Pozdravljena, Paprika!
Imela sem podobne težave kot ti, kar se tiče diagnoze:anksioznost, depresija, panični napadi. Sedaj ko zavrtim film nazaj v moje življenje, šele dojemam kaj se je z menoj tekom preteklih let dogajalo. Tudi jaz sem se izogibala zdravljenja z antidepresivi, ker nisem bila dovolj poučena o njih in nisem želela piti "tablet".
Bolezen se je pričela nedolžno pri rani mladosti -10 let in napredovala ob vsaki stresni situaciji, ob vsakem razočaranju, po porodu, nesoglasja v službi, bolezen mame.......Praktično 30 let se je kopičilo v meni. Dokler ni predlani izbruhnila, pa sem se s pomočjo bioenergetika pobrala in sem vse skupaj dala na stran. Lani se je ponovilo v hudi obliki, mislila sem, da se mi bo dobesedno zmešalo, da ne bom vzdržala, grozno..........fizične in psihične bolečine, nevzdržno. Hotela sem hitro odrešitev in našla oporo v "tabletah"-antidepresivih. Zaživela sem po treh tednih in še vedno jih jemljem. Bojim se, če bom prenehala, da bo še slabše, čeprav delam na sebi.
Od ADjev nisi odvisen, so pa neprijetni stranski učinki, katere moraš prebroditi. Seveda se da pot bolečine in trpljenja premagati tudi brez zdravil. Obstajajo skupine za samopomoč (poglej na našem forumu), poiščeš si dobrega psihoterapevta in pa nadaljuješ z alternativnim zdravljenjem.
Želim ti povedati, da se vse težave kopičijo in enkrat izbruhnejo in vsak napad je hujši.
Sedaj se odlično počutim in imam veliko volje, veselja in upanja v sebi. Upam, da bo tako tudi ostalo, kljub pomoči zdravil.
Želim ti vse dobro in da boš hitro premagala zdravstvene težave,
Trzinka