FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 10:58

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 7 8 9 [10] 11 12   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: OKM ali GAM?  (Prebrano 51182 krat)
Fun
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 129

« Odgovori #180 dne:: nedelja, 12. januar 2014 ura: 11:33 »

Hvala himiko. Na žalost nisem iz Lj in ne iz Ce :/ nevem če ne bo boljše bom šel res k osebni zdravnici :/. Sem tudi slabe volje in potrt in ko se tako počutim še me je samo bolj strah oz pač kaj koli se to dogaja z menoj Sad. Sem pa prepričan da bi se takoj boljše počutil če nebi čutil tega nemira, bi se mi takoj počutje dvignilo. Ker me ves dan ti občutki ne pustijo na miru in sploh se ne morem sprostiti in pomoje je potem na tak stres normalna reakcija da ne zdržiš več in se zjočeš in si žalosten...samo mi vseeno glava ne da miru in dvomi v to Sad Sad Sad ta prekleta anksa Sad
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.606

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #181 dne:: nedelja, 12. januar 2014 ura: 12:27 »

Fun, sem malo prečekirala tvoje zapise in moje mnenje je, da danes zdržiš...jutri pa
TAKOJ pokličeš tvojega zdravnika(predvidevam psihiatra) pri katerem si naročen čez
mesec dni in poveš, da je tvoje počutje na nuli in ga zaprosi za takojšen pogovor...
nekako nisem zasledila, res pa nisem brala vsega, ali si na zdravilih....mislim, da
jih nujno potrebuješ...ogromno težav se ti je nabralo in sesštevek je precej visok,
do sedaj je šlo, telo ne zmore več...
Ne obremenjuj se kakšno diagnozo boš dobil, to je še najmanj, kar je lahko...
naj ti bo cilj, da se ti stanje izboljša, imaš voljo, željo....zmanjkalo pa ti je energije... oki

Namesto, da googlaš po netu, pojdi raje na zrak, da preusmeriš misli,
verjemi mi, da bo tvoje počutje veliko boljše...

NE ODLAŠAJ!

Lp T  rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Fun
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #182 dne:: nedelja, 12. januar 2014 ura: 13:18 »

Nisem na nobenih zdravilih...ja bom poklical...zdaj si me prestrašila Toja Sad misliš da je tako hudo z menoj?
Prijavljen
Fun
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #183 dne:: nedelja, 12. januar 2014 ura: 13:20 »

Pa da je hudo kaj narobe z menoj? Jooj kako me je strah Sad
Prijavljen
Fun
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #184 dne:: nedelja, 12. januar 2014 ura: 13:26 »

Da imam kakšne grozne probleme katerih se sploh ne zavedam ali pak aj takega? Fak kako me je zdaj strah :S S:
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 857

« Odgovori #185 dne:: nedelja, 12. januar 2014 ura: 13:26 »

Dragi Fun, drzi se, se pa pridruzujem Tojinemu nasvetu!
Poglej, to je res "samo" anksa. Vem pa, kako tezka je za prenasat, predvsem nemir. A kot receno. To bo def minilo, cetudi si morda sam mislis, da ne bo! Ej, jz sm bla tko najbolj pesimisticna lani, cetud sm enkrat prej ze dala skoz to. In nasi Onix, Janja, Lira, ti lahko povejo, de sm bla cist obupana, ampak nikol ne bom pozabila njihovih vzpodbudnih besed! Tko de  Fun, drzi se, vse bo ok! Tole bo minilo! Jutri pa v napad!!!!
Pisi se  rozicodam
Prijavljen
Fun
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #186 dne:: nedelja, 12. januar 2014 ura: 13:31 »

Hvala himiko, malo me pomirja to dejstvo da je anksa..samo ta pomiritev traja le malo malo...zelo malo. Potem pa me spet začne mučit. Kaj pa če ni? Kaj pa če je tisto ali ono? Zdelan sem res, fizično...kot da bi me tovornjak povozil...pa full občutljiv (imunski sistem mislim) saj sem zdaj v roku enega mesca bil 2x bolan. Res se ne čudim da telo daje take odziv....
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #187 dne:: nedelja, 12. januar 2014 ura: 13:33 »

Nisem na nobenih zdravilih...ja bom poklical...zdaj si me prestrašila Toja Sad misliš da je tako hudo z menoj?

Joj Fun, nisem te imela namena prestrašit...sory, če si tako razumel... rozicodam

Rada bi ti samo skrajšala muke, ki jih prestajaš...kako hudo je, bo presodil psihiater,
vsekakor pa je bolje, da čimprej začneš reševati svojo situacijo...
po pisanju pa vidim, da si sam že precej prestrašen, tega ti res ni potrebno...

Tudi meni se je podobno dogajalo...veš kako prijetno je, ko zapustiš ambulanto... Smiley

Vse bo OK... rozicodam
Prijavljen

Fun
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #188 dne:: nedelja, 12. januar 2014 ura: 13:38 »

ja upam da bo čim prej bolje Sad pa da je res "sam" anksa...nebi rad bil kak revež kje zaprt v kaki bolnišnici ali kaj...tega se najbolj bojim...zato me je sploh strah iti k zdravniku Sad da bi mu povedal to kaj se mi dogaja ker bi razsodil da se mi meša ali da so to kaki taki simptomi pa bi me zaprli nekam ali pa na neka močna zdravila dali pa nebi bil sposoben sam živet Sad
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #189 dne:: nedelja, 12. januar 2014 ura: 13:45 »

ja upam da bo čim prej bolje Sad pa da je res "sam" anksa...nebi rad bil kak revež kje zaprt v kaki bolnišnici ali kaj...tega se najbolj bojim...zato me je sploh strah iti k zdravniku Sad da bi mu povedal to kaj se mi dogaja ker bi razsodil da se mi meša ali da so to kaki taki simptomi pa bi me zaprli nekam ali pa na neka močna zdravila dali pa nebi bil sposoben sam živet Sad

Vidiš kaj dela strah...ti pa trpiš...ah no no

Tudi sama sem bila v podobnem stanju...nobene bolnice, nobenih takšnih zdravil, da bi postala
"nerazsodna", nikamor me niso zaprli, samo pomagali so mi....
Tudi tebi bodo, ker anksa je nadležna in zdravljenje poteka ambulantno...

Boš, boš lahko živel sam, pa še lepo... oki
Prijavljen

Fun
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #190 dne:: nedelja, 12. januar 2014 ura: 13:52 »

Okej Toja ti bom verjel na besedo pa poskušal dan preživeti čim bolj mirno kolikor se bo le dalo Smiley upam da me bo zdravnik vzel naprej...malo me je sram to klicati pa niti nevem kako naj povem. :/ Bom že nekak Smiley
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.527

« Odgovori #191 dne:: nedelja, 12. januar 2014 ura: 18:06 »

Fun ni telesno nič narobe s tabo. Mentalno je pa narobe samo to, da si pod preveliko anksioznostjo, ki ti pa potem daje te misli in dvome, ter seveda še telesne simptome. Zmešalo se ti nebo, ker je dejansko od anksioznosti postati nerazsoden nemogoče. Res poišči si pomoč, tudi sam sm mnenja, da ti bodo zdravila zelo koristila, kdaj sami pač ne zmoremo. Je pa tako, da s tabo ni nič drugače kot z nami vsemi, ki smo imeli to grozno ankso ter vsiljive misli in dvome. To je normalno, da si v tem stanju obupan, ampak še vsi smo se zvlekli iz tahujšega pa to večkrat, tako da ne dvomim, da se boš tudi ti. Si samo ful anksiozen in zato se da veliko pomagati, definitivno s tabo ni narobe kaj drugega. Samo amigdala ti preveč strelja v prazno (del možganov, ki sproži alarm za nevarnost). Drži se pa še piši, tu smo zato da ti pomagamo tole prebrodit čez najhujše občutke...
Prijavljen
Fun
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #192 dne:: torek, 14. januar 2014 ura: 22:16 »

Hvala da ste tu iz srca sem vam hvalezen! Am...ja nisem klical takoj zdravnika ker mi je prevec nerodno pa strah me je in sem poskusil se malo potrpeti in si pomagati sam. Kaj naj recem dejansko mi je boljse zdaj ko sem skoraj 100% preprican da gre za ankso. Se vedno pa me lovi pac skoz dan ta obcutek v telesu in posledicno misli. Zdaj me recimo spet kar mocno daje ze kake 2 uri sam nekak manj nasedam tem mislim. Ves cas se mi pojavlja misel ali neka taka ideja da pa se bom zdaj zdaj zjokal. Se posebej ko se kaj takega zgodi da me kaj razjezi ali priuasene ali kaj koli malo bolj stresnega se mi takoj pojavi misel da se bom zjokal...samo potem si recem aha to je okm pa se streznim on poskusam ne panocarit prevec. Dejansko je danes ze drugi dan da me ni do obupa to spravilo on se kar vredu drzim Smiley Pisanje tu mi zelo pomaha in vasa podpora ter da mi daste vwdeti da res gre za strah Smiley hvala vam!!!!
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #193 dne:: torek, 14. januar 2014 ura: 22:54 »

Fun..to stanje je tesnoba in priporočam ti, da se mirno zjokaj...
solze operejo dušo in telo...se boš počutil bol sproščeno...
nikar se ne trudi in ne zadržuj solz...
tudi moški so samo ljudje in imajo čustva ...torej... jok
Prijavljen

jaz
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 26

« Odgovori #194 dne:: sreda, 15. januar 2014 ura: 03:42 »

Fun, prebrala sem tvoje poste in spomnil si me name pred parimi meseci....Ja, ta anksioznost je zelo hinavska in ne pozna milosti. Jaz sicer nisem toliko premlevala, kot ti, ker se mi je že po prvem obisku urgence na domu dalo vedeti, da z menoj telesno ni nič narobe. Povedali so mi, da je "samo" panični napad...Jaz pa sem umirala najmanj od kapi XD Uglavnem, želela sem ti povedati, da se dajo te stvari elegantno rešiti tudi brez tablet, samo ustaviti jih je potrebno znati. Lahko ti dam en nasvet: Ko pride do določenih analiziranj, začni dihat s prepono, da se pomiriš, pri vdihu skozi nos 2 sekundi, nato pa izdihneš skozi usta in počasi naj minejo 4 sekunde. To zaradi tega, da umiriš dihanje, ker pri anksioznosti rado pride do prehitrega dihanja in posledično s tem do hiperventilacije. Nato v glavi glasno reči STOP in se začni potihem pogovarjat sam s sabo v stilu: to so samo misli, vem, da je z mano vse v redu, vem, da bo minilo in da je to samo anksioznost, oz. neke misli, ki niso realne. Sprejmem te misli in jih imam rad. (Malo čudno napisano, ampak iz mojih izkušenj: ko sprejmeš anksioznost, potem jo lahko tudi pošlješ proč, prej pa ne). Nato pa se z enčem takoj zaposli, s prvo stvarjo, ki jo vidiš oz. pomisliš nanjo. S teboj resnično ni nič narobe, v tem samogovoru lahko pomisliš na vse načrte, ki jih imaš in ki bi jih rad uresničil v življenju. To kar nekajkrat ponovi in videl boš, da z vajo lahko spraviš vse te občutke stran. Da ti povem, da sem imela na začetku tudi 8-9 paničnih napadov dnevno in sem vse odpravila, potem vedi, da vem, kaj govorim....Želim ti vso srečo na tvoji poti...In vedi, da se ti je to pojavilo zato, da boš v življenju bolj trden...
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #195 dne:: sreda, 15. januar 2014 ura: 07:19 »

Hvala da ste tu iz srca sem vam hvalezen! Am...ja nisem klical takoj zdravnika ker mi je prevec nerodno pa strah me je in sem poskusil se malo potrpeti in si pomagati sam. Kaj naj recem dejansko mi je boljse zdaj ko sem skoraj 100% preprican da gre za ankso. Se vedno pa me lovi pac skoz dan ta obcutek v telesu in posledicno misli. Zdaj me recimo spet kar mocno daje ze kake 2 uri sam nekak manj nasedam tem mislim. Ves cas se mi pojavlja misel ali neka taka ideja da pa se bom zdaj zdaj zjokal. Se posebej ko se kaj takega zgodi da me kaj razjezi ali priuasene ali kaj koli malo bolj stresnega se mi takoj pojavi misel da se bom zjokal...samo potem si recem aha to je okm pa se streznim on poskusam ne panocarit prevec. Dejansko je danes ze drugi dan da me ni do obupa to spravilo on se kar vredu drzim Smiley Pisanje tu mi zelo pomaha in vasa podpora ter da mi daste vwdeti da res gre za strah Smiley hvala vam!!!!

Fun, najprej, super, da si razvil mehanizem racionalizacije glede refleksije okm!
Sicer pa; razumem tvoje nelagodje glede kontaktiranja zdravnika. Uf, se predobro te razumem! Toda ne pozabit, oni so tam zaradi tebe - ce bi tesnoba narascala, ne odlasat s klicem, ker se da te obcutke lepo postimati. Morda si lahko ta vmesni cas pomagas s kaksnimi naravnimi pripravki - npr baldrijan, sentjanzevka.

Vse dobro, pisi se  rozicodam
Prijavljen
Fun
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #196 dne:: sreda, 15. januar 2014 ura: 11:12 »

Toja hvala za nasvet glede jokanja. Mislim da ga kar vredu upoštevam Cheesy Nekako se ne sramujem preveč svojih čustev tako da se tudi zjočem ko je temu tako Smiley Jaz..prav s tem si pomagam, s tem dihanjem pa da dovolim da je to občutenje tu in ga ne poskušam odriniti vstran in to mi dokaj pomaga, seveda bom tudi za zdravila zaprosil. Himiko kako pa pomagajo ti naravni pripravki? Pa kako pridem do njih? Nisem namreč noben ekspert za zališča in podobno in ne vem kje bi sploh prišel do njih :/ mi lahko kaj priporočaš?

Drugače pa morem omeniti, da verjetno gre na bolje zarad tega ker nimam več toliko stresa kot sem ga imel v pretklem času. Vse kar me je mučilo in kar se mi je dogajalo gre počasi na boljše in se umirja Smiley
Prijavljen
jaz
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 26

« Odgovori #197 dne:: sreda, 15. januar 2014 ura: 13:33 »

Jaz sem na začetku svoje tesnobe posegla tudi po baldrijanovih kapljicah, ki se jih da dobiti v vsaki lekarni
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #198 dne:: sreda, 15. januar 2014 ura: 18:57 »

Fun, sentjanz. se da dobiti v lekarni; gre za neke vrste naravni ad. toda ce si na ad, ne smes socasno jemati sent.
tudi baldrijanove se da nabavit v lekarni.

drz se
himiko
Prijavljen
Fun
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #199 dne:: sobota, 18. januar 2014 ura: 10:04 »

Zivjo spet jst. Am..eno vprasanje imam a pri okm imas lahko kao false misli tak kot je false spomin. Ker se mi digaja sledece...tak ko pac pride do dolocene situacije in pol razmisljam o tem se mi npr pojavi misel bedak si da si to naredil ali pa kako slab clovek si da tako odreagiras pa mislim da v resnici sploh tako ne čutim oz ne mislim in potem me full postane strah da sem v depresiji oz da padam v njo :S  če bi bil v depresiji oz bi res tako o sebi mislil oz čutil se nebi tega bal se mi zdi ali se motim?
« Zadnje urejanje: sobota, 18. januar 2014 ura: 11:48 od Fun » Prijavljen
Strani: 1 ... 7 8 9 [10] 11 12   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar