Pozdravljena

Nekajkrat sem opazila, da se mi je čez dan malo vrtelo. Mislim, ne čisto vrtelo ampak kot da bi bila na čase stalno omotična.
Nato pa me je začelo stiskati v prsih. Itak malo panična, kaj je zdej to. Zakaj me non stop boli v prsih?
Lahko, da si tukaj imela nižji pritisk, nižji sladkor in se je to zgodilo... ali pa, da je bila na delu anksioznost. Stiskanje v prsih, občutek, da ti slon sedi na prsih je pri anksi zelo pogost. Sama sem ga imela mnogokrat. Potem se je ''pojavila'' še ''bolečina'' v desni roki, hitrejši utrip - sem mislila, da je to infarkt.
Ko sem vse skupaj vtipkala v Google sem itak na koncu izvedela, da mi bo zastal srce.
Google je naš sovražnik. Nič ne beri, ko imaš težave, ker potem ugotoviš, da si ravno pred smrtjo in se lahko lotiš oporoke

S tem problemom se res nikoli nisem srečala in me je počasi začelo zelo ovirati. Kar naenkrat mi je postalo težko it ven, ker vsakič, ko sem vedela, da moram nekam it, se nisem več počutila uredu - stiskanje v prsih, bolečine in trd občutek v vratu, glavobol, omotičnost.
Ja, težko iti kamorkoli, ker se bojiš, da se ti bo kaj zgodilo, da boš kje dobila napad. Občutki so grozni, vem, a pomembno je, da se z njimi soočiš. Korak po korak. Če trenutno nisi sposobna iti iz hiše (karikiram) pejdi najprej na vrt. Potem naslednji dan ali čez dva, nevem do ulice.. počasi do pošte/trgovine. Počasi.
ampak sem še vseeno vsakodnevno nervozna? Stalno mi močno bije srce
Nepredelana čusta. Si pod stresom, ker je telo na preži pred nečim hudim. Anksioznost je ubistvu normalen odgovor telesa na nevarnost. Pojavlja se pri vseh ljudeh, v kolikor se pojavlja prepogosto in nas ovira pri vsakanjiku pa je potrebno nekaj ukreniti.
Naj ti sedaj povem kako je bilo pri meni. Bom probala biti čim krajša

Meni se je zgodilo iz danes na jutri. Pred tem nisem imela nobenih težav (vsaj mislila sem tako). Panični napad sem doživela predno sem šla spat. Bila sem tudi sama doma. Zelo hiter pulz, razbijanje srca, neprijeten občutek v prsih, strah, driska... Nisem vedela kaj naj, saj je bila ura 2. ponoči. Bila sem pred tem, da pokličem 112 a nisem, ker me je bilo sram. Nekako sem preživela noč, naslednji dan me je prijateljica peljala na urgenco. Pov vseh pregledih tisti dan, je bilo vse ok. Psihosomatska tahikardija je pisalo na izvidu.
Po tistem dnevu jaz nisem bila več jaz. V meni se je zasidrala žalost, strah, skrbi, pred tem, da se bo vse še enkrat zgodilo. In se je, večkrat ... bilo je grozno. Nisem upala nikamor, nisem želela nikamor, vse kar sem rada počela se mi je upiralo saj so bile moje misli usmerjene samo na to, kaj se z mano dogaja. Pri nas v družini je bila, je, ta tema nek tabu. O tem sem lahko govorila samo s partnerjem.
Trahalo je dolgo časa preden sem se prepričala, da je fizično z mano vse ok. Dolgo časa sem imela vseskozi povišan utrip, okrog 100/min in v sebi konstanten strah. Prvi panični napad se je zgodil 2014 prvi dve leti je bilo precej mučno. Kakšen dan boljši, večina pa slabših...
Začela sem delati na sebi, sproščanje, sprehodi - čeprav me je bilo grozno strah, da me pobere sredi sprehoda... preusmerjanje misli, prišli so časi, ko sem že vedela, da se bliža napad in sem ga uspela omiliti. Napadov pa ne smeš zatirat, more se zgodit.. če ga boš poiskušala zatreti bo naslednji samo še hujši.
Samo zaupat si moreš, da je vse OK, da bo minilo.
Meni je pomagalo tudi pisanje dnevnika, tako sem spremljala, kaj me spravi v streh, kaj je vodilo do panike... potem pa barvanje mandal, avtogeni treninigi (na youtubu imaš), psihoterapija - toplo priporočam

Sedaj po 6 letih je stanje čisto drugačno. Nisem več stara jaz in nikoli nebom več bila. Paničnih napadov nisem imela že leta, se pa pojavijo občutki tesnobe, strahu, trajajo lahko samo moment ali pa več dni... ampak gre.
Si imela pred časom kakšna stresna obdobja, mogoče kakšne zadeve iz otroštva? Jaz sem šele na psihiterapiji ugotovila, da moje težave segajo do mojega 12 leta... no anksa pa se je pojavila šele po 7 letih

Tudi ti boš zmogla ampak loti se dela na sebi še danes

Tukaj je moja tema, če ti pride kaj prav
http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,20601.0.html