FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 13. maj 2026 ura: 22:01

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 3 4 [5]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Odvajanje od Thc-ja  (Prebrano 27737 krat)
cunami
gost
« Odgovori #80 dne:: petek, 15. marec 2013 ura: 14:12 »

@Trocki

čestitka za zelo ok odločitev tvojo in vztrajaj dokler živiš, se splača in sigurno se boš rešil težav oz. jih omilil na minimum,pa če bo treba magari kako tabletko vzet zjutraj. Če bi ljudje vedeli, kok uživalcev trave in drog je redno nastanjena v psih. bolnicah, ne bi tko propagirali zadevanje.

vztrajaj, zdrži, ne predaj se
Prijavljen
Trocki
gost
« Odgovori #81 dne:: nedelja, 17. marec 2013 ura: 15:43 »

Še eno vprašanje. Zakaj sedaj že en teden čutim v nogah neko šibkost oz. zelo blage krče? To se mi dogaja ko sedim ali ležim. Ko grem na sprehod, noge delujejo normalo. Mišice me ne bolijo. Je možno da je to zaradi stresa, katerega je bilo v preteklih dneh kar precej?

Hvala ,LP
Prijavljen
sanja78
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 74

« Odgovori #82 dne:: četrtek, 04. april 2013 ura: 14:16 »

Trocki,začni piti magnezij in krči se umirijo Smiley
Prijavljen
cunami
gost
« Odgovori #83 dne:: nedelja, 07. april 2013 ura: 21:16 »

@Trocki     upam, da se tvoje vztrajanje nadaljuje in da te ne premakne nič več.. keep on
Prijavljen
macarena
gost
« Odgovori #84 dne:: torek, 30. april 2013 ura: 21:50 »

No jaz bi tudi dodala nekaj glede trave...
thc je snov ki deluje na možgane zelo podobno kod snovi v adjih samo problem je v doziranju. od thcja človek ni fizično odvisen ampak le psihično ker mu ta izboljšuje razpoloženje seveda se pojavijo napadi panike ker so kolićine prevelike, drugaće pa večletnim uživalcem thc pomaga nekako zakrivati depresijo in probleme in se seveda ob poskusu prenehanja pojavijo simptomi, ki so bili prej zakriti in zato človek doživi krizo. popolnoma isto kod prenehanje adjev brez rešitve problemov in ustrezne terapije. to je tudi znanstveno dokazano, samo problem je legalizacija zaradi farmacevtske ind. drugače bi pa thc lahko uporabljali za adje brez vseh tistih grdih stranskih učinkov...
poznam veliko primerov k so skoz na travi in drugače imajo celkup motenj ki jih tlačijo vase z dimnimi oblački...
Prijavljen
Squier
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 57

« Odgovori #85 dne:: sobota, 18. maj 2013 ura: 06:35 »

Dokler je sam trava je še okej. jst imam slabše izkušnje z ecstasyem in speedom. res je da ko vzameš si v zvezdah.. ko te pa začne spuščat oziroma ko te dokončno spusti pa kr naenkrat: bam ! pure reality ! s tem pa še dodana depresija ki je prej naprimer sploh ni bilo, tresenje, škrtanje z zobmi.. in prekleto slab občutek kako si se med ekstazo obnašal. se prav spomnm ko sm se na koncu en dan znašel na fotelu v nekem lokalu in je občutek kr naenkrat izbledel. sicer sem zvsem tem prenehal. drugače je s travo ali gobicami. tam te spušča lepo počasi, si sproščen. sicer sem zadnji joint skadil pred štirimi leti. in se spomnm da sm bil po njem skrajno paranoičen. sem pa kadil redno in preveč štiri leta med srednjo šolo. ko sem prenehal je blo obupno. se je treba enkrat ustavit nehvala da se popravim čimpreje, da ni potem prepozno.. že samo eksperimentiranje te kasneje lahko košta življenje ! nehvala
« Zadnje urejanje: sobota, 18. maj 2013 ura: 06:45 od Squier » Prijavljen
green boy
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 191

« Odgovori #86 dne:: ponedeljek, 20. maj 2013 ura: 17:10 »

hihi no pa še jaz...
kadil sem travo okoli 7 let ekstazy sem jemal kake 3 leta skor 1krat ali 2 krat na mesec hodil po lj. ves v oblakih in res je ko sem prvič pojedel ekstazy se nikol več nism počutu tolk dobr kot pred tem tabletom sicer je bilo lepo plavati v oblakih a kaj ko nisem več prišel ven iz lastne bedenočem težit ali strašit sam psihična zasvojenost je pa nekej zares hudga ki si človek ne more predstavlat če bi ponovno imel na razpolago nebi probal ne travem sploh pa ne ekstazya...
no tolk od mene če koga kej več zanima naj mi sporoči na zasebno sporočilo

mir vsem  pomezik
Prijavljen

Moj um je vedno zdrav,v moji glavi vse je prav in temne sence zameglenja požrejo zmaji
razsvetlenja.
Squier
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 57

« Odgovori #87 dne:: petek, 31. maj 2013 ura: 17:54 »

Mah, jst sm vse to sprobal v najstniških, srednješolskih letih, mary yane je blo moje zdravilo, travo sem jemal kot zdravilo, pa še tiste odfukane fleše pred spanjem sem mel rad, ko so ble tko smešne da sem se včasih začel režat... kasneje vse skupi ni blo več tko fajn, razvil sem ogromno toleranco, pa še v družbi sem opažal da nikamor ne gremo, se samo zakajamo ko starih ni doma, sedimo in poslušamo glasbo. pred novim letom smo vedno delali računice dan ali dva prej, kaj vse bomo vzeli, kje bomo dobil, kolk in kaj kdo rabi, in šlo je ponavadi za kar dosti dnarja pa tudi kasneje za veliko robe. se še v živo spomnim.. če bi vedel kaj mi bo to prineslo kasneje nebi nikol nič probal ali vzel. edino za kar mi ni žal da sem probal je pivo. še za cigaret se sekiram, ker če bi vedel kakšna odvisnost je to kasneje in beda, nebi nikoli prižgal. pa mi je blo vse skupi ful in, bil sem radoveden kako je če si zadet. če bi, bi tisti čas raje zamenjal šolo, ali ves prebledel čas raje izkoristil za delo in hobije. tko pa je bla skoz sam trava in glasba. šolo sem zanemaril, prav tako šport, igranje kitare itd. še stvari doma so ble tko hude, da raje ne govorim o tem zdaj. če bi lahko zavrtu nazaj cajt nikoli ne bi probal/jemal ecstasya. se mi zdi da so mi ravno te tabletke sčasoma sprožle hudo depresijo in psihozo. trava je tud pripomogla k temu. vendar ne povezujem moje psihične bolezni v celoti samo z krivdo droge. bla je tud mladost, in prepiri doma. zgleda sem imel nekaj tudi v genih. ali nagnjenost k psihozi in odvisnosti.. ne vem, bil sem nagnjen k tej bolezni že od otroštva samo kot otroku se mi niti sanjalo ni, da nekaj ni prav. vedno sem mislil da je to pač karakter, glede psihiatrije in zdravil sem bil pa tudi napačnega mnenja: da naredijo iz tebe psihopata, in ti uničijo svobodo. kajenje trave mi je blo dolgo let subkultura, ampak ko sem enkrat prešel mejo ( tudi več jointov naenkrat me ni več prijelo kljub dobri robi ) sem se končno odločil da preneham. to je sprožilo neko vrsto psihoze in pa, vsaj na začetku ogromno tesnobo in depresijo. postal sem živčen in tesnoben, nesproščen in mislil sem da bom umrl. in distanciral sem se v celoti od družbe. začel sem hodit v dnevni center za duševno zdravje, brat knjige o osebnostni rasti, čutil sem v sebi ogromno zamero do ljudi, pisat sem začel dnevnik.. blo je na začetku zlo težko pozabit folk, in res nisem bil v dobri koži. celotna slika se mi je obrnila na glavo in imel sem hudo paranojo. to je sam okrušek moje zgodbe. danes nimam neke družbe, ampak tudi pretiranega občutka osamljenosti ne. naučil sem se odpuščat. sprostil sem zamere do določenih ljudi. nisem vzel ničesar že 4 leta. imam samo zdravila. uspel sem najdt en job. spet igram kitaro. doma smo zgladili nekako prepire. starša sta hodila na skupino za svojce. od takrat je mnogo bolje.
« Zadnje urejanje: petek, 31. maj 2013 ura: 18:20 od Squier » Prijavljen
Dotar_Sojat
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #88 dne:: ponedeljek, 03. junij 2013 ura: 22:13 »

Zdravo!

Sem prav vesel, da sem tole prebral.

Star sem 38 let, travo kadim od 17 leta, od tega zadnjih  8 let v ekscesnih količinah (5-10 jointov na dan), vsak dan. Ne spomnim se dneva, da nisem kadil. Imam fantastično službo, ki od mene zahteva kreativnost in brezpogojno zbranost. Ukvarjam se z arhitekturo velikih baznih sistemov (banke, zavarovalnice, korporacije...) Trava mi nikdar ni predstavljala problema, ravno nasprotno.  Najbolj zapletene stvari sem vedno sestavil zadet kot "sibirska mamba"  kadim. No, tako sem s pridnim delom prišel do nivoja, ki se mu reče vodstvo. Pred enim mesecem pa dobim na mizo pravilnik o testiranju na prepovedane substance za vodstveni kader, ki pravi da bom moral ob naslednjem zdravniškem pregledu "lulat".
Uff.... prva reakcija je bila "Ma ja, boli me k.... kapitalistom ustvarim toliko, da se me zaradi trave ziher ne bodo znebili". Pa vendar me je znotraj vrtalo "Stigma. Dolgoletni trud. Reference za naprej,...."  In priznam, ekscesno kajenje mi je šlo že malo na živce. Imel sem občutek, da po 5 jointih skunka sploh nisem zadet, samo 1/3 plače znosim dilerju. No in evo... zadal sem si cilj da neham. Prejšnjo nedeljo sem si nabavil en hud maroški hašiš za zadnji zadeti dan. Danes mineva 7 dni odkar nisem kadil.

TomTom, hvala za tvoj opis težav, meni se rola povsem enak film.

Full se potim, enkrat me zebe drugič mi je vroče, ne morem spat. Zvečer se "ubijem" na orbitracku in spijem močan metin čaj s kapljico baldrijana, da zaspim. V službi malo bolj bentim, kot sicer. Potem imam občutek da je nekaj narobe z mano, naslednji trenutek da je nekaj narobe z okolico... uff, no ja brez večjih zapletov, le tega nisem navajen. Zanimivo pa je, da me sploh ne vleče da bi šel po travo, tega sem se najbolj bal. Kolegi so razumevajoči in k meni pridejo brez trave, zaenkrat pa se še izogibam punktov kjer se kadi.

No pa sem ubil 1 uro, brez trave Smiley

Napišem kaj čez en teden.
Prijavljen
cunami
gost
« Odgovori #89 dne:: sreda, 05. junij 2013 ura: 10:58 »

@Dotar_Sojat

..samo vztrajaj, kot vidiš, ti na koncu le pomeni, da se uveljaviš v družbi, dosedaj si bil na dopingu, če ti rata še brez tega, si sam postavljaš slavolok!  drž se
Prijavljen
Dotar_Sojat
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #90 dne:: torek, 11. junij 2013 ura: 18:12 »

No evo ... malo imam zamude.. to vesolje je res en čuden kraj ....

Prijatelj, ki je pokadil prav toliko kot jaz, je naredil samomor. Bil je vedno "on the top", z recesijo pa se mu je zapičila firma in padel je v depresijo. Zavračal je terapijo, govoril je "jaz pa nisem za na tablete, raje enega pokadim". Kot sedaj iz pripovedi staršev sestavljam zgodbo se je pred menoj povsem izoliral in imel za mene čisto svoj film, sploh ne vem. V glavnem moral sem sestaviti pogrebni govor in ga tam prebrati. Ufff v življenju sem napisal že marsikaj od magisterskih (nažalost ne zase) do raznih strokovnih stvari in člankov, s tem pa sem imel drastične probleme. Celo soboto sem pisal pa sem imel na koncu 2 stavka in razmočeno tipkovnico. No ja, na koncu mi je uspelo. Z malo meditacije pred pogrebom sem se pripravil, da sem tam to sploh lahko prebral (ponavadi ne berem ampak povem iz glave), vendar mi tiste 2 minute in pol manjkata. Samo iz pripovedi udeležencev vem, da mi je šlo dobro. To se mi v življenju tudi še ni zgodilo.

Back to me... kljub veliki stiski se trave nisem dotaknil, uspešno sem prestal test, kadilo se je zraven mene in brez večjih težav sem joint spustil naprej. Sploh me ne vleče, da bi kadil, JUHU. Počutje se je izboljšalo, ne potim se več, začel pa sem intenzivno sanjati. Svojih sanj se po novem spomnim. Imam občutek da so tudi rahla nihanja v razpoloženju, ki sem jih opazil izginila. To da si pa en dan malo boljše kot pa drugi, pa je po moje povsem normalno. Pobila in prestrašila me je smrt prijatelja. Pojavil se je strah, da je tudi z mano nekaj narobe, ampak sem z racionalno razlago dogodkov le tega pregnal.

Začel sem razmišljati o dodatnih hobijih Smiley, prej sem malo posedal, enega pokadil in moj um je bil povsem zadostno igrišče. Saj ne da sedaj ni, ampak kljub temu mi "ostaja čas", predvsem ob večernih urah. Ker sem po izobrazbi kemik (ne delam v svojem poklicu) bom po vsej verjetnosti obudil zanimanje za zelišča (pa ne ta s 5-imi listi ).

Zaenkrat mi gre super, upam da bo tako ostalo. Najbolj me skrbi moja storilnost, saj kar na enkrat ne morem več neprestano buljit v ekran, odnaša me drugam. No ja, do sedaj sem prehiteval za 300%, če za 100 spustim, nič narobe.

Aja, poraba cigaret se je izstrelila v nebo, ampak to je drugi plan, ki pride na vrsto čez en mesec.

Uživajte in se najlepše imejte, se tipkamo.
Prijavljen
windtalker
gost
« Odgovori #91 dne:: petek, 18. oktober 2013 ura: 13:14 »

Pozdravljeni,

Nihče se na tem forumu ni oglasil že nekaj mesecev. Priznam,da mi je teh 5 strani,ki sem jih prebral precej pomagalo. Hvala TomTomu da je odprl to temo.

Če je v tem času kdo,ki se je odločil prenehati kaditi travo in se ni odločil napisati svojega komentarja,bi pa rad svoje občutke delil z nekom,ki je na isti poti naj me kontaktira na e-mail windtalker345@gmail.com.
Zelo vesel bom vsakega sporočila...

Upam,da se tipkamo...

Lep pozdrav
Prijavljen
Strani: 1 2 3 4 [5]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar