|
shakinger
gost
|
 |
« dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 20:12 » |
|
Zanima me, če lahko razna hrana vpliva na anksioznost oz. slabo počutje(psihično,fizično)? Sicer se bo mogoče slišalo smešno..... osebno naprimer rad jem čebulo kot prilogo k raznim vrstam hrane. -Ampak zmeraj ko jo pojem se nekaj časa za tem počutim slabo- zmedeno, omotično,..... Je možno da name slabo vpliva?? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Starlight
gost
|
 |
« Odgovori #1 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 21:50 » |
|
1 slism,..jst sam vem da AD-je ne smes socasno z grenivko, sentjanzevko pa alkotam mesat,...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Anchi
|
 |
« Odgovori #2 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 22:41 » |
|
Mogoče pa ni čebula problem, ampak kak druga hrana? Ne vem, jaz jo imam strašno rada in jo v solati pojem veliko, pa tudi v raznih omakah. Sem zelo občutljiva na take zadeve, ampak po čebuli se nisem še nikoli slabo počutila. Vem, da za anksionost ni dobro preveč sladkorja jesti (težko zame), pa čokolade (zaradi kofeina), pa preveč soli ipd..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
|
|
|
|
marika
gost
|
 |
« Odgovori #3 dne:: sreda, 18. junij 2008 ura: 22:02 » |
|
Pozdravljen,
vse je mogoče. Jaz sem pri sebi ugotovila negativne učinke kofeina, zato sem si doze zmanjšala oziroma močno omejila. Grozno rada imam kavo, vendar če vem kaj bo sledilo, se ji z lahkoto odpovem. Če sem pod stresom, me kofein uničuje.
Zato tudi tebi priporočam, da se ogibaš čebule, saj boš le na ta način lahko ugotovil ali je dejansko čebula tista, ki ti škoduje. Če se problemi ne bodo pojavili pri drugi hrani, potem je res možno, da ti čebula dela preglavice.
marika
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
She_
|
 |
« Odgovori #4 dne:: sreda, 18. junij 2008 ura: 22:53 » |
|
V reviji Geo je bil objavljen blazno zanimiv članek "Kako trebuh ukazuje glavi" http://www.geo.si/index.php?id=2456(je pa na spletu preveč gosto napisan, dvomim, da se bo komu dalo brat  ) med drugim piše tudi o tem, kako zelo je duševnost povezana s trebuhom (fascinantno, res !) tako da je čisto možno, da čebula tako vpliva nate. pri meni npr. prevelike količine sladkorja, OH, kave.. obremenjujejo prebavo in sem potem čisto brez energije.. če se to dogaja par dni zapored, pa postanem še brezvoljna itd. se strinjam z marinko, izogni se čebule, pa boš ugotovila, če je to tisto, kar te obremenjuje.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
She is growing up. *Sebi verjamem in grem naprej.*
|
|
|
|
MORJE
gost
|
 |
« Odgovori #5 dne:: sobota, 28. junij 2008 ura: 12:17 » |
|
Jaz sem imela podobne obcutke, po doloceni hrani se mi je zacelo vrteti oz tisti obcutek, da bom izgubila zavest, pa imela sem tezave z orientacijo skratka po zauzitju sem zaznala znatno spremembo pocutja. Ne vem, ce je vzrok resnicno kemijski (sestavine hrane) v kombinaciji s preobcutljivostjo telesa zaradi stresa. Od kar sem se zacela zdraviti teh ''reakcij'' vec nimam, moram pa paudarit, da se mi ni to dogajalo le po kavi ampak po naprimer toplem caju ali pa topli juhi pa pri vsakrsni spremebi temperature v prostoru naprimer pozimi. Nisem si mislila, da se kdo pozna te obcutke. lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 7.859
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #6 dne:: sobota, 28. junij 2008 ura: 12:21 » |
|
Hrana za dobro voljo.
Vir: Priloga revije Lepa i& Zdrava /Hrana za dobro voljo / Marlisa Szwillus /
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
Tayana
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 532
|
 |
« Odgovori #7 dne:: nedelja, 29. junij 2008 ura: 10:21 » |
|
Glede čebule je pri meni tako: če je preveč pojem, postanem najprej zelo utrujena, zatem sledi slabost v želodcu, kasneje lahko tudi bruhanje. Torej s čebulo ne smem pretiravati. Povzroča mi, da v želodcu nastane preveč želodčne kisline in ta je potem vzrok za generalno slabo počutje. Zmedena in omotična pa ne postanem.
Če meniš, da ti škodi čebula, je pojej vsaj pol manj. Potem boš videl, ali ti res škodi, ali pa je krivo kaj drugega. Čebula je dobra za tiste, ki imajo premalo želodčne kisline.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Soncnica
|
 |
« Odgovori #8 dne:: nedelja, 29. junij 2008 ura: 20:42 » |
|
Primer cebule: naj bi povzročala napade migren, povecuje zelodcno kislino itd... sam ni ga cez mlad cebulcek zdaj  Sama menim, da je stvar posameznika. Verjetno hrana ni sama neposredno kriva za anskioznost, ampak sam nacin zivljenja ki ga vozimo. Mislim da je pomembno da se naucimo poslusati nase telo. Telo se odziva na hrano in na sporoca kaj mu pase in kaj ne. Ko se bomo naucili poslusat in potem tudi dajat telesu hrano, ki mu ustreza bo tudi splosno pocutje bistveno boljse. Vsaj moje mnenje je taksno. Jem tisto ko mi pase. Pa ce telo hoce celo tablico cokolade jo dobi in ni slabega pocutja. Ce pa mu ne pase, zakaj bi se silila? lp, soncnica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Anchi
|
 |
« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 30. junij 2008 ura: 09:50 » |
|
Primer cebule: naj bi povzročala napade migren, povecuje zelodcno kislino itd...
Hmm, jaz sem pa brala, da naj bi čebula celo zmanjševala možnost nastanka rane na želodcu ker uničuje tisto bakterijo, ki jih povzroča.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Soncnica
|
 |
« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 30. junij 2008 ura: 17:49 » |
|
anchi verjetno imas prav, vendar mojemu zelodcu ne dela dobro. Saj pravim, treba se je naucit poslusat telo.
lp, soncnica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Anchi
|
 |
« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 30. junij 2008 ura: 23:26 » |
|
Saj pravim, treba se je naucit poslusat telo. To pa prav gotovo! Jaz na primer ne morem jesti čisto mile hrane kot so npr. kosmiči z mlekom ali prosene kaše npr. Sicer lahko v manjših količinah, ampak če prekoračim, mi kakih 10 minut po tem, ko pojem začne nabijati srce in tak čuden občutek podoben tesnobi mi ovije cel pleksus in želodec. Pa so kosmiči verjetno zdravi za cel kup drugih stvari, ampak če meni škodi, mi škodi.. Samo branim čebulo, ker je meni tako zelo dobra  ..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Soncnica
|
 |
« Odgovori #12 dne:: torek, 01. julij 2008 ura: 07:56 » |
|
hihi sej je men tud dobra, sam pol po njej mi ni dobro, ostane v zelodcu in pa žeja me kot da ne bi tri dni nič pila  ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|