FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 11:04

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 14 15 16 [17] 18 19 20 ... 33   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Vsiljive misli ...  (Prebrano 125245 krat)
scorpion
gost
« Odgovori #320 dne:: torek, 10. marec 2009 ura: 11:18 »

7 in 21 je pa vseen razlika, a ne?  Smiley

A Rebolj ti pa nič drugega ne reče, kot to, da bi si moral najti službo? Saj odralost ni le finančna samostjonst je tudi in predvsem čustvena neodvisnost..od staršev., a ne?
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.527

« Odgovori #321 dne:: torek, 10. marec 2009 ura: 11:26 »

Ja se strinjam, tud neodvisnost in samostojnost je velik del odraslosti. Uglavnm jes sm si KVT drugač predstavlov. Vsaj po besedah drugih, ki so šli skozi KVT v tujini (Anglija).
Prijavljen
scorpion
gost
« Odgovori #322 dne:: torek, 10. marec 2009 ura: 11:28 »

Te je Rebolj mal razočaral? Kako si ti predstavljaš terapijo, ki bi ti pomagala?
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #323 dne:: torek, 10. marec 2009 ura: 11:42 »

Kr jes vem je pri vsiljivih mislih zlo učinkovita ERP terapija. Ko se izpostaviš tem mislim zanalašč, naprimer jas sem se bavu, da bi koga udaril, če bi sedel preblizu njega in ko sem nekej cajta zanalšč sedel blizu so se mi te misli potem zmanjšale. Pa da bi skupaj s terapevtom počasi spreminjala pogled na te misli, da so pač samo misli in da niso nekaj, kar je nevarno in tako naprej. Prva stvar kr moraš narest je to, da misli ne poskušaš odganjati, ampak jih pač pustiš, da so tam, a se raje osredotočiš na nekaj drugega. To je men ful pomagal.
Prijavljen
scorpion
gost
« Odgovori #324 dne:: torek, 10. marec 2009 ura: 11:47 »

Saj si sam sebi pomagal.. Smiley zakaj bi potem še rabu terapevta, ki ni na tvoji valovni dolžini..
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #325 dne:: torek, 10. marec 2009 ura: 12:08 »

Ja ful sm brov po internetu od tega, tko da pomoje res že use vem kaj pa kako, sam še izvest morm use skupi mal bolš in bl redno Smiley.
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 857

« Odgovori #326 dne:: torek, 10. marec 2009 ura: 12:31 »

offtopic: tnx Onix za zelo vzpodbudno sporocilo... hvala!!!  rozicodam

Ps zanimvo, tudi meni so dejali, da so moje vsiljivke posledica odrascanja - klise, anyone? Al pa de terapevti mal preberejo kaksno sociolosko studijo , pol pa mal na prvo zogo streljajo ven stereotipne razlage... Seveda gre za odrascanje, a problem je, kako le-to definiras, kako ga individaliziras...
Sam ce mas kul odnos s terapevtom Onix, mu to po moje lahk kar poves -jz svoji sem subtilno in potem je sel najin odnos drasticno na boljse - pac ni bilo vec tega predalckanja... Konkretizacija problema itd... A zal, jo zdej pa pocas zgubljam  Sad

Pss moje tezave v partnerski zvezi so tezave povprecnega drzavljana, drzavljanke, le da jz to cist prevec problematiziram... Zivljenje v dvojini je nekaj drugega kot zivljenje v ednini... Ni pa vedno milk'n honey...
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #327 dne:: torek, 10. marec 2009 ura: 12:53 »

Hey Himiko Smiley

Ja res je, pomoje preveč posplošujejo use skupaj. OKM je motnja in za njo zboliš prav tako kot za sladkorno ali astmo ali kaj drugega. Nevem zbolevajo ljudje iz vseh okoliščin, nekateri majo vse pošlihtano, pa zbolijo. Moj pogled na ozdravitev se bolj sklada s temi 4imi koraki od doktorja Jeffreya Schwartza (sm dau link u temi kognitivno vedenjska terapija). Zavedati se moraš, da so te misli samo posledica OKMja. Nesmeš jim polagati pozornosti in pomena. Zamotit se moraš z bolj zdravim vedenjem in spremeniti svoje reakcije na te misli. Pač si rečeš, OK dobil sm misel, ki je posledica OKMja in ne bom se ji posvečal. S tem sčasoma spremeniš kemijo v glavi in ti je to ignoriranje ful lažje. Pol, ko pa misli dost dolgo ignoriraš, pa zbledijo in tudi tesnoba izgine. To je moj pogled na te zadeve. Glede tvojega odnosa s partnerjem. Probaj se zavedati, da je tvoja tesnoba samo preveč izrazita in da ti problemi, ki jih vidiš niso tako hudi, kot se zdijo. Probaj se z njim odprto pogovarjati in mu pokazati, da ga imaš rada. Sj bo počas, tud moja sestra je mela ful teh misli glede odnosa, pa sm jo mal na realna tla postavu, pa je zdej velik bolš. Vem pa da nisi sama kriva, da se ti te misli pojavljajo, sam probaj jih čimbolj zignorirat in se posveti lepemu delu odnosa. Če pa misliš da ni zate, je pa na svetu še veliko drugih moških, ki bi ti mogoče kdo bolj odgovarjal. Sam ne morem preveč svetovati, ker ne poznam vajinega odnosa, to sama pomoje najbolje veš. Uglavnem, čim manj premlevaj in se čimveč zamoti Smiley. Sigurno ti bo kmalu bolje.
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 857

« Odgovori #328 dne:: torek, 10. marec 2009 ura: 17:28 »

Hvala ti Onix za nasvet... Tocn to, kar si rekel.. Sam je tk tezko... Bom vidla, kako bo v nadaljevanju... Ce gre za vsiljivke, k so vezane name, pac se zdrzim, sam tkole, k gre pa za dvojino, je pa kar zagaman... Ful hvala ti za nasvet... Veckrat preberem take nasvete, lazje mi je...
Prijavljen
Latifa
gost
« Odgovori #329 dne:: torek, 10. marec 2009 ura: 19:28 »

Tud jst se ti zahvaljujem Onix za spodbudne besede, mi je blo včerej tko gadno, k nos kr nekam vtikam in se pol počutim, kot največji drek od človeka. A jebi ga, trenutno sem v obdobju, ko mi najmanjše napake, predstavljajo ogromne probleme in testnobe  unsure bo že.

Tablete bom pa višala s soboto (iz polovičke na celga), če bo slučajno kakšna kriza, da bom doma. Zaenkrat je kr cool, no ja, ful mam nihanja - pet minut tko, spet pet minut drugač.

Bom pa še tlele mal nos vtaknla  pomisli  glede odraslosti mislem. Dokler časa se človek počuti "neodraslega" oz. ga ne moti, če nima lastnih zasluškov, če živi doma na račun staršev, ipd., ne vidim razloga zakaj bi ga potem obiskala bolezen. Razen, če človek misli, da mu je vseeno, podzavest pa ve, da ni - KR NEKI. Jst mam baje to sranje zarad potlačenih čustev v otroštvu, kar je vrjetno čisto res.

Hehe, spet sem mal nabluzila, ful sem neki naspidirana zadne čase, hkrati pa tko zmatrana, da adijo.
Lep pozdravček  rozicodam
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #330 dne:: torek, 10. marec 2009 ura: 20:21 »

Oj Himiko in Latifa Smiley

Himiko, vrjamem da je težko, pač maš mal slabše obdobje, ampak za slabim vedno pride dobro zapomni si to. Latifa zakaj ti je blo gadno? Prov fino je če se nas več vkluči v pogovor, vsaj men Smiley.
Prijavljen
Latifa
gost
« Odgovori #331 dne:: torek, 10. marec 2009 ura: 20:38 »

Zakaj gadno? Mah, sej pravim, ful sem občutljiva zadne čase. No ja, že tko mam težave s svojo samozavestjo in dobim ful hit občutek, da kje nisem zaželjena. To je tudi stvar, ki jo moram NUJNO odpraviti. Ker tudi, ko smo kje zunaj z družbo, dobim občutek ignorance, da nekako ne pašem tja,...
Moja samopodoba je trenutno na dnu. In potem, ko naredim kakšno neumnost (npr. včeraj), se nenormalno sekiram in žrem, kar vem da ni prav.
Moram se navaditi večkrat reči NE, večkrat povedat svoje mnenje. Trenutno to udejanjam le pri fantu, kar pa definitivno ni prav. In potem on pobere vso mojo navleko, sitnobo in tečnobo, ki se nabira v meni.
Drugač je pa tud men fino, da nas je čim več, ki povemo svoje mnenje, brez vas itak ne vem, kaj bi blo danes z mano. REEES VAM HVALA  clap  clap

rozicodam  rozicodam
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #332 dne:: torek, 10. marec 2009 ura: 21:03 »

Ja te zastopim kaj misliš, tud sam mam samozavest na nuli Sad. Ampak tukaj si pa vedno zaželjena, brez skrbi. Mormo en drugemu pomagat, pa bomo usi kmalu bolj srečni in zadovoljni Smiley. Tko da glede učerej si se pa res brezveze sikirala Smiley. Jes sm dons ful vesel, ker sm mel dober dan, mal sm biu zunej tko da nism ceu dan spet notr preživeu. Zdj sm se odloču, da jemlem torendo ob 2h popoldne namesto ob 7h zvečer, ker mi ful pomaga pri tesnobi. Dons se je dobr izšlo Smiley. Kdr ti krkol zapaše povedat na forumu ti kr povej, jes učasih kr nekej napišem hehe se vsaj malo pogovarjamo Smiley.
Prijavljen
Latifa
gost
« Odgovori #333 dne:: torek, 10. marec 2009 ura: 21:28 »

Mormo en drugemu pomagat, pa bomo usi kmalu bolj srečni in zadovoljni Smiley. Tko da glede učerej si se pa res brezveze sikirala Smiley. Jes sm dons ful vesel, ker sm mel dober dan, mal sm biu zunej tko da nism ceu dan spet notr preživeu. Zdj sm se odloču, da jemlem torendo ob 2h popoldne namesto ob 7h zvečer, ker mi ful pomaga pri tesnobi. Dons se je dobr izšlo Smiley. Kdr ti krkol zapaše povedat na forumu ti kr povej, jes učasih kr nekej napišem hehe se vsaj malo pogovarjamo Smiley.

oki 
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #334 dne:: torek, 10. marec 2009 ura: 21:35 »

Sj u tej temi smo se pa kr razgovoril hehe Smiley. Prov fajn  clap
Prijavljen
Putka
gost
« Odgovori #335 dne:: sreda, 11. marec 2009 ura: 08:57 »

Jaz pa mislim, da imajo kar prav glede odraščanja. Jaz sem se full bala tega vse do letos in nikakor nisem še hotela odrasti. Pa mislim, da ne gre sam za fizično odraslost ampak čustveno zrelost.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #336 dne:: sreda, 11. marec 2009 ura: 08:59 »

... Jaz sem se full bala tega vse do letos in nikakor nisem še hotela odrasti. Pa mislim, da ne gre sam za fizično odraslost ampak čustveno zrelost.

hvala enako
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Koki
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 304

« Odgovori #337 dne:: sreda, 11. marec 2009 ura: 09:49 »

Zame tut to velja. Sem se ustrašila, kako bom skrbela za otroka ... Pol pa vidiš, da ni tako težko.
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #338 dne:: sreda, 11. marec 2009 ura: 09:54 »

Ma ta motnja je ful zakomplicirana, velik je lahko vzrokov. Sam jes mam občutek, da tud če bi delov na odraslosti, bi potem še zmer mel te vsiljivke, ali pa se motim? Sj nevem Smiley.
Prijavljen
scorpion
gost
« Odgovori #339 dne:: sreda, 11. marec 2009 ura: 11:30 »

Onix..poleg vsiljivk imaš verjetno še veliko drugih psihičnih težav (ne samo ti), ki ti onemogočajo, da bi polno živel...kot odrasel človek z vsemi potrebami..
Prijavljen
Strani: 1 ... 14 15 16 [17] 18 19 20 ... 33   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar