FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 17:12

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 3 4 [5]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: OKM, BOLEČINE, TRZANJE...  (Prebrano 29513 krat)
ljuba
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 98

« Odgovori #80 dne:: petek, 16. december 2011 ura: 18:56 »

wav Cincila! Upam,da se ti vsaj kamencek odvali od srca in bos lazje zadihala  rozicodam

Analiza - http://www.chiroone.net/why_chiropractic/index.html
morda zanimivo glede hrbtenice, da vidis katero vretence je lahko krivo za bolecine v dol,ocenem delu hrbtenice..
Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #81 dne:: nedelja, 18. december 2011 ura: 00:28 »

Analiza, Ljuba, hvala vama!

Ja kri bom šla dati, me je pa še vedno zelo strah magnetne. Ne vem kako bom zbrala pogum, res ne.
Analiza jaz sem imela stranske učinke samo po prenehanju jemanja ad, začela sem brez problemov. Prenehanje je bilo pa katastrofalno- udrilo me je na glavo in oči. Sedaj sem se končno spucala. Je pa trajalo kar dolgo, več kot mesec.
Ja imam že napotnico za ortopeda, ker me križ boli, zaradi nepravilnega giba in drže.
Ko sem bila na Bownovi terapiji, mi je terapevtka takoj ugotovil, da imam problem v križu. Ona je delala čisto rahle poteze po telesu, zabolelo me je pa samo v križu, čeprav je čisto na rahlo pritisnila.
Bomo že počasi, vse skupaj  oki.

Evita, držimo pesti, da bo vse v redu! clap
Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #82 dne:: petek, 27. januar 2012 ura: 11:18 »

Dragi forumaši, sporočam, da je moj izvid MRI bp- vse je popolnoma normalno  wav
Moja nočna mora se je končala! Sicer vem, da bom morala na psihi še delat, vendar kljub temu, se mi je odvalila velika skala od srca - nimam MS, nimam moje najhujše fobije. Očitno je podala dr. Clemenz točno diagnozo - zelo razdraženo živčevje - psihičnega izvora. Se pooutim kot rožica.
Pa že zadnja 2 tedna sem se... začela sem planinarit in, ko sem bila tam, v gorah, ni bilo nikljer nobenega trzljaja. res moram negovat stvari, ki me veselijo in odpravit z vsemi bojaznimi.

Hvala pa vsem tu gor za neverjetno podporo. Sedaj pa grem uživat življenje!  oki
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.667

« Odgovori #83 dne:: petek, 27. januar 2012 ura: 11:59 »

super! uživaj!!
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 95

« Odgovori #84 dne:: sobota, 28. januar 2012 ura: 10:28 »

Cincila, zelo sem vesela zate, ker te še predobro razumem, kakšne strahove si prestajala. Verjetno je zdaj tudi takšnih in drugačnih simptomov manj.
Upam,da še boš kaj pisala tule gor in se javljala, saj si mi na moji poti k razumevanju težav zelo veliko pomagala in svetovala. 
Zdaj pa le zajemi življenje z veliko žlico!
Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #85 dne:: sobota, 28. januar 2012 ura: 11:54 »

Analiza  rozicodam,

se bom javljala, seveda, saj moja psiha še ni čisto ok, je pa bistveno boljše. Skoraj nič ne trzam oz. od včeraj že kar nezavedno ignoriram. Kot je rekla nevrologinja - po MRI (ona je rekla, da je 99%, da bo MRI ok), da bom vse skupaj počasi pozabila. Danes zjutraj tudi nisem imela več odrevenelih udov - čudno ne? Očitno mi jih je psiha omrtvičila. Če bi mi kdaj kdo povedal takšno zgodbo, kot je moja, in da je toliko fizičnih simptomov sposobna pridelat psiha, mu ne bi verjela niti malo. Ampak, je res. In če je negativno mišljenje možno storiti to kar je storilo meni, pomisli kaj vse lahko dosežeš s pozitivnimi mislimi. Tudi čudeže.
Aja, pa med MRI sem trzala kot nora  sesmejem, in sem bila 100%, da bo vsaj nekaj pokazalo. No, rezultat je pa tolko normalen, da bolj ne more biti.
Pa veš, odkar me je nevrologinja vprašala ali čutim mravljince po okončinah (do takrat jih nisem imela) - čez kak teden pa ja - dokaz, da si s psiho pridelamo čisto vse, vsaj jaz sem takšne sorte  Embarrassed. Pa tudi, ko me je spraševala o vidu (ki ga imam čist ok) - no potem sem že začela neke pikice videvati... Skratka, MRI je ok, jaz sem ok, mojo psiho pa bo potrebno "podelat", da se mi nikdar več kaj takega ne zgodi. Leto 2011 bi najraje izbrisala... mi je pa dalo tudi veliko misliti... predvsem, da moram uporabljati pozitivo, s katero lahko dosežem marsikaj  oki. Kako ps si ti drugače? Kaj boljše?
Prijavljen
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #86 dne:: torek, 14. februar 2012 ura: 13:39 »

Pozdravljena po dolgem cajtu. Malo se že psihično pripravljam za naslednji teden, ko ponovno  začnem s službo po enem letu. Sploh si ne znam predstavljati,kako bom funcionirala, saj me je anksa doletela ravno med porodniško. Sicer pa sem kar ok.
Mislim,da sem po teh mesecih AD prišla do točke, do vrhunca, da sem se s pomočjo zdravil pobrala, zdaj pa bo treba začeti lepo normalno živeti. V teh mesecih sem se pobirala, zato kaj dosti, razen več sprehodov in samodopovedovanja, da mi nič ni, da je vse v moji glavi, nisem  naredila zase. Bojim se,da bo ob službi in dveh malih otrocih še težje. Toda imam voljo, da se spopadem s tem.
Še vedno pa imam dosti nekih bolečin, v mišicah,pa v kosteh, pa trzam,pa omrtvi mi kakšen ud ponoči, ampak upam,da se bo 1x nehalo. Vsekakor še tudi jemljem Paroxat in ga še tudi bom to leto ali pač več časa. Sem se pa pri vragu zredila. Dobila sem nazaj izgubljene kg, pa še 2kg za povrh, torej nekje cca 4+. Tega pa nisem najbolj vesela. Pa ti? Kako se kaj počutiš? A že kaj nestrpno pričakuješ čarobni plusek?Huh? ( to je nekaj najlepšega, če se zgodi ob pravem času)

p.s. Ljuba, pa ti, kako?
Prijavljen
ljuba
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 98

« Odgovori #87 dne:: torek, 14. februar 2012 ura: 13:56 »

Cincila  wav za MRI.. No sva dve, ki sva se v 2012 otrsli strahu pred MS. Jaz sem dobila tudi negativne izvide juhuhu
Moram reci, da sem se kar umirila, sploh v azdnjem tednu, od kar sem dobila rezultate. Me je ocitno kar morilo, ceprav nisem tega v taki meri cutila na zavestni ravni.

Analiza - mislim,da bo super, da bos svje misli zamotila se s cim drugim. 8 ur bo zdaj okupiranih z delom, tvoja rutina ne bo vec samo otrocek in ti. Od kar sem tu prebrala za nocne mravljice oz zaspale ude itak to opazim pri sebi Smiley No se ne sekiram .. Pa tudi kaksno trzanje dolocenega dela misice opazim, ki ga prej verjetno nisem - torej, ne da ga ni bilo, opazila ga nisem in dajala pozornosti.  Se vedno se mi motajo po glavi kaksne bedne misli o kaksn bolezni, ampak se stopiram. In skusam sprejeti zivljenje in spet zaupati vanj. Malo berem knjige in ven jemljem odseke, ki se me dotaknejo, predelujem svojo preteklost na psihoterapiji in predvsem vso negativo preusmeit na pozitivo. Vcasih mi gre bolje, vcasih slabse.

Glede kg .. jaz sem tudi nekaj dobila gor, ker nisem imela energije sportat.. Ej, bom ze, se ne sekiram prevec.. Mi je moje psihicno zdravje vec vredno kot kak kg prevec. Pocasi bo pomlad, vec casa in energije za gibanje pol pa se mal bolj pametnega prehranjevanja pa bo slo pocasi dol Smileyclap
Prijavljen
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #88 dne:: torek, 14. februar 2012 ura: 14:04 »

Ljuba, super, da si vredu. Razberem iz tvojega pisanja, da si resnično ok. Pa kar je zelo pomembno,da imaš izvide ok. Jaz sem zaenkrat z nadaljnimi preiskavami nehala, upam,da sem se prav odločila. Če pa bo spet hudo, pa bo verjetno tudi zame potreben MRI. Kadar me prešine slaba misel, jo poskušam odklopiti, češ, da mi nič ni. Je pa včasih tudi dan, ko me kar nekaj boli, pika, zbada pa še kaj, no takrat, pa postanem zopet skeptična. Upam oz. verjamem, da bo lepa pomlad.
Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #89 dne:: torek, 14. februar 2012 ura: 21:02 »

Punce, super, da ste dobro  wav, me veseli. Ljuba super za MRI! Vem kakšno olajšanje je to!
Od mojega rezultata MRI sta minila že 2,5 tedna. Prvi teden sem bila še kar živčna in napeta potem pa vedno bolj ok. Vendar sedaj lažje diham in spet živim.
Valda še vedno trzam, toda veliko veliko manj. Bolečine in mravljinci so prenehali, tudi tisti na jeziku (upam, da ne govorim prehitro, toda trenutno stanje je ok). Opazila sem, da trzanja sploh ne čutim več (razen tistega po obrazu). Ravno 2 dni nazaj sem opazila, ko sem sedela na wc-ju  Embarrassed, da mi trza stegno- to sem morala videti, čutila pa nisem - vidim da se mi počasi vrača čut za realne bolečine in izginja tisti, pri katerih čutiš vsako bolečino oz movement. (ki jo normalni ljudje ne čutijo).
Ponoči pa mi udi še vedno mrtvičijo, samo meni se to dogaja od zmeraj in mi ni bilo nikoli čudno.
Analiza, nadaljuj z AD-ji, kot sem ti že napisala vsaj do 1.5 leta in ne ponovi moje napake. Vem, da misliš, da si ok, vendar nisi čisto ok, zato nadaljuj. Pa ne podpiram farmacije, da ne bo pomote, samo svetujem,da se komu ne bi ponovila moja grozna izkušnja. Če bo pa še vedno prisoten strah pred MS, pa pojdi še ti na slikianje. 100% sem, da bo rezultat enak kot pri meni in Ljubi ter Eviti. Tisti, ki res zbolijo za MS ne zganjajo takšne panike in bolezen se sploh ne začne tako, kot smo me mislile, da se. Totalno drugače je... pa ne bi o tem. V glavnem, smo ok! Hvala Bogu!
Prijavljen
Strani: 1 2 3 4 [5]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar