FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 25. avgust 2026 ura: 15:20

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: pomagajte  (Prebrano 6626 krat)
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #20 dne:: torek, 05. september 2017 ura: 06:46 »

Pozdravljena.

Vem, kako ti je ...Tudi sama sem enako doživljala.  Drugi so gazili po meni, me zlorabljali na razne načine in manipulirali z mano,  jaz se pa tega niti zavedala nisem... Navajene smo tako od otroštva dalje. To nam je domače.   
Rešitev je v celostnem delu na sebi. Zavedanje in sproščanje oz hendlanje z otroškimi bolečimi čustvi.  Razvijanje osebnosti,  tam kjer te manjka in življenjskih področij.  Učenje zaznavanja svojih potreb in svojih mej in ravnanje skladno s tem. Pa še kaj..
Kako to naredis sam, se mi ne sanja.. Jaz sama ne bi ne znala, ne zmogla. Oz bi bilo čist Ower the top, kar bi sama lahko dosegla. Meni je pomagala in pomaga psihoterapija. Tega, o čemer govoriva, že dolgo ni več.  Se pa od tega se vedno ukvarjam z razvojem osebnosti. .. V tem času zato, da transformiram se ene patološke vzorce iz katerih si ustvarjam dramo, ker se mi vsakdan sicer zdi predolgočasen...
Prijavljen
spomniseme
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 112

« Odgovori #21 dne:: torek, 05. september 2017 ura: 15:35 »

Tiho zdravljenje oblika zlorabe. To je priljubljena oblika duševne mučenja, ki jo uporabljajo narcisisti, s čimer so žrtve odrezali, ker se niso pogovarjali z njimi v daljšem časovnem obdobju. Včasih dneve ali tedne, ki ohranjajo žrtev v stalnem stanju boji ali letenja, v katerem se počutijo izolirane in zavrnjene ter telesno bolne. Telesne reakcije na to duševno bolečino so resnične. Glavoboli, želodcu in splošen občutek v črevesju.Ko vam Narcissist ignorira, shuns in ostracizes vas, je bolj sovražen in agresiven, kot če bi vas verbalno napadli. Ker je tovrstno zlorabo težje določiti, je težje ozdraviti. Ko je nekdo ostraciziran, vpliva na del svojih možganov, ki se imenuje sprednji kongresni kortikus. Tihi tretmaji sprožijo tisto, kar se imenuje "socialna bolečina" v tem delu možganov, ki prav tako zazna dejansko fizično bolečino. Globina bolečine iz nečistega zdravljenja je odvisna od intenzivnosti ignoriranja Narcisoisa. Bolečina, ki jo odkrijejo možgani, posledično oškoduje žrtev in jo zavrne. Zmanjša njihovo samopodobo in žrtev misli, da je njegovo življenje nedostopno. To povzroča veliko škodo občutkom žrtve. Ta pogoj lahko celo povzroči kritične razmere in trajno škodo psihi žrtvi.

Opravka imam z prazno osebo verjemite to ni človek in mi je že škodoval pa se niti ne zavedaš kaj ti počne. Tak je pogovor med prazno osebo in tabo. Na žalost zelo kruta resnica.

https://www.lisaescott.com/narcspeak

I need to hear your voice.
I need to hear you tell me how perfect, wonderful and smart I am. I need you to stroke my ego.

I'm just trying to care of myself.
Myself being the operative word here because I am the ONLY one who matters. Why should I take care of my  I am so wonderful I can find another target EASILY!

Its not all about you, you know...
Right. Because it's all about ME ME ME ME ME!!!!! (as he dances away singing 'I'm Too Sexy')

Have you always been like this? Has any other man told you that...
If I make you feel bad about yourself, you will fear being alone and will never figure out what i am

You'll never get away.
And I will make sure of it. And don't even THINK about telling people what I really am!

Who takes care of you better than I do?
I want you to think you can't take care of yourself so you will become dependent on me.
« Zadnje urejanje: torek, 05. september 2017 ura: 16:13 od spomniseme » Prijavljen
pavlinm
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 202

« Odgovori #22 dne:: torek, 05. september 2017 ura: 16:15 »

Hey, poznam te zadeve, lahko samo rečem, da je tole prebolevanje izredno dolgotrajno in boleče. Pomaga trajno odrezati kakršenkoli stik s to osebo, zbrisati in flikniti kontakte ven. Rabla boš vsaj pol leta abstinence od njega, da ga res preboliš pa leto ali dve. Jst bi se na tvojem mestu vprašala, če imate doma koga z osebnostno motnjo ali nasilneža ali alkholika, da te tako vleče v temu fantu. Sama bi ti svetovala, da predelaš svojo odvisnost od odnosov, greš na antidepresive, če je treba in se fejst razjokaš in pustiš bolečino ven.
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #23 dne:: torek, 05. september 2017 ura: 16:29 »

Hey, poznam te zadeve, lahko samo rečem, da je tole prebolevanje izredno dolgotrajno in boleče. Pomaga trajno odrezati kakršenkoli stik s to osebo, zbrisati in flikniti kontakte ven. Rabla boš vsaj pol leta abstinence od njega, da ga res preboliš pa leto ali dve. Jst bi se na tvojem mestu vprašala, če imate doma koga z osebnostno motnjo ali nasilneža ali alkholika, da te tako vleče v temu fantu. Sama bi ti svetovala, da predelaš svojo odvisnost od odnosov, greš na antidepresive, če je treba in se fejst razjokaš in pustiš bolečino ven.
oki
Prijavljen
spomniseme
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #24 dne:: torek, 05. september 2017 ura: 16:34 »

Ostala sem v stiku z osebo, ker mi je vedno dala vedeti, da sem jaz tista nenormalna. Da jaz prekinjam stike z ljudmi za brezveze, da sem jaz tista, ki ljudi stran odrivam in še vso krivdo je zvalil name zato sem vedno popuščala. Ter zakaj mislim, da so vsi ljudje slabi...Vedno, ko sem želela prekinit je bila taka huda užaljenost z njegove strani potem se pa človek počuti slabo pa misli pa dobro saj mi ni naredil nič takega seveda lahko malo popustim. Potem se je nadaljevalo naprej...

Misliš, da delaš nekaj dobrega , da se želi s tabo pogovarjati normalno ampak v resnici ni tako  in se na žalost niti ne zavedaš kaj počne saj je njegovo obnašanje skoraj, da popolnoma prilagojeno tebi, da se ti počutiš dobro. Vedno imaš občutek, da je nekaj narobe ampak ne veš kaj dokler ne ugotoviš, da nima nobenih občutkov za druga čustva in ne želje.

Ni to, da tebe vleče do osebe problem te bega, dela nore ali nesigurne.

Nikakor ne želi, da ga zapustiš naredi tako da se sam počutiš krivega ....vse,da ostaneš.
« Zadnje urejanje: torek, 05. september 2017 ura: 17:36 od spomniseme » Prijavljen
pavlinm
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 202

« Odgovori #25 dne:: torek, 05. september 2017 ura: 18:15 »

Se gre slučajno za dopisovanje s kakšnim uporabnikom s foruma ali zunanjo osebo?
Prijavljen
spomniseme
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #26 dne:: torek, 05. september 2017 ura: 19:03 »

Ne preko facebooka je pa oseba z imenom, priimkom, video posnetki, slikami prav tako javno telefonsko številko in je uradna oseba.

Prijavljen
logpop
Uporabnik/Uporabnica
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 274

« Odgovori #27 dne:: torek, 05. september 2017 ura: 20:50 »

koliko si stara?
Prijavljen
spomniseme
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #28 dne:: sreda, 06. september 2017 ura: 14:48 »

Me veseli, da zelo hitro prideš v stik s seboj, po takem razdajanju. To je zelo dobro zate in kaže na to, da imaš kontakt s seboj. In krasno si tole vse skupaj ugotovila. rozicodam

Kaj se pa zgodi s teboj, če ne narediš tega- da delaš dobro za druge?
Kaj drugega še lahko ponudiš ljudem? Kje si ti v odnosu z drugim?

Drugim moraš vedno!!! dajati samo do točke, kjer ti želiš. Če narediš drugače, se zgodi vse naslednje:...izgubljaš sebe.... sesuva se ravnotežje v odnosu... drugi začenjajo dobivati občutek, da se pustiš izkoriščati... nekateri od njih te dejansko začnejo izkoriščati.. Noben od njih te ne ceni. Ker s tem kažeš, da sama sebe ne ceniš!

Največji moj problem. Naredim za dobro drugih in sebe izgubljam. Drugim lahko dam samo toliko kot jaz lahko ne smem delati preko sebe.  oki oki
« Zadnje urejanje: sreda, 06. september 2017 ura: 18:33 od spomniseme » Prijavljen
spomniseme
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #29 dne:: sreda, 06. september 2017 ura: 18:16 »

Pozdravljena.

Vem, kako ti je ...Tudi sama sem enako doživljala.  Drugi so gazili po meni, me zlorabljali na razne načine in manipulirali z mano,  jaz se pa tega niti zavedala nisem... Navajene smo tako od otroštva dalje. To nam je domače.  Rešitev je v celostnem delu na sebi. Zavedanje in sproščanje oz hendlanje z otroškimi bolečimi čustvi.  Razvijanje osebnosti,  tam kjer te manjka in življenjskih področij.  Učenje zaznavanja svojih potreb in svojih mej in ravnanje skladno s tem. Pa še kaj..

rozicodam
Prijavljen
spomniseme
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #30 dne:: sreda, 06. september 2017 ura: 18:22 »

http://www.svetovalnica.si/pogovarjajmo-se-sami-s-seboj/

Če o sebi slabo mislimo, dvomimo v svoje sposobnosti, ne zmoremo se odločiti, ker nimamo pojma kaj je v redu za nas, vse to povzroča poškodovanje svoje vrednosti, s tem pa ogrožamo
duševno in telesno zdravje.
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar