FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 05:33

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: pomagajte  (Prebrano 5828 krat)
spomniseme
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 112

« dne:: sobota, 02. september 2017 ura: 18:07 »

Jaz se z nekom pišem in ratala obsedena kar ne morem, da mu ne neham pisat zapravla 12 Evrov in se sploh ne morem kontrolirat. Iščem mesto kjer bi skrila mobitel pa ga vedno najdem nazaj. Oseba se dela norca iz mene in misli, da se jaz delam norca. Kar roke se mi tresejo od vsega . Prosim pomagajte mi. Najraje bi telefon vrgla čez okno tako ga ne bi našla. Od te osebe se nikakor ne morem odlepit kar pišem in pišem in pišem in pišem. Kaj je z mano narobe?Huh?? Sploh ne vem kje je konec.  Cry Cry Cry Kaj naj naredim, da bom nehala mislit pa pisat. Sedim na mestu in sem kot zmaj ne naredim nič.  Cry Moja duša pa nenehno trpi in delam sama sebi škodo sploh ne morem nehat.

Ta oseba na mene vpliva tako grozno že kar nekaj časa pa se kar ne morem ne morem odlepit stran.  Kako naj grem stran.  Cry  Enostavno se ne znam kontrolirati.

Vidim, da imam ful probleme s tem kje se nekaj konča pa kar nimam meje....Imam svoje probleme in se ukvarjam s tem človekom ljubi bog zakaj se sploh ukvarjam. Kar naprej bi se kregala kot, da ni bilo zadosti. Enostavno ne morem sprejet tega, da ni človek po mojih pričakovanjih. Pač ni sprejmi že in nehaj pisat še naprej. Enostavno se ne znam kontrolirati človek pa tudi nič dobrega zame noče pa še kar naprej tičim tam. Ves čas samo meljem in meljem v sebi stvari pa še vedno ne dojamem . Še vedno mislim, da bo drugače pa ne bo zakaj enostavno ne morem konca vidt. Mene ves čas žre v seb pa mislim za druge dobro in potem mene žre. Ne znam prekinit v moji glavi, ne znam nehat. 

Nekdo uživa nad mano, ko vidi, da ne prenašam dobro. Potem poskušam biti dovolj močna, da ne pokažem, da sem šipka ampak me enostavno zmelje in padem skupaj.

S tem človek si pišem že skoraj pol leta če ni že več in to nenehno ves čas, nenehno. Tokrat sem že poskušala nehat  pa ne gre sem tako navezana, da ne vem kaj naj naredim...Kam naj spravim telefon, da ga ne bom več dobila v roke. Vsako sekundo, skoraj vsako sekundo pogledam na telefon. Še sama ne morem verjet kakšna sem postala groza. Pred letom mi je telefon stal samo v predalu še pogledala ga nisem. Zdaj pa trpim in nič drugega kot to nekdo drugi pa uživa.

« Zadnje urejanje: sobota, 02. september 2017 ura: 20:31 od spomniseme » Prijavljen
Nucky
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 230

« Odgovori #1 dne:: sobota, 02. september 2017 ura: 19:12 »

Začni si pisati s kom, ki se ne bo delal norca kot prvo.
Prijavljen
mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 434

« Odgovori #2 dne:: sobota, 02. september 2017 ura: 22:04 »

Blokiraj stevilko?
Prijavljen

We are the heroes of our time but we're dancing with the demons in our minds.
logpop
Uporabnik/Uporabnica
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 274

« Odgovori #3 dne:: sobota, 02. september 2017 ura: 23:37 »

Pravo vprašanje je zakaj tako trpiš. Raje probaj uživat v tem dopisovanju.
Drgač pa pišeš na malo čuden način. Koliko pa si stara?
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.990

"I See You"

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 03. september 2017 ura: 10:35 »

Zivjo Spomniseme rozicodam
Pri čustveno ranjenih, predvsem mlajših puncah,  je ta tema dosti pogosta. Tudi sama se je spomnim iz mlajših časov.  Gre za to, da se nam ob določenih osebah, ki imajo v enem ali več variantah, največkrat vec, sprožijo podobni občutki,  kot smo jih doživljali v otrostvu. Majhna puncka v tebi si želi ljubezni, pozornosti in potrditve ravno tam, kjer je res ne more dobiti. Radi bi spremenili to osebo zunaj, da nam bo dala to, kar cutimo,  da nam manjka in pripada. To je neko otroško prepričanje,  da bomo z osebo, ki nam je znana, nas energetsko spominja na domače okolje, pozdravili svoje custveno rane. Čutimo,  da je to možno samo s to osebo in punčka si ne da dopovedati, da je drugače. Vztraja, da bo to dobila od tiste osebe.  Bolj, ko nam ta oseba stopa na naše rane, večja je želja,  popraviti to otrosko stanje. Ampak ravno s temi osebami tega ne moremo... Če se malo bolj ukvarjamo s tem svojim notranjim otrokom, se ga da prepričati,  da si te primanjkuje damo sami. Sami sebi postanemo starši, na način,  kot ga v otrostvu nismo imeli. To je edina pot. Žal ni druge. Drugi ljudje nam ne morejo dati toliko in na takšen način,  kot to same potrebujemo.

V tvojem primeru je oseba se konkretno škodljiva.  Dela se norca iz tebe, ker vidi, da te vleče. .. in to izkorišča za hranjenje svojega ega. V resnici ima pa pod tem dejanjem enake ali podobne rane, ki jo silijo v to. Ker s to osebo, če se pač dela norca, res ne moreš imeti najmanj zdravega odnosa, bo zate edino zdravo,  da se umakneš povsem iz tega odnosa. Probaj začutiti,  kaj rabiš. .. probaj se prepričati, da si to lahko das sama. In dajaj si sama. Cimvec si dajaj za duso in za telo. Tako bos lažje spustila ta odnos.. Izbrisi ga iz telefona. ..Izbrisi ga od povsod. Sčasoma boš vedno manj mislila nanj. Ko dobivas impulze, da mu hočeš kaj pisati, usmeri pozornost drugam in se začni ukvarjati s sabo. Tako velika ljubezen, ki jo isces, zunaj ne obstaja. Edino sama si jo lahko das. Edino sama si lahko to pozdravis in zadovoljis to veliko custveno lakoto v tebi rozicodam

Ko boš malo stran od tega in bolj pri sebi, si lahko prebereš kakšne knjige od Sanje Rozman, recimo Sanje o rdečem oblaku ali Peklenska gugalnica. Večina nas z depro in ankso je tud vsaj malo odvisna od odnosov. Ne se ustrašit tega. Gre samo za pomanjkanje dela sebe, ki ga lahko sama razvijas. Na način,  kot sem ga opisala zgoraj. Vse dobro! oki
Prijavljen
pavlinm
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 202

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 03. september 2017 ura: 12:52 »

Jst imam filing, da bi to lahko imela celo borderline osebnostno motnjo, če tako slabo prenavljala konec zveze oz. odnosa. Namesto, da doma sediš in se smiliš sama sebi in padaš v globoko depresijo, pusti telefon doma in še prisili nekam na sprehod in se zamoti.
Prijavljen
spomniseme
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 03. september 2017 ura: 19:14 »

Ugotovila sem sama od sebe, da imam opravka z narcistično osebo.  Oseba te začne kontrolirati, ne občuti občutkov druge osebe . Osebo izbrišeš iz življenja in še vedno te zasleduje in želi biti s tabo, da te ima pod kontrolo . Začne se obnašati agresivno , jezno, užaljeno in te izsiljuje. Kot, da nimaš svoje  svobode.

Človeku poveš kako se počutiš in oseba nikakor ni zmožna razumet čustev drugih zato še vedno vztraja, da bo vse po njegovo. Vse mora biti tako, da je njemu dobro tudi če se sam ne počutiš dobro mora biti tebi mar za to osebo. Na vsak način želi iz tebe izvleči vse kar želi vedeti ne glede na to ali ti ne želiš povedati. Ti hočeš, nočeš ni pomembno. Vse je kar človek hoče in pika. Ker je tebi mar za ljudi ti bo mar za čustva drugih. Oseba pa se pretvarja, da ji je mar za druga čustva dela pa ravno nasprotno.

« Zadnje urejanje: nedelja, 03. september 2017 ura: 20:17 od spomniseme » Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #7 dne:: nedelja, 03. september 2017 ura: 20:26 »

Super, da si to ugotovila. Zdaj se ga pa reši, ker on si lahko samo sam pomaga.

Ti se pa nase raje fokusiraj. Kaj se ti custveno dogaja ob njem? Zakaj? Kaj te vleče tja? Boš mela veliko več od tega, če se naše zdaj fokusiras.
Prijavljen
spomniseme
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: nedelja, 03. september 2017 ura: 20:42 »

Kar me vleče tja je, da sem resnično mislila, da imam človeka, da lahko zaupam pa je vse kar ne maram pa se bojim, da ostanem brez, da bom brez ljudi.

Ne maram da se človek norca dela iz drugih oziroma, da uživa v trpljenju. Prav tako, da se ljudi izsiljuje, kontrolira na take načine. Ljudje imajo svobodo, da odidejo se jih ne da prisilit, da kar ostanejo če se ne počutijo dobro. Vsi imamo čustva, želje ki se jih mora upoštevati ne voziti čez njih. Ne morem pustit , da bo oseba delala kar hoče in samo tebi je mar za druga čustva pa želje.... oseba pa izkoriščala kar bo hotela.
« Zadnje urejanje: nedelja, 03. september 2017 ura: 21:16 od spomniseme » Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #9 dne:: nedelja, 03. september 2017 ura: 21:07 »

Zakaj pa vztrajaš v tem odnosu in mu pišeš če vidiš situacijo?
Prijavljen
spomniseme
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: nedelja, 03. september 2017 ura: 21:23 »

Piševa si že tako dolgo pa dobiš občutek, da te narcistični človek razume, ker tako dobro igra svojo vlogo.  Pa dobiš občutek, da ne najdeš več takega človeka in je težko.
« Zadnje urejanje: nedelja, 03. september 2017 ura: 21:27 od spomniseme » Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #11 dne:: nedelja, 03. september 2017 ura: 21:26 »

Veliko bolj kvalitetnih ljudi je še na svetu.
Zdaj ko to veš, se pametno odloči!
Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 04. september 2017 ura: 09:32 »

Citiraj
Piševa si že tako dolgo pa dobiš občutek, da te narcistični človek razume, ker tako dobro igra svojo vlogo.  Pa dobiš občutek, da ne najdeš več takega človeka in je težko.

Ves, je en lep slovenski pregovor, ki pravi: Bolje sam, kot v slabi druzbi.
Na svetu je toliko ljudi, ki si zasluzijo biti tvoji prijatelji, ti pa jih ne vidis, ker imas opravka z enim tepcem. Zamenjaj stevilko in cav, njegovo pa blokiraj, Tako se naredi, ce hoces imeti mir. V nasprotnem primeru, pa delaj se naprej kot doslej. Samo potem imas ti ocitno vecji problem, kot on.
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
spomniseme
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 04. september 2017 ura: 14:04 »

Res sem mislila, da imam nekoga, ki me razume in sem videla kaj počne ampak nisem bila pripravljena oditi stran, ker te človek dobro manipulira. Postopoma sem ugotovila , da človek nikakor ni zmožen občutiti drugih čustev, želja enostavno je popolnoma odcepljen od normalnega življenja drugih. Ima tako globok občutek prilagajanja drugim , da začneš dvomit v samega sebe. Nazadnje sam zase misliš, da je s tabo kaj narobe. Včeraj sem mu napisala, da je slab človek zato pa to dela. Tišina je bila dva dni potem pa je danes napisal jaz se imam čisto fajn. Meni osebno ni pomembno če se ima kdo dobro ali se nima. Da se imaš dobro ni potrebno, da drugi vedo kako dobro izgledaš in kako dobro se imaš . Občutljiv je na vsako kritiko, zavrnitev. Niti ne vem kaj naj takemu človeku napišem, da naj poskuša imeti bolj sebe rad??

Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 04. september 2017 ura: 14:10 »

Jao....Spomniseme. .. kolikokrat ti moramo še isto povedat?

Nas nisi za pomoč prosila? Boš kaj upoštevala?
Prijavljen
spomniseme
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 04. september 2017 ura: 14:32 »

Ja Nives samo, ker v vsakem človeku iščem nekaj dobrega pa poskušam razumet zakaj je nekdo tak kot je. Ne bom več pisala smsov, se pogovarjala, ker njegov svet je popolnoma drugačen. Najmanj kar potrebuje je moja pozornost pa tudi zame ni dobro, da se ukvarjam. Pogovor z narcisom je vedno o njihovih potrebah, željah in mislih. Za normalen pogovor je treba dati in vzeti med dvema osebama, vendar z narcisom obstaja samo ena oseba, ki je pomembna v njihovem svetu.
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 04. september 2017 ura: 14:36 od spomniseme » Prijavljen
Chantall
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 38

« Odgovori #16 dne:: ponedeljek, 04. september 2017 ura: 17:43 »

Glede narcistične motnje imaš ogromno tega napisanega na forumu mejna in narcistična motnja, malo poguglaj. Tam najdeš koristne informacije, kako postopati z narcisom. Na kratko, take osebe se lahko rešiš samo z umikom in prekinitvijo stikov, ker so zelo manipulativni in dokler imaš stik z njim, te imajo v pesti. Na tebi pa je, da se kontroliraš in sebe toliko spraviš v red, da boš te stike prekinila.
Prijavljen
spomniseme
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: ponedeljek, 04. september 2017 ura: 19:52 »

Prvo kar sem napisala tukaj sem bila popolnoma iz sebe, živčna in nikakor se nisem uspela umirit. Počutiš se popolnoma zasvojen, izžet in prazen obenem z manipuliranjem. Ker sem sama doživela svojo preteklost z ljudmi, ki so me zapuščali in jim za moja čustva ni bilo mar preidem iz svojega izžetega stanja kmalu spet nazaj k sebi. Zavedam se kdo sem in pridem do sebe veliko lažje, ko me nekdo tepta.

Ugotovila sem, da kljub temu, da se počutim izžeto grem lahko preko svojih pričakovanj. Počutim se izmučeno in še vedno hočem dobro za druge tudi če grem preko sebe hočem še vedno dobro za njih. Kar je slabo.  Sad Tako mi je mar za druge, da popuščam tudi, ko sem popolnoma na tleh, ko dovolim izkoriščanje. Noro.

Ta mar mi je za druge pa je edina le slaba za mene ugotavljam.

Za človeka ti je mar, ker te sam prosi potem pa sam sebi delaš škodo, ko mu ti sam dovoliš. Pa misliš, da človeku delaš dobro pa sebi škodo.

« Zadnje urejanje: ponedeljek, 04. september 2017 ura: 20:29 od spomniseme » Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #18 dne:: ponedeljek, 04. september 2017 ura: 20:30 »

Me veseli, da zelo hitro prideš v stik s seboj, po takem razdajanju. To je zelo dobro zate in kaže na to, da imaš kontakt s seboj. In krasno si tole vse skupaj ugotovila. rozicodam

Kaj se pa zgodi s teboj, če ne narediš tega- da delaš dobro za druge?
Kaj drugega še lahko ponudiš ljudem? Kje si ti v odnosu z drugim?

Drugim moraš vedno!!! dajati samo do točke, kjer ti želiš. Če narediš drugače, se zgodi vse naslednje:...izgubljaš sebe.... sesuva se ravnotežje v odnosu... drugi začenjajo dobivati občutek, da se pustiš izkoriščati... nekateri od njih te dejansko začnejo izkoriščati.. Noben od njih te ne ceni. Ker s tem kažeš, da sama sebe ne ceniš!

Prijavljen
spomniseme
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: torek, 05. september 2017 ura: 01:33 »

Pišem zdaj ponoči, ker še sama težko verjamem, ker ne poznam narcističnega zlorabljanja in je celo možno zlorabljati preko spleta doživljam namreč prav enake stvari , ko berem.  Cry Ne morem verjeti , da je to možno, da te človek pusti v tišini, ko si mu povedal resnico.

Tiho zdravljenje je oblika čustvene zlorabe, ki jo običajno uporabljajo ljudje z narcističnimi težnjami. Zasnovan je tako, da (1) postavlja zlorabo v položaj nadzora; (2) utišanje poskusov tarče pri trditvi; (3) preprečevanje reševanja sporov / osebne odgovornosti / kompromisa; ali (4) kazni tarče za zaznano ego rahlo. Pogosto je rezultat tihega zdravljenja točno tisto, kar želi oseba z narcisoizmom: reakcija od cilja in občutek nadzora.

Cilj, ki ima lahko visoko čustveno inteligenco, empatijo, sposobnost reševanja konfliktov in zmožnost kompromisa, se lahko trudi, da se odzove na oglušujočo tišino. On ali ona se lahko pogosto obrne na narcistične osebe po elektronski pošti, telefonu ali besedilu za razrešitev zelo napihnjenih nesporazumov in se običajno srečuje z nadaljnjim prezira, prezir in tišino. V bistvu je sporočilo narcistične osebe izjemno neodobravanje, da utišanje postane tako nepomembno, da ga zanemarijo in postanejo bolj ali manj nejasne v očeh narcistične osebe.

Po vsem sem prenehala z pisanjem smsov ampak od zadnjega smsa sem ugotovila, da me je celo kaznoval po telefonu. Zdaj sem izklopila telefon. Dajte mi svetovat kaj lahko v takih primerih narediš, da se niti ne zavedaš, da te nekdo zlorablja celo po spletu pa se niti ne zavedaš.

« Zadnje urejanje: torek, 05. september 2017 ura: 01:55 od spomniseme » Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar