smasara
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 2
|
 |
« Odgovori #21 dne:: torek, 22. december 2009 ura: 15:51 » |
|
Jaz se ze 6 let zdravim z Paroxatom.V teh 6 letih sem tablete opustila 4x. Bilo mi je bolje, pocutila sem se normalno,zdravo.Po 2 mesecih se mi je spet povrnil stah, strah pred dnevom, strah pred spanjem, strah strah strah.Nisem ga mogla kontrolirati, ceprav sem se zavedala in sprejela svojo bolezen.Nisem vedla, kako naj prebrodim dan, brez vsake volje, slabo pocutje, tesnoba in jok.Jok me je spremljaj vsaki dan, nisem mogla nehat jokati, jokala brez razloga oz. se ga nisem zavedala. In spet ponovno tablete. Spet pocutila bolje, spet vse normalno,strah je izginil. In spet po opustitvi tablet, po dveh mesecih strah, da se bom polulala.Hodila sem vsakih 10 min. na wc, spala nisem par tednov skoraj nic. Mozgani so bili povezani z mojim mehurjem, nonstop sem mislila na mehur, se podzavestno v spanju sem tiscala ali moram lulat ali ne. Pred spanjem ni dneva, da nebi sla prej na wc, ce moram ali ne. Stanje se je spet poboljsalo seveda ko sem zacela jemat paroxat.In zdaj sem spet 2 tedna brez kakrsnih tablet.In tesnoba je spet tu.Strah pred dnevom, cudni obcutki v glavi,slabo pocutje in jok, jok,jok spremlja me vsepovsod. Sprasujem se ze, ce bom mogla tablete jest vso zivljenje ali bo kdaj prisel cas, ko me vec nebo strah, ko bom lahko normalno zivela. Preselila sem se v Nemcijo, tu se nimam nobenega izbranega psihiatra, prazniki so, brez tablet sem, se ne vem kaj naj delam. Zanima me, ce ima kdo strah pred kajenjem. Kadim ze 15 let, a ko pomislim na cigareto in kavo, me spreleti strah. Saj vem, ne kadi in ne pij kave, ce te je strah. Hocem normalno ziveti z kajenjem in kavo.Psihoterapij se nisem nikoli imela, mislim da bom mogla z njimi cimprej zaceti, ker tablete pomagajo,a jih nocem vso zivljenje jemat.
|