FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 03. oktober 2026 ura: 22:20

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: samo še internet, nič več "u živo" :(  (Prebrano 5165 krat)
smrekca
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 5

« dne:: sobota, 07. maj 2011 ura: 17:00 »

Hej Smiley

Tukaj sem sicer nova, ampak drugače veliko časa preživim na internetu. V zadnjem času sem zaradi tega manj časa preživela s prijateljicami in žal mi je, da smo se oddaljile. A na internetu je vse toliko lažje: če ti kdo ne odgovarja enostavno rečeš "morm it" in greš, nihče te ne more prizadeti, saj ti je ponavadi useeno, kaj si o tebi misli oseba, ki je še nikoli nisi srečal. A ima še kdo take težave, oz. jih je imel? Kaj ste naredil pol, a ste namerno začeli več hodit v med realne ljudi?

Hvala za nasvete  Smiley
Prijavljen
krasendan
gost
« Odgovori #1 dne:: sobota, 07. maj 2011 ura: 18:29 »

Kaj ste naredil pol, a ste namerno začeli več hodit v med realne ljudi?

Hvala za nasvete  Smiley

Točno tako!

Kljub temu, da je internet lažji, pa ga ni čez dober občutek, ko vidiš, da je nekomu mar zate, ko želi it s teboj na sprehod, kavo, žurat, se pogovarjat, itd...

Poskusi...na začetku je seveda težje...potem pa počasi postaja vse lažje!

Lp
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #2 dne:: sobota, 07. maj 2011 ura: 18:33 »

Ni ga čez realne objeme, kavic, smeha, dotikov, rokovanj, solza, tolažb, ipd.

Ko dandanes spet obnavljam prijateljstva in se z novimi, ki poznajo moje današnje stanje dobivam na kofetkih ali sprehodih v naravi, internet v teh odnosih v živo ne seže ma kaj do kolen, do nohta na palcu na nogi, da ne rečem, do kurjega očesa  sesmejem
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Nabc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 574

« Odgovori #3 dne:: sobota, 07. maj 2011 ura: 18:34 »

Js sm spoznal precej ljudi preko interneta, s katerimi se sedaj družimo v živo.  Smiley
Prijavljen
jetam
gost
« Odgovori #4 dne:: sobota, 07. maj 2011 ura: 18:44 »

jaz sem spoznal svojega partnerja preko interneta, tako, da le ni tako slabo vse skupaj.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.893

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #5 dne:: sobota, 07. maj 2011 ura: 19:15 »

Pristnost stika je najpomembnejša v našem odnosu do drugega.
Koliko sebe vnesemo v en odnos, kako odprti smo, kako iskreni ...
Pa naj bo to v živo, po internetu ali skozi pisma.
Z nekom imaš lahko globok stik preko pisem ... pa ga redko vidiš ...
drugega morda srečuješ tedensko, rutinsko na kavi, pa sta manj povezana.

Vsekakor človek potrebuje bližino soljudi, potrebuje medsebojne odnose, stike.
Skozi odnose tudi gradi sebe, spoznava sebe ...

Tako da ja, Smrekca vsekakor poišči tudi stike z ljudmi v živo.
Klepeti ob kavi, izleti, sprehodi, kino ... druženja, ples ... dopusti ...
Ljudje potrebujemo občutek pripadnosti ... potrebujemo pozitiven odziv okolice na nas ...
potrebujemo bližino, intimo, objem ... potrebujemo občutek, da je komu mar za nas.

« Zadnje urejanje: sobota, 07. maj 2011 ura: 22:15 od Aslan » Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
smrekca
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: sobota, 07. maj 2011 ura: 21:45 »

Ampak to ste najbrš redki primeri, ki ste spoznal uredu ljudi na internetu. Sama s tem namreč nimam najboljših izkušenj  Cry
Js sm spoznal precej ljudi preko interneta, s katerimi se sedaj družimo v živo.  Smiley

ali pa jaz enostavno nisem na pravih straneh  pomezik
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #7 dne:: sobota, 07. maj 2011 ura: 22:39 »

Ampak to ste najbrš redki primeri, ki ste spoznal uredu ljudi na internetu. Sama s tem namreč nimam najboljših izkušenj  Cry

ali pa jaz enostavno nisem na pravih straneh  pomezik

Zdaj vsekakor si  oki
Jaz sem ravno preko tega foruma spoznala čudovite osebe s katerimi ohranjamo stike tudi izven internetnih strani....Se pa strinjam, da pristni objem in pogled v oči ne more nadomestiti nobeno klikanje z miško....Človek nosi v svojih očeh dušo in komunikacija v živo ti da veliko več, kot preko ekrana....
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #8 dne:: sobota, 07. maj 2011 ura: 22:58 »

Sama nisem internetni tip človeka, sem pa vseeno spoznala nekaj čudovitih ljudi ravno preko tega foruma in se družimo, srečujemo.
Pomemben je pogovor, bližina, toplina, smeh, sproščenost........., dotik, objem....in strinjam se, da to veliko več pomeni, kot pa telefoni, računalniki ipd.

Prijavljen
buljo13
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 164

« Odgovori #9 dne:: nedelja, 08. maj 2011 ura: 21:42 »

smrekca, neveš kaj zamujaš....
Prijavljen
smrekca
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 13. junij 2011 ura: 12:40 »

Mislim, da je čas za nadaljevanje zgodbe Smiley

Kljub temu, da me je bilo izredno strah srečati ljudi, s katerimi sem se prej samo pogovarjala po telefonu ali pa celo samo dopisovala, sem se potrudila in se z njimi srečala še u živo. Sicer me je bilo strah, da me ne bodo sprejeli, ko bodo videli kakšna sem. Zato sem jim tudi prej povedala, da potrebujem kar precej časa da se sprostim. Ampak sploh ni bilo tako Smiley Z usemi še naprej ohranjamo stike vsaj po sms.ih, z nekaterimi sem se dobila večkrat Smiley
Sedaj sem sicer nehala prekomerno uporabljati internet, a mi ni žal, da sem prej toliko časa preživela na chatih, saj sem skozi to spoznala zelo uredu ljudi Smiley To je bila zame dobra izkušnja!
Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 13. junij 2011 ura: 13:39 »

Mene je pa "strah" spoznat virtualne prijatelje....
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 13. junij 2011 ura: 20:30 »

A mene tud suzy... pa ostale damovce (ok, resda smo "nenormalni" - kar je lahko tudi dobro  sesmejem )?
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 13. junij 2011 ura: 20:48 »

A mene tud suzy... pa ostale damovce (ok, resda smo "nenormalni" - kar je lahko tudi dobro  sesmejem )?

Ja vas ja,...saj drugih tko nimam!! Huh?
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 13. junij 2011 ura: 20:53 »

no, potem imaš vse (nas)  happy
Prijavljen

majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.103

« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 13. junij 2011 ura: 22:04 »

sploh ni res, da te ljudje na internetu ne morejo prizadeti. vsaj v mojem primeru to ne drži. in me moti, če imajo ljudje na internetu grd odnos do drugih, ko jih pa srečaš v živo, pa mislijo, da bo šlo vse znova. na-a. besede so kot izstreljene puščice in ne da se jih vzeti nazaj. ko te prebodejo te. povsod je pomembno, kak odnos imaš do ljudi, jaz mislim. seveda vsi grešimo pa delamo napake, samo največ ljudi na internetu je prizadetih ravno zaradi takega načina razmišljanja nekaterih, češ da lahko rečejo karkoli in češ nič ni zares. kar ni res. be a man. stoj za tem, kar govoriš.

pa ja, če ti manjka virtualnega stika, ga poiščeš in če ti ta zadošča v redu. če pa ti ne in si želiš stika v živo, ga tudi poiščeš. the same way, daš pobudo osebi, ki bi jo rad srečal in jo povabiš ven. kje je tu big deal. Razen, če imaš težave s socialno fobijo itd. tisto je druga reč. je pa tko, da DAM-ovci imajo na razpolago srečanja in za tolažbo: tam so ljudje, ki jim je ravno tako težko med folk kot njim. ljudje s podobnimi težavami in valda bodo razumeli. čim pa stisko besedno izraziš in ko še dobiš razumevanje in podporo, je pol lažja.

če le moreš stika s prijateljicami v živo ne zanemarjaj oz. ga ponovno vzpostavi. internet nikdar ne bo iato kot RL.

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: torek, 14. junij 2011 ura: 07:02 »

če imaš težave s socialno fobijo itd. tisto je druga reč. je pa tko, da DAM-ovci imajo na razpolago srečanja in za tolažbo: tam so ljudje, ki jim je ravno tako težko med folk kot njim. ljudje s podobnimi težavami in valda bodo razumeli. čim pa stisko besedno izraziš in ko še dobiš razumevanje in podporo, je pol lažja.

ne ne ne pr men ni blo tko
Prijavljen

smrekca
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: torek, 14. junij 2011 ura: 10:03 »

Jaz sem itak prej usem že predhodno povedala, da imam najbrš socialno fobijo. Ampak so mi useeno rekli, da bi se dobili z mano. To niso bili ljudje iz foruma DAM ampak iz navadnega chata.

Strinjam se, da lahko na internetu prizadeneš človeka. Ampak te on lahko takoj "zbriše" in je problem tako na hitro rešen. Useeno te ne more toliko prizadeti človek, ki ga še nisi srečal.

sploh ni res, da te ljudje na internetu ne morejo prizadeti. vsaj v mojem primeru to ne drži. in me moti, če imajo ljudje na internetu grd odnos do drugih, ko jih pa srečaš v živo, pa mislijo, da bo šlo vse znova.

maja

Dopisovala sem si že z veliko ljudmi in hitro vidim s kom bi se ujeela tudi v živo in skom ne. Zato se mi zdi logično, da se s takim, ki me je že na interentu prizadel, ne bom dobila.
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.103

« Odgovori #18 dne:: torek, 14. junij 2011 ura: 18:40 »

tok k je mene virtualen dialog na internetu zj**** me ni noben stik v živo. tko da tega, kar praviš sama sploh ne podpišem. Wink seveda pa sem se sčasoma naučila igrat na mal drugačne karte. samo pri meni je tko, da tisto, kar mam rada in mi je všeč, mi gre do duše, pa je lahko to pogovor v živo ali pa internet. kar je dobro je dobro in bit skregan z ljudmi, ki se ti zdijo dobri, pa če je to virtualno ali v živo je sila boleča reč.

ni pa fer, da se virtualno reče kaj, kar pogovor v RL ne zdrži. ljudje so lahko občutljivi, lahko jim pogovor nekaj pomeni in so posledično tudi prizadeti.

pritisnit na gumb delete in izbrisat stik, ki mu nisi bil kos je pa pobeg od lastne odgovornosti za dialog.

jaz to naredim in sem naredila le v enem samcatem primeru, kjer je bilo tisto, kar je bilo povedano meni ekstremno žaljivo in naravnost vulgarno, da dobesedno navedem: "A si vesela, ko dobiš spermo v usta..."

Tega meni ne bo nihče govoril. In tuki sem vlekla eno debelo črto in od te poteze tudi ne odstopam. V takem primeru tudi oprosti ne pomaga. Lahko oprostim, ampak zahtevam svoj mir in s tem človekom sem sama opravila. Upam pa, da se bo naučil samo to, da se to ne dela, pa ne virtualno in ne realno in ne kakorkoli drugače. In zakaj je bilo to rečeno? Ker nisem odgovorila prvi moment, ko si je zamislil, da bi mu morala, ker sem imela preveč lastnih obveznosti. Norost. In ne samo to, primitivizem.

maja
« Zadnje urejanje: torek, 14. junij 2011 ura: 18:47 od majč » Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
a posteriori
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« Odgovori #19 dne:: petek, 17. junij 2011 ura: 16:31 »

Ne morem si predstavljati, da bi me kdo na in ternetu užalil tako kot me v resničnem življenju. A to pomeni, da ljudi, s katerimi si samo tipkam, sploh nimam za resnične osebe?
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar