Tiho zdravljenje oblika zlorabe. To je priljubljena oblika duševne mučenja, ki jo uporabljajo narcisisti, s čimer so žrtve odrezali, ker se niso pogovarjali z njimi v daljšem časovnem obdobju. Včasih dneve ali tedne, ki ohranjajo žrtev v stalnem stanju boji ali letenja, v katerem se počutijo izolirane in zavrnjene ter telesno bolne. Telesne reakcije na to duševno bolečino so resnične. Glavoboli, želodcu in splošen občutek v črevesju.Ko vam Narcissist ignorira, shuns in ostracizes vas, je bolj sovražen in agresiven, kot če bi vas verbalno napadli. Ker je tovrstno zlorabo težje določiti, je težje ozdraviti. Ko je nekdo ostraciziran, vpliva na del svojih možganov, ki se imenuje sprednji kongresni kortikus. Tihi tretmaji sprožijo tisto, kar se imenuje "socialna bolečina" v tem delu možganov, ki prav tako zazna dejansko fizično bolečino. Globina bolečine iz nečistega zdravljenja je odvisna od intenzivnosti ignoriranja Narcisoisa. Bolečina, ki jo odkrijejo možgani, posledično oškoduje žrtev in jo zavrne. Zmanjša njihovo samopodobo in žrtev misli, da je njegovo življenje nedostopno. To povzroča veliko škodo občutkom žrtve. Ta pogoj lahko celo povzroči kritične razmere in trajno škodo psihi žrtvi.
Opravka imam z prazno osebo verjemite to ni človek in mi je že škodoval pa se niti ne zavedaš kaj ti počne. Tak je pogovor med prazno osebo in tabo. Na žalost zelo kruta resnica.
https://www.lisaescott.com/narcspeakI need to hear your voice.
I need to hear you tell me how perfect, wonderful and smart I am. I need you to stroke my ego.
I'm just trying to care of myself.
Myself being the operative word here because I am the ONLY one who matters. Why should I take care of my I am so wonderful I can find another target EASILY!
Its not all about you, you know...
Right. Because it's all about ME ME ME ME ME!!!!! (as he dances away singing 'I'm Too Sexy')
Have you always been like this? Has any other man told you that...
If I make you feel bad about yourself, you will fear being alone and will never figure out what i am
You'll never get away.
And I will make sure of it. And don't even THINK about telling people what I really am!
Who takes care of you better than I do?
I want you to think you can't take care of yourself so you will become dependent on me.