FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 05. marec 2026 ura: 14:48

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Tesnoba  (Prebrano 7068 krat)
megi94
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 184

« dne:: torek, 18. avgust 2009 ura: 12:06 »

Zaradi napadov panike in tesnobe trpim že kar nekaj let,jemljem ad-je in večinoma sem v redu. Zdaj pa me že dva dni neprestano muči tesnoba,neka žalost. Pomagam si z dihanjem....ampak ta tesnoba kar ne popusti. Kako naj jo premagam,ker ne smem dovoliti da me potegne vase?
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: torek, 18. avgust 2009 ura: 12:08 »

pa je kak sprožitelj za to? al kar tko dogaja?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
megi94
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: torek, 18. avgust 2009 ura: 12:19 »

Hm,v bistvu ja vem zakaj tesnoba,ampak ne bi o tem... Rada bi samo vedela,kako naj to premagam,ker če bo še nekaj takih dni,se bojim,da se mi zmeša...
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #3 dne:: torek, 18. avgust 2009 ura: 12:58 »

hja, ponavad se je treba s strahom soočit; ugotovit, kje je razlog in potem ta razlog v kali zatret... preverit, čemu se te tako dotakne, kaj lahko storiš pri sebi, da gre mimo tebe....
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #4 dne:: torek, 18. avgust 2009 ura: 20:58 »

Jaz sem na istem kot ti in vsako jutro ko se zbudim, najprej tesnoba in črne misli.
Najprej pomislim zakaj, potem ugotovim, da je vse skupaj brez veze in nato začnem razmišljati, kakšne skrbi vse imam. 5 minut, potem pa neham in ves dan ne skrbim več.
Medtem grem pod tuš, si pojem v mislih, pričnem se prepričevati, da mi nič ni, poskušam se zamotiti na kakršenkoli način.
Vse skupaj mi gre že krepko na živce, mislim na tesnobo, nemir, strahove. Rada bi se zbudila brez teh motenj v življenju, zato hodim na psihoterapije in se učim.
Zaenkrat sem še na začetku, vendar sem ugotovila, da so moje misli res nesmiselne, samo obvladati jih moram. Upam, da mi bo počasi vse bolj uspevalo.
Svetujem ti, da si poiščeš kakšnega psihoterapevta , ki se ukvarja s KVT (kognitivna vedenjska terapija).

Želim ti vse dobro rozicodam
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.527

« Odgovori #5 dne:: torek, 18. avgust 2009 ura: 21:37 »

Trzinka  rozicodam rozicodam

Sm prepričan, da ti bo uspelo. Sigurno se da, jes sm bil čist v moškemu spolnemu organu, pa sm zdej skorej zdrov, še kkšn pir loh spet spijem, kar si prej zarad mojih nasilnih vsiljivk sploh upal nisem... Uglavnem kar tako naprej, pot je težka in dolga ampak se jo da prehodit. Za to jutranjo tesnobo ti pa priporočam, da se naučiš kkšne dihalne vaje, jes sm jih redno delal ko je bilo potrebno. Drži se!

Čaw Smiley
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #6 dne:: sreda, 19. avgust 2009 ura: 09:03 »

Zaenkrat sem še na začetku, vendar sem ugotovila, da so moje misli res nesmiselne, samo obvladati jih moram. Upam, da mi bo počasi vse bolj uspevalo.

Vaja dela mojstra  oki
Prijavljen

megi94
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: nedelja, 23. avgust 2009 ura: 07:14 »

Joj ta tesnoba kar ne popusti. Bojim se,da padam nekam v črno luknjo depresije,ki se je bojim kot hudič križa. Kar naprej mi gre na jok,pa nič se mi ne da,pa nočem sprejemat ljudi okoli sebe...omg,kako naj to ustavim preden bo prepozno??
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #8 dne:: nedelja, 23. avgust 2009 ura: 07:55 »

megi...žal mi je.

Saj ne znam pomagati drugače, kot pa z nasvetom, da obišči psihiatra. Stara borka si. Prepoznavaš znake. Zmoreš tudi skozi to krizo.

Objem.  rozicodam

Prijavljen

alexx Afro 
MARIANA
gost
« Odgovori #9 dne:: nedelja, 23. avgust 2009 ura: 11:12 »

Ljudje, vztrajajte. Vem, da je bed in da s temi besedami tako sebe kot ostale bolj tolažim, ampak če smo si v oporo, je sigurno lažje. Ja, Onix, včasih si bolj kot vse želim, da bi lahko šla brez skrbi na žur in se ga kvalitetno natreskala.. sesmejem sesmejem. trenutno alkohola niti probat ne upam, ampak bo prišel dan, ko bom brez slabe vesti spila vsaj kozarec šampanjca za novo leto.
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.667

« Odgovori #10 dne:: nedelja, 23. avgust 2009 ura: 11:35 »

megi, če veš od kje, zakaj ta tesnoba je tolko boljše ... veš na čem delat, kaj predelat ... pojdi v to smer!
ali boš sama, s terapevtom ali kom tretjim ... veš ti

če se ti zdi, da te močno, močno vleče dol, pojdi do svojega psih., lahko tudi le po nasvet

kar nekaj si dala že skozi in poskusi to koristno porabit ... hitreje prepoznaš znake, veš na koga se obrnit, poznaš razne tehnike sproščanja ... predvsem pa umirjeno dihaj in si dovoli bit žalostna ... nekaj te tišči, spusti to ven!!

drži se!
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
megi94
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: nedelja, 23. avgust 2009 ura: 12:10 »

Hvala za vse lepe besede. Jutri mam psihiatrinjo,vendar močno dvomim,da mi bo znala kaj pomagati. Problem je,ker sem ujeta v nekem krogu med srcem in razumom. Kadarkoli se oddaljim od enega ali drugega boli,prekleto boli!
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 24. avgust 2009 ura: 05:51 »

potem pa najprej s srcem preštej pluse in minuse, nato pa še z razumom... in sprejmi odločitev; bolelo bo v vsakem primeru, a sčasoma bolečina popusti, prav tako pa tudi tesnoba  rozicodam
Prijavljen

Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar