FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 21. julij 2026 ura: 23:10

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 6 7 8 [9] 10 11 12 ... 31   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: huda tesnoba  (Prebrano 98788 krat)
Tasy
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 18

« Odgovori #160 dne:: petek, 08. junij 2018 ura: 23:55 »

PESEM..,  a pa so ti antidepresivi potem pomagali v toliksni meri da si sedaj cisto ozdravljena anksioznosti? pac po tem 1,5 letu jemanja..
Prijavljen
PESEM
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 33

« Odgovori #161 dne:: ponedeljek, 11. junij 2018 ura: 08:40 »

Jaz sem se s tesnobo, paniko srečala, ko sem bila priča pri nekem travmatičnem dogodku, stara sem bila 30+. In ker je šlo samo navzdol, počutje, spanec, majhen otroček, sem se odločila za AD. Je pa bila moja odločitev, da pač to nekaj časa jemljem, da grem čez najhuje, potem pa opustim. TAko sva se tudi z zdravnico zmenili. Ko sem jemala AD je tesnoba občasno še vedno prihajala (stres, služba, obveznosti,...), vendar se je nisem več prestrašila. Tako sem potem po dogovoru opustila AD-je. Sedaj približno 1 leto sem brez. Vendar nisem čisto ok, kot bi si želela. Vendar pa vsaj nimam paničnih, spanec je ok in trudim se prepoznavat pri sebi, kdaj se moram ustaviti, kdaj rabim počitek itd, veliko berem na temo enkse in panike in pač nekako rinem. In upam na boljše čase. Imam pa res veliko željo se nekako naučiti živeti s tem brez tablet. Če bo pa treba, bo pa treba. Hodim pa tudi na psihoterapije in po njih se počutim bolje.Mislim da takšna, kot sem bila prej, pa ne bom nikoli več, ker je to neka izkušnja, oz. stanje, ki ga ne moremo kar tako izbrisat.
Vse lepo
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 396

« Odgovori #162 dne:: ponedeljek, 11. junij 2018 ura: 09:27 »

Jaz uvajam paroxat, panika, tesnoba na vrhuncu. Vse me boli, noge me bolijo, nč moči, stiska me okoli srca in neka teža na prsih.ne morem verjet kakšna razvalina sem postal v pol leta. Najhuje je da mislim da ne bo bolje, jaz pa tko ne morem funkcionirat,živet. In ne bom. Nikoli nisem bil v takšnem stanju. Obup.
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 615

« Odgovori #163 dne:: ponedeljek, 11. junij 2018 ura: 11:49 »

Tigris, uvajanje novih zdravil, pa manjšanje drugih..to je velik stres za telo, zato se počutiš tako slabo. Držim pesti, da bo Paroxat pravi. Zdrži! Bolje bo!
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 974

« Odgovori #164 dne:: ponedeljek, 11. junij 2018 ura: 12:11 »

tudi jaz mislim nate tigris..

kot ti je že predhodnica napisala, zdrži-bolje bo !
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
PESEM
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 33

« Odgovori #165 dne:: ponedeljek, 11. junij 2018 ura: 12:40 »

Ti čisto verjamem, da je zelo hudo- jaz sem bila nekaj dni, kot bi bila bolna, recimo s hudo gripo, vse kosti so me bolele, glavoboli, tesnoba, panika, podočnjaki in prav čakala sem, da me nekam odpeljejo, ker skor ni bilo za zdržat. Kolikor sem le imela moči, pa sem v stanovanju vsaj kakšno stvar postorila, čisto počasi, da sem se malo bolje počutila (torej, da se nisem počutila, da nisem  čist za nobeno rabo). In samo zato sem vztrajala, ker so mi psihiatrinja, psihologinja in moja zdr. naročile, naj vztrajam, da bo bolje, naj ne odneham z jemanjem, ker se bom na začetku verjetno počutila slabo. In je šlo na bolje. Po nekako 14 dneh je izzvenelo tisto najlabše.
vztrajaj in prosim te, vem, milijonkrat že napisano, ampak, daj se probaj s čim zaposlit, res. Vem, da je zelo težko in kar vztrajamo v teh mislim, še bolj se opazujemo, še slabše se počutimo (tudi sama velikokrat) in tudi sama vem, da če ne bom sama obrnila vetra (torej misli), jih ne bo nihče namesto mene.
Držim pesti zate, poskusi se danes vsaj malo poigrati z otroki (mislim, da sem nekje razbrala, da jih imaš) in se vsaj malo sprostiti.
Ali pa kaj drugega, če rabiš mir- ven in čisto počasi hodit.
Prijavljen
gogi
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 696

« Odgovori #166 dne:: ponedeljek, 11. junij 2018 ura: 18:42 »

Jaz uvajam paroxat, panika, tesnoba na vrhuncu. Vse me boli, noge me bolijo, nč moči, stiska me okoli srca in neka teža na prsih.ne morem verjet kakšna razvalina sem postal v pol leta. Najhuje je da mislim da ne bo bolje, jaz pa tko ne morem funkcionirat,živet. In ne bom. Nikoli nisem bil v takšnem stanju. Obup.

tigris zdrži .... za vsakim dežjem posije sonce in tudi zate bo
Tako kot ostali ti tudi jaz svetujem, da se čimbolj zamotiš s kakšnim opravilom...in pokažeš bolezni kdo je močnejši...borba bo nekaj časa seveda trajala...a želim ti čimprej zmago.  rozicodam
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #167 dne:: ponedeljek, 11. junij 2018 ura: 21:10 »

Se sm ziv
Hvala vam za spodbudne besede
Prijavljen
Piquedram
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 345

He raged at the world, at his family, at his life.

« Odgovori #168 dne:: ponedeljek, 11. junij 2018 ura: 21:14 »

Nč se ti ne bo zgodil, sam ne preveč po robu hodt pa zdrž, vsi smo šli čez to, jebeno je za popizdit, k boš v redu pa lahk vsakmu eno bajadero pošlješ 
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #169 dne:: ponedeljek, 11. junij 2018 ura: 22:06 »

Ma z veseljem posljem vsem bajadere, sm da se to ze konca enkrat. Ja z glavo sm zaenkrat se nad gladino ceprav je tezko
Prijavljen
Piquedram
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #170 dne:: torek, 12. junij 2018 ura: 07:07 »

No vidš, sej bo, mogoče kanček optimizma pa čutm že počas v tvojih postih  oki
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #171 dne:: torek, 12. junij 2018 ura: 13:08 »

Tigris upam, da bova cez mesec že bolje, da bo najhujs mimo Smiley Mene danes kr meče, čeprav zelooo počasii višam cipralex.
Prijavljen
gogi
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 696

« Odgovori #172 dne:: torek, 12. junij 2018 ura: 20:20 »

In potem je tukaj še vreme...te lune...vsaj name imajo vpliv...na moje razpoloženje...pride do nihanja takoj.
Predvsem sem mnenja, da ko smo enkrat super počutja, ok počutja in potem naenkrat spet padamo....takrat se je treba borit...vzte v roke vso svoje znanje in izkušnje...skratka..da ne bom nakladala....kot ena preizkušnja nas zadane.
Ko mislimo da ne zmoremo več, takrat je treba najbolj stisnit in se povzpti navzgor. Ja, težko je ko hudič, a se da.  oki
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #173 dne:: sreda, 13. junij 2018 ura: 13:57 »

Že od včeraj tudi mene daje huda tesnoba, in nonstop mi gre na jok... je možno od 1/4 cipralexa?

Cry
Prijavljen
Piquedram
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #174 dne:: sreda, 13. junij 2018 ura: 14:07 »

Kok cajt ga pa ješ? Men je to eksperimentiranje z osminkami četrtinkami cipralexa sam podaljšal vso agonijo tbh...
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #175 dne:: sreda, 13. junij 2018 ura: 14:16 »

Kok cajt ga pa ješ? Men je to eksperimentiranje z osminkami četrtinkami cipralexa sam podaljšal vso agonijo tbh...
15 dni.. A si mel stranske?
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #176 dne:: sreda, 13. junij 2018 ura: 14:17 »

Že od včeraj tudi mene daje huda tesnoba, in nonstop mi gre na jok... je možno od 1/4 cipralexa?

Cry

Nekje si napisala, da si že 15 dni na 1/4 cipralexa,  menim, da je čas za višanje...
1/4 je mini doza (skoraj placebo) jaz bi šla na polovičko in boš videla, da bo bolje  oki
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #177 dne:: sreda, 13. junij 2018 ura: 14:19 »

Ja vem da je cas, vendar se bojim, ker mam tok dela...ne morem pustit dela, resnicno...bojim se da mi ne bo pomagal...res se grzono počutim danes
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #178 dne:: sreda, 13. junij 2018 ura: 14:22 »

S tem da jaz ze jemljem 30mg cymbalte
Prijavljen
Piquedram
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #179 dne:: sreda, 13. junij 2018 ura: 14:32 »

Ma stranske, ne vem kaj sem mel, vse živo, you name it. Em, ta cymbalta je tko no, tm si na vzdrževalni dozi v bistvu, sam vzdrževalna doza pomen, da is v redu, pa da vzdržuješ, pr teb pa ni glih najboljš očitno..
Na Cipralexu pa tut na vzdrževalni nisi. Jest sm cipralex začel decembra uvajat nazaj si po osminko, pazi, osminko. vsake pet dni sem osminko zvišal neki tacga, no, po enem mesecu smo na enga pršli circa tm nekje, situacija je bla pa horror še kar, tko da na koncu so mi zamenjal AD..., Upam da teb uspe, je pa tko, da če maš zelo hude težave, morš vedt, da Cipralex je med najbolj švoh, če ne najbolj švoh AD, kot vem...
Težko ti kej svetujem, na koncu morš sam prit do enih spoznanj in vsaj nekje se zase postavt, če pa pred psihiatrom pa tm. I wish you a speedy recovery Smiley
Prijavljen
Strani: 1 ... 6 7 8 [9] 10 11 12 ... 31   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar