FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 13. maj 2026 ura: 21:41

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 3 [4] 5   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Odvajanje od Thc-ja  (Prebrano 27721 krat)
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.871

« Odgovori #60 dne:: nedelja, 17. januar 2010 ura: 22:58 »

oki oki oki
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
Pain*
gost
« Odgovori #61 dne:: nedelja, 17. januar 2010 ura: 23:00 »

Smiley Smiley Smiley
Prijavljen
zala
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 290

Sonček je... in jaz sem skuštrana....

« Odgovori #62 dne:: nedelja, 17. januar 2010 ura: 23:07 »

Pain... tudi mogoče... pisna komunikacija je prav gotovo lahko dosti prej napačno razumljena.... Shocked

Zakaj že bi za zrelost morali biti resni...Huh??.. No, pa to je menda tema za drugo področje..... onaposlusa

Hahaha... no, zdaj pa še reči, da sem tudi jaz kot iz gipsa vlita faca... bleksi.....
Prijavljen

"Na probleme glej kot na priložnost za osebno rast in obvladovanje samega sebe."
Pain*
gost
« Odgovori #63 dne:: nedelja, 17. januar 2010 ura: 23:09 »

Ma, ne... Samo tako resno si reagirala na eno nedolžno podjebavanje. rozicodam
Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #64 dne:: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 08:28 »

Citiraj
jao, kako ste pametne starejše gospe, ki tu pametujete, kako je trava drek, pa kako škodi, pa kako so zadetki leni in dolgočasni. 

Se bova pogovorile, ko boš v mojih letih in z mojo prtljago:
-25 let depresije,
-26 letna hčer,
-6 letna vnukinja
in skoraj 50 let...
Če boš (boste) zgledali in bili polovico tako fajn kot jaz, sprejmem, da sem stara baba, ki pametuje. Sicer - opravičilo. Vsem "starim" babam na forumu.
Kar se tiče škodljivosti kajenja trave...mah... jih poznam precej, ki so poleg dobrega počutja in relaksacije pokasirali še vse kaj drugega.
Raje kot travo, si privošči za sprostitev kakšno drugo tehniko. Sicer zakaj bi jo....je lažje enga pokadit, kajne? In zbežati od težav.
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 857

« Odgovori #65 dne:: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 09:00 »

TomTom, kako ti gre kaj?

Drzi se!

Himiko
Prijavljen
TomTom
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 13

« Odgovori #66 dne:: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 11:19 »

No dan 8 ali 9 je tu in ko preberem svoj prvi zapis me kar strese, Sinuska jaz te štekam 100% tako debato sem imel miljonkrat z osebam ki so mi pametovali glede trave...šel sem tako daleč da sem lastno mamo poslal nekam...ona in njene tablete ki so 1000 hujše od ene trave, ki je naravna, nepredelana...Če pogledaš moj zapis je bil vedno poudarek na TO much....veliko nasprotovanja je točno zaradi tega, če kadiš tak malo za štos ali za sprostitev SVAKA ČAST, sam sem kadil ves čas zaradi tega...do par let nazaj, ko se je uporaba spremenila v kronično uporabo..obvezno jutranja kavica z jointom(zakaj nebi dan začel sproščen)pavza med delom..hit na enga nekam na lepo teraso...filmi aktivnosti so mi bili enkratni ko sem bil zadet...sem švercal travo kamorkoli sem šel točno zaradi tega, da enega pihnem v Miamiu na plaži, lago maggore je bil moj najlepši kraj za zadet, athene so bile magične vsakič ko sem zadet hodil okoli(ni skrivnost da sem turistični vodič in potujem 6 mescev na leto)No potem so se začele ene čudne misli motat po glavi pa sem še enga pokadil da se pomirim itd...do trenutka ko se mi je vse obrnilo..zrolati sem moral da se pomirim in ne da se sprostim(upam da to štekate)zrolati sem moral ker sem ga potreboval da lahko pogledam film in uživam, aktivnosti brez kanona so postale dolgočasne...obenem sem začel opažati da me trava, ki je bila stvar druženja,debat,smeha,novih idej..začela odtujevati od družine,obveznosti so postale mučne....debate brez pomena.
Večni strah da sem bolan je pa tisto kar me je dokončno pripeljalo do tega da si rečem dosti.
Na forum se nisem vpisal da razglabljam a je trava dobra a slaba tudi se nisem vpisal zato da bi debatiral a naj kadim a ne.Vpisal sem se ko sem nehal in sem se začel počutiti kot da bom ponorel,znojenje ponoči,agresivnost,tresenje,nisem pojedu skoraj nič par dni,jokanje(nisem jokal 100 let)pol pa se zjokam ko pogledam dnevnik..WTF in to naj bi bila trava NOWAY its me,trava mi je bila v oporo,sem (bil)zagovornik legalizacije..zato sem začel brskat po netu in našel ogromno ljudi z isto sceno..(vse angleško govoreče)iskanje na slovenskih forumih ni obrodilo sadežov,no potem sem pa našel ta forum in se odločil napisati mojo zgodbo brez obsojanja tistih ki kadijo,meni osebno je pomagalo brati in se čuditi temu pojavu,ki mu pravijo marijuana whitdrawal symptoms in da pomagam tistim ki se znajdejo v istih težavah in imajo problem verjeti da smo postali odvisniki od trave, ki kao ne povzroča teh simptomov,ki sem jih omenil predvsem pa ne tako močnih da sem mislil da bom znorel...
Zatorej kaditi ali ne je vaša stvar,če pa kdaj preveč(poudarek) notri padete je to kar sem napisal pot,ki jo boste morali prehoditi če boste želeli prenehati.Počutim se vse bolje in bolje,ne švicam več ponoči,tesnoba in strah samo še slab okus v ustih,čustva me še malo ebejo,ker nisem navajen na to stopnjo občutljivosti a veliko bolje je kot prvih dni...še en dokaz da to nisem jaz ampak moja draga Marijana.
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.667

« Odgovori #67 dne:: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 11:49 »

TomTom, super, da si svojo zgodbo zapisal na forumu ... sigurno bo komu v pomoč ...  oki
Srečno!
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 857

« Odgovori #68 dne:: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 11:50 »

TomTom, respect  oki!
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #69 dne:: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 11:53 »

TomTom, se strinjam z mojima predhodnicama. rozicodam

Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #70 dne:: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 12:04 »

Imaš močno voljo clap  clap čestitam, kar tako naprej oki
Prijavljen
TomTom
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #71 dne:: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 12:35 »

Imaš močno voljo clap  clap čestitam, kar tako naprej oki
po pravici povedano..jo nimam, no  jo nisem imel.. clap
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.527

« Odgovori #72 dne:: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 13:06 »

TomTom sigurno si se odločil prav in si pomoje prihranil veliko težav, ker si nehal takrat ko si videl, da pač ne gre več. Fora je u temu, da na ene trava upliva čisto drugače kot na druge. Mene je skos na paniko metal in sm prepričan, da je bila tudi trava kriva za izbruh mojega OKMja. No zdej ne kadim že 2 leti in sm prov vesel, da nisem več odvisen od trave, zdej vidim stvari drugače, kot pa sm jih pri 17-18ih, tako da nevem, vsak odgovarja zase, čutim pa odgovornost, da druge opozorim na moje težave, ki so se začele ravno po enem letu kajenja trave, tko da nevem, naklučje? Pomoje da ne...
Prijavljen
Dantalion
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 81

« Odgovori #73 dne:: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 15:13 »

Ok, na hitro sem preletel tole temo. Najprej bi rad apeliral na vse - vsak ima svoje mnenje, pa naj bo še tako "starinsko" ali pa napačno - ta forum je vendarle namenjen za medsebojno pomoč in izmenjavo mnenj ter izkušenj, ne?

Torej raznorazna blatenja, direktna obtoževanja ipd niso najbolj na mestu... Najprej pohvale Trzinki pa mislm da je mina tut neki podobnega napisala, da ju ni premamila skušnjava - fajn prebrat! oki

Sledi pa moj (torej poudarek na subjektivizmu, prosim lepo!) pogled na to situacijo. Ja, v sr. šoli smo se ga radi fajn zakajali (smo mel tudi 1A robo (pretežno skuna, občasno skaf ali haš), ne pa kakšne albanke, špricane s strihninom). To se je bogato nadaljevalo na faksu (seveda smo vse skupaj zalivali z velikimi količinami alkohola sesmejem). Zakaj smo se zakajali (in občasno nalivali)? Čisto iz tiste pobalinskosti - "se ga zadanš ku prase inu spijš še enmal in se režiš mal seb, mal drugim, mal pa kr tko". Bili so to časi (v sr. šoli še pred 18. letom) brezskrbnosti in čistega uživaštva, kasnej pa iz čiste fore, se pravi, kolegi med sabo, navitje enih par, odprtje gajbe, ob tem pa kaka resna debata. Na tem mestu moram povedati, da se je sčasoma umirila tista "podebiljena" slika, ko si čisto ven padel iz svojega telesa (najbrž je fora v tem, da smo vsi po vrsti ratali nekoliko tolerantni do velikih količin THC-ja). No sedaj po toliko letih sem zadnjega skadil najbrž enkrat predlanskem pozimi. Enostavno mi je ratalo to nekaj čisto tako, preprosto "al ja al pa ne". Pa sem rekel ne. In nisem edini (seveda pa se na kakem "pristnem" srečanju gajbi še vedno ne odpovemo kar tako sesmejem). Enostavno nisem več čutil tiste potrebe, da bi se ga zadel, ker ni bilo več fore (pri drugih je bilo isto). Moj zaključek bi bil naslednji: od človeka in njegove dovzetnosti je odvisno, kako bo reagiral na THC (za tiste, ki ne vejo oziroma, ki niso nikoli probali, naj povem, da je en velik larifari to, da od THC-ja postaneš odvisen in apriori prešaltaš na trše droge (snifanje, igla itd....) - še enkrat - veliko je odvisno od človekove dovzetnosti za te stvari in njegove psihe. Recimo eni se ga zadevajo zaradi bežanja v nek drug svet, drugi pa iz golega dolgočasja ali pa preprosto zaradi "fore".

Nimajo pa vsi te sreče. Naj povem primer. Nekdo (ni važno, v kakšnem odnosu je z mano) je tudi kadil travco, jo gojil doma itd..... Kaj se je zgodilo? Hja, očitno je bila njegova dovzetnost oziroma psiha naravnana tako, da ga je vse skupaj porinilo prek roba v prepad. Ta oseba je končala na psihiatriji in litiju. Jeba, tak je lajf, tako da se žal motite prav vsi - tisti, ki pravite, da Mary Jane ni škodljiva kot tisti, ki pravijo, da le-ta vodi naprej do iglanja.

Nobenemu ne oporekam, delajte, kar vam paše, predstavil sem le še eno plat medalje.

Uf, tebe sem pa čist ignoriral - TomTom, čestitam za ta korak - sej bo šlo, vrjem! oki
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 15:16 od Dantalion » Prijavljen

Who are you to question my sincerity?
zala
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 290

Sonček je... in jaz sem skuštrana....

« Odgovori #74 dne:: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 19:54 »

po pravici povedano..jo nimam, no  jo nisem imel.. clap

Že zavedanje tega, da je nečesa preveč zate je zelo veliko... prav gotovo rabiš ogromno volje, da se s takimi stvarmi spopadeš sam... marsikomu je že prenehanje navadnega kajenja nemogoče. Tak da..... clap clap
Vsekakor se mi zdi dobro, da si bil pripravljen to izkušnjo podeliti z nami... pomezik

Vse dobro ti želim!
Prijavljen

"Na probleme glej kot na priložnost za osebno rast in obvladovanje samega sebe."
TomTom
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #75 dne:: sreda, 20. januar 2010 ura: 14:39 »

No da zaključim to temo..pregled pri zdravniku je pokazal da sem zdrav,pljuča,jetra,ledvice,kri,EKG vse bp.moje psiho počutje se je izbolšalo z manjšo nervozo zvečer, ki tudi počasi izginja....
100% sem prepričan da sem zaključil z prekmernim kajenjem, ker pa ne verjamem v besedo nikoli, si zaradi tega nebom rekel nikoli več.Lekcijo sem dobil in moje mnenje o travi se je spremenilo.
Vsem vam hvala za podporo in kot sem omenil prej če kadite preveč si vzamite eno pavzo in vam bo jasno že zvečer če ste pregloboko pogledali v dim  Smiley

L.P.
TomTom
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #76 dne:: sreda, 20. januar 2010 ura: 16:23 »

wav wav clap
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.871

« Odgovori #77 dne:: sreda, 20. januar 2010 ura: 22:11 »

tom, ti si car!  Kiss Kiss Kiss
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
TomTom
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #78 dne:: nedelja, 13. januar 2013 ura: 13:08 »

Pozdrav vsem, ki ste me podpirali na moji poti in mi pomagali z toplim in dvigajočim besedam, minilo je že tri leta od kar sem stopil na pot ne kajenja. Vsako toliko časa dobim privat sporočilo z vprašanjem a kadiš a si dokončno prenehal? Kot sem napisal nerad rečem nikoli in v treh letih sem padel vsaj desetkrat po kakšn dim a nikoli več nisem pokadil jointa sam kot sem to počel prej.
Moram priznati da se je moja borba nadaljevala še skoraj celo leto, najtežje mi je bilo z družbo, ki še vedno kadi in te po domač povedan zrajca, no ker so se zavedal da je to moja odločitev so jo spoštovali in me niso obsojali ali delali norca od mene.
V pomoč mi je bila tudi stran benefits of not smoking, kjer sem dobil še potrdilo zakaj naj ne kadim.

Še enkrat hvala

Tom
Prijavljen
Trocki
gost
« Odgovori #79 dne:: petek, 15. marec 2013 ura: 10:15 »

Lep pozdrav!

Tudi jaz sem (bil) redni uživalec trave. Kadil sem jo dobrih deset let, vendar ne toliko kot TomTom ampak kake 3 jointe na dan. Prenehal sem kaditi pred 2 dnevoma, razlog pa je bil isti kot pri uporabniku TomTom, torej napadi panike ter odvisnost. Največje težave imam ponoči, ko se večino noči premetavam ter občasno tudi zašvicam. Nimam apetita, večino dneva sem precej utrujen. Imam občasen občutek tesnobe v želodcu, ter manjše napade depresije. Vendar to prihaja v nekakšnih valovih in ni stalno.Ni pa tako hudo kot je opisaval zadevo TomTom. Pridejo tudi trenutki ko se počutim popolnoma OK in sem precej poln optimizma. Hodim v službo, ter delo opravljam brez težav. Upam da se zadeva v naslednjih dneh izboljša, ker bi rad s travo opravil enkrat za vselej. Če ima kdo še kak nasvet kako se čimprej "spucat", kar na plan z njim.

LP
Prijavljen
Strani: 1 2 3 [4] 5   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar