FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 08. junij 2026 ura: 07:38

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: KDAJ BO SPET TAKO KOT JE BILO ?????????  (Prebrano 18561 krat)
buljo13
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 164

« Odgovori #20 dne:: petek, 26. februar 2010 ura: 22:03 »

seveda ti bo koristil! ah ta antidepresivi... verjemi, brez tega gre
ko boš spet omotična si reci da ni nič, saj bo mimo, in boš vidla da bo malo bolje...
to je malenkost, vse je malenkost!

edino zdravilo je, čas! čas zaceli vse rane, tega sem vedno verjel  onaposlusa
Prijavljen
KDŽJI123
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 196

« Odgovori #21 dne:: nedelja, 28. februar 2010 ura: 19:48 »

Lepo pozdravljeni,
da vam spet malo "potožim ": dva zadnja dni je bilo kar malo boljše, danes pa sem pred jutrijšnjo službo spet malo z mislimi na napačnih poteh ?! Sad  Upam da bo znosno in da bom zdržala tako kot je treba.
Lepo bodite in lep preostanek nedelje Vam želim.
Prijavljen
jona
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 87

« Odgovori #22 dne:: ponedeljek, 01. marec 2010 ura: 23:40 »

pozdravljena!
Tudi sama sem se in se še srečujem s podobnimi težavami. Sem s Koroške, če želiš, ti lahko pišem na zasebno sporočilo.
Drži se, kmalu bo bolje!
Prijavljen
KDŽJI123
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #23 dne:: torek, 02. marec 2010 ura: 16:22 »

Pozdravljena Jona,
o kako sem vesela.....seveda mi lahko pošlješ zas. sporočilo. Drugače pa se borim naprej, sedaj sem že drugi dan v službi in kar nenako gre.
Mi lahko kdo priporoča kakšno literatura, ki bi mi koristila pri premagovanju mojih težav?

Lepo bodite rozicodam
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #24 dne:: sreda, 03. marec 2010 ura: 09:19 »

http://www.viva.si/clanek.asp?ID=3746

http://www.osebnost.si/clanki/preglej.php?id=225

...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #25 dne:: sreda, 03. marec 2010 ura: 11:16 »

Arwen  oki, tudi jaz sem z zanimanjem prebrala članek...pa kako res je to, kar piše....  kiselnasmeh
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
nenci
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 181

« Odgovori #26 dne:: sreda, 03. marec 2010 ura: 19:51 »

ojla pozdravljene

Arwen, kako si ti požrtvovalna. Res si carica. Vse najdeš, napišeš in pomagaš z vsemi svojimi močmi.

Ja, tudi jaz sem prebrala članka in res je vse, kar so napisale že predhodnice, da včasih ni bilo toliko literature na temo anksioznosti in depresije, ni bilo našega zlatega foruma, ni bilo skupin za samopomoč, ljudje se niso vedeli kam obrnit.

Zato vem, da se bo tudi KDŽJI123 še pobrala.

Lepo, KDŽ.... za sprehod, ta ti bo nedvomno zelo koristil. Sprehodi so po mojem mnenju ena najboljša rekreativna dejavnost za vse vrste bolezni, tako fizičnih kot duševnih.

KDŽ... držim pestke, da boš v redu premagovala delovne dni in da bo čim manj tesnobnih.

objem sunny
nenci

Prijavljen
KDŽJI123
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #27 dne:: četrtek, 04. marec 2010 ura: 17:35 »

Dober dan vsem skupaj,
ravnokar sem prišla iz pregleda pri os.zdravnici. Glede na najin pogovor je zaključila da zaenkrat ne potrebujem AD-jev, za kar bi lahko rekla da sem vesela, pa vendar me žalosti, ker je njeno zdravje o psihiatriji oz. terapiji precej skopo, saj mi je kar rekla da je tako ali tako brez veze če grem k psihiatru, češ da me bo napolnil z pomirjevali in to je to. Jaz si seveda tega ne želim, le želim si čimprej odpravit te svoje strahove ki mi povzročajo največje preglavice v vsakodnevnem življenju. Sama čutim v teh dneh, ko vsaj poskušam delati na sebi, da nekako ne morem zgubiti tega občutka da me je neverjetno strah vsakega simptoma ki se pojavi in sem ga sposobna do te mere potencirati, da se dejansko slabo začnem počutiti. Rada bi to z nekom predelala, se pogovorila in na ta način začela bolje funkcionirati in se spet veseliti življenja. Vesela bom še naprej vsakega vašega mnenja, kaj in kako........
Hvala vsem vam in vsakemu posebej, vesela sem da sem našla ta forum, saj zvečer dobesedno zaspim z njim, zjutraj pa dan začnem tudi z prebiranjem vaših postov. Smiley
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #28 dne:: četrtek, 04. marec 2010 ura: 18:23 »

Shocked očitno tvojih težav ni smatrala za resne težave.
Mislila si verjetno povedati, da je njeno znanje skopo? Se popolnoma strinjam in škoda, ker nisi vztrajala. Sama boš težko odpravila svoje strahove, če so prišli do te mere, da moraš vzeti pomirjevalo.
Poskusi čimvečkrat iti hodit v naravo, vzemi si v knjižnici kakšno literaturo na temo anksioznosti-morda boš našla kaj koristnega....
Če se počutiš vedno slabše, nazaj k zdravnici in zahtevaj napotnico za psihiatra, če ne pa na psihiatrično urgenco.

Pozdrav rozicodam
Prijavljen
bikica66
DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.109

« Odgovori #29 dne:: četrtek, 04. marec 2010 ura: 18:24 »

Pozdravljena !

Veliko splošnih zdravnikov zelo malo ve o psihiatriji,so pa tudi taki,ki takoj vedo kam pes taco moli.
Jaz danes sama sebe nebi več mučila in se vsak dan prebujala z negotovostjo.Na našem forumu dobiš vsak dan ogromno informacij,vsak pove svojo zgodbo in iz vsega skupaj lahko potegneš nekaj tudi zase.
Nikjer ne piše,da ti bo psihiater predpisal pomirjevala.No 100 % ti tega ne morem reči,kakor tudi ne moreš vedeti ali ti bo predpisal antidepresive. Svoje strahove in vse ostalo kar te muči boš najlažje predelala s strokovnjakom psihiatrom.Najbolje je,da na forumu pregledaš seznam psihiatrov in se pri enem naročiš.
Na prvem pregledu boš ugotovila ali sta se ujela in ali ti odgovarjajo njegovi nasveti.
Želim ti vse dobro !

lp
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #30 dne:: petek, 05. marec 2010 ura: 07:41 »

psihiatriji oz. terapiji precej skopo, saj mi je kar rekla da je tako ali tako brez veze če grem k psihiatru,

njeno mnenje, katerega jaz osebno tudi pod razno ne bi vzela resno in bi poiskala strokovno pomoč; res je, če ni depresija težje oblike, se lahko brez AD-jev zvozi (brez pomirjeval pa sploh), je pa fino, če ima človek neko strokovno osebo, na katero se lahko obrne, skupaj z njo predeluje zadevo itd...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
KDŽJI123
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #31 dne:: torek, 09. marec 2010 ura: 11:49 »

Pozdravljeni,
po enem tednu, ko sem že mislila da sem kos tem težavam (bila sem bolj pozitivnega mišljenja, nisem bila omotična ) in dobila sem več volje do vsakodnevnih stvari, sem se danes zbudila popolnoma druga.  Sad Spet me muči občutek omotičnosti in spet imam v mislih samo negativno. Prejšnji teden mi je na pregledu os. zdravnica dala tel. št.od ene psihiatrinje, zbegana sem ob tem ko na forumu vidim, koliko jih je ( žal ne na mojem koncu ), pa vendar ne vem za katerega se naj odločim ?
Kljub slabemu vremenu vam želim, da ste dobro !
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #32 dne:: torek, 09. marec 2010 ura: 12:00 »

po enem tednu, ko sem že mislila da sem kos tem težavam (bila sem bolj pozitivnega mišljenja, nisem bila omotična ) in dobila sem več volje do vsakodnevnih stvari, sem se danes zbudila popolnoma druga.  Sad Spet me muči občutek omotičnosti in spet imam v mislih samo negativno.

ja, ampak, to je samo danes... to je le trenutno tako; jutri bo bolje  oki

, zbegana sem ob tem ko na forumu vidim, koliko jih je ( žal ne na mojem koncu ), pa vendar ne vem za katerega se naj odločim ?

si tukaj že kaj brskala? http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,360.0.html

oz. celotno temo http://www.nebojse.si/Forum/index.php/board,7.0.html
Prijavljen

KDŽJI123
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #33 dne:: torek, 09. marec 2010 ura: 12:35 »

Hvala Arwen; upam da bores jutri bolje; Hvala za vsako vzpodbudno besedo oz misel

lp rozicodam
Prijavljen
isabela
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 135

« Odgovori #34 dne:: sreda, 10. marec 2010 ura: 21:55 »

Pozdravljeni!
Tudi jaz sem v podobni situaciji, kot vsi tukaj, ki si pišemo.5 let sem životarila ( vrtoglavice,glavoboli,nervoza,brezvoljnost,...in še bi lahko naštevala), potem pristala na urgenci, dobila zdravnico - psihiatrinjo ter AD- je, sem rekla če mi nič ni pomagalo, bom tudi to probala.No,te sem jedla 1 leto,na začetku sem mislila,da se mi bo zmešalo,sem bila 1 mesec na bolniški,ker si niti ven nisem upala,potem pa se počasi z mamino pomočjo postavljala na noge. Sedaj ne jem AD-je dober mesec,funkcioniram kar,čeprav še vedno ni tako,kot v najboljših časih. Danes pa imam spet manjšo krizo,gre mi na jok,vročina me obliva,vrti se mi,stiska v prsih,ampak bom probala naprej. Starša sta se v tem času odselila na vikend,tako da živim sama,moj največji strah pa je,da bi izgubila svoje bližnje,venomer bil in bo.Kako se otresti tega in zaživeti normalno??
Drugače pa KDŽJI123 vsi preživljamo podobne stvari,nisi sama,zato smo tukaj,da si pomagamo in eden drugemu delimo nasvete.Že ko ti nekdo odpiše,ti je pri srčku takoj lažje!
Lp
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #35 dne:: četrtek, 11. marec 2010 ura: 07:11 »

isabela  rozicodam
Prijavljen

isabela
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 135

« Odgovori #36 dne:: četrtek, 11. marec 2010 ura: 17:28 »

Arwen,hvala za vzpodbudo!!
Noč sem preživela,čeprav sem se zbujala vsako uro,me je tresl,zeblo, pa čist premočena,sem že mislila,da ne bom mogla v službo, ampak sem si rekla, da tole pa ne bo močnejše od mene!!!A je možno,da čeprav tablet ne jem dober mesec, da se še pojavljajo odtegnitveni sindromi, ima kdo izkušnje s tem?
Počutim se sicer bolje, le toliko v vednost, da vem kaj še pričakovati!
Lp  Smiley
Prijavljen
KDŽJI123
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #37 dne:: četrtek, 11. marec 2010 ura: 18:38 »

Pozdravljeni,
danes je bil spet eden talšnih dni, ko v službi nisem zdražala brez Helex-a.
Saj vem da sem z mojimi vprašanji včasih sitna, pa vendar so vaši odgovori zlata vredni in edini, ki me potolažijo. A se je mogoče komu dogajalo, da je v glavi občutil, saj sploh ne vem kako naj opišem, nekakšen pritisk. Tu ne gre za klasično bolečino ali vrtoglavico, pač pa za občutek kot da mi bo glavo zdaj zdaj razneslo. Zadnje dni sem občutila kot nekakšno vrtoglavico za katero sem tožila že v prejšnjih javljanjih, danes pa ne morem reči da bi se mi vrtelo, pač pa sem prvič občutila tak zoprn občutek , ki me spet straši, saj kar ne morem verjeti da bi lahko depresija povzročala vse to in potem si ne morem kaj da ne bi razmišljalaa o neumnostih. In kar ne morem mimo strahu da ne bi imela kakšen tumor v glavi. Saj mogoče se bo komu zdelo neumnO, mene pa to spravlja ob živce.........
Danes sem res zaskrbljena in žalostna.
Hvala Isabela  ! jok jok
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #38 dne:: četrtek, 11. marec 2010 ura: 19:10 »

Naj povem, KDŽJI, da imam v mojih slabih dnevih tudi jaz tak občutek pritiska v glavi. Občutim kot neko čudno mravljinčenje in kot, da mi možgani otekajo in je lobanja preozka ter bo vse skupaj razneslo. Hja, zaenkrat imam še glavo na vratu, torej se to ni zgodilo. Takrat, ko se pojavi, je občutek res močan in bolj mislim nanj, bolj me moti. Po dveh letih si sedaj rečem, da bo minilo in se probam ne toliko obremenjevat z nim. Če pa mi ne uspe, pa tudi jaz vzamem Helex, da me pomiri. Vendar to res v skrajni sili, takole eno tableto na tri-štiri mesece.
« Zadnje urejanje: četrtek, 11. marec 2010 ura: 19:30 od Slavka » Prijavljen

"Per aspera ad astra"
KDŽJI123
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #39 dne:: četrtek, 11. marec 2010 ura: 19:29 »

Ja Slavka točno tako kot da možgani otekajo in da je glava premajhna.In bolj mislim na to, bolj sem prestrašena in cela trepetam. Joj kako je to hudo..............
Hvala rozicodam
Prijavljen
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar