FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 20:32

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 11   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: MOž MI NOČE VEČ POMAGATI  (Prebrano 44936 krat)
cincila
gost
« Odgovori #60 dne:: četrtek, 06. oktober 2011 ura: 09:59 »

Ah in še nekaj...
Mene boli briga, če kdorkoli ve, da rabim psihiatra oz. hodim k njemu. Jaz sem v službi kar povedala sodelavki češ, čez uro pa sem naročena pri psihiatru  Tongue. In kaj je blo... tudi ona razmišlja, da bi šla, saj tudi ona misli, da ima MS oz. raka in ne vem kaj še. Vidiš Analiza, mnogo nas je takšnih, ne sramuj se. Vsi moji prijatelji vedo, da sem na AD-jih in mislim, da delam prav, da na glas povem, saj to ne pomeni norost, ampak bolezen, kot če bi imela gripo  sesmejem, ki se jo da odpraviti. In v službi še vedno naredim vse tipi topi- pa še moj položaj je kar pomemben. naj se kar navadijo, da ni vse stereotip  Tongue. jaz povem na glas! In, ko bodo tisti, ki naj bi me sodili, toliko uspešni kot jaz, naj se potem oglasijo, do takrat pa nimajo kaj povezovat psihiatra z mojimi sposobnostmi. Pa tudi, če mi na glavi piše, ne sam v spričevalu  sesmejem sesmejem sesmejem. Cheer up!
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #61 dne:: četrtek, 06. oktober 2011 ura: 10:02 »

Grin oki
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 95

« Odgovori #62 dne:: četrtek, 06. oktober 2011 ura: 11:18 »

Res pohvalno cincila- vsaka ti čast.

Jaz sem glede tega še fejst za teboj. Delam pri privatniku, živim na vasi, večen boj za obstoj. Trenutno sem sicer še na porodniški, ampak ko pridem nazaj, se lahko zgodi, da firma sploh ne bo več obstajala ali pa nevem, me bo nekdo izrinil. Žal. 

In zdaj namesto,da bi uživala doma z otroci, imam pa take probleme.

Grem pa jutri k dr. Verovnikovi, če mogoče ima kdo kakšno izkušnjo z njo. Bi pa vprašala,kako sploh zgleda pregled pri nevrologu, kadar gre za takšne težave,kot so pri meni, ko dejansko nevem, ali sem anksiozna ali imam nevro bolezen.
Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #63 dne:: četrtek, 06. oktober 2011 ura: 12:39 »

Glej Analiza, ti si tudi zelo uspešna- imaš družino in službo! In tudi tebi, če ti že kdo sodi, vem da so to fovšni sosedje. Poleg tega, ne glede na to v kakšnem stanju je firma, saj ni tvoja, tvoja bi bila uspešna  sesmejem. Skratka, imaš službo in družino = American dream  pomezik. Pa kaj potem, če greš malo k psihiatru, sej je samo zdravnik. Več kot boš skrivala in gledala na sosede, bolj boš depresivna. Povej na glas, potem ti itak ne morejo nič. Btw jaz sem tudi iz vasi in kot sem že napisala me boli briga za sosede & company pomezik. da ne govorim, da sem celi žlahti povedala (ker so me pač vprašali), da imam psih težave. Naletela sem na nič drugega kot razumevanje in nekatere podobne izpovedi, saj so se do sedaj skrivali.
Prijavljen
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #64 dne:: petek, 07. oktober 2011 ura: 11:14 »

Evo, danes imam pregled pri nevropsihiatru. Zelo me je strah, kaj mi bo povedala. Spet sem šla brat na forum MS in spet imam vse simptome. V prstih na rokah mi skoz brni, sploh v mezincu, pa kar nekaj mi leze po prstih. Nit za sekundo ne neha.. Se je to tudi vam dogajalo? Sploh ne morem odklopiti tega občutka.
Prijavljen
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 818

« Odgovori #65 dne:: petek, 07. oktober 2011 ura: 11:23 »

Poglej analiza - ko si brala o MS, si spet dobila simptome....
ne beri več takih reči. Prepričana sem, da bo pregled b.p.
Potrebuješ pa definitivno pregled in posvet pri psihiatru.
Ribica
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #66 dne:: petek, 07. oktober 2011 ura: 11:26 »

Evo, danes imam pregled pri nevropsihiatru. Zelo me je strah, kaj mi bo povedala. Spet sem šla brat na forum MS in spet imam vse simptome. V prstih na rokah mi skoz brni, sploh v mezincu, pa kar nekaj mi leze po prstih. Nit za sekundo ne neha.. Se je to tudi vam dogajalo? Sploh ne morem odklopiti tega občutka.

Sigurna sem več kot 100%, da nimaš MS. Zafrkava te psiha. Imela sem vse simptome, kot ti. Ko se je podstrešje porihtalo, se je tudi ostalo uredilo.  oki

P.S. Nehaj brati neumnosti, in se osredotoči na kaj lepega.  Smiley
Prijavljen

alexx Afro 
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #67 dne:: petek, 07. oktober 2011 ura: 12:32 »

Hvala za vzpodbudne besede. Upam,da je takšna oseba, da bo našla pravo diagnozo in ne da me bo pahnila še v večjo negotovost. Ker to me šele ubija. Sicer pa kaj lahko sploh naredim? Kar je -je.

Prijavljen
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #68 dne:: petek, 07. oktober 2011 ura: 12:44 »

Pri nevrologu diagnoze ne boš dobila, prosim, ne prepričuj se v to, ker nisi nevrološko bolna.

Zakaj ne upoštevaš priporočil uporabnikov, da poišči pomoč tam, kjer jo res potrebuješ.
Ribica
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #69 dne:: petek, 07. oktober 2011 ura: 12:45 »

. Sicer pa kaj lahko sploh naredim?

prenehat se analizirat?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #70 dne:: sobota, 08. oktober 2011 ura: 06:40 »

Tako, včeraj od neuropsihiatrinje. Nimam MS, imam anksioz.motnjo. Vedele ste in hvala vsem vam, ker ste me tolažile in hkrati me vzpodbujate, da se začnem zdraviti.  Predpisala Zoloft, pa Helex in B kompleks dražeje. Tablet, vsaj teh Ad, me je kar strah zaradi stranskih učinkov. Zato bi vseeno poskusila s terapijami.

Prav sram me je, da si nikakor nisem znala dopovedati, da nimam MS, da verjetno  v tem trenutku nimam raka, čeprav tole bom verjetno razčistila s časom, s pomočjo terapij. Domačim sem povedala kako in kaj je z menoj, starša sta prizadeta v tej smeri, češ, da mi vedno pomagata, da zaenkrat ne bi smela imeti takih težav itd. Težko jima je dopovedati, kaj se je zgodilo, če še sama nevem.

Cincila, če bereš, torej, veš,da tudi ti nimaš MS in tvoja sodelavka tudi ne.

Skratka še 1x vam vsem hvala za vašo obzirnost in pomoč.
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #71 dne:: sobota, 08. oktober 2011 ura: 08:52 »

Začni jesti zdravila analiza, če prav bodo v začetku stranski učinki, ki znajo biti kar zoprni, in se celo strah malo poveča. V času 14 dni, mesec, boš že malo bolje. Začni z majhno dozo...npr pol tabletke, ali celo 1/4 na dan, odvisno od počutja. V začetku si komot privošči Helex.

Lej draga sotrpinka. Prej kot pričneš, prej se boš rešila namišljenih bolezni, in pričela živeti bolj polno. Brez strahov pred boleznimi.

rozicodam

Prijavljen

alexx Afro 
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #72 dne:: sobota, 08. oktober 2011 ura: 11:13 »

Analiza  rozicodam

Glej, prav je, da si svoj dvom razbila s pomočjo uradne medicine.  oki Jaz vem, kako je težko verjeti nekomu, da ti "nič ni", če pa telo proizvaja ogromno simptomov in hkrati nas obhajajo misli, da smo hudo bolni.  unsure

Citiraj
Prav sram me je, da si nikakor nisem znala dopovedati, da nimam MS, da verjetno  v tem trenutku nimam raka, čeprav tole bom verjetno razčistila s časom, s pomočjo terapij.

Tvoj sram je odveč...z anksioznostjo se spopada ogromno ljudi...nekateri niti ne vedo, da jo imajo ampak vse skupaj nekak zakamuflirajo in se ne soočijo s težavami. Ti si pripravljena nekaj storiti zase in za svoje dobro počutje in uspelo ti bo, brez dvoma.  oki

Citiraj
Domačim sem povedala kako in kaj je z menoj, starša sta prizadeta v tej smeri, češ, da mi vedno pomagata, da zaenkrat ne bi smela imeti takih težav itd. Težko jima je dopovedati, kaj se je zgodilo, če še sama nevem.

Povedala si že, da živiš v takem okolju, kjer so tovrstne težave še vedno velik tabu...vendar ne misli, da se za stenami vaških domov ne skrivajo podobne težave, kot jih imaš ti.
Tudi tvoja starša sta zbegana, ne razumeta in se morda celo obsojata zaradi tvojega stanja... Popolnoma razumem...jaz lahko povem vsakemu, da jemljem ADje in da imam anksioznost, panične napade, da obiskujem psihoterapijo...svojemu očetu pa tega ne morem povedati.  ne ker imam občutek, da me ne bi razumel in da bi ga postalo strah v smislu...moja hči je duševno bolna.  Cheesy

Morda daš staršem prebrat tole, kar je naša Alexx našla in delila z nami...tukaj je lepo razloženo, kaj je anksioznost, kdo vse lahko zboli in kako poteka zdravljenje.

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,9486.msg238753.html#msg238753

Citiraj
Predpisala Zoloft, pa Helex in B kompleks dražeje. Tablet, vsaj teh Ad, me je kar strah zaradi stranskih učinkov. Zato bi vseeno poskusila s terapijami.

Jemanje ADjev zna res povzročiti na začetku poslabšanje simptomov...in šele od 4-8 tednov se razvije njihov polni učinek. Vendar vsi smo preživeli in tudi ti boš. Seveda pa ti toplo priporočam tudi terapijo, s pomočjo katerih se boš naučila obvladovati in spreminjate svoje misli...vsekakor pa imaš vedno možnost izbire in kakorkoli se boš že odločila, bo ok.

Drži se in pogumno na novo pot ozdravitve  rozicodam

Prijavljen

"Per aspera ad astra"
cincila
gost
« Odgovori #73 dne:: sobota, 08. oktober 2011 ura: 17:32 »

:wav:Analiza, kako sem vesela zate! In res občudujem tvoj pogum! Jaz tega ne bi mogla, mislim, da sem celo pred neurologi dobila fobijo  sesmejem. Jah, sedaj ti bo sigurno vse zginilo. Ma jaz pa še kar mam težave: kr neki me jezik mravljinči, pa tudi trza mi še vedno kaj, ampak to bolj čutim, ko sedim pri miru. Ko kaj delam, seveda ni nič trzanja. Res ti zavidam pogum, da si bila tam  :clap:bravo!!!
Upam, da mene mine samo od sebe, če ne drugače z Lexaurinom  Angry. Upam, da je moja diagnoza enaka tvoji, res  rozicodam
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #74 dne:: sobota, 08. oktober 2011 ura: 17:39 »

Draga Ana-Liza  pomezik

Tako, včeraj od neuropsihiatrinje. Nimam MS, imam anksioz.motnjo. Vedele ste in hvala vsem vam, ker ste me tolažile in hkrati me vzpodbujate, da se začnem zdraviti.  Predpisala Zoloft, pa Helex in B kompleks dražeje. Tablet, vsaj teh Ad, me je kar strah zaradi stranskih učinkov. Zato bi vseeno poskusila s terapijami.

GLede ad nč bat------> to ti govori ena, ki se je sprva fuuuuul bala ad-jev in navkljub jemanju, sem potem še samovoljno nehala, in blablabla, dokler nisem padla globlje in zdaj redno jemljem ad, in sem zaradi njih ven iz težke depre! resda je veliko str.uč. napisanih, vendar vseh zihr ne boš imela, lahko da jih boš mela 5 ali pa enega, lahko da tudo nobenega. Važno je, da vztrajaš vsaj 2 mesca, in če se izkaže, da ni pravi ad, dobiš drugega, kar ne bo privedlo do ponovne uvedbe ad, saj ne boš prekinila; če pa bi, bi pa imela spet uvajalno krizo!!!

Prav sram me je, da si nikakor nisem znala dopovedati, da nimam MS, da verjetno  v tem trenutku nimam raka, čeprav tole bom verjetno razčistila s časom, s pomočjo terapij. Domačim sem povedala kako in kaj je z menoj, starša sta prizadeta v tej smeri, češ, da mi vedno pomagata, da zaenkrat ne bi smela imeti takih težav itd. Težko jima je dopovedati, kaj se je zgodilo, če še sama nevem.

zakaj sram?? skrbelo te je, zakaj te (pretirano) skrbi, boš pa že sčasoma zvedela vzrok, če ga danes še ne veš.
Fajn je, da si staršem povedala, da si se tudi ti malo razbremenila, mar ne?

kar pogumno naprej!

lp sofie  rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #75 dne:: sobota, 08. oktober 2011 ura: 17:51 »

prenehat se analizirat?
joj, točno to sem jaz delala, non stop sem se analizirala, res, vsako bolezen sem si že umišljala v glavi in po internetih preverjala diagnoze, simptome....sem že umirala, pa sem zdrava kot dren. AD in kognitivno vedenjska terapija sta mi pomagala, da sem začela o tem razmišljat bolj realno in sedaj se znam ustaviti in se vprašati, kaj, kako, zakaj, in se trudim ostati mirna, da ne razmišljam vnaprej kaj bo....
Prijavljen
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #76 dne:: ponedeljek, 10. oktober 2011 ura: 10:45 »

Sem vesela zate, da je tako. Sedaj pa ne bit spet trmasta, zdravil nisi dobila brez veze. Vsaj nekaj mesecev jemlji AD-je, str. učinke ti bo na začetku Helex "pokril", kakih 14 dni bolniške si privošči in ko bo počutje že boljše, se prijavi na terapijo h kakšnemu dobremu terapevtu. Ob letu obsorej boš kot nova Smiley.
Pozdravček,
Ribica
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #77 dne:: ponedeljek, 10. oktober 2011 ura: 11:27 »

pa javi se še kaj  Smiley rozicodam
Prijavljen

analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #78 dne:: ponedeljek, 10. oktober 2011 ura: 18:31 »

Pozdravljene!

Evo jaz še čakam na zdravila, potem pa zaštartam. Glede na to,da ne bi takoj jemala cele tabletke oz.polovice in bi najprej začela z 1/4, me zanima,koliko časa se nekje podaljša doba, da AD sploh primejo. Če npr. v primeru, da jemlješ celo tabletko traja 1 mesec, torej traja pri 1/4, nato 1/2, nato 1 tableta cca. 3 mesece??!!

In kar je najbolj zoprno, so pri meni ti fizični simptomi. Nimam pravega občutka v levi roki. Nekaj časa se je to dogajalo večkrat na dan za nekaj sekund, nato pa popustilo, danes pa sploh ne spusti prav. Leva roka je nekako težka, sedaj ko pišem, kot da mi prsti ne gredo vredu, občasno me špika, peče, prsti so okorni. Se da kaj pomagat?
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #79 dne:: ponedeljek, 10. oktober 2011 ura: 18:34 »

Analiza, enako bodo prijeli, samo stranski učinki ne bodo tako zelo hudi rozicodam
Prijavljen
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 11   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar