FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 21:06

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Pretirano razmišljanje - overthinking it  (Prebrano 6642 krat)
zora
gost
« Odgovori #20 dne:: petek, 29. april 2011 ura: 11:29 »

Pozdravljeni!
Lahko to povezujemo tudi s hipersenzibilnostjo? na spletu o tem nisem kaj našla, razen na nekem hrvaškem forumu.
Je hipersenzibilnost darilo ali večen problem? Mi lahko kaj svetujete?
Prijavljen
Moop
gost
« Odgovori #21 dne:: petek, 29. april 2011 ura: 14:20 »

Zdi se mi, da je to kvečjemu drugo ime za anksioznost. S tem, da te pri anksioznosti ne vznemirjajo nujno zunanji dogodki, ampak lastna negativna naravnanost, tako da ne vem, če bi termin hipersenzibilnost popolnoma ustrezal...

Tiranozaver, hvala za odgovor. Ja, samorefleksija ni nujno slaba reč. Če bi bila pri meni na normalni ravni, me to ne bi motilo, samo kaj, ko sem navajena živeti skoraj izključno v svoji glavi in me včasih pomatra čista zavist do tistih, ki je imajo malo ali pa skoraj nič. Takšni imajo sicer pogosto sami precej težav, a večinoma okrivijo druge zanje, sebe pa ne opazijo, kar je kar malo zavidljivo. Ignorance is bliss Smiley
Prijavljen
zora
gost
« Odgovori #22 dne:: torek, 03. maj 2011 ura: 08:01 »

No ne vem, se ne strinjam popolnoma. Da bi bilo anksioznost in občutljivost enako? Anksioznost je po moje bolj zaskrbljenost, občutljivost pa dojemljivost za vse okoli sebe. kaj misliš?
Prijavljen
Moop
gost
« Odgovori #23 dne:: torek, 03. maj 2011 ura: 16:34 »

Ja, nista ravno ista stvar. Se mi pa zdi, da gresta kar pogosto z roko v roki...
Prijavljen
a*n*a
gost
« Odgovori #24 dne:: torek, 03. maj 2011 ura: 21:14 »

po moje če si preveč dojemljiv ,občutljiv na vsako besedo ,se sekiraš tudi za tisto kar ni npotrebno.da ti sproži anksioznost, mene prav tišči v prsih, peče v grlu bolijo tudi zobje čeprav so zdravi še posebno pa me rade bolijo noge in to že zjutraj takoj ko možgani zalavfajo .
vendar grem naprej se pa večkrat vprašam ali se bo kdaj to nehalo.
vem za vzrok ki meni  dela težave, nekomu drugemu jih najbrž nebi , ker ljudje smo si različni vsak ima svoja prepričanja kaj je prav in kaj ni.
lp
Prijavljen
zora
gost
« Odgovori #25 dne:: sreda, 04. maj 2011 ura: 08:18 »

Ja, to je tudi mene mučilo. Priporočam ti, da pogosto ješ suhe slive, baje zelo pomagajo proti bolečim nogam. Odkar jemljem AD, so te težave manjše.
Sem pa precej občutljiva še vedno, imam pa samo 50 mg asentre že več let. Kljub vsem naporom spremeniti svoja prepričanja, mi še ni uspelo  javascript:void(0);
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar