FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 14. februar 2026 ura: 14:24

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Med anksioznostjo in depresijo  (Prebrano 9613 krat)
tia
gost
« Odgovori #20 dne:: sreda, 25. junij 2008 ura: 00:23 »

no sej mi je jasno,da ko začneš jemati ad-je ni veselo...ampak žal žalostno in nisem tako dezinformirana. razumem logiko delovanja ad-jev. veliko sem prebrala in poznam ljudi, ki so to jemali,psihologe itd.
to pa, mislim, da je debata v kateri lahko človek svobodno izraža mnenja, in to ne vodi v nadaljno stigmatizacijo ljudi s takimi problemi ali pozen obisk psihiatra. vodi v izmenjavanje mnenj. ne trdim, da ima nekdo prav in nekdo narobe. to so pač zdravila s posebnim tipom delovanja. in ne že 100x sem si rekla, da ne bom nadaljevala, ker tukaj ni pametno načeti takšnih tem. ker bi napisala in razložila še marsikaj o mojem pogledu na to reč. zdaj pa sem itak zaspana, tako, da verjetno tudi zelo slabo pišem in se izražam.
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 857

« Odgovori #21 dne:: sreda, 25. junij 2008 ura: 01:04 »

Tia, sej je ok... ni bilo misljeno kot osebni napad...sploh ne... Zal mi je, da si tako razumela...

Lahko noc,

Himiko
Prijavljen
Bogica
gost
« Odgovori #22 dne:: sreda, 25. junij 2008 ura: 07:04 »

Ja Tia....čisto vredu je, če imaš svoj pogled na to.....
Verjemi....marsikdo tukaj ne želi in ni srečen, ker mora jemati AD.
In tudi jaz sem med njimi. Dolgo sem vztrajala brez njih in bila
absolutno proti. Pa je prišel dan, ko sem padla v luknjo.

Veš in ni ga človeka, ki ni tega doživel in bi mi lahko dopovedal,
da bi v tistem času lahko preživela brez AD.

In ne bom razmišljala ali je to navajenost ali odvisnost. Vem le, da
rabim berglo in oporo na kaeri lahko gradim svoje veselje do
življenja......, ki se je vmes nekje izgubilo.

lpb

Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.049

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #23 dne:: sreda, 25. junij 2008 ura: 07:30 »

Veš in ni ga človeka, ki ni tega doživel in bi mi lahko dopovedal,
da bi v tistem času lahko preživela brez AD.

Podpis....

Takrat mislim da trenutno ni druge resitve....ker vsak dan ko sem odlasal sem padal nizje.
Z ADji in redno PSIHOTERAPIJO pa sem se spravil da sem sedaj prisel do polovicnega odmerka.
Kdaj bom koncal sedaj ne razmisljam......mogoce nikoli mogoce cez eno leto.
Ko bom vsaj nekaj tednov brez HUDE tesnobe in strahcev......bom zacel razmisljati o zmansevanju.

Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
taro
gost
« Odgovori #24 dne:: četrtek, 26. junij 2008 ura: 17:27 »

mi lahko prosim razložite kaj vi smatrate pod pojmom TESNOBNOST ? ( skoraj vsak piše da je tesnoben, pa me zanima na kakšen način to mislite ... da vidim če sem jaz tudi ! ) Undecided
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.049

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #25 dne:: četrtek, 26. junij 2008 ura: 17:59 »

Simptomi tesnobe se kažejo v: vztrajnem strahu pred socialnimi situacijami z neznanimi ljudmi, pretiranem strahu glede številnih dogodkov, aktivnosti ali situacij, težavah z otežkočenim dihanjem ali pospešenim utripom srca brez kakšnega očitnega razloga, doživljanju pretirane tesnobe v interakcijah z vrstniki, v vztrajnem in nerazumljivem strahu pred določenim predmetom ali situacijo (letenje, višina, živali), doživljanju občutka zamrznjenosti, povečani odvisnosti od odrasle osebe in izbruhih togote ob izpostavljenosti predmetu ali situaciji, ki se je oseba boji, pretiranih skrbeh glede kompetentnosti in kakovosti dela, padcu učinkovitosti pri delu, zavračanju primernih letom socialnih aktivnosti, pretiranem umivanju, preverjanju stvari ali preštevanju, težavah s koncentracijo, razdražljivosti, težavah s spanjem,….
Simptomi se kažejo na štirih ravneh: na ravni telesnih reakcij, čustvenih reakcij, na ravni misli in vedenja.

več na

www.sinapsa.org/tm/file.php?id=58&db=tm_priponke
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
taro
gost
« Odgovori #26 dne:: četrtek, 26. junij 2008 ura: 21:50 »

hvala Lost ... odgovor je Da ... definitivno sem tudi jaz tesnobna !!! unsure
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 857

« Odgovori #27 dne:: sreda, 02. julij 2008 ura: 08:50 »

Spet se oglasam - zadnje dni se nisem toliko... Zdaj sem 14 dni na enem tabletu in lahko recem, da je bil prvi teden res bolj kot ne zanic - cudni obcutki v glavi, zalost, jok... Zdaj pa je boljse! Tesnob, zalosti ni vec, boljse se pocutim, edino vnovič so se me polastili strahovi glede izgube kontrole, strahovi pred psihozami itd... Upam, da bo... Samo, da ti strahovi minejo... Najbrz so povezani tudi z dejstvom, da sem zadnje dni nekoliko bolj pod stresom...

Hvala vsem za nasvete, vzpodbude , zlati ste! Drzite se!!!

Himiko

Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar