FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 29. april 2026 ura: 19:00

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: po končanem zdravljenju ---> OK ---> ponovitev vsega  (Prebrano 7165 krat)
mariolino
gost
« dne:: torek, 27. januar 2009 ura: 23:30 »

Lep pozdrav.
Pravkar sem se registriral, pa me zanima, če ima kdo podobne izkušnje.

Pred kakimi 4 leti sem "zaključil" medikamentozno terapijo pri psihiatru zaradi anksioznosti. Nekaj časa je bilo vse OK, nakar se mi je zadeva vrnila z močnejšimi simptomi. Zvečer se zbujam v strahu, ponoči me je strah hoditi po hiši, imam privide in prisluhe. Celo zjutraj, ko grem v službo, me je strah iti iz hiše. Star sem 30 let. Drugače podnevi nimam problemov z temi strahovi. Dogaja se mi, da se zvečer, ko ležim in gledam televizijo naenkrat dvignem in  začnem iskati kake stvari po sobi, zavem se šele, ko me žena vpraša kaj mi je in zakaj se tako čudno obnašam. Da to počnem se popolnoma zavedam, vendar ne v tistem trenutku. Komaj ko me žena vpraša kaj počnem, se "zavem" kaj delam. Kot da bi me zbudila, vendar sem jaz popolnoma buden. Poleg vsega tega imam običajne simptome anksioznosti, Strah me je tudi jemanja zdravil. Nevem zakaj.
To mi je počasi začelo načenjati že fizično zdravstveno stanje, saj sem nenaspani, ne morem se koncentrirati, imam napade panike,...

Zanima me, če je to res samo še anksioznost, k psihiatru pa nevem, če bom imel sploh čas iti, saj mi službene obveznosti tega skorajda ne dopuščajo, še posebej pa zdaj, ko je v tej panogi velika kriza.

Lep pozdrav

Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.216

« Odgovori #1 dne:: torek, 27. januar 2009 ura: 23:35 »

Ne vem, če je samo anksioznost, a jaz nisem strokovnjak. Mislim, da si moral poiskati strokovno pomoč, kljub pomanjkanju časa. Že iz previdnosti, ki je mati modrosti.
Kaj si pa jemal pred 4-imi leti?

A ja. Dobrodošel. Grin
Prijavljen

alexx Afro 
mariolino
gost
« Odgovori #2 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 00:01 »

jemal sem Cipramil, HELEX po potrebi, XANAX
Prijavljen
marika
gost
« Odgovori #3 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 11:43 »

Dragi Mariolino,

če preberem tvoje simptome, mislim, da brez strokovne pomoči skorajda ne bo šlo. Določeni psihiatri so dosegljivi tudi v popoldanskem času..mislim, da si boš kako urico moral utrgati, nenazadnje gre za tvoje zdravje.
Ali si kaj razmišljal, ali bi bilo možno, da je povečana anksioznost posledica strahu pred morebitno izgubo službe?
Ali si kaj razmišljal zakaj se je anksioznost vrnila in o vzrokih za to?

Vse dobro ti želim,

marika
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 857

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 18:26 »

Pridruzujem se mnenju ostalih uporabnikov, da bi bilo smiselno, da bi odsel po strokovno pomoc.
Morda so simptomi, ki jih opisujes, odraz preobremenjenosti v sluzbi? Opazam, da se pri meni slabse psihicno pocutje pojavi, ko sem pod povisanim stresom- najslabse pa je ravno zvecer...

Drzi se,

Himiko

Ps porocaj, kako ti bo slo.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 19:05 »

Zanima me, če je to res samo še anksioznost, k psihiatru pa nevem, če bom imel sploh čas iti, saj mi službene obveznosti tega skorajda ne dopuščajo, še posebej pa zdaj, ko je v tej panogi velika kriza.

"samo " še anksioznost se tko lepo sliši. Ko pa jo doživljamo je velika k zmaj.
Dokler boš s tem lahko živel bo šlo.

Če se ti bodo simptomi stoplnjevali boš prisiljen iti k psihiatru.
Ne glede na obveznosti.
Vsi čakamo, dokler na lastni koži ne spoznamo, da moramo nekaj ukrenit.

Pomaga ti sproščanje, dihalna tehnika dihanja s prepono...
Nestresno življenje...
Spreminjanje sebe in okoliščin kjer čutiš, da si bremzan, neizživet...
Čas zase, za sebi ljube stvari...
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 19:14 »

Če jaz ne bi trpela *samo* za anksioznostjo, bi bila zdrava, srečna ženska. Tega foruma sploh ne bi poznala. Nimam ne depresije, ne OKM, ne BPM, ne shizofrenije, ne paranoje...ne...nobene druge psihične težave. Še paničnih napadov ne. SAMO strah...prisoten skoraj stalno. Sad   mariolino...poišči pomoč, preden se razrase.
Prijavljen

alexx Afro 
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #7 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 19:17 »

Se podpišem Alexx, ta STRAH....kolko ima vpliva na nas.
Čist nam življenje postavi na glavo kajne.
P atko simpl se vse to sliši..ah strah...sam k pa stisne..pa Aslan beži...(na varno).. Embarrassed
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 19:29 »

P atko simpl se vse to sliši..ah strah...sam k pa stisne..pa Aslan beži...(na varno).. Embarrassed

Jaz pa za tabo... jok
Prijavljen

alexx Afro 
ribič
gost
« Odgovori #9 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 19:45 »

Jaz sploh ne razumem kako včasih ne morem naredit stvari, ki so čist samoumevne Shocked
Prijavljen
urssska
gost
« Odgovori #10 dne:: petek, 30. januar 2009 ura: 09:18 »

Tudi jaz bi domnevala, da je vzrok ponovitve stres, v službi predvsem, če si tako obremenjen, da ne moreš niti k zdravniku. Če imaš privide in prisluhe, potem to najbrž ni samo anksioznost... Si kdaj hodil v spanju?
Prijavljen
Gigli
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 375

« Odgovori #11 dne:: sreda, 11. februar 2009 ura: 21:22 »

Jaz se samo podpišem pod izjave Aslan, Alexx ter Ribiča.
Anksia je hudič, če ima pa še mlade pa še tok huje... Shocked
Prijavljen
dane
gost
« Odgovori #12 dne:: četrtek, 12. februar 2009 ura: 12:53 »

Pozdravljen, Tudi pri meni se je p ojavil na novo simptom-strah pred zdravili.Preberem navodilo potem pa dirkam nazaj k doktarju in znorim če je kaj prebral o stranskih učinkih.Dobila sem odgovor,da riziko vedno obstaja,tako kod povsod v življenju.Pri meni se je ta strah pojavil potem, ko so mi dajali neke hormone in sem kod posledico-pristala v bolnici;pljučna ambolija in še nekaj v zvezi s srcem...To se lahko zgodi enkrat na 1 000 000 ljudi,tako,da je skoraj nemogoče, da se to meni ali tebi ponovno zgodi. 
Prijavljen
Tayana
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 532

« Odgovori #13 dne:: četrtek, 26. februar 2009 ura: 22:56 »

Mariolino, ali morda jemlješ kaka uspavala? Jaz sem ob jemanju uspaval imela podobne simptome kot ti. Ponoči sem se dvignila iz postelje, hodila po stanovanju, ropotala v kuhinji z lonci, pospravljala, dala gret hrano. Vse to je trajalo kake pol ure. Potem pa je mož vstal in mi rekel, naj neham ropotat in naj se spravim spat. Te besede so me prebudile, kajti jaz sem spala, ko sem vse to delala. Na poti do postelje sem dvakrat padla na tla, ker sem spotoma zaspala nazaj. Ko sem videla, da mi to težavo povzročajo uspavala, sem jih za vselej nehala jemati, saj bi v takem stanju kdaj lahko povzročila tudi kako nesrečo. Se mi zdi, da sem v tistem spečem stanju, ko sem bila pokonci, nenadzorovano pojedla še nekaj uspavalnih tablet, ker jih zjutraj nisem nikjer več našla. Ko sem psihiatru povedala za te svoje slučaje nočne aktivnosti v spečem stanju, je rekel, da sem bila od uspavala mesečna.

V časopisu sem brala, da je neka ženska pojedla pred spanjem uspavalno tableto Sanval. Ponoči je speča vstala, se odpeljala z avtomobilom v mesto, drvela skozi rdečo luč, na nekem križišču je ustavila avto, slekla hlačke in se polulala sredi križišča. Potem se je prebudila in videla, kaj je naredila. sesmejem
Prijavljen
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.674

« Odgovori #14 dne:: četrtek, 26. februar 2009 ura: 23:51 »

Sanval so tablete, ki lahko povzročijo tudi močne halucinacije. O tem sem veliko brala po tujih forumih, ko so ljudje na njih videli/slišali/delali vse mogoče..
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
poletje
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 123

« Odgovori #15 dne:: nedelja, 15. marec 2009 ura: 21:17 »

Sama sem v fazi, ko ne vem, kaj naj storim ... trpeti takrat, ko je najhujše ali pa se predati in ponovno (po 2 letih jemanja za obdobje 6 mesecev) jemati Paroxat.
Strah je skorajda ves čas prisoten, če pa ga ne čutim, pa itak pušča sledi (čutim, da me omejuje v mojem življenju, aktivnostih). Priznam, da je bilo po Paroxatu mnogo bolje, toda žalosti me dejstvo, da bi vse življenje potrebovala anksiolitike.
Prijavljen
masi
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.805

moja mačkonka Opa

« Odgovori #16 dne:: nedelja, 15. marec 2009 ura: 21:36 »

Paroxat ni anksolitik.
Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 857

« Odgovori #17 dne:: nedelja, 15. marec 2009 ura: 21:40 »

Poletje, kot je ze napisala Masi, Paroxat je antidepresiv.

Ce te strah vseskozi spremlja, te onemogoca v vsakdanjem zivljenju, se odpravi po strokovno pomoc - tudi po psihoterapijo, se morda udelezi kaksne skupine za samopomoc.

Glede jemanja antidepresiva pa se ne obremenjuj, vazno je, da se tvoje pocutje izboljsa!

Drzi se,

Himiko
Prijavljen
poletje
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 123

« Odgovori #18 dne:: nedelja, 15. marec 2009 ura: 22:07 »

Se popravljam, predpisan mi je bil Paroxat, ki je antidepresiv in naj bi imel anksiolitične učinke.
Z psihoterapijo sem začela pred kratkim (1x mesečno), skupino za samopomoč pa obiskujem že nekaj časa.
Verjamem, da se bo počutje izboljšalo, ampak za kako dolgo? Ali kdo ve, če se je sploh možno ozdraviti anksioznih motenj?
Prijavljen
lio29
gost
« Odgovori #19 dne:: nedelja, 19. april 2009 ura: 16:13 »

tudi jaz sem lansko leto februarja bil skoraj ze pozdravljen vse je bilo ok vsi simptomi so mi izginili septembra pa se je vse skupaj mi vrnilo kot bumerang le da nimam napadov panike ampak me tišči v prsih,imam vrtoglavice in cuden občutek v glavi.aja pa non stop me tišči na wc,na vodo pa me zanima če ima se kdo take težave ker me to spravlja ob živce poskušam odmisliti da me tišči pa ne morem.Sem bral da je lahko tudi to stranski učinek stresa tiščanje na vodo pa me zanima če mi lahko kdo pove kako bi si lahko pomagal?LP
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar