FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 22:10

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 11   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: MOž MI NOČE VEČ POMAGATI  (Prebrano 44976 krat)
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #80 dne:: ponedeljek, 10. oktober 2011 ura: 18:38 »

Različno delujejo ad-ji, na vsakega lahko drugače. Jemlješ pa par dni 1/4, nato par dni 1/2...s tem malce stranske ublažiš, ki pa so spet različni in ni nujo, da só
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
cincila
gost
« Odgovori #81 dne:: četrtek, 20. oktober 2011 ura: 13:04 »

Analiza,

morda se tudi ti najdeš v tem: http://www.nextination.com/aboutbfs/forums/viewtopic.php?t=200

BFS se imenuje in je posledica anksioznosti, ni nevarna  oki in kar pogosta. Jaz sem se že našla, tako da sem malo bolj pomirjena.

Lahko pa traja...

LP
Prijavljen
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 95

« Odgovori #82 dne:: petek, 21. oktober 2011 ura: 13:19 »

Cincila, hvala ti za pomoč. Vendar sem zelo švoh v angleščini, čeprav sem jo imela 4 leta v srednji šoli, ampak zelo slabo razumem. Sem bolj za nemščino, sem se jo učila 8 let, pa še v službi jo uporabljamo. Če boš kdaj imela čas, te bom prosila, za kratek povzetek v slovenščini.

Sem že hotela vprašati, kako si pa kaj ti? No jaz sem šele v sredo dobila recept za Zoloft, ker mi ga neuropsihiatrinja ni izdala, do osebne pa tudi nisem prej šla. In kar je največja fora, da sem bila testirana za boreliozo in imam pozitivno. Sicer še čakam na pregled pri  infektologu, ampak saj nevem več... Dobila sem od njih neki vprašalnik in naj me vrag pocitra, tam so tudi simptomi mravljinci, bolečine v mišicah, kosteh, utrujenost, parestezije....
Zdaj sem zmedena do kraja. Rada bi,da izvem, kam spadam. Prav "vesela" sem bila, ko so mi potrdili anksioznost, no, zdaj pa tole. K sreči je okužba nova, od pomladi, ampak telesni simptomi so pa zelo izraziti.
Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #83 dne:: petek, 21. oktober 2011 ura: 15:54 »

Ojla,

saj sem ti že enkrat poslala zasebno sporočilo, ma nič hudega, to tudi jaz vedno spregledam.

Glej, zame je vsaka druga diagnoza boljše kot MS.

No, če ne znaš ang, ti bom na kratko razložila za kaj gre.

BFS je stanje, ki je pogosto in je lahko posledica anksioznosti, lahko kakšne bolezni kot je gripa, lahko kakega virusa... in ni nevarna. Ne vejo pa je 100% vzroka.
Lahko traja par let.  seznojim

Simptomi pa so: trzanje, mravljinčenje, drgetanje oz. brenenje npr konic prstov, bolečine v mišicah...
Baje je zelo pogost pojav, ki pa ga večina ljudi kar spregleda (ker ne analizirajo vsega kot midve  sesmejem) oz. ker se pogosto pojavi v blagi obliki. Če je v hujši obliki, potem je trzanje zelo močno- takšno imam jaz meni lahko trza tudi tako močno, da mi celo stegensko mišico premika. Dva dni sedaj mi je trzala hrbtna mišica kot nora!  Trza in mravljinči pa lahko vse: roke, noge, lasišče, jezik, hrbet... Baje se stanje še poslabša, če se kaj naprezaš.
Če imaš MS je trzanje baje komaj opazno in se začne šele, ko mišica odmira, ko ne moreš niti skodelice dvigniti več.

Predvidevam, da ti lahko, saj lahko nosiš svoje otročke in zato nisi švoh  pomezik. Tako, da je pri tebi vzrok drugje.

Če je borelioza potem je ok, meni je vse bojše kot MS, pred katero imam fobijo. Mah, mislim, da pri tebi tudi to ni, ampak je samo anksioznost ali pa bfs.

Aja, pa na angleških straneh je veliko veliko takšnih kot sva midve, s podobnimi oz. enakimi simptomi in vsi se bojijo, da imajo MS, v resnici pa potem ugotovijo, da je psiha. 

A ti si bla pri neuropsihiatrinji? Kateri pa?
Prijavljen
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #84 dne:: nedelja, 23. oktober 2011 ura: 09:58 »

Pozdravljena!

Nisem našla tvojega zasebnega sporočila. Žal.
Hvala ti za prevod. Vsekakor se tudi tukaj najdem.  Naj ti povem, ko sem bila na pregledu pri dr. Verovnikovi v MB /neuropsihiatrinja, je ogromno simptomov izginilo kar čez noč. Od potenja, nekakšne el.zbadanja po telesu, dosti manj mravljničenja, pa še kaj bi se našlo.  Imam pa še vedno občasno mravljince  ponoči v rokah, pa nekakšno brnenje v mezincih, včasih tudi v ostalih prstih. Včasih dobim občutek nemoči v levo roko... Še vedno...
Moti me to, ker sem se nekako sprijaznila z ankso, no zdaj pa še tole. Znaki so podobni tu in tam, razen, da mene bolijo tudi kolena, kar je tipično za borelijo.
Upam, da bom nekako rešila te težave, da bi vsaj vedela od kod vzrok. Se sprašujem, če sem morda zaradi okužbe z klopom postala anksiozna?Huh?

Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #85 dne:: torek, 25. oktober 2011 ura: 08:04 »

Upam, da bom nekako rešila te težave, da bi vsaj vedela od kod vzrok.

povej kaj več, pa najdemo tudi vzrok, za začetek pa:

Delam pri privatniku, živim na vasi, večen boj za obstoj. Trenutno sem sicer še na porodniški, ampak ko pridem nazaj, se lahko zgodi, da firma sploh ne bo več obstajala ali pa nevem, me bo nekdo izrinil. Žal. 

In zdaj namesto,da bi uživala doma z otroci, imam pa take probleme.

+ moževa bolezen + okužba + tekoče tegobe + mogoče kaka prtljaga preteklosti + ......
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
cincila
gost
« Odgovori #86 dne:: torek, 25. oktober 2011 ura: 13:53 »

Ojla Analiza,

jaz sem spet malo prebirala tuje forume in dokrila enega BFSforum. Skratka, takšnih kot sva midve je bilijon!  sesmejem
Ej, ne morem povedat koliko simptomov imajo tile ljudje. Eni ne morejo niti govort... Na koncu je le  BFS povezan z anksioznostjo. Slo je majhna in še manj nas je, ki tukaj gor pišemo  pomezik. Ko prebiram tuje forume, sem veliko bolj pomirjena, da nisem resno bolana, ker nas je res veliko.
In čeprav mi je danes zjutraj mravljinčil jezik  Sad.
Aja, sem pa našla ful fajn terapijo- Bownova terapija, ki baje pomaga pri tem. Sem že kupila bon pri enem od ponudnikov teh poceni dnevnih ponudb za 21 eur. Malo pogooglaj o njej.
Prijavljen
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #87 dne:: petek, 04. november 2011 ura: 13:07 »

Cincila,za to terapijo sem že slišala in jo izvaja celo ena gospa blizu nas. Poročaj,kako kaj izgleda.
Jaz še zaenkrat kar tavam med vsemi svojimi bolečinami,poskušam se prepričevati,da je vsaka bolečina iz moje psihe.  Skratka zaradi okuženega klopa po mnenju infektologa ne bi smela imeti takih težav. Sem nekje na meji z okužbo in bom čez nekaj tednov ponovno testirana. Priporočal mi je še EMG. Na to preiskavo še čakam. Imam blazne težave z rokami. Včasih me bolijo cele roke, ali me pečejo dlani,ali me ščemijo oz.zdijo se izredno težke. Še vedno me mravljinči,pika v prstih, ponoči mi zaspi ena ali druga roka. Lahko da gre res za fizično težavo, ali pa kar iz moje glave. 

Imam pa eno vprašanje za ostale,ki me berete in imate več izkušenj glede Helexa- v kolikor je to ščemenje in čuden občutek v roki težava iz moje psihe, ali bi Helex pomagal oz. odpravil težave? Namreč Helexa ne jemljem.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #88 dne:: petek, 04. november 2011 ura: 13:14 »

pa saj helex si že imela? al sem narobe razumela?

Pozdravljeni! Jaz sem tukaj čisto nova. Stara sem 33 let, poročena, mama2 otrok, trenutno 6 mesecev po drugem porodu. Skratka da napišem na kratko: Začelo se je 2 meseca nazaj, fobija,da imam nekje raka oz. težko bolezen, da bom umrla in pustila 2 mala otroka. 

in to se je začelo kar tako? je možna poporodna depresija? pojma nimam, le ugibam...
Prijavljen

cincila
gost
« Odgovori #89 dne:: petek, 04. november 2011 ura: 15:20 »

Jaz samo vem, da je Apaurin tisti, ki te dobesedno zadane in umiri telo. Od AD-jev pa je Cymbalta tista, ki odpravi dejanske bolečine. za Helex ne vem. Vem pa, da so ta pomirjevala nevarna, saj je to prava droga.
Raje probaj s Cymbalto- prijatelj farmacevt mi jo je svetoval, vendar jaz nočem, ker kot sem že povedala, planiram otročka. Drugače bi.

Glede Bownove terapije ti sporočim. Je pa bila moja sodelavka in je ne more prehvalit. Bomo videli.

Jaz imam trenutno dobro obdobje, zelo malo trzanja, skoraj brez bolečin... Upam, da ostane tako  clap. Mislim pa, da je to posledica tega, da sem prebrala tisto od BFS-ja. Joj ne vem zakaj naši nevrologi niso seznanjeni s tem  Sad, je pa uradno to tretirano kot
bolezen šele od leta 2009.

LP
Prijavljen
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #90 dne:: petek, 04. november 2011 ura: 16:26 »

Arwen, Helex sem že jemala,ampak takrat sploh nisem imela takih težav kot danes. Mučile so me razne fobije, nespečnost itd... Helex sem dobesedno zobala, pa sploh nevem, kakšen učinek je imel pri meni. Jaz nisem ničesar konkretnega opazila.
Kasneje pa so se začeli fizični simptomi, mravljinčenje, pikanje, drvenje v prstih....Ti me najbolj mučijo in vsakič ko se pojavijo, me pahnejo v nove strahove, kaj mi je.
Sicer se je pri meni vse skupaj začelo kar tako čez  noč in naj bi šlo za poporodno depresijo, ki se je pri meni pokazala kot neki strahovi,da sem bolna, da bom umrla in pustila 2 majhna otroka.

Cincila, sem vesela zate,da si ok. Jaz sem nekaj dni čisto vredu, potem pa spet nekaj dni katastrofa. Poskušam se izogniti vsem zdravstvenim stranem na internetu pa tudi v časopisih. Ko sem zadnjič brala, da je ena ženska zbolela pri 40 letih za Parkinsonovo boleznijo in ker so zopet podobni simptomi kot jih imam jaz, in da je zbolela kot posledica okuženega klopa, bolezen pa so ji  potrdili na EMG, na katero jaz še čakam, sem bila spet čisto out...
Prijavljen
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #91 dne:: torek, 08. november 2011 ura: 13:55 »

Danes je tretji dan, ko sem zjutraj vzela 1/4 AD in mislim,da so se začeli stranski učinki. Torej leva roka, v kateri sem zadnje čase čutila ščemenje, pa občutek nemoči, mi je v trgovini skoraj čisto zaštekala. Čakala sem pred blagajno,da plačam in skozi levo roko me je spreletela grozna bolečina in nato, kot da bom vse spustila iz roke. Pa sem nekako prebrodila, čeprav sem mislila,da bom mogla po hitrem postopku iz trgovine. No, potem pa čez pol ure v avtu pred semaforjem,kot da mi bo zaštekala leva noga in da ne bom mogla spustiti sklopke. Torej stanje se že slabša!!! Najraje bi kar nehala jesti AD, ker ne morem verjeti, da me tako matrajo AD. Naj zmanjšam na 1/8 tabletke? V petek grem po dolgem cajtu pogledat malo v službo, šefa in novo sodelavko, pa me je strah,da bom zaštekala na celi črti. Kaj mi svetujete?
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.871

« Odgovori #92 dne:: torek, 08. november 2011 ura: 14:03 »

Ko sem začela jemati ADje, sem bila prepričana, da imam napačna zdravila, ko so me napadli stranski učinki. In sem 2 tedna ležala koma na postelji. Ti pa hodiš po svetu? Caaarica!  Kiss
Zdrži, čaka te prijetna zima!  wav
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #93 dne:: torek, 08. november 2011 ura: 14:25 »

Sinuska, kaj pa ti jemlješ? Jaz sem si po nasvetu ostalih zmanjšala dozo tablet, ker sicer bi me menda pobralo. Ne preostane mi drugega kot da furam življenje naprej. Doma imam 8 mesečnika, v vrtcu 3 letnico.. Ni druge, moram v trgovino, v vrtec, po opravkih. Skrbi me, ke rmoram v petek na sestanek. A naj vzamem prej 1/2 Helexa? Namreč vem,da bo težak pogovor. Preden sem odšla na porodniško, sva s šefom prekinila vse stike. Zdaj se mi počasi porodniška izteka in bo treba dorečti kako in kaj v prihodnje.
Prijavljen
ljuba
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 98

« Odgovori #94 dne:: torek, 08. november 2011 ura: 15:32 »

Evo analiza ... prebrala..
Ampak smo pa eni patroni .. Sicer drugi simptomi pri meni, al strahovi podobni.. Jaz imam tako kancerofobijo,da je za znoret. Pa se kar ne dam prepricat, da mi nic ni. Pol me se bolj pobijejo besede mame: kar klici hudica, si bos res kaj nakopala in se posledicno se bolj obremenjujem  jok
Meni je nevrologinja naredila zelo simpl teste in izkljucila MS. Oz naceloma izkljucila. Me pa MS dalec ni tok strah kot raka.. Z MS zivis, sicer kvaliteta zivljenja niha in se moras prilagoditi, ampak rak te pa velikokrat pozre v kratkem casu.. Al pa tud ne.. nocem pa sprobat  zvizgam

Mene tudi preganjajo misli, kaj bo z mojima puncama, ce umrem.. Pa je moz zlat oce, al vseeno. Zadnje tri mesece je grozno, ko sem cakala ma MRI in rezultate sem hotla ze pisma puncama pisat, ker "bom umrla".. pa skoraj pogrem splanirala  Shocked

Res me veseli, da vidim,da nisem edina s temi strahovi.. Ker okoli mene sem edina, vsi ostali zgeldajo happy, jaz pa tako zaskrbljena in zalostna na notri ..
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #95 dne:: torek, 08. november 2011 ura: 15:48 »

če sta kje blizu doma http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=947&Itemid=1
Prijavljen

analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #96 dne:: torek, 08. november 2011 ura: 17:02 »

Ljuba, ko sem prebrala tvojo zgodbo, sem se kar našla v njej. Razen tega, da mene res matrajo drugačni simptomi. Sem sicer že bila občasno omotična, ampak je še kar šlo. Bolj so problem težave z rokami, pa tudi z nogami. Nekaj preiskav sem naredila, EMG rok me še čaka, ker me le- te toliko frkajo. Upam,da je vse le psihičnega izvora. In ko me takole nekaj boli, itak me vsaki dan nekaj boli, zapadem zopet v tiste strahove, kaj mi je, ali bo EMG kaj pokazal. Na MRI še nisem bila, je pa tudi meni nevrologinja kar na osnovi pregleda, izključila MS in potrdila anksioznost. Čeprav sem si v glavi nekako pošlihtala, da sodeč po izvidih, kolikor jih imam, naj bi bila zdrava, sem vseeno začela ta teden z AD. Dolgo sem se jih otepala, zdaj pa jim dam priložnost, da mi pomagajo, da premagam te psihične simptome. Še vedno se dosti "analiziram" oz.preveč. Imam pa ravno ta teden 2 pomembni stvari,sestanek s šefom in kot zanalašč sem vabljena še na en razgovor za novo službo. Bomo videli, kako bom to vse skupaj prenesla.

Arwen, hvala za info. Tole bom pa zagotovo šla.
Prijavljen
ljuba
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 98

« Odgovori #97 dne:: torek, 08. november 2011 ura: 21:38 »

Drzim pesti,da obe stvari ta teden opravis ta nartaboljs  wav Ker ti to zmores in bos!!!

Kako pa je s tvojimi simptomi, ko nisi doma, ko so nekje zunaj s prijateljico ali trgovini? Ker npor jaz veliko delam od doma in vidim,da je ful slabe tarkrat, ker enostavno prevec lahko mislim o vseh zadevah.
Ko sem brala o tumorjih na mozganih - sem imela probleme z ocmi, ornk tresenje, zarkcenost, bolecenie po celem trupu, bolecine po misicah, mravljince po obrazu, kar neki cudni obcutki po celu in glavi in se in se..  mje ornk tezko dihanje (v najhujsem odbju sem morala zehat vsako minuto priblizno,da sem dobila kao dovolj zraka, ker se imela obcutek,da ne pridem do zraka, vmes pa globoke vzdihe - tisto, ko dihanje ni vec avtomaticno  Sad Sad) pekoca bolecina za prsnico, v hrbtu.. - vse se je nehalo naslednji dan po tem, ko sem dobila rezultate  zardevam mah res - psiha dela cudeze- v negativo in pozitivo. sam  kaj k meni samo v negativo zadnje case in kar ne znam preklopit nazaj.. ampak bomo a ne, .. nekako!!! uff sem vesela,da sem vas nasla, da dam ven te svoje "norosti"

Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #98 dne:: torek, 08. november 2011 ura: 22:29 »

.. Jaz imam tako kancerofobijo,da je za znoret. Pa se kar ne dam prepricat, da mi nic ni. Pol me se bolj pobijejo besede mame: kar klici hudica, si bos res kaj nakopala in se posledicno se bolj obremenjujem  jok

a ti to moje stahove kopiraš in besede moje mame pomezik, kot , da bi jaz pisala....

in pa

Ko sem brala o tumorjih na mozganih - sem imela probleme z ocmi, ornk tresenje, zarkcenost, bolecenie po celem trupu, bolecine po misicah, mravljince po obrazu, kar neki cudni obcutki po celu in glavi in se in se..  mje ornk tezko dihanje (v najhujsem odbju sem morala zehat vsako minuto priblizno,da sem dobila kao dovolj zraka, ker se imela obcutek,da ne pridem do zraka, vmes pa globoke vzdihe - tisto, ko dihanje ni vec avtomaticno  Sad Sad) pekoca bolecina za prsnico, v hrbtu.. -

ko je moja mami zbolela za rakom na črevesju, so mi vsi strahovi, ki sem jih imela do takrat udarili močno na psiho. In res, kaj psiha naredi....začela sem tudi jaz dol krvavet, bolečine v trebuhu, napetost in imela sem vse znake , ki si jih naštela zgoraj in še enkrat toliko. Posledično sem padla v depresijo....Iz tega dreka sem se izvlekla samo s pomočjo ADja in kognitivno vedenjske terapije.
Tudi sama sem iskala po internetu vse možne simptome, za vse možne bolezni. Napaka!!!! Čim dlje od tega, pa čim več v naravo rozicodam
Prijavljen
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #99 dne:: sreda, 09. november 2011 ura: 08:04 »

Ljuba, dp zdaj sem bila bolj malo v zunanjem svetu. Sem kar vse po vrsti odklopila,pa še na porodniški sem. Res pa je,da če imaš preveč časa, je slabše. Pri meni sigurno. Kolikor sem hodila v trgovine, v vrtec ali pa okoli zdravnikov, nisem opazila nič posebnega. Ko sem šla okrog, je bilo boljše. Razen včeraj, ko sem 2x doživela verjetno lažji panični napad v trgovini in v avtu,je bilo pa groza.Upam,da je to stranski učinek AD, ker tega prej razen 1x ponoči nisem doživela.
A ti tudi imaš te napade?
Prijavljen
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 11   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar