FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 11. februar 2026 ura: 20:29

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Bolezen ali res fobija??  (Prebrano 2999 krat)
tinna25
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 20

« dne:: ponedeljek, 17. avgust 2009 ura: 08:54 »

Pozdravljeni!

Stara sem 25 let. Prvič, da sem si psihično povzročila neko bolezen je bilo pri 17 -ih letih (takrat sem se spomnila, da imam meningitis - in dejansko tudi imela simptome). 2 leti kasneje mi je umrla mama za rakom - nekako morem reči, da sem v tistem času še kar dobro prenesla in so se mi bolezenske situacije začele pojavljati v lanskem letu- končala tudi 8 letno zvezo :

- bolečina v želodcu in prsih  + težko dihanje (pljuča + gastro vse ok)  (avgust 2008)
- bolečine v okolici mehurja ( preiskave nič pokazale) (nov. 2008)
- bolečine v mehurju (maj 2009) -  ker niso ničesar ugotovili se je bolečina vlekla 2 meseca (zelo huda), nazadnje so me dali na kolonoskopijo (pregled črevesja - vse ok) bolečine nekako izginile......
- so se pa sedaj pojavile druge težave - sedaj imam tri tedne čez dan mehke noge...oblije me kot nekaka omotica (kot bi se mi notri v glavi vrtelo - včasih traja samo 2 uri, včasih tudi večkrat na dan, včasih tudi cel dan, pojavljajo se bolečine v žlički,  občutek, da ne morem zajeti polne sape......
- imam tudi nekoliko nižji pritisk zadnje čase

Seveda me vse to bega in sem trenutno pri diagnozih: ali imam oslabljeno srce, ali imam tumor, ali imam infarkt, ali imam žilno bolezen.....Huh?? nikakor si ne morem zamisliti zakaj me tako daje omtica.....saj imam občutek, da bom kr padla skupaj....

10 dni jem domnior - od  sobote dalje pa helex 0, 25 zjutraj - opoldne in zvečer....je to sploh pravo zdravilo, če gre res samo za paniko???

hvala vsem za odgovore
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.216

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 17. avgust 2009 ura: 09:12 »

...helex 0, 25 zjutraj - opoldne in zvečer....je to sploh pravo zdravilo, če gre res samo za paniko???

Ne...ni!!!!!!!!!!!!!

Samo "panika"?

Draga tinna. A si poiskala pomoč psihiatra? Daj prosim. Tole se ti že predolgo vleče. Osebni zdravnik bi tudi to moral vedeti. Si mu (ji) povedala kako se počutiš?

P.S. Dominor niti ni zdravilo. Je samo prehransko dopolnilo.  Smiley
Prijavljen

alexx Afro 
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 17. avgust 2009 ura: 09:15 »

Tinna, pravo diagnozo bo postavil zdravnik; če prav razumem, so se težave, ki jih opisuješ, začele spet pojavljat lani, ko si končala zvezo?

p.s.
kdo ti je pa helex (pomirjevalo) predpisal?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
tinna25
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 17. avgust 2009 ura: 09:21 »

Glede na to, da ves čas hodim samo po urgencah in ničesar ne ugotovijo... je osebna zdravnica rekla, da gre najbrž za psiho in mi dala helex.....dominor poznam od prej zato sem si ga pač kupila sama......

Pri pogovru pri psihologu sem bila....in imam prvo terapijo ta teden - vendar je rekel, da on ne predpiše AD, temveč je to psihiater in bo to videl skozi terapijo, če je potrebno......

danes sem se dogovorila tudio z bioenergetikom....ker sem res že popolnoma čisto na tleh.....
Prijavljen
MARIANA
gost
« Odgovori #4 dne:: sobota, 22. avgust 2009 ura: 10:15 »

Helex je samo pomirjevalo, od katerega pa lahko po cca treh tednih rednega jemanja postaneš odvisna. To zdravilo je namenjeno umirjanju trenutnih simptomov, ne pa vzroka problema. Na tvojem mestu bi šla do osebnega zdravnika ali pa do psihiatra, da ti predpiše antidepresive. Ti se jemljejo na daljši rok, včasih traja nekaj časa, da začneš s tistim, ki ti najbolj pomaga, ampak si potem dosti boljši. Poskusi.
Prijavljen
tinna25
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 23. avgust 2009 ura: 10:26 »

hvala za odgovore!

že 6 dan jem cipralex. Helex vzamem navadno zvečer o,25  ali pa še to polovičko - da zaspim. danes ga najverjetneje ne bom več skušala vzeti, da vidim kako bo......

moj problem je predvsem huda omotica v glavi......

kri pregledana, nevrolog, ct glave so naredili, ščitnico pregledali......

najvčeji problem mi seveda predstavlja strah pred boleznijo. ves čas me nekaj boli, špika, zvija.....Letos poleti sem  se celo dopustu odpovedala. Res, da sem bila maja v Mehiki, pa še tam sem imela skoz v mislih, da bom dobila prašičjo gripo seznojim kljub temu, da so bile to vedno moje sanjske počitnice, sem se vrnila 3x slabša kot sem šla 016

upam, da bo cipralex res prijel in bom končno spet normalno zaživela.
Prijavljen
MARIANA
gost
« Odgovori #6 dne:: nedelja, 23. avgust 2009 ura: 10:38 »

Lej, to kar te muči, vsi prisotni tukej zlo dobro poznamo...Ti kar lepo papaj AD, ne ustraši se kakih stranskih učinkov (ma vem, da je lažje reči kot pa potem praksa sesmejem), po nekaj tednih boš pa kot rožca, boš vidla. Kar vztrajaj, saj bo!
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar