FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 05. junij 2026 ura: 16:04

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: SKOK Z 2 NADSTROPJA  (Prebrano 5191 krat)
petraKEM
gost
« dne:: sobota, 24. januar 2009 ura: 23:38 »

Ni bilo nobenega klika v glavi da sem preživela, le bilo je le 10m višine in sem jo odnesla le z zelo hudo zlomnjenjeno nogo, popčenimi dvemi ledvenci in hudim pretresom možganov.
Ne vem kaj mi je bilo. Vem le da je bila popolna tema, vse je šlo narobe, tresla sem se fizično moč sem izgubila, nisem mogla več naprej. Stopila sem na okno in skočila u upanju da bi rešila probleme. A kaj sem naredila? Še slabše je blo!! Nastala je cela štala. Ležala sem tri dni na CITu u kliničnem centru v umetni komi, intubirana da sem lahko dihala. Moja mama se mi približati ni mogla, ker jo je kar slabo lovilo ko me je videla priklopnjeno na aparate. Prestala sem tri hude operacije, da o bolečinah sploh ne govorim. Ko je minilo nekaj mesecev in ko sem k sebi prišla sem začela razmišljati kaj sem si naredila. Razmišljala sem in razmišljala in vedno bol žal mi je bilo. Sedaj je že 9 mesecev mimo in jaz imam nogo še kr u kosih, noče se zacelit. Ali je bilo res potrebno? Zakaj nisem to noč prespala in počakala na naslednji dan, ko sem imela pregled pri psihjatrinji? Veliko imam vprašanj, odgovorov pa vedno manj. Nikoli več ne bom normalno hodila. Vendar se ne obremenjujem. Ko pomislim kaj vse bi lahko bilo z mano, pa sem jo tako dobro odnesla. Ena sama depresija, eno samo dodatno razočaranje je bilo potrebno da mi je počilo in da sem skočila. Neverjetno.
v bolnici sem vsega skupaj preživela 3 mesece skoraj in spoznala veliko ljudi. V bolnici sem izvedela za forum nebojse. Takoj ko sem domov iz bolnice prišla sem se učlanila na forum in začela prebirati zgodbe, zgodbe, ki so mi dali misliti.
Ko sem končno prebolela, kar sem si storila in ko sem končno prebolela depresijo, sem se odločila da bom na forum napisala moj esej ŽIVLJENJE JE LEPO.
Šele po dolgem letu sem spoznala pravi smisel življenja, šele po letu sem se sprejela za to kar sem. In danes mi je oče rekel da lahko marsikomu pomagam z mojimi izkušnjami. In res je! Sedaj sem dovolj močna in dovolj zdrava da lahko pomagam drugim, sedaj res poznam smisel življenja.
Ljudje imejte se radi, poslušajte srce in veselite se da ste živi! Jaz se!
Petra Smiley happy
Prijavljen
goksi
gost
« Odgovori #1 dne:: sobota, 24. januar 2009 ura: 23:41 »

ellow!
nas veseli, da si preživela in lahko s tem komu pomagaš!!!!am...nisi pa napisala prehoda od depresije do sedaj...me zelo zanima rozicodam
Prijavljen
petraKEM
gost
« Odgovori #2 dne:: sobota, 24. januar 2009 ura: 23:59 »

ja jaz se za depresijo zdravim že 4 leta. in marca sem doživela en hud depresiven napad. zdravnica mi je tablete urejala z mano pa je bilo čedalje slabše. tresla sem se, nisem bila sposobna razmišljat, hujšala sem z dneva v dan, spala sem cele dneve, večjih naporov nisem bila zmožna početi u glavnm psihično in fizično sem bila na dnu. potem mi je pa 11.5 okol 22.30 sam počilo in sm šla na okno in skočila. potem so mi pa starši doma ful stali ob strani in me spodbujali. in en večer je mama prišla k meni in me prašala zakaj cel dan slonim za računalnikom. potem mi je pa rekla veš mene pa očeta je to zelo uničilo in oče nima upanja da boš ozdravela depresijo. in sem se odločila in spremenila moj način življenja. in sedaj se dobro počutim nisem depresivna ne nič. kar me učasih prime je le kaka živčnost drugače pa nič. še celo iz skrite številke sem dobila klic ki mi je rekel dvakrat ubi se ubi se, vendar sem tako močna da se mi je zdel tako neumen da sm kr pozabila na njega in se sploh ne obremenjujem.
tako to je moja zgodba
Prijavljen
Maycha
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 646

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 25. januar 2009 ura: 00:52 »

Pozdravljena, Petra!

Tudi jaz sem po grenki življenjski izkušnji spoznala podobno kot ti.  Smiley
Danes sem vsako jutro hvaležna za nov dan, v katerega se zbudim.
Vsak dan je dan mnogih priložnosti in ne smemo ga zapraviti za
nepremišljena dejanja. Če je še tako hudo, nikoli ne vemo kaj nas čaka.
Lahko se ti že naslednje minute življenje popolnoma spremeni na bolje.  Grin

So..never give up!  happy
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 25. januar 2009 ura: 10:38 »

Petra...ti moja sotrpinka mlada. Dobrodošla nazaj v življenje. Ja...marsikaj nas lahko naučiš.

Tvoja ex-cimra 15 kg lažja in po novem rdečeselasa.  sesmejem Ne bi me spoznala brez bergel. sesmejem

P.S. Kako sem vesela, da te slišim. Smiley rozicodam In verjemi...tudi noga se bo zacelila.
« Zadnje urejanje: nedelja, 25. januar 2009 ura: 11:35 od Alexx » Prijavljen

alexx Afro 
Azrael
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 808

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 25. januar 2009 ura: 12:07 »

Lepo, da si še vedno živa in zdaj bolj zadovoljna  clap
Prijavljen
slaya
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 149

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 25. januar 2009 ura: 12:33 »

Lepo da si preživela očitno ti ni bilo vsojeno.

Spominjam se ko se je tudi en fant ki ga poznam vrgel iz 2 nadstropja in je na srečo preživel. Pa so ga vprašali zakaj se je? pravi da je videl da so se mu odprla nebeška vrata  :od takrat ga kličejo nebeška vrata.
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: nedelja, 25. januar 2009 ura: 13:30 »

Petra je ena razumna mlada študentka slaya (osebno jo poznam).  Videla je pekel depresije in ne nebeških vrat.
Zelo, zelo sem vesela zaradi nje. Smiley
Prijavljen

alexx Afro 
petraKEM
gost
« Odgovori #8 dne:: nedelja, 25. januar 2009 ura: 13:51 »

ja Alexxx jaz sem se tudi postrigla veš! ko sem ozdravela psihično sem spremenila frizuro, zdej sm ko elvis presley  sesmejem nič več nervoznih, nič več depresivnih napadov Smiley hodim na faks kljub berglam se pridno učim, hodim vn se zabavam s prijatelji, kljub berglam use zmorem, naslednji dan me malo noga boli dam malo leda gor pa je boljše. važno je le da sem jst spet zaživela in sedaj sem nova petra močna in pozitivna
cele dneve si sam pojem zvizgam onaposlusa
mejte se in uživite ker življenje je le eno
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: nedelja, 25. januar 2009 ura: 14:02 »

Draga Petra...že dolgo mi ni kdo tako polepšal dan.  ohoho
Yes....keep going.  wav

Veš...življenje JE RES lepo, samo včasih rabimo čas, da pridemo do tega. clap
« Zadnje urejanje: nedelja, 25. januar 2009 ura: 14:06 od Alexx » Prijavljen

alexx Afro 
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8.089

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #10 dne:: nedelja, 25. januar 2009 ura: 14:05 »

Petra KEM tudi sam poznam ta obcutek ko se veselis vsakega dneva. Sicer sem to spoznal sele sedaj
ker vem kako je ko si na dnu ko si zelis da bi bilo vsega konec in si ne mores misliti da je SPLOH lahko
drugace. Ja se vedno je moja spremljevalka ANKSA, samo jo vsak dan in z vsakim izpostavljanjem
in soocenjme pocasi zmanjšujem. Mislim da je celjenje noge in koraki podobno kot pot ven iz depre.
 rozicodam oki
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
slaya
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: nedelja, 25. januar 2009 ura: 16:45 »

Petra je ena razumna mlada študentka slaya (osebno jo poznam).  Videla je pekel depresije in ne nebeških vrat.
Zelo, zelo sem vesela zaradi nje. Smiley

Jaooo Alex a misliš da sem skok petre in znanca povezal z nebeškimi vrati?  Shocked Če to misliš povišaj dozo.Vidim da je petra postala dovol modra brez tvojih afirmacij. Tongue  razvidno je da ona je pred seboj videla temo ona pa nebeška vrata(kar je bilo posledica kakega halucinatorja,LSD...) kar je poplno nasprotje,črno in belo mar ne? 
Prijavljen
goksi
gost
« Odgovori #12 dne:: nedelja, 25. januar 2009 ura: 20:30 »

vauuuuuuu wav
Prijavljen
dragica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 117

« Odgovori #13 dne:: nedelja, 25. januar 2009 ura: 20:53 »

petra kem  oki
Prijavljen

kar te ne ubije, te naredi močnejšega
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: nedelja, 25. januar 2009 ura: 23:06 »

Kaj naj povišam slaya? Nič ne jem. sesmejem laughing  Sem pa res že malo bolj *v letih* in imam čudne asocijacije.

Kdo še posluša Gunse in Dylana.  Shocked  Hmmmmmmm....jaz  zardevam http://www.youtube.com/watch?v=rhCM88LhoW0
Prijavljen

alexx Afro 
Devlin
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 734

« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 26. januar 2009 ura: 06:40 »

Petra drugače danes kako gre? Jp življenje je lepo, samo da prideš do tega je pot velikokrat zelo trnova in komu na žalost ne znese. Imam pa znanca z podobno zgodbo, ki se je nekoč tudi pognal v globino, danes pa ne bi verjel da je bilo karkoli z njim narobe. Doštudiran, zaposlen, glasbenik, športnik,...
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 26. januar 2009 ura: 08:55 od Devlin » Prijavljen

Gloda gloda mala Francka, s smrčkom miga kadar spančka, ko pa pride do kosila, je čist pridna žuža mila.

http://www.youtube.com/watch?v=ATGjFcG0jtk&list=UUaT9bOxnLrPKf8YhVL4AgpA&index=4&feature=plc
slaya
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: ponedeljek, 26. januar 2009 ura: 08:24 »

Kaj naj povišam slaya? Nič ne jem. sesmejem laughing  Sem pa res že malo bolj *v letih* in imam čudne asocijacije.

Kdo še posluša Gunse in Dylana.  Shocked  Hmmmmmmm....jaz  zardevam http://www.youtube.com/watch?v=rhCM88LhoW0

Pol pa nova doza.  pijeminjem Jaz si še kdaj zavrtim Gunse. Baje da se Axel sprt vrača na odre sam nikol več kot nekoč.
Prijavljen
Devlin
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 734

« Odgovori #17 dne:: ponedeljek, 26. januar 2009 ura: 08:55 »

Dylana. 

A Dylan Dog tudi poje?  Cheesy
Prijavljen

Gloda gloda mala Francka, s smrčkom miga kadar spančka, ko pa pride do kosila, je čist pridna žuža mila.

http://www.youtube.com/watch?v=ATGjFcG0jtk&list=UUaT9bOxnLrPKf8YhVL4AgpA&index=4&feature=plc
ton
gost
« Odgovori #18 dne:: ponedeljek, 26. januar 2009 ura: 10:05 »

Petra, zanimivo, tebi so boleče posledice skoka pokazale vrednost življenja. A ni hecno, kako včasih sploh ne vidimo nečesa (recimo smisla življenja), kar se nam druge dni zdi nekaj povsem samoumevnega in jasnega? Mani se zdi, da je za takšno zabrisanje smisla v večini primerov kriva bolezen, torej depresija, zato sem mnenja, da bi se naj skušal človek najprej v miru pozdraviti in bi si potem, ko bi enkrat zlezel iz depresivnih obremenitev, z vso pravico zastavil vprašanje o smislu svojega obstoja.
Ne vem, Petra, morda premisli, kako bi s svojim zgledom in izkušnjo pomagala prepričati tiste, ki v depresivni otopelosti tuhtajo o smrti in svoji nepotrebnosti, da vendarle velja počakati, se potruditi za drugačno stanje. Kaj praviš?
Glede noge pa: te bodo že sestavili, ni vrag. Srečno!
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: ponedeljek, 26. januar 2009 ura: 10:09 »

Ne...kot vem. sesmejem  Mislila sem na Boba... jau......ke mlad si Devlin....heheheheeeee. sesmejem
http://www.bobdylan.com/#/songs/knockin-heavens-door

« Zadnje urejanje: ponedeljek, 26. januar 2009 ura: 10:16 od Alexx » Prijavljen

alexx Afro 
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar