FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 00:52

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 3 4 5 [6]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Anksia prisotna non-stop  (Prebrano 22772 krat)
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.159

« Odgovori #100 dne:: petek, 13. maj 2011 ura: 10:43 »

Vesy  rozicodam jaz se počutim kar dobro, morda sem malo nervozna, ker grem potem na psihoterapijo  kiselnasmeh
Kako si pa ti?
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
vesy
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 184

« Odgovori #101 dne:: petek, 13. maj 2011 ura: 10:51 »

Pa kaj pa vem 10 dan antidepresivov že,ta huje je verjetno mimo.Zjutraj me zmeraj matra,ni mi za vstat,omotična,pa bo že minlo.Čez dan pridem pa kar k sebi,pa grem na kakšno kavico itd.A se je tebi tud naprimer ko si začela jest ade malo poslabšalo.(Ta tesnoba,napadi),včeraj me je držalo cel dan.malo se razpiši,seveda če ti je,ker mi veliko to pomeni.(svoje izkušnje,pa koliko časa to traja,pa to potenje,roke imam skoz mokre)
Drugače ti pa želim lep dan,pa ti kar zavidam ko greš na psihoterapijo,jaz sem tud prej ful nervozna,potem ko grem pa od zdravnika se pa počutim super.Zadnjič sem imela med psihot,napad,teklo je iz mene,nervozna,dohter se mi ja smejo,pa to takoj odpravo.Obvladajo

Čavči,Vesna
Prijavljen

Vesna
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #102 dne:: petek, 13. maj 2011 ura: 11:09 »

Vesy  oki

Ja, tudi jaz sem imela ob uvajanju ADja veliko težav...pokasirala sem vse stranske učinke, od potenja, mravljinčenja, omotice in vrtoglavice, slabosti, občutek "težkih" možganov, trzanje mišic....  Shocked
Jaz jemljem Asentro, 50 mg, pričela sem s četrtinko, potem polovičko in na koncu s celo tableto...trajalo je pa kar dva meseca, da sem občutila pozitivni učinek tablet.
Ampak vedi, da ni pri vseh enako....od 14 dni do 6 tednov je tista doba, ko se stanje stabilizira.  oki

Jaz sem moj "uvajalni čas" poizkusila preživet kar se da umirjeno...veliko sem se sprehajala, počivala, ko sem čutila, da rabim počitek, se sproščala z CDjem Globinska sprostitev, hodila sem tudi na jogo, meditirala....v glavnem sem poizkusila zavestno umiriti moje razdraženo dušo in telo.

Tudi pri meni so bila jutra najtežja...ko sem pomislila, da moram preživeti še en dan, bi najraje ostala v postelji in ga prespala....vendar ga nisem, kajti potrebno se je kar malo prisiliti v aktivnosti, navkljub slabemu počutju.

Ja, Vesy, najhuje je že mimo in uredilo se bo tudi to počutje, ki te muči trenutno...  oki

Jaz se pa sedaj ubadam z zniževanjem Asentre....počasi in ob pomoči psihoterapije upam, da mi bo nekoč uspelo  clap

Preživi lep dan  rozicodam
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
vesy
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #103 dne:: petek, 13. maj 2011 ura: 11:12 »

LEPO SE TI ZAHVALJUJEM ZA ZELE LEP ODGOVOR,TUDI TI PREŽIVI LEP DAN rozicodam
Prijavljen

Vesna
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #104 dne:: petek, 13. maj 2011 ura: 11:17 »

poljubnjej
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Maycha
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 646

« Odgovori #105 dne:: petek, 13. maj 2011 ura: 22:05 »

Hey,

Slavka, mimogrede sem zasledila, da si v prejšnjem zapisu omenila, da si obiskovala jogo. Tudi sama razmišljam, da bi se s septembrom vpisala k jogi. Ljudje mi priporočajo, govorijo o samih dobrih učinkih joge...
Znanka se je s pomočjo joge celo izvlekla iz hude depresije.  unsure

Pa me zanima, če lahko malo bolj opišeš, kako se je tebi zdela joga? Ti je prispevala k boljšemu počutju ali ne kaj posebno?

Hvala ti  rozicodam
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #106 dne:: sobota, 14. maj 2011 ura: 10:03 »

Maycha  rozicodam

Jaz sem se odločila za jogo ravno zaradi tega, da si umirim dušo. V iskanju rešitev svojega stanja sem  naletela na reklamo Joga v vsakdanjem življenju, ki je obljubljala ravno to in odšla sem na predstavitveno srečanje. Imela sem tudi težave s hrbtenico in joga je odlična tudi za razgibanje le-te.

Jogo sem obiskovala 2x na teden in moram priznati, da sem kmalu začutila njene pozitivne učinke.
Na začetku vadbe smo se  najprej dodobra sprostili...v mislih prepotovali celotno telo in zavestno sproščali mišice, se osredotočali in opazovali naše dihanje in umirili naše misli. Potem so sledile vaje raztezanja hrbtenice (vse to smo počeli leže z zaprtimi očmi), nato pa asane (položaji pri jogi), ki so v 1.stopnji lažje, potem pa se njihova težavnost stopnjuje.

Na koncu smo se spet sprostili, začutili novo energijo, ki nas je tekom vadbe preplavila in potem smo opravili še meditacijo, kjer smo se poglobili vase, opazovali svoje misli, z dihanjem čistili negativno energijo...

Name je joga res pozitivno vplivala in zelo dobro bi bilo, če bi jo opravljala tudi sama doma, vendar sem glede tega zelo nedisciplinirana.  kiselnasmeh Imam namreč knjigo z opisi vaj po stopnjah in vse kar bi rabila bi bilo pol ure časa zase...

Z jogo sem prenehala zaradi plesa, saj se prekrivata termina treninga in joge. Sedaj že dve leti plešem hiphop in tudi ta me napolni z energijo.  oki

Morda še to....joga ni vadba na kateri bi se spotil in utrudil kot npr. aerobika, temveč je povezovanje duše in telesa....joga krepi mišice in vezi v telesu, krepi pa tudi koncentracijo in utrjuje samozavest.
Na vadbi sem slišala tudi, da joga "ni dovolj aktivna"...vendar je potrebno vedeti, da joga ni telovadba, temveč način življenja.

Vsekakor pa ti priporočam, da tudi sama preizkusiš njene pozitivne učinke...  rozicodam
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #107 dne:: sobota, 14. maj 2011 ura: 10:35 »

Tudi meni je joga zelo všeč, začela sem že dolgo nazaj z Jogo-pilates.
Laštna vadba, kar aktivna ... po DVD sem delala.

Nisem pa vedela da obstaja več zvrsti Joge in sem se tako vpisala na
IYENGAR Yoga  ... in sem predčasno odnehala ker mi ni ustrezala ...
Skupine slabo formirane glede na naše znanje...visenje na glavo na štrikih, stoli skozi katere si se zvijal v svečo ... bila sem ful razočarana nad to Iyengar Jogo.

Citiraj
Joga v vsakdanjem življenju
Ta princip joge je tudi meni najbližje ... To je res združitev telesa in duha.
Imam odlično knjigo o Jogi v vsakdanjem življenju, ki te vodi skozi vaje, da lahko delaš doma.
Kdaj čez čas pa se bom pridružila verjetno tudi skupinski vadbi na ta način.

Trenutno delam občasno doma Yogo po dvd in mi je cool.
Moj čas, moj prostor, moj notranji mir ... Cool
"Pozdrav soncu" pa naredim že nekaj časa prav vsak dan ...
zadnjič sem ga prvič delala zunaj obrnjena proti jutranjemu soncu ... lepa izkušnja ...

Joga prinese notranji mir, spodbuja vitalno energijo, skladno in telesu prijazno razteza mišice ...

Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Maycha
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #108 dne:: torek, 17. maj 2011 ura: 21:05 »

Hvala vsem za mnenja o jogi.  rozicodam  Vsekakor vem, da bi mi koristila, zato se je bom najbrž res udeležila. Upam, da mi bo vse skupaj denarno zneslo, ker me tudi psihoterapija precej stane ...

Lep pozdrav  pomezik
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 974

« Odgovori #109 dne:: petek, 20. maj 2011 ura: 08:30 »

vesy

kako si , si se navadila na ad?
 pomezik
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
vesy
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #110 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 10:01 »

Marinca kako si kaj danes in ostale punce seveda,kako je vaše počutje?
 :sesmejem:Lep deževen pozdravček iz Koroške
Prijavljen

Vesna
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 974

« Odgovori #111 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 19:53 »

Vesy, zjutraj je bila katastrofa, zdaj je boljše...
Ti povem da sem danes bila v Ljubljani na ginekološki klinikli in mi je bilo
z njihove strani predlagano, da zamenjam Zoloft za Cipralex nazaj.
Jutri grem do psihiatrinje in bova tako naredili.
Veš, je že 4 tednekar jemljem Zoloft, pa sem še vedno ful nespeča..in zesnobna.
Zdaj bi se že skoraj moralo poznati.
Kaj vem , nimam kaj izguv+biti. Rekli so mi da dajejo Cipralex tudi nosečnicami in da se lahko celo doji na nem.
Eto tak, upam da bo tokrat delovalo

Lep pozdrav tudi vam vsem,
m
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
vesy
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #112 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 22:32 »

Marina, javi kako in kaj.Jaz bi sicer kakšen teden počakala,ker se je meni v tretjem tednu tudi npr.grozno povečala tesnoba pa vse,zdaj se mi je pa umirlo.Pa menda je to značilno,da pred izboljšanjem je poslabšanje
Prijavljen

Vesna
Maycha
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #113 dne:: petek, 10. junij 2011 ura: 12:50 »

Hey,

aktivist, hvala za link, tudi jaz sem že veliko prebirala o hipnozi, a se še nisem srečala z njo. Morda se še bom.

Sicer pa zadnje čase veliko športam na svežem zraku (kolesarjenje, skakanje s kolebnico, rolanje, ...) in res se počutim bolje.  Smiley Pa težim k temu, da shujšam in, če mi bo še to uspelo, potem bom imela dvojno zadovoljstvo  Grin

Lep petek in še lepši vikend vsem  rozicodam
Prijavljen
Strani: 1 ... 3 4 5 [6]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar