FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 01:33

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Anksia prisotna non-stop  (Prebrano 22780 krat)
LUČKA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 171

« Odgovori #20 dne:: ponedeljek, 07. februar 2011 ura: 20:42 »

aja gigli,ko višaš je še nekaj časa tako,pa effectin je znan,da je težek za ukinit,vem,da je težko zdržat,samo bo čedalje boljš,kok asentre jemlješ,a veš,ko višaš je mal slabš,pol pa pride izboljšanje,tko to deluje,drži se
Prijavljen
Gigli
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 375

« Odgovori #21 dne:: sreda, 09. februar 2011 ura: 18:19 »

Dragi moji rozicodam rozicodam,

najlepša vam hvala za te besede..sem se malo pomirila. Saj če tako pomislim, sem pričakovala da bo veliko hujše vse skupaj glede na to da sem bila na Efectinu dobra 3 leta...očitno se mi je šele sedaj začel poznati odtegnitveni simptom, ko sem 14 dni brez njega in samo na Asentri. Trenutno sem na zadnjem višanju in sicer 200mg. Ali bova šli še v višave, ne vem. Imam Dr.Dernovškovo 22.02. tako da bova videli.
Te dni pa imam še PMS Shocked Huh?, ker čakam da "pride" ta vikend..tako da je zadeva še toliko bolj opazna..

Zavedam se, da AD-ji tudi slučajno niso rešitev, da niso čudežne tabletke (čeprav nekaterim resnično zelo pomagajo) ampak po tolikih letih jemanja bi rada našla svoje "prave" v smislu, da bi mi optimalno najbolje pomagale oz.olajšale simptome. Malo sem že naveličana...

hvala vam za skrb, super ste Kiss rozicodam

gigli
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #22 dne:: sreda, 09. februar 2011 ura: 19:16 »

Gigli, a ti jemlješ 200 mg asentre?
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Gigli
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #23 dne:: sreda, 09. februar 2011 ura: 20:58 »

točno tako Sofia..zadnje 3 dni sem na 200mg asentre

Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #24 dne:: sreda, 09. februar 2011 ura: 21:30 »

Nisem vedla, da se lohk tud tok zviša. Bom jst vprašala svojo zdr./psih., če lohk men tud...

Hvala!

Pa drž se:)

Sofie
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #25 dne:: sreda, 09. februar 2011 ura: 22:06 »

Pri anksioznih motnjah je nekakšno pravilo, da je potreben višji odmerek AD-ja od tistega, ki se jemlje za depresivno motnjo.  kiselnasmeh Najbrž smo strahci "težja" sorta.  jok
Prijavljen

alexx Afro 
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #26 dne:: četrtek, 10. februar 2011 ura: 09:52 »

Najvišji odmerek Asentre je 4 na dan (200 mg), tako je meni povedal moj psihiater. Jaz že 3 leta jemljem 50 mg (1 tableto), kadar imam "padec" pa bi lahko vzela še polovičko, tako mi je svetoval, pa vendar nisem želela z višanjem, saj mislim, da preden prime dodatna doza tudi poslabšanje že mine  kiselnasmeh
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Gigli
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #27 dne:: četrtek, 10. februar 2011 ura: 14:24 »

Alexx ima prav. za anksiozne motnje ter OKM (jaz spadam v obe kategoriji) je potrebna višja doza ad-ja.
V izrednih primerih (akutnem stanju) je lahko doza od 300-500mg.

Jaz sem slabo.. jok, sploh ne vem kaj naj si mislim...ali še doza ni prijela? ali bova spet menjale, ker ni nekega učinka? ali še vedno cutim odtegnitvene simptome od Efectina?? pojma nimam...

gigli
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #28 dne:: četrtek, 10. februar 2011 ura: 15:13 »

sm predlagala os.zdr. zvišanje iz 100 na več, glede na to, da depra nisem več, sm pa še uiber anksa, pa je rekla da ne.

Khmmmm.....  Undecided
Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #29 dne:: petek, 11. februar 2011 ura: 07:44 »

Jaz sem slabo.. jok, sploh ne vem kaj naj si mislim...ali še doza ni prijela? ali bova spet menjale, ker ni nekega učinka? ali še vedno cutim odtegnitvene simptome od Efectina?? pojma nimam... 

bi rekla, da učinek še pride  oki
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #30 dne:: petek, 11. februar 2011 ura: 11:28 »

Gigli! rozicodam

Ja, je hudo, ko se zadeva vleče in vleče, pa vendar upam, da pa bosta sedaj z dr. Dernovškovo dobili pravo dozo.

Ostalo pa v ZS.
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #31 dne:: petek, 11. februar 2011 ura: 11:56 »

Ej Gigli.......  rozicodam rozicodam rozicodam rozicodam rozicodam

Sva čist na istem.... jst zdj depre nimam več, sm pa tok anksa, da ni res. Vsak izhod iz hiše mi je muka - oz. sploh ne grem ven. Če pa že moram, se pa že 3 dni prej presekiram, spim slabo, med folkom sem še vedno živčna (1x da nism bla odkar jemljem ad - danes je 5. teden), pijem Mg, pa mi ne pomaga najbolj, danes moram spet v Lj. pa mi je M*U*K*A in bom kar vzela helex.

Gigli, piši mi na ZS ker poznam tvoje občutke. Asentra naju povezuje Smiley Wink

Pozdravček Sofie  rozicodam
Prijavljen

Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #32 dne:: petek, 11. februar 2011 ura: 17:05 »

Evo Gigli a ti lahko ukradem prostorček in vprašam forumaše eno vprašanje?

Danes je 5. teden kar jemljem Asentro (100 mg kake 2 tedna, prej 50). A je možno, da sem sprva bila fuuuul živčna, potem so do danes nekak izginili večina neg. simptomov, danes pa sem spet kar nekaj živčna, kot prvič ko sem jo začela jemati?

Pa glede psihe je tak, nč tazga se mi ni zgodilo, sproščena sem bila, ne skrbi me pretirano za nasl.teden. Razen to, da sem zvelda, da je pol sorodstva bolanega: en stric ma raka+sladkorno+holesterol, teta holesterol, bratranec ima panične napade, drugi stric ma hudo depro, drug bratranec pred rubežem... - niti nismo tok v navezi. Ne vem no.

Pozdravče Sofie
Prijavljen

Gigli
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #33 dne:: petek, 18. februar 2011 ura: 11:06 »

Dragi moji Kiss,

Hvala vsem za prijazne in vzpodbudne besede. rozicodam

Zavestno sem se spustila v menjavo in morm rečt, da kljub vsemu mislim da sem sla dobro skozi...lahko bi bilo veliko huje ampak vseeno je težko.
Sedaj sem 2 tedna samo na Asentri 200mg in ta teden je ubitačen. Res je, da imamo v službi ogromno dela (pa se konstantno sem v direktnem stiku s strankami) Shocked, kar celotno zadevo še otežuje. Imela sem tudi službeno študijsko prejšnji vikend in se še do danes nisem naspala..pa še vreme...pa luna Sad.
Moram rečt, da je OKM veliko bolje, za kar sem neskončno hvaležna AMPAK ta anksia ubija.. najhuje je ker ne vem ali so to še stranksi učinki ..koliko trajajo??
V sredo sem dogovorjena z Dernovškovo in bova videli kako naprej..

Vsem pošiljam en veeelik objem rozicodam rozicodam, zlati ste!

Sophia tudi jaz ne vem ali so to lahko še stranksi učinki..ker resnično na vsakega posameznika drugače vplivajo..in to kar se tiče trajanja ter intenzitete. Upam, da boš kmalu bolje.

Himiko in Janja rozicodam, hvala vama za lepe besede Kiss. Takoj, ko bom imela malo več časa vama odpišem na ZS.

gigli
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #34 dne:: petek, 18. februar 2011 ura: 11:08 »

Res je, da imamo v službi ogromno dela (pa se konstantno sem v direktnem stiku s strankami) Shocked, kar celotno zadevo še otežuje. Imela sem tudi službeno študijsko prejšnji vikend in se še do danes nisem naspala..pa še vreme...pa luna Sad.

na, torej? iz železa pa zagotovo nisi  pomezik rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #35 dne:: petek, 18. februar 2011 ura: 19:43 »

Sofia tudi jaz ne vem ali so to lahko še stranksi učinki..ker resnično na vsakega posameznika drugače vplivajo..in to kar se tiče trajanja ter intenzitete. Upam, da boš kmalu bolje.
gigli

Hoj Gilgi!

Ti si še dobra, da si na šihtu, ker če b bla jst zdj, bi blo  nanosilih Jaz sem vem, da nekaj so tablete, nekaj psiha in če psiho uredim, bo OK. Enostavno morm it čez to sranje, da se začenja lepšo življenje. Strah, šic, šic,...  sesmejem

Pozdravček!

Sofia  rozicodam
Prijavljen

tunipupa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 79

« Odgovori #36 dne:: četrtek, 24. februar 2011 ura: 10:46 »

Gigli

Kako je bilo včeraj pri psihiatrinji?...se popolnoma najdem v tvojih in Sofijinih besedah,ko pravita da imata veliko ankso, depra pa ni več prisotna. Pri meni je tudi tako.
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 857

« Odgovori #37 dne:: četrtek, 24. februar 2011 ura: 23:49 »

Draga Gigli, kako je slo v sredo  rozicodam?

Ps Tunipupa, tako je bilo tudi z mano... a se je tudi anksa scasoma umaknila. Drzi se  rozicodam

Himiko
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #38 dne:: petek, 25. februar 2011 ura: 16:00 »

tunipupa, pol smo že trijo

trio NODEPRA-HYANKSA

sesmejem
Prijavljen

LUČKA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 171

« Odgovori #39 dne:: petek, 25. februar 2011 ura: 19:21 »

ja gigli tudi mene zanima kaj ti je rekla in kako si,jaaz sem tudi kakšen mesec pri njej in sem se odločila za njeno pot.To je višanje cipralexa dokler vsiljive misli ne zginejo in tudi sama pravi,da primejo le visoke doze,sedaj sem na 30mg,počutje peklensko,slabost,tesnoba,dons sm imela kontrolo in mi je rekla,da moram zdrzat,če hočem bit ok,moram ji verjeti,ker bo zdej ze tri leta životarjenja,kaj pa tebi svetovala,lahko mi pišeš na zasebno,pa lahko te tud mal potolažim,da je sem se prejšni teden super počutila in da bo boljš,poznam jih par k jih je ona rešila,sicer imajo visoko terapijo,ampak meni je počasi že dost,rada bi doživela lepo jutro,sproščeno.aja hodim na psihoterapijo,tudi delam,muka,ampak se trudim,težka je borba,ssproščeno vsem
Prijavljen
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar