simonchy
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 164
|
 |
« Odgovori #40 dne:: ponedeljek, 08. februar 2016 ura: 16:36 » |
|
Lepo je to prebrati.  Ugotavljam, da smo si podobni bolj kot si mislimo, glede razmišljanj, simptomov. Sprva sem mislila, da sem ena izmed redkih, da se mi bo svet sesul, ker sem tako zbolela, da sem sedaj "čudna" itd. No tudi jaz sem se, no se še vedno obremenjujem, ko se pojavi kakšen problem, ker imam "zapisano" v možganih: ne, to ne bom zmogla, nisem dovolj sposobna... In kljub že nekaj znanju, je tako težko spremeniti pot...lažje se je prepustiti starim vzorcem, kot pa vpeljati spremembe. Ampak za vpeljavo sprememb, drugih poti, drugačnega razmišljanja je potreben ČAS, PREIZKUŠANJE, VAJA, MAJHNI KORAKI... ja vse to je tako težko sprejeti... Ampak gre... s podporo bližnjih, vas, strokovnjaki... 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
psevdo
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 173
|
 |
« Odgovori #41 dne:: ponedeljek, 08. februar 2016 ura: 17:42 » |
|
Hoj Cvetlica, ja, jaz tudi. Vsak dan 3/4 do 1 uro. Sprehod. Super je. Pa se mi včasih tudi ne da, pa vem, da bo fino in se nabrcam, pol je pa res fino  Gibanje in telovadba je zame že ena od sprememb...******* so navade res železna srajca... 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
MISKA
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 10
|
 |
« Odgovori #42 dne:: torek, 09. februar 2016 ura: 14:29 » |
|
Prosim za pomoc! Ali ima kdo izmed vas kdaj podobne tezave kot jaz?namrec z vrtoglavico? Meni se zadnja dva tedn pojavljajo cudni obcutki, kot nekaksni sunki v glavo, kot da bi me nekdo stresel in dol potisnil. Kot nek trzljaj, kratek stik...obcutek imam da bom padla, a se potem to ne zgodi. Sploh ne znam opisat, takoj za tem imam obcutek tezkega telesa in seveda spet panike. A ima kdo kaksne podobne izkusnje? Hvala.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
slovenka
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 48
|
 |
« Odgovori #43 dne:: torek, 09. februar 2016 ura: 17:20 » |
|
Miška, točno to imam jaz. Včasih je mir več dni, tudi tednov, pa se spet vrne. Kar naenkrat imam čuden občutek v glavi, se mi zvrti, da se moram prijeti, potem se seveda ustrašim, pa kar zbežala bi,... Zdaj, ko imam Paroxat, je tega veliko, veliko manj, a nikoli ne vem, kdaj se bo ponovilo. Po pregledih ni nič narobe, pritisk je tudi primeren,... Pač s tem živim. Piši še kaj.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
MISKA
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #44 dne:: torek, 09. februar 2016 ura: 17:26 » |
|
Hej, mi je v tolažbo da nisem edina
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
MISKA
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #45 dne:: torek, 09. februar 2016 ura: 17:34 » |
|
Kako pa se pocutis po jemanju paroxata? A je kaj stranakih ucinkov? Jaz namrec do sedaj nisem jemala nic razen persena. lp
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
slovenka
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 48
|
 |
« Odgovori #46 dne:: torek, 09. februar 2016 ura: 22:19 » |
|
Uf, o stranskih sem že veliko pisala, poglej malo nazaj. Mi pa pomaga jemanje Paroxata.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
MISKA
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #47 dne:: sreda, 10. februar 2016 ura: 11:28 » |
|
Hvala za odgovor. V glavnem opravila bom zdravniski pregled in bomo videli kako naprej. Do sedaj sem se izogibala zdravnikom, a kaze da se bom mogla soociti s situacijo, ker se res ne pocutim vredu.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 892
Rule your mind or it will rule you.
|
 |
« Odgovori #48 dne:: četrtek, 11. februar 2016 ura: 07:13 » |
|
Opažam, da ob nevih, ko moram zjutraj ''zgodaj'' ustat potem spim katastrofalno. Trenutno imam vsakodnevne vaje izven faxa, na neki ustanovi. Vsak dan ustajam pred 6 in sem tam do cca 13.00. Ko grem spat, zaspim brez probelma, potem se pa čez noč zbujam in gledam na uro - koliko časa lahko še spim. Če je ura do 3.zjutraj, ni problem, se obrnem in spim dalje. Če pa je ura že 4 ali več, pa ne morem več spati, ali pa spim po 20min in spet gledam na uro. To se dogaja vedno, ko imam zjutraj kakšne stvari, katere mi niso ravno všeč, ali pa izpite, ali pa nasplošno opravke, ki nimajo veze s faxom,... tudi, ko sem hodila v službo, sem nekaj časa imela ta problem. Imate mogoče kakšen nasvet? Saj vem, da je to vejretno trema, nervoza, in tudi to, da se mi ne da ustajat ob taki zgodnji uri.. pa vseeno, je moteče ker se že pozna na meni. Takoj sem bolj razdražljiva, čez dan utrujena,... Hvala 
|
|
|
Prijavljen
|
You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
|
|
|
MISKA
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #49 dne:: četrtek, 11. februar 2016 ura: 20:15 » |
|
Moram se še malo izkašljat...danes sem imela spet napade vrtoglavice, te čudne sunke, ko mi kar strese telo...groza...pocutim se nemočno, vsa sem se tresla, srce mi je razbijalo in kar oblilo me.je..potem je spet bilo ok in cez čas spet podoben napad. Vem da nas je veliko z vrtoglavico, a vseeno me zanima ce ima kdo podobne simptome? To je sunek, nekajsekundna vrtoglavica, kot da bi me kdo stresel...obcutek je grozen.kot da me bo kap.hvala za vase odgovore.mirno noc vsem.
|
|
« Zadnje urejanje: četrtek, 11. februar 2016 ura: 22:02 od MISKA »
|
Prijavljen
|
|
|
|
INESITKA
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 109
|
 |
« Odgovori #50 dne:: petek, 12. februar 2016 ura: 00:45 » |
|
Pozdravljena Miška Javlam se v to temo, ker zadnje čase tudi sama doživljam te "sunke" kot ti praviš. To zdaj traja pri meni par dni, izgleda pa nekako tako kot da bi nekaj šibnilo skozi mojo glavo in dobim občutek da bom vsak čas se zrusila. Seveda se prestrasim in mi je zelo neprijetno, vendar bi skoraj zagotovo si upala trditi da je vse to anksioznost. Saj se že leta bojujem s takšnimi in različnimi simptomi. Pomembno je, da ne daš pretirane pozornosti na to počutje. (In ja, vem, lažje rečti, kot potem dejansko to storiti.
|
|
|
Prijavljen
|
(¨`•.•´¨) Always `•.¸(¨`•.•´¨) Keep (¨`•.•´¨)¸.•´ Smiling! `•.¸.•´
|
|
|
Cvetlica
|
 |
« Odgovori #51 dne:: petek, 12. februar 2016 ura: 08:34 » |
|
Pomembno je, da ne daš pretirane pozornosti na to počutje. (In ja, vem, lažje rečti, kot potem dejansko to storiti.)
Se strinjam. Pustite take simptome da minejo. Preusmerjajte pozornost na stvari in ljudi, ki vas veselijo. Regina zate isto velja  mogoče lahko poskušiš z Baldrimedom, meni je kar nekaj časa pomagal. Ga pa moraš redno jemati da se pokažejo učinki. Ali pa že topel napitek pred spanjem pomaga.  za vse!
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
MISKA
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #52 dne:: petek, 12. februar 2016 ura: 09:32 » |
|
Pozdravljena Inesitka! Hvala za tvoj odgovor. A se ti to dogaja prvic ali ze imas izkusne s temi sunki? Meni se to dogaja prvic. Strah me je samo da ni kaj drugega...saj ves da vedno pomislimo na najhujse. Jp bomo morali vec delati na sebi. Hvala za ta forum.mam vaaj tolazbo
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
dusi.levicar
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 78
|
 |
« Odgovori #53 dne:: petek, 12. februar 2016 ura: 15:40 » |
|
Zdravo no tudi jaz se vam pridružujem v tem forumu pred približno 14 dnevi se začel doživljati panične napade.Takoj sem se odpravil do osebne zdravnice in zaprosil za napotnico psihiatra. Odšel sem na polikliniko kjer me je sprejela dežurna psihiatrinja in mi po pogovoru predpisala alsentro 75 mg.Alsentro sem jemal 2 dni tretji dan pa totalni stranski učinki.Takoj na urgenco tam pa so me poslali na PHP k dežurni psihiatrinji.Ta me je lepo sprejela in tudi punco. Nič po pogovoru smo ugotovili da gre za takšno stanje zaradi stvari ki se ti pač dogajajo skozi življenje in pa seveda sem takoj moral ovržti pitje piva ki ga seveda ni bilo veliko vendar se skozi leta to nabere.Sedaj mi je predpisala zoloft 50mg ki ga sedaj jem cirka 6 dni. Stanje v prvem tednu je bilo težko napadi čez cel dan ponoči malo spanja stalno me je spremljal strah.Sedaj po 14 dneh je stanje malo boljše vendar še zmeraj se nekje od znotraj prikrade strah tako da vem kako je nam vsem. Upam da ta strah čimprej izzveni. Me pa zanima če ima kdo kaj izkušenj z zoloftom.lepo se imejte in se beremo.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
psevdo
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #54 dne:: petek, 12. februar 2016 ura: 20:29 » |
|
@dusi Jaz prav Zolofta ne poznam, ampak če se stanje izboljšuje, se bo zelo verjetno tudi naprej. Ne gre pa v nekaj dneh. Ko prideš do paničnega napada, traja, da se pobereš nazaj. Ampak se boš, čeprav verjamem, da zadeva izgleda precej dramatično - kot pri večini nas. Pivo za tole sicer po moje ni krivo in ko se bo zadeva uredila in boš predelal in ugotovil, zakaj je do paničnega napada prišlo, bo tudi kakšno pivce še padlo 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
psevdo
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #55 dne:: petek, 12. februar 2016 ura: 20:32 » |
|
@Regina
Meni se to zdi nekako celo normalno. No, če se zbudim tam okoli 4h, še zaspim nazaj, po 5h pa skorajda ne. Se nekaj premetavam in vedno me skrbi, da bom prespal, čeprav imam alarm itd.
Ampak pred pomembnimi dogodki je pri meni tako že celo življenje, zato se mi ne zdi nekaj posebnega...
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Cvetlica
|
 |
« Odgovori #56 dne:: četrtek, 18. februar 2016 ura: 10:02 » |
|
Da malo pojambram  en mesec sem na ADjih in nisem imela kakšnih hujših stranskih učinkov ( od začetka me je malo bolj dajala tesnoba, malo več sem se potila in nekajkrat me je zvil trebuh), po Kventiaxu sem odlično spala in je bilo življenje takoj lepše. Danes ga vzamem še zadnjič in mene spet daje zlobni glasek "kaj pa če se bo spet ponovilo?". Kakšne izkušnje imate tisti, ki ste prenehali z APji?
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
bars
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 27
|
 |
« Odgovori #57 dne:: četrtek, 18. februar 2016 ura: 10:19 » |
|
ojla cvetlica
kaj se obremenjujes z negativnimi mislimi,kaj bo? nic ne bo hudega veseli se da je zadnji in to ti naj bo motivacija ,reci si juuhuuuu ta je zadnji in jst sem zmagovalkaaaaaa srecno
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
sallon
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 3
|
 |
« Odgovori #58 dne:: torek, 29. marec 2016 ura: 13:33 » |
|
Hey, sem nova in tudi jaz se zadnje 3 mesece spopadam s tesnobo oz. se sama vec nevem kaj je to. Prvic me je zagrabila konec januarja in od tistega dne naprej se spopadam z mislimi da se mi bo zmesalo. Zato sem se slabe 3 tedne odlocila za obisk psihiatra..dobila sem AD in povedala mi je da se od tega se nobenemu ni zmesalo..seveda trmasta jaz se sevedno ukvarjam s tem..prisla sem do tega da vem da nimam sizofrenije pa do tega da nimam prisluho. Moj najvecji problem je da se stalno pogovarjam kako se pocutim oz. Kot bi nekomu razlagala v mislih kaj vse me moti. In za povrh usega tega imam na novo se velik problem da vcasih dvomim vase oz. Se bojim da ce bom kaj prebrala da si bom namislila da imam tudi jaz..uglavnem stalen strah pred izgubo nadzora nad samo seboj. Vem da je neumnost ampak nekako neznam ven iz tega. Sploh se vec ne prepoznam.. iz samozavestne punce povno ciljev do tega da ne pocneem nic drugega kot samo premisljujem kaj se mi lahko zgodi. Ima kdo tako izkusnjo? Kaj veste ali bojo AD kmalu prijeli?
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
UrosBuros
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 129
|
 |
« Odgovori #59 dne:: torek, 29. marec 2016 ura: 13:47 » |
|
sallon živjo! Mislim, da se nas vsaj 50% na tem forumu najde v tem, kar si napisala. ADji rabijo tam neke 3 tedne da primejo...vse bo uredu, na začetku, ti je pa bolj malo jasno..potrpi, kmalu bo bolje 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|