FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 22:46

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Trnova pot in neizmerna želja  (Prebrano 10440 krat)
987
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 358

« Odgovori #20 dne:: nedelja, 18. januar 2009 ura: 23:55 »

Za mano je hudičevo naporen dan. Totalno utrujen, izmozgan...vendar se je splačalo. Sam sebi in tudi vam (skupaj s Francko in Lostom) sem dokazal, da se da. Kljub depresiji, hudi anksioznosti še vedno biti aktiven. Dobro leto nazaj sem v takem stanju ostal doma za štirimi stenami in dobro vem, da sedajle lahko ponovim preteklost. Če spustim vajeti, sem lahko v zelo kratkem času čisto v luknji za 4 stenami.
No, da ne bom pobiral tujih zaslug. Danes je bila pobudnica vsega skupaj Francka. Brez njene volje, tudi malo teženja in prepričevanja bi jaz danes ostal doma. Tako pa...  Najlepša hvala za brco.

V zadnjih dneh mi hodi po glavi kaj mi je depresija v življenju že vse vzela. Kaj pravzaprav mi še lahko? Vem, vaš odgovor bo: »Pomisli kaj vse ti je dala.« Po svoje imate prav. Po drugi strani pa mi je vzela moje edine sposobnosti, življenjsko energijo, tisto pravo voljo,... Kaj je ostalo od mene pri 21ih... Raje ne bom o tem.

Resnično ne zastopim kako me lahko tako matra. Ne zastopim. Počasi in potiho je prišla iz zraka, od nikoder... Porablja mi res vso energijo. Energijo ki bi jo potreboval za življenje. Sedaj pa vso vlagam v to, da se ne ustavim in potonem kot kamen (mislim, da to sploh ni vprašanje). Kaj pa ko bo enkrat te energije zmanjkalo, kot zmanjka vsega v življenju. Tega me je resnično strah. Dosti ljudi se boji, da nikoli ne bodo bolje. Hja, jaz vem da bom nekega dne. Čeprav bom moral verjetno še nižje, ampak vem da bom zlezel nazaj. Ampak kaj mi pomaga ta misel, če pa bom vedel, da me lahko kadarkoli že za vogalom čaka ponoven padec. Je to življenje? Okey saj se borim in vse, samo strah me je, da mi bo nekega dne enostavno dovolj. Hočem živeti, hočem se boriti...koliko pa človek lahko zdrži??

Jutri me v službi čaka še uvajanje v totalno novo stvar. Pravzaprav dosedaj sem delal en del posla, po novem pa naj bi kar celotnega. Novi ljudje, učenje... Moji strahovi in stanje... Moje dojemanje je trenutno, vsaj mislim, da na "vrhuncu moči" in moji strahovi prav tako... Tam kjer sem bil dosedaj, sem se lahko vsaj malo skril, delal po svoje, zakril tesnobo...tukaj pa bom direktno izpostavljen...

Dostikrat ne vem dobesedno kaj naj naredim s seboj. Najraje bi se razjokal nad seboj, pa se ne morem. Mislim kaj je ostalo od mene, kaj sem postal, kaj se dogaja z menoj... Grozljivka. Že spet samo jambram. Bom raje tiho in odšel preganjati utrujenost, ki se je ne morem znebiti.

scorpion...NO COMMENT
Prijavljen

You can slow me down for an hour, maybe few days, but you cannot stop me...And every time i will be better, stronger, smarter...And one step closer to my goals Smiley 

Life is an experiment..
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.667

« Odgovori #21 dne:: ponedeljek, 19. januar 2009 ura: 00:10 »

Nimam energije za napisat kaj več ... upam, da bodo drugi ...

Hotela pa sem te spomnit, da pred časom nisi niti v službo hodil ... zdaj hodiš. Vztrajaj dalje! In BRAVO za današnji izlet, vsem prisotnim!!!
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 826

« Odgovori #22 dne:: ponedeljek, 19. januar 2009 ura: 08:27 »

Občudujem tvojo voljo, vztrajnost in način, kako se spopadaš z boleznijo. Držim pesti zate in verjamem, da boš zmagal. Dobro poznam to obdobje praznine in brezvoljnosti, neobčutkov.....zombijevstva.....pa vendar, poglej, zmoreš biti aktiven. Mi, ki smo dali podobne procese skoz, vemo, kako je to pomembno in vemo, da pelje k odrešitvi. Resnično, iz vsega srca ti želim, da bo ta pot čimkrajša in da bo hitro minila.

Ribica
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #23 dne:: ponedeljek, 19. januar 2009 ura: 09:37 »

987 - človek zdrži precej več, kot si lahko mislimo! smo bitja z ogromno vzdržljivosti  pomezik - in ti si človek, ki premika gore  clap; in v tebi je volja, v tebi je moč, v tebi je vztrajnost, v tebi je srčnost, v tebi je ogromno pozitivnih lastnosti, želja, ...  clap in zagotovo BOŠ uspel in dosegel željeni cilj. In to, kar sem napisala, so dejstva, to je realnost  oki .. tako da....

velik objem  rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
ton
gost
« Odgovori #24 dne:: ponedeljek, 19. januar 2009 ura: 11:49 »

No, upam, da se je v službi uredilo - včasih tudi spremembe, ki se jih bojimo, prinesejo pozitivne nove reči v življenje.
987, hudo jeprebirati, kako se sekiraš in obtožuješ v imenu neke 'normalnosti', za katero pa pravzaprav nihče ne ve, kakšna je taprava. Hočem reči, da si skušaj biti en majčkeno manj strog sodnik. Slab izlet čez vikend? Je prinašal nujne točke za uvrstitev na olimpijado - ali se nemara RES lahko pohvališ, da si vendarle dvignil sebe in še dva sotrpina iz letargije in strahu in ste si privoščili malo solidarnega slabo-počutja?
Resno mislim, da bodisi menjaj zdravila ali dohtarja, skratka rabiš bolj učinkovito pomoč. Glede KVT sem slišal takole: za tesnobe izjemno učinkovito zdravilo, pri bolj zadrgnjenih motnjah pa zgolj prijazno pomagalo.
Srečno!
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #25 dne:: ponedeljek, 19. januar 2009 ura: 12:08 »

987...bravo... clap...to je to..greš naprej... oki

Se najdem v nekaj točkah, v tvojem pisanju in vem kako občutiš....
Ni lahko...ampak prav skozi to rastemo...

Drži se!
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
scorpion
gost
« Odgovori #26 dne:: ponedeljek, 19. januar 2009 ura: 12:51 »

987 je v enem postu sam reku:"Na žalost moram predelati strašno veliko preteklosti.."

Jaz sem mu svetoval naj ne dela tega...to je vse..
Prijavljen
dragica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 117

« Odgovori #27 dne:: ponedeljek, 19. januar 2009 ura: 14:15 »

ja, da bi se mogoče spomnil, da ga mama ni dost dolgo dojila...in bi ti skočil pokonc-evo, sm vedu, da so starši krivi Shocked
Prijavljen

kar te ne ubije, te naredi močnejšega
jola
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 417

« Odgovori #28 dne:: ponedeljek, 19. januar 2009 ura: 14:27 »

Ja,hvala bogu, da imamo danes v civilizaciji toliko umetnega "futra".....se vprašam, kako je tam, kjer ga nimajo........kjer mame morajo dojiti, če hočejo da otroci preživijo........tam pa ni mogoče reči nimam mleka....moram dodajati!

Je pa res, da če bi se ljudjem v mladosti dogajalo le to, da niso bili dojeni, potem bi bil ta forum danes precej manj obiskan.
Prijavljen

Bogu je gotovo ljubše, da ozdravim,kot odpustim.
scorpion
gost
« Odgovori #29 dne:: ponedeljek, 19. januar 2009 ura: 15:38 »

..Gre le za besede 987.."Moram predelati strašno veliko 'preteklosti...."

Sicer pa sploh ne vem kaj je s tem mislu..
Prijavljen
Betka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 482

« Odgovori #30 dne:: ponedeljek, 19. januar 2009 ura: 16:09 »

987, želim ti, da bi se čim prej počutil bolje! sunny
Prijavljen
marika
gost
« Odgovori #31 dne:: ponedeljek, 19. januar 2009 ura: 16:35 »

987,

tudi jaz mislim nate in tudi meni gre zadnje dni malenkost slabše, pa čeprav le malenkost pa se mi že pojavlja strašanski strah, da bi se mi stanje izpred leta in pol ponovilo. Samo tisti, ki je šel skozi pekel depresije, lahko razume, česa se tako bojimo.

Ti si eksemplaričen primer vztrajnega, trmastega, zagnanega, nepopustljivega, vsega hudega, vajenega borca proti depri. Zato ne verjamem, da ti bo enkrat enostavno vsega dosti. Zelo si še mlad, mnogo moraš še doživeti. Morda te bo moj predlog presenetil in se ti bo zdel nelogičen, ampak meni se zdi, da bi ti zelo pomagalo, če bi se noro zaljubil. Zaljubljen človek je namreč v čustvenem stanju vznesenosti in če seštejemo vznesenost in depresijo, dobimo neko normalno stanje.

Enkrat sem bila čisto povožena, pa me je dobra prijateljica prosila, da bi šla z  njo nabavljat kopalke. Pa kakšne kopalke neki, mene to ni brigalo!!! Hotela sem biti sama med štirimi stenami in spati oz. počivati. Ker se nisem mogla spraviti ven, sem se odločila poklicati fanta, v katerega sem bila precej zaljubljena. Samo da sem ga slišala po telefonu in kar čutila sem, kako priteka energija vame, kako nimam več želje po počitku, kako lahko normalno grem in kupujem trapaste kopalke. Ko mi je razlagal kaj dela, se mi je svet začel risati v lepših barvah in ....kmalu se mi je stanje izboljšalo.

Mislim nate in prepričana sem, da te čaka še mnogo, mnogo lepega.

marika
Prijavljen
scorpion
gost
« Odgovori #32 dne:: ponedeljek, 19. januar 2009 ura: 16:53 »

Marika, lepo--se je kaj izcimilo iz tiste zaljubljenosti?
Prijavljen
Azrael
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 808

« Odgovori #33 dne:: ponedeljek, 19. januar 2009 ura: 17:04 »

987, te čisto razumem.. jaz sem se isto spraševal, isto me je mučilo.. In še zaboli...
Vztrajaš, delaš po najboljših močeh, iščeš izhod.. nikoli ne boš mogel reči za nazaj, da si kaj narobe naredil in da zdaj kaj narobe delaš.. vedno delamo po najboljših močeh... Pa čeprav nas kaj boli in si želimo, da bi bilo drugače... vedno delamo najbolje kot znamo.
In se premikamo.. skozi bolečino.. vemo kam, ker si to želimo, imej to pred očmi, to kar si želiš..zaupaj..zaupaj.  pomezik
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 19. januar 2009 ura: 17:08 od Azrael » Prijavljen
pupika
gost
« Odgovori #34 dne:: ponedeljek, 19. januar 2009 ura: 20:54 »

Hojla 987..upam, da je bil današnji dan bolj rožnat, kot dan poprej
Vem, da ti bo uspelo in se boš kmalu pobral  rozicodam
Prijavljen
poletje
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 123

« Odgovori #35 dne:: ponedeljek, 19. januar 2009 ura: 21:56 »

Za mano je hudičevo naporen dan. Totalno utrujen, izmozgan...vendar se je splačalo. Sam sebi in tudi vam (skupaj s Francko in Lostom) sem dokazal, da se da. Kljub depresiji, hudi anksioznosti še vedno biti aktiven. Dobro leto nazaj sem v takem stanju ostal doma za štirimi stenami in dobro vem, da sedajle lahko ponovim preteklost. Če spustim vajeti, sem lahko v zelo kratkem času čisto v luknji za 4 stenami.
No, da ne bom pobiral tujih zaslug. Danes je bila pobudnica vsega skupaj Francka. Brez njene volje, tudi malo teženja in prepričevanja bi jaz danes ostal doma. Tako pa...  Najlepša hvala za brco.

987, res si lahko srečen, da imaš ob sebi tako dobre prijatelje. Veliko pomeni, da imaš ob takšnih trenutkih ob sebi ljudi, ki razumejo tebe in tvoje ovire, te pri tem ne kritizirajo (ker ne zmoreš toliko kot 'zdrav' človek).
Prijavljen
987
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 358

« Odgovori #36 dne:: ponedeljek, 19. januar 2009 ura: 22:29 »

...res si lahko srečen, da imaš ob sebi tako dobre prijatelje...ljudi, ki razumejo tebe in tvoje ovire...
Tega se dobro zavedam in sem zelo hvaležen za to. Brez tega foruma in ljudi ki sem jih spoznal preko njega, ne bi zdržal. Lahko samo rečem da je forum in ljudje, ki sem jih spoznal preko njega, vredni zlata.
Prijavljen

You can slow me down for an hour, maybe few days, but you cannot stop me...And every time i will be better, stronger, smarter...And one step closer to my goals Smiley 

Life is an experiment..
Bogica
gost
« Odgovori #37 dne:: torek, 20. januar 2009 ura: 07:45 »

Ej...987.....

Kaj naj ti rečem? Ko berem tvoj post se tako najdem v njem.....

Sama namreč isto tako lepo počasi drsim nazaj in isto me je strah, da
se mi vse skupaj slučajno ne ponovi....NE, ker nočem več tja....

Najpomembnejše pa je, da ne izgubimo volje......in to je zelo zelo
močno orožje, ki ga imaš.
In naslednja stvar.....gibanje....zato bravo za tvoj nedeljski podvig....

In nespečnost.....jaz to izkoristim....zbujam se namreč zelo zelo
zgodaj in pač grem zjutraj na en dolg sprehod....se lepo nadiham
in nato nekako lažje prebrodim dan v službi.....iz službe se seveda
vrnem total utrujena in pač ležim.....pustim si biti utrujena in si
dovolim več počivati kot običajno....
In še ena stvar....prej sem hodila enkrat tedensko na psihoterapijo
zdaj sem pa prosila svojega terapevta za dodaten termin.....
In čez vikend grem lepo dopoldan na Pohorje, popoldan sem pač
prespala.....

Tako nekako se jaz borim proti.....

Skratka....verjamem, da ti bo uspelo in močno držim pesti zate!!!!!

lpb

Prijavljen
marika
gost
« Odgovori #38 dne:: torek, 20. januar 2009 ura: 23:49 »

Ne, ne, scorpion nič ni bilo, ostala pa sva dobra prijatelja.

Številček poročaj, ali si že kaj bolje?

marika
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #39 dne:: sreda, 21. januar 2009 ura: 09:12 »

987, mislim nate in držim pesti  rozicodam

Objem
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Strani: 1 [2] 3   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar