FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 11. februar 2026 ura: 20:22

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Cipralexu nasvidenje po 9 letih...moja zgodba  (Prebrano 3067 krat)
falco29
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 20

« dne:: nedelja, 22. maj 2016 ura: 20:43 »

Zivjo,

Po 9 letih na cipralexu ( nekaj krajsih par mesecnih epizod brez) sem se lani dokoncno odlocil prenehati, saj sem imel obcutek da je tesnoba pozdravljena. Seveda sem vsa ta leta hodil na terapijo in probal vse mogoce... Zaradi strahu pred odtegnitvenimi simptomi sem pricel nacrtno zmansevati dozo ( jemal sem drugace 10mg) s prvim oktobrom. In potem na nekaj tednov prepolovil tabletko, potem cetrtinka, na koncu cetrtinka vsak drugi dan...do novega leta ko sem vzel zadnjo cetrtinko. Prve stiri mesece je bilo ok, sedaj pa so se mi zopet zacele vracati epizode tesnobe . Se sam ne vem, ali so se vrnile tesnobe ali pa gre za odtegnitvene simptome. Znano je ze, da so odtegnitveni simptomi od SSRIjev tudi se mesece po prekinitvi prisotni. Glede na to da sem vedno vedel kaj je bilo sprozilo za tesnobe in paniko ( resnejsa veza) to sedaj ni, ker v vezi nisem...zato sumim da so odtegnitveni simptomi. Vsak dan se borim z idejo da bi se vrnil na cipralex pa vendar mislim da ce prebrodim se ta dan, pa se naslednji...bo pocasi zvodenelo in bom "zdrav".  Ima kdo izkusnje z odtegnitvenimi simptomi tudi mesece po prenehanju. Ali scasoma izginejo?
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8.049

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 22. maj 2016 ura: 20:52 »

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,20125.0.html
http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,3326.0.html
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.862

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 22. maj 2016 ura: 21:06 »

Falco, če se tesnoba vrača pomeni, da tistega kar te vanjo pelje morda še nisi uspel čisto razrešiti.
Morda delno veš kaj je bil vzrok, delno pa so vzroki še globlji, občutek "sebe" ali lastna vrednost ali strahovi vezani na odnose ... en kup možnosti je, naša psiha je zakladnica spominov in potlačenih emocij.
 sesmejem
Namesto tablet raje pojdi na psihoterapijo in razišči kaj te trenutno matra.
Poišči tudi načine da redno sproščaš telo in um.
Pozitiven input imet vsak dan ... da se serotonin tvori po naravni poti :=)

Odtegnitvenih po tolikem času realno ni več ... sploh ker si postopoma nižal.
Samo zavedanje da si brez ... pa lahko prebuja strahove ..
Počasi izzveni vse - tudi strahovi vezani na to da "zdaj si brez".

Morebitna vrnitev na tablete naj ne bo poraz, lahko pa si dovoliš nižjo dozo .. le kot podporo k delu na sebi.

rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Cvetlica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 438

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 23. maj 2016 ura: 06:11 »

Jaz pa verjamem da je možno kiselnasmeh jemal si jih 9 let, tako da se je telo zares privadilo na njih. Jaz bi ti svetovala da vztrajaš, saj si vložil veliko časa in truda v odvajanje. Tako kot praviš-dan za dnem pa bo. Nikakor ne pravim da vztrajaj za vsako ceno in da nikoli več ne smeš na tablete- samo svetujem ti da poskusiš prebodriti to krizo in boš potem videl ali se da brez ali se boš moral vrniti Smiley vso srečo rozicodam
Prijavljen
falco29
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 20

« Odgovori #4 dne:: torek, 24. maj 2016 ura: 09:16 »

Hvala za vse odgovore...Na terapije hodim že dobrih 9 let pričel sem skupaj s cipralexom...ampak mi nekako ne pomagajo. Žal...

Res se trenutno trudim prebrodit krizo brez bergel, če bo le šlo. Definitvno pa so odtegnitveni simptomi prisotni še mesece in mesece. Veliko tuje literatura to potrjuje. 9 let res ni malo in telo se navadi biti umetno tam zgoraj vedno ''srečen''....
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar