrov in noben te noče več vzet - čakalne dobe obupne. Ve kdo za koge kjer se še kar hitro pride notri? jaz res rabim pogovor s strokovnjakom. Glede na to da sem res depersivna da ta moj strah pred boleznimi uničuje moje življenje se je vseeno sama osebna zdrvanica odločila da mi prdepiše AD Zoloft. Kdo pozna? Hvala vsem še enkrat.
LP, sama
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8.084

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #12 dne:: petek, 23. januar 2009 ura: 15:12 »

nekdo mi je odgovoril da obstajajo skupine za samopomoč. kako pridem do njih, kje naj najdem kontakt?? kako se imenujejo?? karkoli da pridem tudi jaz tja.
Tule imas podatke o skupinah za samopomoc 
http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=433&Itemid=66
tukaj termine skupin
http://www.nebojse.si/Forum/index.php/board,10.0.html
Druga stvar pa je da sem se jaz to zaupala moji osebni zdravnici, dala mi je seznamm psihiatrov in noben te noče več vzet - čakalne dobe obupne. Ve kdo za koge kjer se še kar hitro pride notri? jaz res rabim pogovor s strokovnjakom.

tule imas nase izkusnje z terapevti  http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,360.0.html
vsekakor pa so cakalne dobe res obcutno predolge, se za samoplacnisko je treba cakati najmanj
1 mesec. Vsekakor naredila si prvi korak, ja VOLJO bos potrebovala tudi tukaj, samo brez
strokovne pomoci ko tako glogoko zabredes ne gre vec.
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
Borc
gost
« Odgovori #13 dne:: nedelja, 25. januar 2009 ura: 11:56 »

Glede Omega-3 tukaj:
http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,1546.0.html
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.815

« Odgovori #14 dne:: sobota, 07. februar 2009 ura: 22:27 »

Pozdravljena Sama!

Zdaj nisi več tako sama, ker smo mi tukaj s teboj. rozicodam
Jaz imam popolnoma enake težave kot ti, oziroma sedaj po štirih mesecih jemanja ADja je bolje. Kar se tiče psihiatra , mi je osebna zdravnica dala napotnico pod nujno in na polikliniki v Ljubljani so me takoj sprejeli. Tam ti svetujejo, kako naprej.
V meni se je nabiral strah trideset let (od 10ega leta, ko mi je umrl stric za rakom na pljučih). Pri dvajsetih me je odneslo, pa pri tridesetih, pa predlani, lani je bilo pa tako hudo (mi je mama zbolela za rakom na črevesju), da sem se končno odločila za zdravila. Prej sem jih namreč zavračala.
Vzdržati boš morala še nekaj časa, da ADji primejo. Poišči si kakšnega psihoterapevta, privošči si kakšno masažo, sprehode ipd.

Pozdrav, Trzinka rozicodam
Prijavljen
dane
gost
« Odgovori #15 dne:: četrtek, 12. februar 2009 ura: 16:09 »

Že trideset let s presledki,se borim z raznimi strahovi,ki pa slej kod prej izvenijo in se pojavijo drugi.Trenutno se ubadam z naslednjimi strahovi;grmenje,pajki,utesnjen prostor,javni nastopi,strah pred tem da dobim panični napad,nova zdravila,srčni infarkt....,.Draga moja še vedno sem živa.Navaditi se moramo, da ne moremo imeti nadzora nad vsem v svojem življenju.Hočem ti povedati da sem trideset let živela v krču,kdaj se mi bo kaj strašnega zgodilo-BREZ VEZE.ČEse nam bo kaj zgodilo na to tako ali tako nimamo upliva.Sprosti se in uživaj življenje.
Prijavljen
scorpion
gost
« Odgovori #16 dne:: ponedeljek, 16. februar 2009 ura: 18:28 »

..Ja Dane..simptomi se samo zamenjajo, če ne izkoreniniš čustvenega vzroka....Enkrat ta strah, potem drugi, potem tretji....Nekaj let eden, nekaj let drugi...

Simptomi niso pomembni sami po sebi, čeprav sporočajo, da je nekaj v sistemu hudo narobe...
Prijavljen
dane
gost
« Odgovori #17 dne:: ponedeljek, 16. februar 2009 ura: 18:31 »

Se strinjam samo ne vem kje naj primem bika za roge.
Prijavljen
scorpion
gost
« Odgovori #18 dne:: ponedeljek, 16. februar 2009 ura: 18:38 »

Ej Dane..imaš že trideset let izkušenj. K tebi se bodo kmalu prihajali zdravit nekateri psihiatri, ki so se ti delali leta nazaj pametne na terapijah.. Smiley.Ko sva midva začela s terapijami se nelkateri tafrišni terapevti še rodili niso...Nekaj pa si se že naučila..pa ne da is se vrtela trideset let le v začaranem krogu..

Kaj bodo rekli tile začetniki na forumu..Saj bodo padli v obup Smiley

..Midva veva kako žilava in trdovratna je anksioznost in depra...In da ne obstaja čarobna palica zanjo..
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 16. februar 2009 ura: 18:42 od scorpion » Prijavljen
dane
gost
« Odgovori #19 dne:: ponedeljek, 16. februar 2009 ura: 18:49 »

Ni za obupat.Vmes so leta krasnega počutja.
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar