FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 05. junij 2026 ura: 06:11

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: neustrezna pomoč  (Prebrano 2396 krat)
depresivna optimistka
gost
« dne:: torek, 06. januar 2009 ura: 23:33 »

Pozdravljeni!

Prvič uporabljam forum, zato malo sprobavam teren. Kaj mi lahko izkušeni svetujete glede slabih izkušenj s psihiatrinjo in njeno ignoriranje, ko sem ji rekla, da bi rada spremenila zdravila? Imela sem Cymbalto, 60 mg in sem imela praktično vse stranske učinke in sem jih nehala jemat. Brez njih pa tudi ne morem. Kateri antidepresivi pomagajo? Je kdo bolje brez zdravljenja s tableti?
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.089

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #1 dne:: torek, 06. januar 2009 ura: 23:47 »

Podzravljena.
Kot imamo dobre in slabe izkusnej z ljudmi, enako tudi z psihiatri, zdravniki, trgovci...
O nasih izkusnjah z psihiatrai si lahko prebres tukaj http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,360.0.html Zakaj si zelela spremeniti zdravila? Ker niso ucinkovala ali zaradi stranskih ucinkov?
Ce bi bil odgovora kateri ADji pomagajo tako enostaven, potem nebi bila cela paleta ADjev.
Vsekakor je treba prvo premagati stranske ucinke, ce le niso prehudi da je treba opustiti.
Vsekakor pa je potrebno vsaj 3 do 4 tedne da se zacnejo kazati prvi resni ucinki ADjev.
Ce se z psihiatrijnjo ne razumeta, poisci drugega.
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
She_
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 678

« Odgovori #2 dne:: sreda, 07. januar 2009 ura: 01:47 »

Če ti tablete ne pomagajo, povej psihiatru in naj ti jih zamenja.
Če ti psihiater ni ok, pojdi k drugemu.

To je tvoje zdravje, imaš pravico da si izbereš tak način zdravljenja kot ti ustreza.

Meni osebno je boljše zdravljenje brez zdravil (niso pomagala plus str. učinki).
Z ali brez - oboje je dolgotrajen in naporen proces. Kratkotrajnih rešitev ni. !
Prijavljen

She is growing up.
*Sebi verjamem in grem naprej.*
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #3 dne:: sreda, 07. januar 2009 ura: 08:43 »

Citiraj
Če ti tablete ne pomagajo, povej psihiatru in naj ti jih zamenja.
Če ti psihiater ni ok, pojdi k drugemu.

Kot prebiram tu gor, so redki, ki imajo že s prvim AD-jem takoj pozitivne izkušnje. Je res, da mine nekaj časa, da te primejo. Vsekakor je pa res, da če ni učinka po 6-8 tednih, ga ne bo niti potem in jih je potrebno zamenjat.
Prav tako psihiatre. Nekomu, ki ne zaupaš, ne moreš pač povedati zaupnih stvari, svojih dvomov in strahov....

Citiraj
Kratkotrajnih rešitev ni. !

clap Na dolgi rok se pa itak naučiš sobivanja s svojo motnjo. Pa gre. Srečno!
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #4 dne:: sreda, 07. januar 2009 ura: 10:25 »

.. glede slabih izkušenj s psihiatrinjo...

vsi imamo pravico do menjave zdravnika, tako osebnega, kot zobozdravnika, kot takega ali drugačenga strokovnjaka... nič ni narobe s tem... se pač zgodi, ko pacient in zdravnik teže najdeta skupen jezik.

O AD-jih pa pač odločajo le strokovnjaki - zdravnik bo ocenil, kateri so zate... je pa tako, kot pravi Mina - nekaj časa mine, da začno delovati.
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
tukan
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 5

« Odgovori #5 dne:: torek, 13. januar 2009 ura: 21:16 »

asentra je uredu
Prijavljen

zenske.....imajo moc
northwind
Druge motnje
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 36

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 15. januar 2009 ura: 19:32 »

Brez njih pa tudi ne morem. Kateri antidepresivi pomagajo? Je kdo bolje brez zdravljenja s tableti?

Jst resnih težav z depresijo nism nikol mel. V najhujšem obdobju mi je razpoloženje nihalo iz normalne s presežki energije do srednje močne depresije (ko si na meji, da bi šel iz službe domov). 50 dni sem jemal šentjanževko, zdravilo brez recepta, kapsule majo po 425 g ekstrakta šentjanževke na dan. Počasi sem stresal iz kapsule, dokler nisem prišel do polovične "doze", zdj sm pa na nuli Smiley
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar