FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 23. julij 2026 ura: 01:33

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 7 8 9 [10] 11 12 13 ... 31   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: huda tesnoba  (Prebrano 98968 krat)
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 615

« Odgovori #180 dne:: sreda, 13. junij 2018 ura: 14:45 »

Ma stranske, ne vem kaj sem mel, vse živo, you name it. Em, ta cymbalta je tko no, tm si na vzdrževalni dozi v bistvu, sam vzdrževalna doza pomen, da is v redu, pa da vzdržuješ, pr teb pa ni glih najboljš očitno..
Na Cipralexu pa tut na vzdrževalni nisi. Jest sm cipralex začel decembra uvajat nazaj si po osminko, pazi, osminko. vsake pet dni sem osminko zvišal neki tacga, no, po enem mesecu smo na enga pršli circa tm nekje, situacija je bla pa horror še kar, tko da na koncu so mi zamenjal AD..., Upam da teb uspe, je pa tko, da če maš zelo hude težave, morš vedt, da Cipralex je med najbolj švoh, če ne najbolj švoh AD, kot vem...
Težko ti kej svetujem, na koncu morš sam prit do enih spoznanj in vsaj nekje se zase postavt, če pa pred psihiatrom pa tm. I wish you a speedy recovery Smiley

Ja že od začetka sem na vzdrževalni dozi cymbalte. Tako sem se odločila, ker mi je šlo na boljš s pomočjo terapije in sem bla tri leta kr v redu moram rečt.. zdaj pa me je sprememba lajfa spet sesula.. pa sem višala cmbalto, pa po treh tednih ni blo bolš, je psihiater sam reku naj ne jem, pa še bruksizem močn mi povzroča...tako da se mi zdi ta odločitev ok. sem se strnijala..veš držala sem se nazaj, ker sem hotla čim manj zdravil, pa čimveč da sama nardim..no zdaj sem pa tuki kjer sem.. Veš to da je švoh neb rekla, men ga psihiater prvo ni hotu dat zarad moje močne ankse, zarad stranskih...Jaz mam super psihiatra, za vse me vpraša če se strinjam, imava dober dialog glede tablet..v bistvu mi je hotu za krizo dat AP, ne pa novih ad, ampak nisem pametna...ampak v nečem morm vztrajat..eh šit je to vse! Bom šla na polovičko kaj čm, spet skenslat pa druge in tako v nedogled...
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #181 dne:: četrtek, 14. junij 2018 ura: 10:39 »

Vzela sem polovičko, bo kaj bo, slabs itak ne more bit  Cry samo srčno upam , da bo pravi ad.
Prijavljen
gogi
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 696

« Odgovori #182 dne:: četrtek, 14. junij 2018 ura: 13:38 »

Meni je Cipralex že drugič pomagal, pa baje spada med najbolj varne, dobre ADje.
Stranski učinki bodo izzveneli, seveda pa ni vse od zdravil, ampak tudi zaradi bolezni.
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #183 dne:: četrtek, 14. junij 2018 ura: 15:03 »

Meni je Cipralex že drugič pomagal, pa baje spada med najbolj varne, dobre ADje.
Stranski učinki bodo izzveneli, seveda pa ni vse od zdravil, ampak tudi zaradi bolezni.

Hvala upam da ok. Vem ja , marsikaj je tudi anska sama po sebi..Zdržat bo treba, ni druge, pa poskusit vmes vseen živet kokr bi sicer Smiley težko je, hudičevo...

Koliko pa jemlješ, v kolkem času ti je prijelo? (vem, da je pr vsakmu drgač) Hvala
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.892

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #184 dne:: četrtek, 14. junij 2018 ura: 15:14 »

Ja vem da je cas, vendar se bojim, ker mam tok dela...ne morem pustit dela, resnicno...bojim se da mi ne bo pomagal...res se grzono počutim danes

Citiraj
Zdržat bo treba, ni druge, pa poskusit vmes vseen živet kokr bi sicer

Jest pa mislim, da je anxa pogosto "klic telesa na pomoč",
da se začneš ukvarjat prvo s seboj, imaš čas zase, oddih, možgane na off...
 vrocina
Anxa pogosto zahteva, da se konča "moram" delat za službo..."moram" pospraviti, "moram" zdržat, "moram" živet kot da nič ni ... Sami priganjalci znotraj nas!
 poglavi

Betula prebujaj sočutje do sebe, do svojega telesa, ki je anksiozen,
daj mu možnost počitka in razumevanje. Dovoli sebi, da si ranljiva, da se ustaviš ...
Takrat se tudi stranske učinke AD lažje hendla, ker imaš čas in prostor da so.
 hug
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #185 dne:: četrtek, 14. junij 2018 ura: 15:26 »

Dobro si napisala, vendar delo mi trenutno paše, lažje preživim dan..delam od doma, nič fizičnega hehe...in to je moje preživetje, če rečem ne, nimam več dela niti ko bom bolje ..

ne živet kot da nič ni, živet kljub temu...ker če gledam nazaj, ko sem zarad simptomov nehala živet je blo še težje...

Hvala ti  rozicodam
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.892

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #186 dne:: četrtek, 14. junij 2018 ura: 15:41 »

... vendar delo mi trenutno paše, lažje preživim dan..delam od doma, nič fizičnega hehe...in to je moje preživetje, če rečem ne, nimam več dela niti ko bom bolje ..

Na nek način ujetost ...  kiselnasmeh ... ker če rečeš NE si lahko res brez dela.
Verjetno so tudi dopusti in bolniške nezaželjeni.
Sama zelo dobro poznam tak način dela, ker sem cel lajf freelancer.

Ne glede na vse človek potrebuje čas zase - lahko smo bolni, in lahko smo na off, to je naša pravica.
Držim pesti Betula, da bo hitro minilo tole turbulentno stanje anxe.
 rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #187 dne:: četrtek, 14. junij 2018 ura: 16:28 »

Ja je ujetost, mi prekarci Smiley Pr men je tko, da se mi s tem oblikuje poklicna pot ,nabiram izkušnje,  poklicna identiteta, morda tudi iz tega izhaja moje stanje, svoboda in hkrati odgovornost, morda tega nezavedno nočem, ne vem..Dopust lahko vzamem , ampak ga šparam za morje Smiley

tudi jaz upam, da se kmal umiri...

Iz srca hvala za besede  rozicodam
Prijavljen
logpop
Uporabnik/Uporabnica
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 274

« Odgovori #188 dne:: četrtek, 14. junij 2018 ura: 22:03 »

to ko nekomu govoriš, da naj manj dela, da naj se tako ne žene se meni zdi čist mim.

je pa večina psihoterapevtov nagnjenih v to.

velika napaka!

delo je rešitev ne pa problem. raje se skoncentiraj na odganjanje lenobe in podobnih škodljivih čustev.

v bistvu je treba biti ljudem čimboljši motivator za njihove odločitve, ki so jih sprejeli z razumom ampak jih ne morejo uresničiti zaradi čustev (lenobe itd). ne pa da jim govoriš, da njihove racionalne odločitev niso prave in naj se raje prepustijo čustvom. s tem jim v bistvu nasprotuješ, jim med vrsticami govoriš, da ne vedo, kaj bi radi, da so neumni v bistvu. hočeš jim ti postavit cilje, namesto da jih poslušaš kaj si v resnici želijo in spoštuješ te njihove želje in jih vzpodbujaš pri tem. s tem jim daš moč. ko jim nasprotuješ jim jo odvzameš. meni gre to pa tako na živce, če mi kdo nasprotuje v mojih ciljih. in obratno.

tako da betula, ti kar čimbolj zagnano delaj, ker bo iz tega nastalo nekaj dobrega in tudi srečo boš dosegla s tem, ko boš uspešno dosegla svoje cilje enkrat.
« Zadnje urejanje: četrtek, 14. junij 2018 ura: 22:09 od logpop » Prijavljen
Piquedram
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 345

He raged at the world, at his family, at his life.

« Odgovori #189 dne:: petek, 15. junij 2018 ura: 11:15 »

Ja dobr no logpop, tezko ljudem predavat naj delajo ce tega niso sposobni. Pol najbolj da za vse depresivce nardimo taborisce v kamnolomu in bodo vsi ozdravljeni v pol leta brez farmakologije al kako? To je tako razmisljanje, znacilno za pristase evgenike..., sej vse lepo in prav, sam zdej smo v mal drugacnem sistemu, ki ne podpira takega nacina razmisljanja...
Seveda kao ne smes lezat to je vse jasno, sam v realnosti globoke depresije je to zelo tezko ne pocet
...
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #190 dne:: petek, 15. junij 2018 ura: 11:29 »

Vsi v takih stanjih delamo kar zmoremo..

Drugi dan 1/2 in to je pekel...zdaj nisem anksizona samo v dopoldanskem in popoldanskem času, ampak cel dan.. grozno se počutim....Tko k Tigris prav, postala sem razvalina..moram dat ven te občutke...v prsih me tako tišči, da je za znort..utrujena, ampak nimam miru...  Cry Cry
Prijavljen
gogi
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 696

« Odgovori #191 dne:: petek, 15. junij 2018 ura: 12:46 »

Te razumem, tale nemir je tut meni grozen..občutek da bom zakričala in znorela.
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #192 dne:: petek, 15. junij 2018 ura: 13:28 »

Sicer tudi vem, da  so marsikaj stranski, ker tkole se prej nisem počutila...oprostite ker se ponavljam...ampak je res slabo..ne morem verjet kje sem se spet znašla..spet ti tableti, ko pol sploh veš ne veš kaj je kaj.. in ja zdržat, le kako naj zdržim te stranske...in še zagotovila ni, da bo primu ta ad..da imam dober občutek da bo, si sploh ne upam rect..naj se gre vse solit...jezna.. Shocked
Prijavljen
Scopy
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 34

« Odgovori #193 dne:: petek, 15. junij 2018 ura: 13:43 »

Jaz pred slabimi 2 meseci zacel ponovno s  Cipralexom prvi 3 tedni so bili grozni. Tesnoba je bila se hujsa spal nisem nic potem so stranski zaceli popuscati. Nekje po enem mesecu je Cipralex prijel in je tudi tesnoba popustila. Zdaj sem na eni tableti najbrs bom pa se dvihgnil za polovicko ker se ni cisto ok. Sevedno me spopade tesnoba ni pa vec tiste grozavosti in panike.

Jaz sem ze tretjic na AD.
Samo zdrzat je treba prvi mesec pa upat da AD prime.

DRZITE SE!!
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #194 dne:: petek, 15. junij 2018 ura: 14:09 »

Kako si pa začel z doziranjem?

Jaz sem ga jemljem od 18.5..sam najprej četrtinko skoraj tri tedne, vmes je blo bolje pa nisem hotla višat ,ker že jemljem 30mg cymbalte in hodim na psihoterapijo...včeraj sem zvišala, danes je pa štala, dobesedno.  Cry
Prijavljen
Scopy
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #195 dne:: petek, 15. junij 2018 ura: 16:19 »

Jaz sem zacel z polovicko en teden nato celo. Stranski so se pojavili takoj drugi dan po prvi polovicki in je bilo za znort jaz sem mislil da se mi je dokoncno zmesalo..cesa tazga pa se ne. Bolj pocas nisem hotel dvigovat ker res nisem zelel agonije z tesnobo se podaljsevat in sem kljub stranskim dvignil odmerek in se tolazil s tem da bo ze minil in da bo Cipra hiter prijel.

Tako da Betula potrpi malo ce lahko in ce imas dovolj moci, ce ti ni prehudo.. Cipralex ma prvo terapevtsko dozo sele pri 5mg tako da je normalno da se ti to zdaj pojavlja..nekje 14 dni bo hudo. 5mg pa bo morda ze dovolj zate ker imas ze Cymbalto ki tudi deluje na serotonin.

Drugace pa tudi jaz kar odlasam da dvignem se za polovicko ravno zaradi stranskih ker me skrbi da spet nebom spal in kar odlasam in odlasam a vem da rabim se mal...

« Zadnje urejanje: petek, 15. junij 2018 ura: 16:26 od Scopy » Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #196 dne:: petek, 15. junij 2018 ura: 18:17 »

A  potem, ko si dvignil še iz polovičke na celo, je blo še hujš ali približno enako kot na pol?
A si si s čim pomagal za spanje? Ali si vse zdržal?

Prijavljen
Scopy
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #197 dne:: petek, 15. junij 2018 ura: 18:34 »

Ko sem dvignil iz polovicke na celo je ostalo enako nic slabs. Za spanje so mi dali Prazine in mi je pomagal toliko da sem zaspal ampak sem se vseeno zbudil vedno ob istem casu okol treh ponoci in potem ni slo vec nazaj zaspat. Benzoti in Sanval mi niso nic pomagali kot da jih nebi vzel. Tako da sem cez dan za blazitev tesnobe po potrebi ko je bilo res hudo jemal prazine 25 - 50 ponoci pred spanjem pa 100. Grozno je bilo res ta slab mesec potem pa kot da bi odrezal stranske ucinke cez noc so izginili potem je pocasi se tesnoba zacela popuscat. Zdaj se mi tesnoba ppjavlja v kratkotrajnih intervalih ni pa vec grozavosti in misli. Malo bolj me useka ko sem doma ko nimam kaj poceti ko negrem v sluzbo recimo vikendi..uato pa naj bi dvignil se za polovicko...
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #198 dne:: petek, 15. junij 2018 ura: 18:40 »

Trenutno sem tako obupana, da tudi jaz razmišljam o AP, dokler ne prime Ad, če sploh bo..ker če bo še tko 14 dni, res ne vem. danes sem vzela polovičko lexaurina..no saj ne vem če je kaj pomagal, malo mogoče...

upam, resnično upam, da mine in da mi bo cipralex ustrezal...že zato, ker sem se odločila, da poskusim..pol pa je še hujs, to komaj prenašam, pred tem sem lažje prenašala tesnobo.

Hvala ti za info ..mislim, pa da tebi nebo vec tako hudo , če zvisas, saj so pravi ad-ji.

Prijavljen
Scopy
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #199 dne:: petek, 15. junij 2018 ura: 18:55 »

Ma meni benzoti niso nic pomagali. Kot bomboncki. Enkrat sem vzel 3 Apaurine 5mg od enkrat in kljub temu nic..niti omamljen nisem bil..ce bi jih se jemal bi se samo zasvojil ucinka pa nobenga..pa so mi ene 3 bezote zamenjal pa Sanval pa nevem kaj use..pol smo pa sli na AP za premostitev krize dokler Cipra ni prijel. In je nekoliko pomagal bolj mi je pomagal da sem zaspal kot pa da je tesnobo ukrotil malneki sicer je ampak ne tako kot bi si zelel. Tako da ce rabis uzam v majhnih dozah ni problem..edino pri zenskah naj bi uplival na menstrualni ciklus nej bi ble bolj bolece itd... Meni je osebna zdravnica potem dala Prazine ker sem bil kot zombi ker nisem spal nic..tako sem potem vsaj par uric spal.
Probi se mal zdrzat ce bo slo..jaz sem tudi razmisljal da ukinem pa da znizam pa nevem kaj..sam pol sem nekak zdrzal in je minilo...
Prijavljen
Strani: 1 ... 7 8 9 [10] 11 12 13 ... 31   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar