FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 21:08

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: vračanje...  (Prebrano 2215 krat)
paprika
gost
« dne:: sobota, 09. maj 2009 ura: 18:43 »

Pozdravljeni,
par let nazaj sem doživela hude travme - v letu 2005 se mi je kar nekaj šokov zgrmadilo : šikaniranje in posledično odpoved v službi, dolgotrajna bolezen z operacijo, hude težave s takratnim partnerjem in izguba prijateljev zaradi socialnih sprememb (selitev itd.). Potem sem doživljala panične napade in močno anksioznost, zaradi katere sem odšla k psihiatru. Na podlagi testov na oddelku za klinično psihologijo, mi je bila tudi ugotovljena depresija in posttravmatski sindrom stresa. Zdravnik mi je predlagal terapijo z antidepresivi, ki pa sem jo zavrnila, ker se s tovrstnim zdravljenjem nisem strinjala. Opredelila sem se do alternativnih možnosti : meditacija, avtogeni trening, čaji, narava itd. Seveda je to nekako učinkovalo. Problem pa je v tem, da se mi občutki tesnobe in depresivna stanja ves čas vračajo. Strah me je, da se mi bo po tolikih letih zadeva ponovila in vrnila - vsakič se vrne v hujši obliki in za jedro te težave sem obsodila dejstvo, da o tem strahu pred ponovnim izbruhom depresije, ne morem več z nikomer spregovoriti. Zanima me (sem nova na teh forumih), ali obstaja kakšno društvo ali skupina, v kateri se da pogovarjati o tovrstnih motnjah - ali je morda kdo med uporabniki foruma, ki ima podobne težave in jih je znal rešit na dolgi rok?
Hvala za odgovor...

Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.815

« Odgovori #1 dne:: sobota, 09. maj 2009 ura: 19:14 »

Pozdravljena, Paprika!

Imela sem podobne težave kot ti, kar se tiče diagnoze:anksioznost, depresija, panični napadi. Sedaj ko zavrtim film nazaj v moje življenje, šele dojemam kaj se je z menoj tekom preteklih let dogajalo. Tudi jaz sem se izogibala zdravljenja z antidepresivi, ker nisem bila dovolj poučena o njih in nisem želela piti "tablet".
Bolezen se je pričela nedolžno pri rani mladosti -10 let in napredovala ob vsaki stresni situaciji, ob vsakem razočaranju, po porodu, nesoglasja v službi, bolezen mame.......Praktično 30 let se je kopičilo v meni. Dokler ni predlani izbruhnila, pa sem se s pomočjo bioenergetika pobrala in sem vse skupaj dala na stran. Lani se je ponovilo v hudi obliki, mislila sem, da se mi bo dobesedno zmešalo, da ne bom vzdržala, grozno..........fizične in psihične bolečine, nevzdržno. Hotela sem hitro odrešitev in našla oporo v "tabletah"-antidepresivih. Zaživela sem po treh tednih in še vedno jih jemljem. Bojim se, če bom prenehala, da bo še slabše, čeprav delam na sebi.
Od ADjev nisi odvisen, so pa neprijetni stranski učinki, katere moraš prebroditi. Seveda se da pot bolečine in trpljenja premagati tudi brez zdravil. Obstajajo skupine za samopomoč (poglej na našem forumu), poiščeš si dobrega psihoterapevta in pa nadaljuješ z alternativnim zdravljenjem.
Želim ti povedati, da se vse težave kopičijo in enkrat izbruhnejo in vsak napad je hujši.
Sedaj se odlično počutim in imam veliko volje, veselja in upanja v sebi. Upam, da bo tako tudi ostalo, kljub pomoči zdravil.

Želim ti vse dobro in da boš hitro premagala zdravstvene težave,

Trzinka rozicodam

Prijavljen
ljubica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 829

« Odgovori #2 dne:: sobota, 09. maj 2009 ura: 20:09 »

Pozdravljena!
Ja, nekateri na tem forumu smo že poizkusili delo bioenergetikov in res je, da se depresija s tem lajša. Če pa gre za hudo obliko depresije, potem bi praktično bioenergetika morala obiskovati vsak dan da  ne bi bilo tvoje stanje tesnob, paničnih napadov in anksioznosti ter depresije.
Jaz uporabljam kombinacijo obojega, AD in šiatsu masažo.
S svojim telesom se učimo ravnati kot z najboljšim prijateljem in v naši zavesti je vsidrano, da se mora telo naučiti samo biti v ravnovesju. In kadar telo tega ne zmore, mu moramo pomagati.
Ne trpinči svojega telesa in mu pomagaj. Kakorkoli, zasluži si to.
Prijavljen
paprika
gost
« Odgovori #3 dne:: sobota, 09. maj 2009 ura: 22:49 »

Najlepša hvala za te odgovore - dejansko še nisem pomislila na reševanje z bioenergijo. Zdi pa se mi res, da so te storitve kar drage. Kakorkoli, res je to tudi ena pot. Glede antidepresivov se bojim, ker ne vem, kaj to lahko naredi v možganih - in seveda vseh stranskih učinkov. Zdravnik mi je predlagal Wellbutrin, pa sem celo razmišljala, da bi ga jemala. Potem sem si premislila. Dobro mi učinkuje namreč že Dominor, ki je dejansko prehranski dodatek. Jemala sem ga že zaradi 'placebo' učinka. Rekla sem si, da če se prepričam, da bo bolje, da bo. In je res učinkovalo.
Ponavadi me depresija in intenzivni napadi panike zgrabijo pozimi (naj bi bilo to res sezonsko). Zdaj pa je pomlad, pa me je začelo... Kakorkoli - upam res, da se nekako rešim in da ne pride najhujše - po štirih letih (vidim da je to še malo  unsure) tega trpljenja, namreč že kar čutim, kdaj prihaja obdobje strahov, panike in potem še depresije. Hvala še enkrat.   Smiley
Prijavljen
Soncnica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 603

« Odgovori #4 dne:: sobota, 09. maj 2009 ura: 22:57 »

Kar se zdravljenja z zdravili tiče je odločitev res samo na tebi.

Obstaja cela tema o zdravilu WELLBUTRIN  http://www.nebojse.si/Forum/index.php/board,6.0.html
V tej temi pa na koncu pod črko W najdeš tudi podatke o samem zdravilu http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,5.0.html

Jaz ti želim, da izbereš najboljšo pot zase.
Termini za skupine za samopomoč so pa v tej rubriki http://www.nebojse.si/Forum/index.php/board,12.0.html

Vse dobro!
soncnica
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar