FORUM Nebojse.si
Novice: oglas

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sobota, 04. februar 2012 ura: 21:51

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3 4 ... 29   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Naši psihiatri, pohvale, graje, Vaše izkušnje ...  (Prebrano 54816 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Dečko
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 643

« dne:: sreda, 04. junij 2008 ura: 07:57 »

No pa bom seveda kar jaz prvo pričel.

Hodim k dr. Ireni Rahne Otorepec iz Psihiatrične klinike Polje in lahko rečem, da je zelo dobra psihiatrinja in, ko jo bolje spoznaš tudi zelo vredu oseba.

Razpišite se še Vi!  Smiley
Prijavljen

Bodi to kar si, ker tega ne počne nihče bolje kot ti!
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.527

« Odgovori #1 dne:: sreda, 04. junij 2008 ura: 08:31 »

Dečko, nisi ti hodil k eni psihiatrinji v Žalcu ?
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Kristy
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 833

« Odgovori #2 dne:: sreda, 04. junij 2008 ura: 08:44 »

Jaz bi lahko napisala precej....sam se ne upam  zardevam

Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
morska deklica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 298

« Odgovori #3 dne:: sreda, 04. junij 2008 ura: 08:46 »

Zakaj pa ne? kiselnasmeh
Prijavljen

... it's never too late ... Smiley
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.370

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #4 dne:: sreda, 04. junij 2008 ura: 08:49 »

Kristy prav je da napišeš SVOJO izkušno z določenim zdravnikom.
To je le tvoja izkušnja....tvoja zgodba, tvoje iskanje "strokovne" pomoči.

Morda bo komu pomagala, da ne bo naletel na enako kot ti.
Nekomu drugemu pa bo ta isti zdravnik čudovit.

Smo različni, imamo različne motnje...
Nekomu leži ena vrsta terapije, drugemu druga...

Kar korajžno...
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: sreda, 04. junij 2008 ura: 08:49 »

Kristy ... pomisli koliko ljudem bi lahko to koristilo ... mnenja, deljenje izkušenj itd., to je vedno dobrodošlo!

pa še link ... ker dosti smo pisali že na starem forumu -> http://www.nebojse.si/ForumArhiv/index.php/topic,701.0.html
Prijavljen

Kristy
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 833

« Odgovori #6 dne:: sreda, 04. junij 2008 ura: 08:54 »

Ma se ne upam, da me ne kdo napade ... da se nekomu, ki mi je z veseljem in z zelo dobrim namenom svetoval določenega terapevta, ne zamerim. Zato !
Vem, da vsi, ki ste mi kadarkoli kaj svetovali, ste mi samo z dobrim namenom, sam včasih se ne izide...žal.
Če pa pravite, da lahko...potem pa bom pomezik....sam je res dolga zgodba....danes mi ne znese.
Moram biti zbrana.

Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
ton
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.138

« Odgovori #7 dne:: sreda, 04. junij 2008 ura: 09:29 »

Kristy, glede na to, da je priporočljivo, da med terapevtom in 'osebo' pride do neke zaupnosti in transferja, je seveda iskanje pravega psihiča bolj zapleteno kot recimo zobarja - tu je v igri mnogo več okoliščin. In zato je tudi povsem možno, da je recimo en terapevt, ki je večini neznansko všeč, meni ali tebi tako priskuten, da bi se ga s palco ne dotaknila.
Je pa pri tebi morda tudi težava, da prideš z že povsem izdelano sliko, kako in kaj naj ti psihiater pomaga - to pa veš da niti pri iskanju partnerja ni najboljša taktika.
Prijavljen

Anuška, javi se! In kje neki kolovrati Scorpion?
Dečko
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: sreda, 04. junij 2008 ura: 11:21 »

Moonica malo si pobrkala, ne nisem hodil, niti v Žalcu nimamo nobene psihiatrinje.
Prijavljen

outside
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 566

« Odgovori #9 dne:: sreda, 04. junij 2008 ura: 11:50 »

Ja zelo je pomembno na kakšno osebo naletimo, da nam odgovarja in z njeno pomočjo začnemo lesti ven. Mogoče je napačno mnenje, da so nekateri Psihiatri, Psihoterapevti dobri, drugi pa slabi. Mislim, da je tako kot z zdravili, enim nek AD pomaga, drugim ne. Ljudje smo različni in tudi s strokovnjaki vsak vzpostavlja drugačen kontakt.
Jaz sem jih zamenjal nekaj in sedaj mislim, da je to, to. Na drugem srečanju sva se s psihiatrinjo malo sprla, ampak vsaj vidim, da ji ni vseeno in da mi hoče pomagat.

Ribič
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: sreda, 04. junij 2008 ura: 13:18 »

Moonica malo si pobrkala, ne nisem hodil, niti v Žalcu nimamo nobene psihiatrinje.

Pa sem bila skor sigurna, da je tista psihiatrinja, ki si jo hvalil (ki ti je dala tudi e-mail), iz Žalca ... ma ti boš že bolje vedel.  pomezik
Prijavljen

Dečko
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: sreda, 04. junij 2008 ura: 13:23 »

Nič hudega Moonik, to je dr.Irena Rahne Otorepec iz LJ.  pomezik
Prijavljen

krasendan
gost
« Odgovori #12 dne:: sreda, 04. junij 2008 ura: 16:23 »

danes sem preživela prvi obisk pri psihiatru Rebolju...čist drug občutek k na psihoterapiji na sana viti, zaenkrat kul, mal sm še samo sebe presenetla kako sm mu razlagala stvari...sm pa kr izmučena...čeprou pomoje bolj od straha pred obiskom...

Me je pa Rebolj pozitivno presenetu...nč mu ni blo čudno hihi...

Se pa najlepše in iskreno zahvaljujem Masi in Aslan! Kiss

brez vaju mi tak ne bi ratal...
Prijavljen
čebula
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 23

« Odgovori #13 dne:: sreda, 04. junij 2008 ura: 18:29 »

oh, jaz bi mela tud velik za povedat...

samo nekaj cvetk (moje mnenje jasno):
Dr. Rejc zelo ne (študentski šrink): samo menjal tablete do nezavesti, "A ni nič bolje? Ja, bomo pa zamenjali!"
Dr Reljičeva pravtako; čeprav zdaj je privat, pa je mogoče kaj bolj prijazna, ker dobi keš na roko.
Dr Trampuž (poliklinika), ne tko zlo "negativna" kot zgornja dva, pa klub temu...ženska mi je na vprašanje, kakšno diagnozo imam odgovorila: Kaj bi vam pa pomagalo, če bi vedela? Haloooo??!! Pravico imam vedet!

Še najbolj mi je pomagala neka socialna delavka h kateri sem hodila, ker je bila človeška, me je razumela, me ni obsojala in me predvsem ni gledala zviška. (kot se pogosto primeri kakšnim dr-jem)

Še iščem svojega šrinka na belem konju  Smiley
Prijavljen
morska deklica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: sreda, 04. junij 2008 ura: 21:39 »

Me je pa Rebolj pozitivno presenetu...nč mu ni blo čudno hihi...

Sem vesela krasendan zate  wav

... upam, da ti bo ta pisan na kožo ... clap clap
Prijavljen

vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.046

« Odgovori #15 dne:: sreda, 04. junij 2008 ura: 21:42 »

oh, jaz bi mela tud velik za povedat...

samo nekaj cvetk (moje mnenje jasno):
Dr. Rejc zelo ne (študentski šrink): samo menjal tablete do nezavesti, "A ni nič bolje? Ja, bomo pa zamenjali!"
Dr Reljičeva pravtako; čeprav zdaj je privat, pa je mogoče kaj bolj prijazna, ker dobi keš na roko.
Dr Trampuž (poliklinika), ne tko zlo "negativna" kot zgornja dva, pa klub temu...ženska mi je na vprašanje, kakšno diagnozo imam odgovorila: Kaj bi vam pa pomagalo, če bi vedela? Haloooo??!! Pravico imam vedet!

Je že leta nazaj, a mi je tole dobesedno znano.. Mislim na vrlo dr. Trampuž...

V bolnici na php pa mi je najbolj pomagal hišnik.

V.
Prijavljen
morska deklica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: sreda, 04. junij 2008 ura: 21:49 »

V bolnici na php pa mi je najbolj pomagal hišnik.

V.

Shocked Huh? ... me kr zaboli, ko to berem ... Shocked Huh?
Prijavljen

speli
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 38

...thers a little Tupac in all of us....

« Odgovori #17 dne:: sreda, 04. junij 2008 ura: 21:52 »

ja enako bed ej res da je blo tko  Huh? unsure
Prijavljen

The moment you stop and think about your past the magic starts to fade. Change is the healthiest way to survive.....Karl Lagerfeld
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.046

« Odgovori #18 dne:: sreda, 04. junij 2008 ura: 21:58 »

Nisem želela, da tako izpade.
Je pa res, da mi je najbolj pomagal s konkretnimi stavki.

Zdravila žal ne morejo odgnati misli, človeka se ne zdravi s pestjo pisanih zdravil, ki te lahko le vržejo v horizontalo in nič drugega.

Spominjam se pa lepih medsebojnih odnosov in palačinka party. Iz česar je lahko povsem jasno, kaj v življenju zdravi.

V.
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 673

« Odgovori #19 dne:: sreda, 04. junij 2008 ura: 22:44 »

Zalostno, kako pristopajo nekateri zaposleni na podrocju, ki je pac tako, da zahteva se kaj vec kot pisanje receptov...
Jaz sicer nimam neg izkusenj na Php - ob prvem obisku se mi je posvetil Dr. Zajc, ki je bil zelo korekten, prijazen, empaticen - meni je pomagal, potolazil in dejal, da ga lahko kadarkol poklicm - bilo je ponoci... Ob tem naj se povem, da sem pred tem odsla po napotnico na urgenco, kjer sem dozivela izrazito neprofesionalen sprejem: sprejel me je namrec prepotenten, mlad samovsecni zdravnik, Dr. Rijavec (sem si zapomnila priimek), ki me je s sarkasticnim podtonom zbadal, da kaj se grem, ce se hocem ubit, svoj monolog pa je vehementno zakljucil: " Ves, vsi imamo probleme v zivljenju!"  Neverjetno, a zal resnicno  - in taki roboti so potem zdravniki...  nehvala
Drugace pa hodim k dr. Sasi Rojc, ki se ukvarja z mladostniki, mlajsimi odraslimi in otroki. Z njo sem sicer zadovoljna, se mi posveti vedno okoli 45 min, me poslusa, vzpodbuja, kar pa pri njej pogresam je nek filing avtoritete, saj sem z njo vzpostavila bolj neke vrste prijateljski odnos. Prav tako pogresam nekoliko vec razdelovanja in terapije na podrocju partnerstva (to je moj sprozilec anksioznosti), na katerem pa se najina pogleda tudi kreseta...Cetudi menim, da je tak odnos z menoj najbrz da vzpostavila namerno, da me je postavila v situacijo, v kateri se moram pac postavit zase... Pri njej pa cenim dejstvo, da ji lahko vse zaupam - tudi najbolj bizarne misli... Pri cemer ne odreigra prav nic panicno... preseneceno in prestraseno

Ps bi pa ob tem imela morda se en pomislek; pred dnevi sem namrec pisala mail Ga. Bojani Moskric, spec.klin psih., za katero sem izvedela preko znanke. Ta me je opozorila, da me najbrz ne bo sprejela, ker pac znanko poznam - vidim jo enkrat na 3 mesece ali se manj, poznam jo pa tudi priblizno 5 mesecev - in res, Ga. mi je odpisala, da me pac zaradi znanstva ne more sprejeti.. Sicer je bil odg korekten, razumem njihovo poklicno etiko, cetudi sem mnenja, da je to v Sloveniji, kjer se prakticno vsi poznamo, nerealno, teoretski bulshit, ce sem rahlo nesramna... Bi pa ob tem pohvalilo se dr. Irmo Kuhar, ki mi je zelo lepo razlozila mehanizem delovanja OKM in cudezno, od omenjene razlage, nimam Okm prakticno nic vec... Ah, cloveska psiha je res ena cudna stvar...

To bi bilo z moje strani vse... Vendar pa bom izkoristila se priloznost, da pohvalim nekdanjo psihiatrinjo moje mami, Ga. Mag. Ano Marijo Žunter-Nagy, ki se je za mami izredno zavzela. Pa tudi njena nova psihiatrinja, dr. Novak je ok...

Lep pozdrav in veliko srece s psihiatri...  oki

Himiko

Ps
Citiraj
Spominjam se pa lepih medsebojnih odnosov in palačinka party. Iz česar je lahko povsem jasno, kaj v življenju zdravi.
--> se ne bi mogla bolj strinjat...
« Zadnje urejanje: sreda, 04. junij 2008 ura: 22:49 od himiko » Prijavljen
Strani: [1] 2 3 4 ... 29   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar