FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 03. oktober 2026 ura: 22:21

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: samo še internet, nič več "u živo" :(  (Prebrano 5168 krat)
Nabc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 574

« Odgovori #20 dne:: petek, 17. junij 2011 ura: 16:58 »

pritisnit na gumb delete in izbrisat stik, ki mu nisi bil kos je pa pobeg od lastne odgovornosti za dialog.
A prekinitev stikov z neko osebo brez, da bi mu/ji dali pojasnilo, tudi šteje za pobeg od lastne odgovornosti?
Prijavljen
noname1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 473

« Odgovori #21 dne:: nedelja, 19. junij 2011 ura: 02:31 »

Mislim, da je internet deloma uničil socialno življenje ljudi. ne le internet, mobiteli tudi. Večkrat se peljem z vlakom, ko sedim v istem kupeju ljudje raje pograbijo mobitel in pišejo stvari, namesto, da bi se pogovarjali z nekom, ki je v kupeju. ne trdim kaj je prav in kaj ne. Trdim samo kaj je. Pred desetimi leti bi taisti človek spregovoril in te spoznal, danes pač ne.

Podobno je pri raznih družabnih organizacijah. Včasih so ljudje sami hodili v bare, na žur, na ples. Ko grem jaz sam na kosilo me pa vsi čudno gledajo. Vendar brez elektronike tega ne bi bilo.

Se mi pa zdi tudi smešna paranoja glede spoznavanja na internetu, ko ti implicitno povedo, da je vsga kriv internet. Sem ravno zadnjič bral eno tako zgodbo. Se je videlo, da je zelo karikirana. Končala se je s tem, da je šlo za čustveno izsiljevanje. Torej kažejo s prstom: "Vidip, vidiš... Lahko te začne kdo čustveno izsiljevati." Ampak ne... To je možno samo na internetu. clap Shocked
Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.154

« Odgovori #22 dne:: nedelja, 19. junij 2011 ura: 06:20 »

Najbolj zaskrbljujoči pa so podatki koliko otrok preživi vse več časa na računalnikih in kako
slab nadzor imajo starši nad njimi glede vsebin,ki si jih ogledujejo.
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Nabc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #23 dne:: nedelja, 19. junij 2011 ura: 08:47 »

Ravno berem v raznih publikacijah, kako so se stiki navezali na vlaku, avtobusu itd. Tako da mi ni jasno, kako nekateri pišete, da ni možno navezat stike na tak način.
Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.154

« Odgovori #24 dne:: nedelja, 19. junij 2011 ura: 08:51 »

Seveda je možno,moraš pa bit odprt za navezovanje takih stikov.
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Nabc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #25 dne:: nedelja, 19. junij 2011 ura: 20:46 »

Govorim tudi zase, namreč vsaj meni se zdi, da drugi niso bili za neko tesnejše navezovanje stikov.
Prijavljen
Liber
gost
« Odgovori #26 dne:: ponedeljek, 20. junij 2011 ura: 13:34 »

Mislim, da je internet deloma uničil socialno življenje ljudi. ne le internet, mobiteli tudi. Večkrat se peljem z vlakom, ko sedim v istem kupeju ljudje raje pograbijo mobitel in pišejo stvari, namesto, da bi se pogovarjali z nekom, ki je v kupeju. ne trdim kaj je prav in kaj ne. Trdim samo kaj je. Pred desetimi leti bi taisti človek spregovoril in te spoznal, danes pač ne.

Podobno je pri raznih družabnih organizacijah. Včasih so ljudje sami hodili v bare, na žur, na ples. Ko grem jaz sam na kosilo me pa vsi čudno gledajo. Vendar brez elektronike tega ne bi bilo.

Se mi pa zdi tudi smešna paranoja glede spoznavanja na internetu, ko ti implicitno povedo, da je vsga kriv internet. Sem ravno zadnjič bral eno tako zgodbo. Se je videlo, da je zelo karikirana. Končala se je s tem, da je šlo za čustveno izsiljevanje. Torej kažejo s prstom: "Vidip, vidiš... Lahko te začne kdo čustveno izsiljevati." Ampak ne... To je možno samo na internetu. clap Shocked

Ja časi se res spreminjajo ....

ampak so pa tudi dobre strani, saj lahko prek neta spoznaš več ljudi in ne rabiš bit ujetnik svojega kroga poznanih ljudi, če ti ne odgovarjajo ravno.

Skratka kot vedno .. minusi in plusi Smiley

Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar