FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 17:39

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ''Polnočni'' hudi krči, pekoči občutki in motnje vida  (Prebrano 3952 krat)
mestece
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 11

« dne:: ponedeljek, 25. januar 2010 ura: 23:29 »

Pri meni, ponoči, nekaj ur po zaužitju Paroxata (10mg) včasih nastopijo močni pekoči krči.  seznojim Začnejo mg)se v stopalih in mečih in se preko trebuha razširijo do glave kjer mi zmanjka slike. Imam močne pekoče občutke, kot da imam na koži in v mišicah nekaj izredno vročega in pekočega. Taki valovi se pojavijo tudi trikrat v petih minutah. Pogosto so prisotne neke ponavljajoče se misli (popolni nesmisli) , s katerimi v ''treznem'' stanju pred zdravljenjem in čez dan nikoli nimam težav. Naučila sem se jih zajeziti delno z avtogenim treningom.
Ko sem doživela prvega, nekaj mesecev po začetku jemanja AD jev sem zaradi nenavadnih fizičnih občutkov in krčov šla na urgenco, kjer so sicer preverili stranske učinke Paroxata vendar bili mnenja, da ''takšni pekoči občutki ne obstajajo''.  kiselnasmeh  Dejstvo je, da so zdravila tista, ki pri meni sprožijo te napade. Doma mi večkrat svetujejo naj zamenjam AD pa se še vedno držim starih  in doživljam ''polnočne strahce''. S paroxatom sem sicer zelo zadovoljna, od prvega tedna jemanja dalje nimam več napadov panike. Nočem spet novih zdravil, pa spet kakšnih novih čudnih občutkov.

Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: torek, 26. januar 2010 ura: 08:35 »

koliko časa pa ga že ješ?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #2 dne:: torek, 26. januar 2010 ura: 09:43 »

Kaj veš kaj te je pripeljalo da napadov panike?
Imaš stiske v življenju, si nesrečna, imaš slabo mnenje o sebi...?
Samo zdravila ti ne bodo pomagala do zdravja in ravnovesja v sami sebi.
Ugotoviti je treba KAJ te spravlaj v tesnobo, ZAKAJ te spravlja v te občutke...
da lahko potem začneš to spreminjat...

Sproščanje (AT) pomaga, ne more pa spet razrešit tvojih zasebnih težav, ki so te pripeljale v paniko.

Občutki, ki jih opisuješ so lahko tudi anksioznost...tesnobnost torej..strahci...
Človekova normalna telesna reakcija ob hudi nevarnosti...
Lahko ti Paroxat panične napade ublaži, se pa vseeno dogajajo...(to kar občutiš ti)...

A hodiš mogoče k Rejcu?
(Paroxat + avtogeni trening mi je zelooo znannnooo)
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #3 dne:: torek, 26. januar 2010 ura: 10:01 »

Mestece, tudi jaz sem imela hude pekoče bolečine po vsem telesu, od glave pa do podplatov. Res hudo. Ko mi je AD prijel in ko sem se naučila za silo sproščati, so mi tudi bolečine popustile. Vse to so naše duševne muke, posledica ankse in paničnih napadov.
Potrebno bi bilo stvari, ki te mučijo razčistiti s kakšno terapijo. Upam, da si boš poiskala ustrezno pomoč. Seveda, pa kot je napisala Aslan, znajo tudi ADji na začetku jemanja povzročiti dodatne simptome.

Drži se rozicodam
Prijavljen
mestece
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: torek, 26. januar 2010 ura: 20:09 »

joj, očitno sem čudno napisala. Namreč pekoči krči se pojavljajo približno tri ure po zaužitju paroksata in kot stranski učinek le tega. Vzamem ga namreč zvečer. Sem mislila, da ima morda kdo podobne izkušnje. čez dan in drugače vse super, nobene tesnobe že dve leti. Kvaliteta življenja se je zboljšala za 100 %.
Prijavljen
mestece
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: torek, 26. januar 2010 ura: 20:14 »

Aslan, zakaj je pred leti sploh prišlo, do tesnobe ipd, še zdaj točno ne vem. Mislim pa, da sem pa preveč čutila in premalo povedala. Vse sem kuhala v sebi in je ekonom lonec začel malo puščati. Zdaj sem ok. Pišem pa o stranskih učinkih paroxata (pri meni), kar pa ni nekaj novega ampak traja že 2 leti, odkar ga jemljem.
Prijavljen
mestece
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: torek, 26. januar 2010 ura: 20:16 »

trzinka, bolečine ne čutim nobene. Pri meni ne gre za pekočo bolečino ampak za pekoče občutke (ki jih je zelo težko opisati). Smiley
Prijavljen
asdf
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 488

« Odgovori #7 dne:: torek, 26. januar 2010 ura: 20:49 »

mam občutek, da vsem nam ko mamo anksiozne težave, težko opisat naše težave, js tut ful težk opišem svojo bolečino zdravnici
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #8 dne:: torek, 26. januar 2010 ura: 22:21 »

Ja, zelo težko je opisati naše težave. Spomnim se, ko sem bila drugič na urgenci, sta se zdravnica in med.brat gledala, ker nista vedela odgovora, kaj mi je.
Mene je peklo zunaj in znotraj, nekako kot bi pojedla žerjavico, pa mravljinci, skratka še sto bolečin in težav.
Kar se tiče pri tebi mestece, ne vem odgovora, je pa vsekakor povezano z anksioznostjo, predvidevam.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar