LUČKA
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 171
|
 |
« Odgovori #20 dne:: ponedeljek, 07. februar 2011 ura: 20:42 » |
|
aja gigli,ko višaš je še nekaj časa tako,pa effectin je znan,da je težek za ukinit,vem,da je težko zdržat,samo bo čedalje boljš,kok asentre jemlješ,a veš,ko višaš je mal slabš,pol pa pride izboljšanje,tko to deluje,drži se
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Gigli
|
 |
« Odgovori #21 dne:: sreda, 09. februar 2011 ura: 18:19 » |
|
Dragi moji  , najlepša vam hvala za te besede..sem se malo pomirila. Saj če tako pomislim, sem pričakovala da bo veliko hujše vse skupaj glede na to da sem bila na Efectinu dobra 3 leta...očitno se mi je šele sedaj začel poznati odtegnitveni simptom, ko sem 14 dni brez njega in samo na Asentri. Trenutno sem na zadnjem višanju in sicer 200mg. Ali bova šli še v višave, ne vem. Imam Dr.Dernovškovo 22.02. tako da bova videli. Te dni pa imam še PMS  , ker čakam da "pride" ta vikend..tako da je zadeva še toliko bolj opazna.. Zavedam se, da AD-ji tudi slučajno niso rešitev, da niso čudežne tabletke (čeprav nekaterim resnično zelo pomagajo) ampak po tolikih letih jemanja bi rada našla svoje "prave" v smislu, da bi mi optimalno najbolje pomagale oz.olajšale simptome. Malo sem že naveličana... hvala vam za skrb, super ste  gigli
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #22 dne:: sreda, 09. februar 2011 ura: 19:16 » |
|
Gigli, a ti jemlješ 200 mg asentre?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
|
Gigli
|
 |
« Odgovori #23 dne:: sreda, 09. februar 2011 ura: 20:58 » |
|
točno tako Sofia..zadnje 3 dni sem na 200mg asentre
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #24 dne:: sreda, 09. februar 2011 ura: 21:30 » |
|
Nisem vedla, da se lohk tud tok zviša. Bom jst vprašala svojo zdr./psih., če lohk men tud...
Hvala!
Pa drž se:)
Sofie
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
|
|
|
Slavka
|
 |
« Odgovori #26 dne:: četrtek, 10. februar 2011 ura: 09:52 » |
|
Najvišji odmerek Asentre je 4 na dan (200 mg), tako je meni povedal moj psihiater. Jaz že 3 leta jemljem 50 mg (1 tableto), kadar imam "padec" pa bi lahko vzela še polovičko, tako mi je svetoval, pa vendar nisem želela z višanjem, saj mislim, da preden prime dodatna doza tudi poslabšanje že mine 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Per aspera ad astra"
|
|
|
|
Gigli
|
 |
« Odgovori #27 dne:: četrtek, 10. februar 2011 ura: 14:24 » |
|
Alexx ima prav. za anksiozne motnje ter OKM (jaz spadam v obe kategoriji) je potrebna višja doza ad-ja. V izrednih primerih (akutnem stanju) je lahko doza od 300-500mg. Jaz sem slabo..  , sploh ne vem kaj naj si mislim...ali še doza ni prijela? ali bova spet menjale, ker ni nekega učinka? ali še vedno cutim odtegnitvene simptome od Efectina?? pojma nimam... gigli
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #28 dne:: četrtek, 10. februar 2011 ura: 15:13 » |
|
sm predlagala os.zdr. zvišanje iz 100 na več, glede na to, da depra nisem več, sm pa še uiber anksa, pa je rekla da ne. Khmmmm..... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #29 dne:: petek, 11. februar 2011 ura: 07:44 » |
|
Jaz sem slabo..  , sploh ne vem kaj naj si mislim...ali še doza ni prijela? ali bova spet menjale, ker ni nekega učinka? ali še vedno cutim odtegnitvene simptome od Efectina?? pojma nimam... bi rekla, da učinek še pride 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
Janja
|
 |
« Odgovori #30 dne:: petek, 11. februar 2011 ura: 11:28 » |
|
Gigli!  Ja, je hudo, ko se zadeva vleče in vleče, pa vendar upam, da pa bosta sedaj z dr. Dernovškovo dobili pravo dozo. Ostalo pa v ZS.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #31 dne:: petek, 11. februar 2011 ura: 11:56 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #32 dne:: petek, 11. februar 2011 ura: 17:05 » |
|
Evo Gigli a ti lahko ukradem prostorček in vprašam forumaše eno vprašanje?
Danes je 5. teden kar jemljem Asentro (100 mg kake 2 tedna, prej 50). A je možno, da sem sprva bila fuuuul živčna, potem so do danes nekak izginili večina neg. simptomov, danes pa sem spet kar nekaj živčna, kot prvič ko sem jo začela jemati?
Pa glede psihe je tak, nč tazga se mi ni zgodilo, sproščena sem bila, ne skrbi me pretirano za nasl.teden. Razen to, da sem zvelda, da je pol sorodstva bolanega: en stric ma raka+sladkorno+holesterol, teta holesterol, bratranec ima panične napade, drugi stric ma hudo depro, drug bratranec pred rubežem... - niti nismo tok v navezi. Ne vem no.
Pozdravče Sofie
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Gigli
|
 |
« Odgovori #33 dne:: petek, 18. februar 2011 ura: 11:06 » |
|
Dragi moji  , Hvala vsem za prijazne in vzpodbudne besede.  Zavestno sem se spustila v menjavo in morm rečt, da kljub vsemu mislim da sem sla dobro skozi...lahko bi bilo veliko huje ampak vseeno je težko. Sedaj sem 2 tedna samo na Asentri 200mg in ta teden je ubitačen. Res je, da imamo v službi ogromno dela (pa se konstantno sem v direktnem stiku s strankami)  , kar celotno zadevo še otežuje. Imela sem tudi službeno študijsko prejšnji vikend in se še do danes nisem naspala..pa še vreme...pa luna  . Moram rečt, da je OKM veliko bolje, za kar sem neskončno hvaležna AMPAK ta anksia ubija.. najhuje je ker ne vem ali so to še stranksi učinki ..koliko trajajo?? V sredo sem dogovorjena z Dernovškovo in bova videli kako naprej.. Vsem pošiljam en veeelik objem  , zlati ste! Sophia tudi jaz ne vem ali so to lahko še stranksi učinki..ker resnično na vsakega posameznika drugače vplivajo..in to kar se tiče trajanja ter intenzitete. Upam, da boš kmalu bolje. Himiko in Janja  , hvala vama za lepe besede  . Takoj, ko bom imela malo več časa vama odpišem na ZS. gigli
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #34 dne:: petek, 18. februar 2011 ura: 11:08 » |
|
Res je, da imamo v službi ogromno dela (pa se konstantno sem v direktnem stiku s strankami)  , kar celotno zadevo še otežuje. Imela sem tudi službeno študijsko prejšnji vikend in se še do danes nisem naspala..pa še vreme...pa luna  . na, torej? iz železa pa zagotovo nisi 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #35 dne:: petek, 18. februar 2011 ura: 19:43 » |
|
Sofia tudi jaz ne vem ali so to lahko še stranksi učinki..ker resnično na vsakega posameznika drugače vplivajo..in to kar se tiče trajanja ter intenzitete. Upam, da boš kmalu bolje. gigli
Hoj Gilgi! Ti si še dobra, da si na šihtu, ker če b bla jst zdj, bi blo  Jaz sem vem, da nekaj so tablete, nekaj psiha in če psiho uredim, bo OK. Enostavno morm it čez to sranje, da se začenja lepšo življenje. Strah, šic, šic,...  Pozdravček! Sofia 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
tunipupa
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 79
|
 |
« Odgovori #36 dne:: četrtek, 24. februar 2011 ura: 10:46 » |
|
Gigli
Kako je bilo včeraj pri psihiatrinji?...se popolnoma najdem v tvojih in Sofijinih besedah,ko pravita da imata veliko ankso, depra pa ni več prisotna. Pri meni je tudi tako.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
himiko
|
 |
« Odgovori #37 dne:: četrtek, 24. februar 2011 ura: 23:49 » |
|
Draga Gigli, kako je slo v sredo  ? Ps Tunipupa, tako je bilo tudi z mano... a se je tudi anksa scasoma umaknila. Drzi se  Himiko
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #38 dne:: petek, 25. februar 2011 ura: 16:00 » |
|
tunipupa, pol smo že trijo trio NODEPRA-HYANKSA 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
LUČKA
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 171
|
 |
« Odgovori #39 dne:: petek, 25. februar 2011 ura: 19:21 » |
|
ja gigli tudi mene zanima kaj ti je rekla in kako si,jaaz sem tudi kakšen mesec pri njej in sem se odločila za njeno pot.To je višanje cipralexa dokler vsiljive misli ne zginejo in tudi sama pravi,da primejo le visoke doze,sedaj sem na 30mg,počutje peklensko,slabost,tesnoba,dons sm imela kontrolo in mi je rekla,da moram zdrzat,če hočem bit ok,moram ji verjeti,ker bo zdej ze tri leta životarjenja,kaj pa tebi svetovala,lahko mi pišeš na zasebno,pa lahko te tud mal potolažim,da je sem se prejšni teden super počutila in da bo boljš,poznam jih par k jih je ona rešila,sicer imajo visoko terapijo,ampak meni je počasi že dost,rada bi doživela lepo jutro,sproščeno.aja hodim na psihoterapijo,tudi delam,muka,ampak se trudim,težka je borba,ssproščeno vsem
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|